perjantai 30. tammikuuta 2015

Siemennäkkäri maistuu

Kipittelen aasinsiltaa Valokuva- ja Runotorstain 353 aiheesta  KORVAAVA siemennäkkärin leipomiseen.
Jatkuvaa lumentuloa tarpeeksi tuijotelleena, keksin ruveta leipomaan. Rantakasvin blogista Rannalta katsoen löysin taannoin mainion herkun, jota tein nyt jo kolmannen uunipellillisen. Jäin koukkuun, vaikka hän varoituksen sanoin evästikin.
 Siemennäkkäri todella korvaa kahvileivän, milloin ei maistu kaljupääkahvit. Innoitti minut jopa tankailemaan.

Kahvileivoksen
korvaa itse leivottu
siemennäkkäri.
Kun sitä leipoo kerran,
niin leipoo myös toisenkin.



Näkkärissäni on mm.auringonkukan, kurpitsan, seesamin, pellavan siemeniä, erilaisia pähkinöitä, vähän kauraryynejä ja vehnäleseitä. Ulkonäkö ei ole niin herkullinen, mitä maku.


56 kommenttia:

  1. Hihii, onneksi varoitin. Juuri on minullakin taas satsi uunissa tulossa näkkäriä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaan minäpä en ottanut milleskään varoituksen ääntä. Hyvä niin, sillä tätä näkkäriä tulen tekemään melko usein. Nyt oli vaan pakko ottaa lintujen auringonkukkasiemenistä omaan leipeeseen, kun en malttanut odottaa kaupassa käyntiä. Yhtä lailla samoja siemeniä ovat.

      Poista
  2. Terveellistä herkuttelua. Jospa ohjeen katsoisin, pelko, että koukkuun jään minäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän sitä tiedä, makuja on niin erilaisia.

      Poista
  3. Herkullisen tuntuista, ja energiapitoista, jaksaa puskea lunta kaffikupposen jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minun makuuni on kovasti. Kyllä voittaa kaffepullan, jos meinaa lumia lapioida.

      Poista
  4. Ainekset ovat ainakin herkullisen kuuloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ja aneksia voi lisätä jtai muutella makunsa mukaan.

      Poista
  5. Energiapitoista ja terveellistä retkievääksikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen myös, että on säilyvää (jos ei heti syö), sillä tehdään veteen.

      Poista
  6. Mie taijan kuulua niihin jotka vaan kerran leipovat, koska ensmäiset palo ja maistuivat pahalle.
    Joskus vois kokeilla uudestaan, mutta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kui sää sillai, et poltit leivät? Etkö huomannut vähentää lämpöä tai/ja pidit uunissa liikaa? Toisaaltaan, makuja on erilaisia, yks tykkä yhestä, toinen toisesta.

      Poista
  7. Tosi hyvää, etenkin ku laittaa sopivan määrän voita palan päälle. Tuolla ohjeella teen myös ite, venhäleseet jätän pois ja korvaan ne jollaiin gluteenittomalla jauholla tai ryyneillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voita minäkin näkkärille. Ohje onkin silleen myös kiva, että voi aineksia vaihdella.

      Poista
  8. Tuosta näkkäristä minä tykkäisin, täytyykin varmaan kokeilla. Voita päälle reilusti, ei muuta näkkärille. Nami, nami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen. Oli minunkin mieleen just voin kanssa.

      Poista
  9. Vehnäleseet kun vaihtaa johonkin muuhun, niin saa jopa gluteenittomana. Olen jotain vastaavaa leiponut ja kun antaa paistua oikein kypsäksi, niin hyvää tulee.
    Nämä ovat kevyitä laittaa reppuun, jos lähdet tuntureille retkelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, aika kauan tämäkin sai paistua, mutta mukavan rapsakkaa tuli. Ohjeita on todella helppo löytää, pikemminkin tulee valinnan vaikeus.
      Ilman muuta näitä näkkäreitä tulee otettua reissuille mukaan.

      Poista
  10. On kivaa kokeilla kaikkea uutta, taidan kuitenkin ihastella näin ruuduntakaa..sillä taitaisin jäädä koukkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Et taida luottaa itseesi? Minä kyllä tiesin, että tästä tulee herkkuani. Olin aiemmin tehnyt leipäkoneella siemenleipiä, mutta siirryn nyt näihin näkkäreihin sen vuoksi lähinnä, ettei tarvitse laittaa jauhoja leivetaikinaan.

      Poista
  11. Näkkäri kuulostaa maukkaalta ja on terveellistäkin.

    VastaaPoista
  12. Nyt haluun kyllä siemennäkkäriä, se on kyllä niin hyvän näköistä. Käytän paljon siemeniä, mutta näkkäriä en varmastikaan osaa tehdä. Tuota varmasti menee heti koko pellillinen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole todellakaan vaikeaa tehdä. Oikeastaan oli ikävintä odotella siementen turpoamista nesteessä, ennen pellille levitystä. Siemenet on hyviä, ilmankos niin monet linnutkin niistä tykkää.

