lauantai 27. elokuuta 2016

Syksy kiirehtiiSyksy kiirehtii. 
Muutosta enteilevät pakkasyöt, väriä saaneet tienpenkan heinät ja marjaterttujaan hehkuttavat pihlajat. Napakka tuuli piipahtaa tämän tästä pihakoivujen latvuksissa. Riipii ja viskoo lehtiä ilmaan.

Viileä henkäys hivelee kasvoja, kun piipahdan portaalla.
Totta - syksy on sulkemassa kesän koleaan syleilyynsä. Sanoin kuvaamattomat tunteet hallitsevat mieltäni hetken, jolloin haikaillen kesää ja toivotan syksyä tervetulleeksi yhtäaikaa.
Enkä tiedä, kumpaa enemmän

Sadepilvet raapivat usein puiden latvoja. Sade rummuttaa ränneissä ja valuu suurina pisaroina ikkunalaseissa. Leppoisaa sitä on kuunnella ja katsella, vaikka ruudun takana asuu harmaus.
Soiden yllä kylmän aamun sumu vehoaa pitkään maisemaa. Se kipuaa varojen rinteitä ylemmäs, kuin odottaen löytävänsä auringon.


Minä nappaan marja-astiani ja lähden puolukkaan hakemaan väriä päivään. Poimin marjat käsin, sillä poimuri ei toimi paikka paikoin risukkoisessa maastossa, missä puolukka viihtyy ja missä myös minä viihdyn.
Osaan olla myös joutilas.
Saatan istua kauan tietokoneen edessä tuijottamassa tyhjää. Välillä katse kuitenkin suuntautuu ikkunan takana avautuvalle suolle ja nousee sieltä metsikön yli Kärryn rinteelle. Sinne se haluaa pysähtyä.

Aika menee arvellessa, päivä päätä käännellessä, kuten sananlasku toteaa. Tämmöisistä päivistä ei jää sanottavasti käteen.Tekstiä ei synny sanan sanaa. Ajatus risteilee, kuten variksen poikien lentoharjoitukset. Ylös, alas, sinne tänne räpiköiden ja aikansa harjoiteltuaan poikaset palaavat käkkärämännyn oksille.
Minä haen villasukat jalkoihin ja siirryn keinutuoliin mutustelemaan mustikkavoileipää.Tulee raukea olo.
Täysi massu ja hyvä mieli johdattelevat laiskurin hetken päästä unien kinttupoluille. Siellä onkeeni ottavat komeat ahvenet paremmin, mitä eilen päivällä konsanaan.
Veden pinta pinta kimaltelee auringossa, eikä raskaista sadepilvistä tietoakaan.


Mieleen nousee paljon muutakin.
Edellisviikon myrskyinen yö laavulla. Nuotion rätinät, porokahvin ja savun tuoksujen sekoitus. Hidas aamu ja joutsenperhe lammella.
Märät vaatteet riukujen päällä kuivamassa ja ihanan lämmin makuupussi, josta ei olisi huvittanut kömpiä koleaan aamuun sytyttämään nokipannun alle tulta.
Aamiaiskärkkäri kärähtää ja muuttuu mustaksi. Unisilmässä nyhdän karstat pois ja asettelen makkaran puolikkaat leivälle.


Havahdun, kun poro vasoineen jalottelee pihaan. Se maistaa ruukussa kasvavaa tilliä ja tykkää, ettei ole syötävää. Siirtyy hamuamaan sieniä.
Valkoinen poro sen sijaan ei tohdi lähelle, mutta näen sen usein retkilläni. Oikein odotan kohtaamista ja ajattelen aina, miten se onkaan kaunis.


”Elämä on outo juhla,

johon meidät on kutsuttu” 

Näin sanoo runoilija ja helppoa se on uskoa. Niin moninaiset ovat elämän kattaukset. Aina on tarjolla jotain. Herkkuja, mutta vähemmän maistuvaakin.

