maanantai 31. joulukuuta 2012

Vuoden vaihtuessa uuteen


Kiitos blogivuodesta hyvät ystävät, paljon on vuoteen mahtunut. Kiitos myös, että osasitte löytää tänne Karsikonperälle vilkaisemaan KuvaKirjeitä sen jälkeen, kun Pollen Suuret Saappat hajosivat ja tulivat haudattua.  Minulle oli melkoinen loikka Vuodatuksesta Bloggeriin, meinasi lopahtaa vauhti kesken.

Varsinaisesti tämä vuosi 2012 on ollut minulle ensimmäinen koko vuosi Koillismaalla. Kokemus sinänsä viime talven -42 asteen  pitkä pakkasjakso. Lumetkin sulivat vasta paljon toukokuun puolella ja elokuun puolivälissä tulivat ensimmäiset hallat, jotka nitistivät ainokaisen terassikukkani. Kolean ja sateisen kesän päätteeksi syksy alkoi varhain ja kääntyi talveksi lokakuun puolivälissä, jolloin nippa nappa ennätettiin verkot vesistä, kun jäätyivät. Kalenterissani on päiväys 16.10, kun tuli ensi lumi. Lähes olemattomiin se ehti sulaa marraskuun aikana, vaan ei ihan kokonaan. Nyt alkaa lunta olla olla taas reippaasti ja tänään sain ensimmäiset ahvenet pilkillä. Kokonaista 22 ahventa perkasin ja huomenna on luvassa ahvenkeittoa.

Tuleva vuosi 2013 on kuin kirja, joka saadaan vuoden ensimäisenä päivänä. Täysin vieras ja tuntematon, jossa on sivuja 365. Siitä kummallinen kirja, ettei sitä noin vain voi ahmaista kerralla, vaan se on otettava päivä kerrallaan, joskus vieläkin pienemmissä osissa. Pääpiirteiltään voi ehkä juonen kulkua jossain kohden arvailla ja toivoakin, mihin suuntaan menisi, mutta varmaa on, että hyvin monenlaista noille sivuille mahtuu. Elämän koko kirjavuus, joskus tasaisempana, joskus vähemmän sileänä. Kokonaisuudessan kirjan -Vuosi 2013- tarinan vasta tietää, kun on sen viimeinenkin sivu auki ja lopuillaan.
Utelian mielin aloitamme Vuoteen 2013  tutustumisen jo huomenna. Toivotan kaikille hyviä hetkiä ja onnen pipanoita, terveyttä ja selviytymistä sen moninaisista haasteita.

30 kommenttia:

 1. Kiitos sinulle kirjeistäsi, niitä on mukava lukea ja samalla kuvitella kertomiasi tapahtumia silmiensä eteen. Ihanaa, että jatkoit ja että olet olemassa.

  VastaaPoista
 2. Totta, tulevan vuoden kirjaa ei voi harppoen lukea, eikä kurkistaa loppuratkaisua.

  Kiitos tästä vuodesta, sinulle, ja iloa uuteen vuoteen!

  VastaaPoista
 3. Tyhjät sivut odottavat 2013 vuoden alkamista.
  Toivon, että sivut täyttyvät ilosta, menestyksestä, terveydestä ja läheisten läsnäolosta.
  Hyvää uutta vuotta Karsikonperälle.

  VastaaPoista
 4. Oli niin hyvin kirjoitettu jo tuo alkupohdinta, ettei siihen paljon lisättävää keksi. Oikein hyvää ja valokuvausrikasta uutta vuotta 2013!

  VastaaPoista
 5. Olipa hienosti kiteytetty vanha vuosi ja pohdinta uudesta tulevasta vuodesta. Näin se on totta joka sana. Jokainen uusi huominen on jännittävä kokemus. Keitellään me tänään ahvenperunoita. Iskäkin kävi eilen pilkillä ja sai keittotarpeet :-)
  Kalaisia ja retkirikkaita päiviä sinulle koko vuodeksi :)

  VastaaPoista
 6. Eikös se niin ole että elämää ei voi käsikirjoittaa. Kiitos menneen vuoden kirjeistä. Uusia odotellen....

  VastaaPoista
 7. Kiitos menneestä, kiitos toivotuksista ja kiitos ihanasta spostista! Samanlaisia onnen pipanoita toivotan sinnekin.