      Poista
  13. No nam, kuola alkoi valua jo tässä vaiheessa ;) Tahtoo kans itse tehtyä siemennäkkäriä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta, kun tekemään. Varoitan sinua, kuten minuakin varoitettiin, tähän leipään voi koukkuuntua.

      Poista
  14. Tämäpä sattui, minulla on parhaillaan siemennäkkärit uunissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuliko syötyä heti uunista ottamisen jälkeen. Mielestäni on silloinkin hyvää.

      Poista
  15. Siemennäkkäri, gluteenittomana, on terveellistä herkkua. Minäkin leipasen näkkäriä toisinaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä näkkärimuodossa olen leiponut siemenleipää siis vasta kolme kertaa. Tahtoo vain tulla syödyksi liian nopeaan.

      Poista
  16. Minä ja olen löytänyt siemenet ruokavalioon viime aikoina. Niiden liotus on kyllä tarpeen mulla, vaikka aikaa viekin, sulavat paremmin. Viimeisin siementuttavuus on chia-siemen, joka on sopivan pieni kooltaan eikä kipristele vatsassa vaikka liotus jäisi lyhemmäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pellavansiemenet ovat itselläni kuuluneet jo pitkään omaan ruokavaliooni, enkä liottele, samoin seesamin siemenet. Olen tietty auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä laittanut salaatteihin, mutta näin liki pelkästään siemenistä uunissa paistettua leipää vasta nämä muutamat kerrat, enkä ole pettynyt.
      Chia-siemeniin pitää ruveta tutustumaan.

      Poista
  17. Tuotahan pitää kokeilla joskus! Vaikuttaa ihan meikäläisen ruolta. Minä teen sellaisia 'terveysmufeja', joitka ovat enemmän leipää kuin muffinsia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin suositella. Itsellä pitäisi tehdä jo uusi "leipä"

      Poista
  18. herkulliselta kuulostaa. Pitäisi itsekin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On myös herkkua, joka siemenistä tykkää.

      Poista
  19. Ihanko niitä kuorellisia auringonkukan siemeniä tässä voi käyttää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuorittuja auringonkukan siementen pitää olla. Kuoret taitaa olla ihan sulamatonta ainesta.

      Poista
  20. Täällä on puuhattu vaikka mitä ja kuvattu toinen toistaan komiampia kuvia.
    Tuo näkkäri on varmasti makoisaa.
    Me juuvaan kolikkokahaveja.
    Ihania aurinkopäiviä ja vähemmän lumenluontia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä puuhat voisi melkein typistää yhteen ja ainoaan - lumitöiden tekoon.
      Samala lailla kolikkokahvi kuvaa kahvittelua ilman kahvileipää kuin kaljupääkin.

      Poista
  21. Eihän vaan se ole vielä kaikki syöty, tahtoo maistaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vaan kaikki on syöty. Nam, nam, mutta uutta meinaan leipoa.

      Poista
  22. Tulin juuri tuolta Rantakasvin blogista! Ajattelin kokeilla myös tätä näkkäriä ja täältähän sain lisää suosituksia :)
    Kerrotko mitkä ovat kaljupääkahvit :)
    Ajattelin kyllä että ovatko ne pelkät kahvit ilman mitään pullapuolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rantakasvin postauksesta minä innostuksen sain ja tämä syötävä taitaa jäädä minun leipomisvalikoimaani.
      Kaljupääkahvit on just tuota, mitä arveletkin.

      Poista
  23. Jo pelkkä kuva tekee kylläiseksi. Herkullista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyttä tavaraa tämä näkkäri onkin.

      Poista
  24. täälläkin syksystä leivottu gluteiinittomana, ruokakomeron jauhopuoli meni uusiksi ja leivontatottumukset isännän keliakian vuoksi. näkkäriresepti tulee varmasti testattua näiden suositusten kera!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenhän tämmöinen "kakku" passaa vallan hyvin, kauraryynit vain pois ja tilalle jotain muuta. Helppo tekaista, tosin aikaa vie hieman siementen liottaminen ja melko pitkä paistoaika. Löytyvät antamastani linkistä Rantakasvin blogiin.

      Poista
  25. Varmasti maistuisi täälläkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokelemaan vaan. Mikä ettei maistusi.

      Poista
  26. Looks pretty healthy to me- I should probably check into this recipe! ")

    Today we are finally getting some snow- although it is still nowhere even close to yours! lol
    I hope to take some photos to post on my blog!
    Keep warm! Aimarii ")

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. It`s healthy. I really think so. I am pleased with your idea to take some photos on your blog.
      We have got again more snow! Our snowdrifts are over one meter high.

      Poista
  27. Joskohan tuon ohjeen etsisi ja kokeilisi pikkuhiljaa, ei kahvia voi ilman "jotain" juoda kuitenkaan.
    Mukavaa olostelua sinne talvimaahan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin mullekin maistuu nuo kaljupäät. Jotain potää olla, mitä "kastaa"
      Kiitos, mukavaa talvea sinulle itsellesi myös.

      Poista
  28. Näkkäriä kyllä syön mutta tämä oli oikeaa sapuskaa:)

    VastaaPoista