Tämä viikko on Puunhalausviikko. Kävin varta vasten Isoa Mäntyä halaamassa. Hyvältä tuntuu joka kerta painaa poskensa sen paksun rosoista kaarnaa vasten ja hengittää tuulta. Tulee raikas ja virkistävä olo.
77 kommenttia:

 1. Tuo valkoinen poro on taianomainen!

  Syksy...todellakin...sen tulemisesta en iloitse, niin kuin tiedät. Vuosi vuodelta nämä syys- ja talvikuukaudet käyvät rankemmiksi, ei vaan voi mitään.

  Vaan sinä! Nauti, elä täysillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tiedän kyllä, ettet tykkää syksystä, et talvesta. Niiden ylikin vain on rämmittävä.
   Minulle kelpaa mainiosti sysky ja talveasuorastaan rakastan. Melko isosti kyllä tuumattu. Kiitos - kyllä nautin ja sinäkin, vielä on kauniitaa päiviä, ennen syksyä, talvea.

   Poista
 2. Onpa upeat kuvat. Hieno on tuo valkoinen poro. Kiva kun olet saanut puolukka- ja mustikkasatoa. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marjasatoa täällä on. Pitää vain hoksata ennen kuin omat marikot on putsattu. Niin on paristi jo käynyt.
   Kiitos - vierailin jo blogissasi.

   Poista
 3. On jälleeen kiva kulkea matkassasi hetkisen, aistia tuuli, metsän tuoksut ja katsella tuon upean eläimen kulkua, elämä on kaunista ja luonto on lahja. Upeat kuvat ja tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin - elämä on kaunista ja luonto on lahja.

   Poista
 4. En kyllä millään haluais luopua kesästä, vaikka syksylläkin on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun alkuhaikeus ja luopumistuska häipyy, niin ehkä syksystäkin voit tykätä. varsinkin, jos saadaaan kaunis ja kuiva syksy.

   Poista
 5. Mukaansa tempaavasti kuvailit päiviäsi, melkein olin jo laavulla mukanasi...

  Kerronpa sinulle, että sinun ansiostasi tiedän, mikä on raapale. Sillä juuri 100 sanan mittaisia juttuja pitää kirjoittaa erääseen kilpailuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämmöisiä tällä kertaa ja laavuyö oli jännä. Varsinkin matka sinne, kun muutamaan kertaan tuli mentyä harhaan.
   Raapaleen kirjoittaminen on kivaa. Oletko jo kokeillut? Minäkin tiedän nuo raapalekirjoituskilpailut. (on useampikin)

   Poista
 6. Tuo mänty on varmasti vanha. Hienon tarinan taas meille kerroit ja sitähän se nyt on, kesä on haikea muisto. Ja syksy tuntuu pitävän kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mänty on vanha, varmaan yli 100 vuotta. Moni kertoo täällä siitä tarinoita.
   Ei minua syksy pelota, mutta myöhäskesän aika jää lyhyeksi.

   Poista
 7. Hienosti kuvasit elämääsi ja syksyä, aimarii!
  Pidän kyllä syksyn väreistä, mutta tänä vuotena ei tule kunnon ruskaa liian sateen vuoksi! Kesä loppuu aina liian aikaisin, ja se on tuskastuttava juttu! Jään odottamaan kevättä. Hyvää syksyä sinulle ja Hänelle!♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.
   Ruskasta minäkin nautin, mutta luulen, kuten sinä, että värikästä ruskaa ei tule. Nyt näyttää jo lehdet putoilevan ja ovat puussakin ruskeiksi muuttuneet.Sinä jää oottamaan kevättä, minä toivon ensin upeaa talvea.

   Poista
 8. Hienot kuvat!
  Onpas paljon puolukkaa!
  Upea kuva porosta!😊
  Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolukkaa on eteläisillä vaarojen rinteillä hyvinkin kypsää. Tämä seutu ei olisi lainkaan Lapin porstuaa, ellei poroja olisi. Nyt ne ovat niin kauniita uudessa karvassaan.