  VastaaPoista
 8. Kirja vuodelle 2013 on siis nyt avattu, hyvä oivallus tuo vuosi kirja ja sen sivut!
  Toivotaan, että se pitää miellyttävällä tavalla otteessaan kaikki nuo 365 sivua.

  Muistorikkaita ja elämyksellisiä päiviä vuodelle 2013!

  VastaaPoista
 9. Kaunis kuva ja hienoja mietteitä tulevasta kirjasta. Nyt on tosiaan maltettava lukea sivu kerrallaan.

  Kirjeesi sieltä tykkylumisten puiden keskeltä ovat odotettuja ja mieleisiä.
  Oikein hyvää ja mielenkiintoista vuotta sinulle :-)

  VastaaPoista
 10. Onnea Uudelle Vuodelle ja elämän makuisia päiviä!

  VastaaPoista
 11. Niin osuvaa ja kaunista on jälleen sanomasi!
  Kunpa osaisimmekin elää päivän kerrallaan!
  Onnellista ja Kuvauksellista Uutta Vuotta Sinulle!

  VastaaPoista
 12. Malttamaton ja kärsimätön minäni haluaisi heti lukea viimeisiltä sivuilta.... vaan se ei onnistu. Se on mahdotonta. Joten siis urhein mielin uuteen hetkeen, uuteen päivään.

  Tehdään tästä hyvä vuosi!

  VastaaPoista
 13. nyt varmaan on jo ahvensoppa syöty, voi et vesi kihahti kielenpäähän, niin mieluusti itsekin olisin ollut pöydänpäässäs siitä nauttimas sisko hyvä!
  tääl ei asiaa pilkille, vettä satanut eilisestä lähtien ja lumet sulaneet jo lähes kokonaan. Joen jäällä vettä ainakin parikymmentä senttiä, asiaa ei sinne ole taas vähään aikaan.
  Kirjani ensimmäinen sivu jo puolessa, rauhaisaa yhdessäoloa, blogin päivitystä ja olkalaukun kutomista kuuluu päivääni tähän:))

  VastaaPoista
 14. Hyvää Uutta Vuotta ja lisää hyviä kuvia!

  VastaaPoista
 15. Hyvää ja uusia seikkailuja täynnä olevaa Uutta Vuotta :)
  Ensimmäinen sivu vuosikirjasta avattu ja siitä se lähtee :)

  VastaaPoista
 16. Hyviä ja antoisia kuvakirjan sivuja vuodelle 2013.

  VastaaPoista
 17. Ahvensoppa kuulosti niin herkulliselta! Isäni oli pilkkimies kirjaimellisesti loppuun saakka.
  Elämäkirjassa on se hyvä puoli, että uusi sarja ilmestyy joka vuosi ja on taatusti yleisömenestys, bestseller suorastaan : )

  VastaaPoista
 18. Kyllä on tosi mukava käydä ja viihtyä täällä eksoottisella Karsikonperällä. Suuri kiitos siitä sinulle Aimarii.

  VastaaPoista
 19. Kiitos paljon mukavista kommentoinneistanne, jopa kehujakin siellä oli. Oli niin sydäntä lämmittävää lukea.
  Toki kirjeet Karsikonperältä jatkuvat, aina jostain löytää jotain kirjoitettavaa ja kuvattavaa.
  Ensimmäinen lehti meidän Vuoden 2013 kirjasta on pikapuoliin kahlattu läpi. Onhan se ollut teille kiinnostava ja hyvä, toivon niin.
  Minä vietin lumisateisen, noin nolla-asteisen päivän, jonka kohokohta oli syöminen! Maukas kalakeitto. Enpäs ole koskaan ennemmin syönytkään Uudenvuoden päivänä itse kalastetuista ahvenista keitettyä kalakeittoa, en kyllä muunlaistakaan kalakeittoa.

  VastaaPoista
 20. Kiitos, täällä on mukava vierailla.
  Sinulle myös antoisia hetkiä kynän ja kameran parissa alkaneen vuoden 2013 aikana.