   Poista
 9. Mukava lukea kirjoitustasi. Täällä etelässä vielä lämmintä, vaikka tietää, että syksyhän se on pian käsillä. Hyvän näköisiä puolukoita sinulla ämpärissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täällä on viikko mennyt tosi kylmässä kelissä. Varmasti tulossa ensi yöksikin pakkanen. kohta ei saa enää kunnon marjaa, paitsi karpaloa. Ei puolukkakaan liian kovasta pakkasesta tykkää.

   Poista
 10. Kaunis tuo valkoinen poro. Kesästä ei vielä haluaisi luopua, vaikka syksyn väreistä pidänkin.

  Mukavia elokuun viimeisiä päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen poro on mun lempiporo, joskin tykkään kaikisat poroista ja kuvaan niitä ihan mahottomasti.
   Minulla on hieman kahtiajakoinen ajatusmaailma kesän loppumiseen ja syksyn tuleen. Tykkään ja en.

   Poista
 11. Mustikkavoileipä.... enpä ole kokeillut. Tuttuja ovat ruisleivänpäällä omenaviipaleet, puolukkahillo, banaani jne. Täytyypä kokeilla tuota mustikkaa.
  Minä olen myös puunhalaaja, nuorena tein sitä salaa, mutta nyt kun se on yleisesti 'sallittua' uskallan tehdä sitä vaikka joku näkisikin ;)
  Valkoinen poro, satumaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mansikkavoileipäkin on hyvää, mutta viime aikoina on mustikkaleipä ollut niin yes. Minun ruisleivällä saattaa olla juustosiivu ja sen päällä jotain hilloa, banskua, marjoja, kuten sinulla.
   Puunhalaajaksi tunnustaudun. Muistan, että aikaisemmin halin puita kertomalla niille murheitani, nyttemmin, myös iloni aiheita.

   Poista
 12. Ihana olit kun hävit halaamassa! Minäkin kävin halaamassa lehmusta :)
  Mustikkaleipä näyttää tosi herkulliselta!
  Talvi tuli myöhässä, kevät aikaisessa, kesä aikaisessa, siis tuleeko syksykin aikaisin...

  Mukavia päiviä toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa ja terapeuttista puita on halata. Minä puhelenkin niille.
   Täällä viime talvi tuli myös aikaisin, jo lokakuulla. Ehkä tänäkin vuonn. Jos niin käy, niin syksy jää lyhyeksi. Aika näyttää, miksi murehtia.

   Poista
 13. Haikeutta on ilmassa. Hyvästejä ja luopumista. Mutta ei auta, nokka kohti syksyä.
  Sinulla on ollut hienoja kokemuksia, laavuyö ja valkoinen poro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan olla hieman pöhkö, kun en olisi luopunut yöttömistä öistä, mutta tykkään sitten taas kaamoksestakin yli kaiken ja pahottelen, kun se aikanaan loppuu. Minulla taitaa olla jotain muutosvastaisuutta.
   Laavulla oli vähän erilainen yö, mitä odotin. Myrsky oli rajua, sadevihmaa piiskasi laavun takaseinällekin.

   Poista
 14. Täällä toinen puunhalaaja. Terveisä vaan ja mukavaa alkavaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nythän meitä on ainakin kaksi ja varmaan paljon useampikin tunnustautuu.
   Terveisistä kiitos, itsellesi myösmukavaa elokuun loppua ja syksyn puolelle siirtymistä.

   Poista
 15. Lähestyvä syksy saa mielen haikeaksi, mutta syksyn värimaailma on kaunis ja tämän vuoden syksyluonto antaa satoa runsaasti
  Taianomainen on valkoinen poro, ihana!

  Kauniita syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä näin on käynyt, mutta uskotaan, että syksyn värit haihduttavat sen ne haikeat fiilikset. toivon nyt, ettei pakkasyöt veisi sieniä, kun en kunnolla päässyt edes sienestämäänkään vielä.
   Minullekin valkoinen poro on taikaporo. Näen siinä ja sen läsnäolossa paljon muuta.

   Poista
 16. Komea on halauspuukin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sen ympärille käsivarteni piisaa, ei edes puoliväliin. Se on muuten hyvä kuuntelijakin.

   Poista
 17. Todella kauniisti kirjoitettu ja kuvattu

  VastaaPoista
 18. Kaunis poro. Marjassakin olet käynyt. Kiva nuotiohetki ja porokahvi maistuu makoisalle ulkona. Syksy tulee ja pihjalanmarjat hehkuvat. Hienot kuvat ja kerronnat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko touhukas on elokuuni ollut. Monenlaista puuhaa.
   Syksyn tunnelmiin alan olla siirtynyt, ainakin mitä säihin tulee.

   Poista
 19. Kuljin mukanasi puolukassa ja ihmettelin valkoista poroa ja tosiaankin elämä on yllätyksiä täynnä. Vieläkin haaveilen nokipannukahvista. Otetaan syksy vastaan hyvillä mielin uusine ajatuksineen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdestaan onkin mukavampi. Valkoista poroa vaan katsotaan, jos sille puhelee jotain, se lähtee helposti pois päin.
   Tarjoan nuotiollani sinulle nokipannukaffeet.

   Poista
 20. Ihana postaus tuli jostain syystä kyynel silmäkulmaan oisko menneen kesän haikeutta vai puun halausta,valkoinen porohan on vanha metsienjätkä uudessa muodossaan.Syksy ja Lappi kutsuvat liekkö sekin herkistänyt,saa nähdä mitä sattuu ja tapahtuu viikolla 37.Kiitos hyvää syksyä sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen poro on niin jotain - jotain hyvin mielenkiintoista ja salaperäistä. Lapin syksy on sykähdyttävää, joka syksy erilainen. Toivon kivaa sinulle ja eritoten viikolle 37.

   Poista
 21. Peikolle tuli tästä hyvä miäli.

  VastaaPoista
 22. Kaunis postaus, sekä kuvineen mutta eritoten teksti oli ihana (sinulla on kirjoittamisen lahja).
  Tuli mieleen, kuinka erilaista elämää vietätkään, ja kuinka erinlaiset elinoloseudut sinulla siellä on. On todella kiva lukea ja ihastella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Varmaan elämäni on kaupunkieloon verrattuna hyvin askeettista ja karuakin
   Paljosta jään paitsi, mutta tilalla on puolestaan paljon muuta.

   Poista
 23. Taas sie ilahutat meitä ihanilla kuvilla ja kirjoituksella. olet oikeassa elämä on juhlaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen päivä on oieastaan juhlaa, kun ja jos se niin ottaa. Ja mitä enemmän vuosia, sitä arvokkaammaksi päivät muuttuvat.

   Poista
 24. Kotoisa lysti olo tuli kerronnastasi ja kuvat mukavasti kulkivat mukana. Kiitän!
  Ihastutta valkoinen poro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Kotoinen olo on aina mukava fiilis. kiva, että tykkäät.
   Minuakin ihastuttaa jokainen valkoinen poro, tosin ne muutkin porot.

   Poista
 25. Boa tarde, as belas imagens são cativantes, assim com o texto é esclarecedor.
  Resto de boa semana,
  AG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boa noite. Obrigado pelas suas palavras. Fico feliz que você visitou meu blog

   Poista
 26. Kesästä jäi taas vain muistoja ja syksy pimeine öineen hiipii jo nurkkiin. Valkoinen poro on kuin enkeli. Mukavia syyskuun päiviä sinne kairaan, pian ruska koristaa tienoot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on käynyt, vaan ei anneta haitata. Syksyllä on omat hyvätkin puolensa.
   Ruska ei tänä syksynä ole kovin heleä, kun muistan monet edelliset syksyt. Ei sekään aina jaksa.
   Porot on komeita ja käyvät pihassa usein. Yöt ovat lähes aina jo pakkasella.