  VastaaPoista
 21. Hyvää Uutta Vuotta 2013! Kävimme perheen kanssa välipäivillä joululomamatkalla Kajaanin kautta Ruka-Kuusamo-Rovaniemi. Yritin muistaa matkalla, mistä päin sinä olet?! ja tulin heti matkan jälkeen tarkistamaan, muistinko oikein?! Minä ihastuin suunnattomasti Koillismaahan. Juuri matka Kuusamolta Rovanimelle oli kaunista. Meidän matka meni lumipyryssä, kiitos neliveto-autolle, se onnistui hyvin. Teen jonkunlaisen postauksen siitä matkasta, vaikka en pystynyt ottamaan kovin laadukkaita kuvia matkalla. Tunnen, että minun aivosolut ovat uusituneet sillä matkalla. Matka oli henkeä puhdistava kokemus.

  VastaaPoista
 22. Hyvää Uutta Vuotta sinne Koillismaallekin! Antoisia bloggauksia jatkossakin:)

  VastaaPoista
 23. Kiitos ja hyvää tätä vuotta myös sinne päin. Kiitos vaan kun olen saanut ihailla kuviasi ja lukea monia juttuja ja tarinoita. Nyt on tätä vuotta toinen sivu, joten monta sivua on vielä jäljellä.

  VastaaPoista
 24. Onnen pipanoita, niinpä sellaista se 365 sivunen kirja varmasti sisältää. Mutta mitä muuta? Jokainen päivä on erilainen, ja jokaisen ihmisen kirjassa on oma käsikirjoitus.

  VastaaPoista
 25. Kiitoksia itsellesi, tämä on ollut itselleni oikea onnenpotku ja innostava loikkaus postauksiisi lumen ja jään keskelle. On ollut kiva lukea kertomuksia ja ihastella kauniin kuvakirjasi sivuja. Toivotan paljon muutakin kuin kalaonnea tälle alkaneelle vuodellesi Aimarii:)

  VastaaPoista
 26. Sinun blogissasi on mukava käydä hengittämässä raikasta tunturi-ilmaa. Täällä nyökyttelen mietteillesi uudesta vuodesta. "Onnen pipanoita", juuri niin. Elämä on aaltoilua (Eeva Kilpeä lainaten). Toivotan sinulle täyttä elämää ja terveyttä, onnen pipanoita jokaiselle päivälle!

  VastaaPoista
 27. Todellakin jokaisella on käsissään 365-sivuinen kirja. Juoni on edennyt jo kolmannen sivun yläreunaan. Toivottavasti juoni pysyy mielenkiintoisena viimeiselle sivulle asti ihan jokaisella.

  Vesi tuli kielelle ahvenkeitosta. Mutta ei hätää. Pakastimessa näyttää oleva seipaketti.

  Aimarii, pidä kynä terävänä ja kamera laukaisuvalmiina! Kuulolla olen. Hyvää jatkoa alkaneelle vuodelle sinne pohjoisen porstuaan!

  VastaaPoista
 28. Kiva kun löysit uuden blogini. Minä taisin kerran syksyllä käväistä täällä mutta en tainnut jättää puumerkkiäni.
  Kyllä ovat kauniita nuo ottamasi valokuvat. En ole koskaan käynyt pohjoisempana kuin Piippolassa joka on kai jonkunverran Oulua alempana kartalla. Näin kun tulee blogituttuja, niin ehkäpä joskus vielä matkustelen muuallekin kuin Helsinkiin. Sitten joskus kun olen eläkkeellä.
  Oikein mukavaa uudenvuoden alkua. Kunhan kaikki vuodatuksen jättäneet ovat järjestäytyneet uudelleen, alkaa porukka olla kasassa. Tämä bloggerin puoli vaatii vielä paljon opettelemista.

  VastaaPoista
 29. Ihanasti ajateltuna tulevaa vuotta kuvakirjana :). Nyt on neljä sivua käännetty ja joka sivu on jo kertonut omanlaisia tarinoita.
  Nyt vielä lomalla ollessa olen katsomassa sinun edellisen vuoden kirjaasi, ihania kuvia ja juttuja. Itse matkailemme pohjoisessa aina kesällä, niin sinun talvikuvia on kiva ihailla, innolla odotaen tulevaa kesälomaa.
  Ihanaa uutta blogivuotta sinulle!

  VastaaPoista
 30. Kiitos kun piipahdit blogissani, made on kyllä herkkuja ja toivottavasti saat kohta saalista :)
  Siskosi värjäys sivut kiehtovat sekä avokadot leivänpäällä maistui hyvin tänäkin aamuna.
  Oiken hyvää vuodenalkua toivottelen!

  VastaaPoista