   Poista
 27. Suuri rikkaus meille vuodenaikojen vaihtelu on. Minä pidän niistä kaikista. Nyt me korjaamme satoa, jonka kesä kasvatti. Ja se on runsas! Kiirettä pitää, että saadaan kaikki talven alta pois. Kun tulisi tänne eteläänkin oikea talvi. (Ainaisesta "marraskuusta", jollaisia talvet täällä tuppaavat olemaan, tykkään vähemmän.) Sitten tulee kevät ihana ja kohta kesä taas. Aika kuluu niin nopeaan.
  Mustikkaleipäsi toi mieleeni lapsuuden marjamatkat. Oli eväsleipiä ja laitoimme mustikoita voin päälle. Ne maistuivat metsässä erikoisen hyviltä. En ole ehtinyt puolukkaan vielä. Niitä löytyy, mutta en usko, että niin suuria kuin sinulla.
  Ihania porosi, varsinkin se valkea. Meidän metsässä peuroja, jotka syövät suppilovahveroni, vaikka olemme vieneet niille omenia kärrykaupalla.
  Minulla menee aikaa kamalasti puita halatessa! On halattava kaikki pihapuut, jos alkaa ja sitten on metsäkin vielä!
  Ihanaa syksyä, Aimarii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään vuodenaikavaihteluista. Täällä on kevät tosi lyhyt ja hektinen. Samoin oli tämä mennyt kesä.Talvi pitkä ja runsasluminen, mutta tykkään. Syksy on usein kaunis, melko lyhyt sekin.
   Minulla ei ole sadonkorjuutyötä, vain poimin marjat metsistä, kalastelen joesta, järvestä ja lammista. Ojille en enää mene, sillä tonkoja en usko saavani näin syksyllä. Kiire on tuntematon käsite, on sitä toki aikanaan ollutkin.
   Porot on nyt komeita. Sieniä ne syövät, mutta saan kyllä itellenikin, mikäli haluamiani löydän.
   Kyllä mulla on täällä halipuut ja monia muita sivelen ja silittelen ohikulkiessani. Se vaan tuntuu niin hyvälle.
   Kiitos, myös sinulle itsellesi oikein mukavaa syksyä.

   Poista
 28. "Syksy on sulkemassa kesän koleaan syleilyynsä"-voisiko sen kauniimmin sanoa.
  Ja tunnistan hyvin tuon kaksijakoisen tunteen!
  Silmät kostuivat kuumiksi tuosta valkoisesta porosta.Kuinka uskomattoman kaunis!
  Olet onnekas, kun saat sen kohdata livenä.
  Muutenkin oli hieno postaus jälleen kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen tuo kahtaalle haluaminen hieman haittaa. Uskon kuitenkin, että mieli alkaa pikku hiljaa suuntautua syysajatuksiin ja siihen, mitä kaikkea syksyllä on tarjolla.
   Kiva, että sinäkin tykkäät porosta. N eovat minusta tämän seudun yksi hieno asia. Edelleen kuvaan poroja, milloin autosta, milloin kotimökin ikkunan läpi, milloin pihalla seistessäni. Poro on kaunis eläin ja varsinkin sen silmät.
   Kiitos, koen itse myös olevani jotenkin onnekas voidessani suht terveenä viettä eläkepäiviä täällä ja harrastaa "luontoa".

   Poista
 29. My friend,

  Such a beauty at your land!

  Your photos are feelings and your words are poems from the land of your heart.
  You can touch the souls of your friends using your art and your tender heart.

  I am always your friend.
  My best greetings.

  Yannis Politopoulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your beautiful poetic words.
   Autumn has come. Weather is too often rainy and at night time so cold. Minus degrees. Autumn colors are not very beautiful this year. Soon will come polar night time and I like that. Sometimes I think I am very dark person heh, heh, hee
   Have a nice time.

   Poista
 30. Niin kaunis postaus sulta taas täällä!
  Osaat kyllä kirjoittaa, kirjoitat niin, ettei voi lopettaa kesken, on luettava kaikki!
  Ja puita olen minäkin halaillut, aina, kun on mahdollisuus siihen.
  Ja se valkoinen poro on kuin jostain sadusta, taianomainen!
  Hyvää alkavaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harakalle kiitoksia ylenpalttisista kehuista.
   Kyllä meitä puiden halailijoita alkaa olla paljon, mutta onhan se niin kivaa.
   Satuporoksi minäkin noita valkoisia nimitän, joskus kuvittelen niiden olevan taianomaisiakin.
   Syksyiloa sinulle.

   Poista
 31. What a most beautiful post Aimarii! I love to read your words while rambling alongside with your photos- such serene and beautifully peaceful pictures- making me feel relaxed and in no hurry!!
  Thank you so much for sharing!
  I too am not sure what I like better- summer or fall, but not winter! heehee
  sending hugs,Jackie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you. You always praise for so nice. I became in a happy mood. You are so marvellous artist in any way. My way is writing and photographing.
   Okay. we have fall and cold weathers now, yellow leaves and red sprigs. Minus degrees at nights, hehehee I`ll begin to wait for winter and polar night.

   Poista
 32. Sinun elämäsi on niin rikasta tähän kaupunkiräpistelyyn verrattuna. Kuvaat sellaisia asioita, jotka on meille harvinaista herkkua. Onneksi saamme edes lukea siitä ja katsella kuvia blogissasi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä on moniin juniin. Ken on cityihminen, ei oikein ymmärrä tätä erämaan alidalla asmista ja oloa. Sen verran olen kaupungissa asunut, että tiedän, miltä se maistuu ja valitsin tämmöisen arjen. On kyllä minun mieleeni.
   Sinulla on mökkisi ja ranta, jonne paeta kaupunkivilinää, eikö?
   Kiitos kehuista.♥

   Poista
 33. Mukavaa syksyä sinulle :) ihanat kuvat <3

  - Ronja -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän ja toivotan sinulle niin ikään upeaa syksyä ja inspiratiota kuvaamiseen.

   Poista
 34. Taianomainen valkoinen poro. ♥ Uskotko että se on noiduttu neito? On se. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa hyvinkin olla.
   Minä ajattelen usein valkoista poroa katsellessani tai meidän katsellessamme toisiamme silmästä silmään, että siinä on minun voimaeläimeni. Ehkä äitini poron hahmossa. Monenlaisia ajatuksia se siivittää mieleen.

   Poista
 35. Oi, että mieli tekis olla tuollaisella laavuretkellä!Kuksa, kalastus ja yön tunnelmat -ehkei veissadetta kuitenkaan...
  Ja musito lapsuudesta ruisvoileipä päällä mustikoita marjametsässä - miten hyvältä se maistuikaan!

  VastaaPoista
 36. Niin ja tuo kuva valkokylkisestä koivusta ja pihlajanmarjoista ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö ole koskaan ollut laavulla yötä? Kokemisen arvoinen se on. Minua oli kiinnostanut jo pitempään yöpyä juuri tällä laavulla, jonne oli vain sen ohittava polku.
   Kiitos kehuista. Nyt tuo samainen pihlaja on saanut jo punaista lehtiinsä.

   Poista
 37. Oi, miten upea halattava! Mustikkavoileipä toi yhdessä hetkessä lapsuuden mieleen, marjaretket äidin kanssa ja sen maun kun nälkäisenä sai ottaa eväsleivät ja riputella mustikoita päälle. Enpä ole aikoihin saanutkaan tuota herkkua, kiitos Aimarii muistutuksesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitä onkin monia, jotka muistetaan mustikkavoileivät. Minä pruukaan "leipoa" semmoisen jo marjaretkellä, mutta viimeistään sitten kotona.
   Puita halaillaan, se on niin energiavarastoja voimistuttavaa.

   Poista
 38. Ihanan syksyinen kirjoitus. Ei sitä aina tiedä iloitseeko vai sureeko syksyn tuloa. Onneksi värit suovat iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän aikaa sitten näytti vielä, ettei ruskavärejä tulekaan, vaan nyt näyttää jo paljon paremmalta. Ne pakkasyöt vissiin maalailivat kirkkaampia sävyjä.
   Nyt itse alan jo kallistua syksyn puoleen, ei hassumpaa. Toivon sinulle heleää syksyä myös.

   Poista
 39. Parasta lapin syksyssä on luonnon värit ja äänet, itikoita ei enää ole ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. juuri niin, värit ja kuulat, kirkkaat ilmat, ellei ole pilvisää.

   Poista