perjantai 16. joulukuuta 2016

Joulukuu 16
Joulukiireitä en kaipaa, enkä päästä niitä tulemaan tähän huusholliin. 
Mukavampaa on retki laavutulille nokipannukahvittelemaan.

Työvuosien aikana meni jouluja, jolloin nukuin joulua edeltävät päivät ja lähdin öiksi työhön. Ei se mukavaa ollut. Ikävästi kiireet joulun alla alkoivat painaa päälle.
Kun ei jaksanut, niin ei jaksanut.

Jos nyt uhkaa kiireet, se on pahasti oma vika. Asioimisten ja tekemisten suunnittelu on heittänyt häränpyllyä. Kaikki aika on omaani ja sitä myös arvostan.

En ahnehdi turhia, ei kaupoissa kiertelyitä, ei joulusiivousurakoita, ei liikoja paistamisia, ei leipomisia - mikä tarkoittaa, ettei pakastinta täyteen.

Minussa asuu hupsu jouluihminen, joka on kuin kaamoshämärä, mielenlaatu, joulukukka, palava kynttilä pöydällä.     

♪♪♪

36 kommenttia:

 1. Upea kuva!!Jo tuosta saa mielensä virkeäksi, kauneutta ja lunta, suomea. En enää hosu ja häärää, teen omaan tahtiini ja kaikki tulee teehtyä. Joulu on muutakin kuin kiirettä, ja menee muutenkin äkkiä aina ohi joten hissukseen nautiskellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joulu on ihan muuta, kun mokomaa hosumista pää kolmantena jalkana.
   Oleillaan vaan.

   Poista
 2. Niin kaunis kuva jälleen!
  Tämä on ensimmäinen joulunalusaika kun olen pois työelämästä ja huomaan ettei itketä, eikä kiukuta.
  Sitä vaan loi itselleen paineita sen joulun tekemiseen, sen kiireisen työelämän ohella. Eihän sitä kukaan muu vaatinut kuin itse.
  Miussa asuu myös jouluihminen, vaikka aloin ihan inhota sitä hössötystä. Se oikea jouluihminen vain odotti löytymistään :)
  Joko voit paremmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähän olotilaan tottuu helposti, usko pois. En ole kaivannut kiireisiä jouluja , en sitä riittämättömyyden tunnetta, mikä tuli, kun ei kerennyt, jaksanut.
   Nyt hyvä.

   Poista
 3. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän hössötän joulua. Nautin nyt näistä kiireettömistä päivistä, puuhailen vain sitä, mikä tuntuu mukavalle (esimerkiksi päivitän blogin joulukalenteria ja käyn vierailulla teidän muiden blogeissa). Joko flunssa hellittää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oiskohan ihan oikeasti niin, että vanhetessaan viisastuu?? Minulla on mennyt jo useampi päivä vain aatellessa ja päätä käännellessä...ja yskiessä. Hiukan on sitkasta mallia tämä flunssa.
   Blogia minäkin päivitä, kommentoin, teen uusia postauksia ja tykkään.

   Poista
 4. Hieno kuva, niin kauniit ranskanpastillivärit taivahalla!
  Onneksi jouluhössötykset ovat taakse jäänyttä aikaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimät pastellin värit, mutta oikeesti niin hirmu kylmää.
   Sanos muuta, onneksi niin.

   Poista
 5. Hieno kuva.
  Joulun tarkoitus on seinen lapsi. Jeesus. Näin minä tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Usein tahtoo syvin joulun olemus jäädä niin taka-alalle.

   Poista
 6. Ihana tunnelma kuvassa!
  Joulu,ihana rauhoittumisaika on parasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tämä pelkkä oleminen, oleilu on sinänsä jo nautinto.

   Poista
 7. Tunnustaudun samanlaiseksi jouluihmiseksi kuin sinä. Kierrän kauppojen jouluvilinän kaukaa. Kunhan nyt ennen aattoa saa villakoirat imuriin. Ei kaikkea syötävää tarvitse itse valmistaa.

  Tuollainen valkoinen maisema olisi tietenkin ihan mukava saada tännekin, mutta tällä hetkellä on kuuraiseen maisemaan tyytyminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Luulenpa, että joukkoonpa on vielä muitakin tulijoita.
   Minä voin suorastaan pahoin kauppojen vilinä-hälinässä.
   Kyllä minulle se, mitä silmä näkee, korva kuulee ja sisimmässäni tunnen, ne yhdessä tekevät joulumielen.

   Poista
 8. Kuvasi lumoavan kaunis maisema toi joulurauhan suoraan sydämeeni.

  VastaaPoista
 9. Niin ihana maisema, rauhallinen ja hillitty!

  VastaaPoista
 10. Satumainen maisema, lieneekö totta ollenkaan?
  On minullakin ollut jouluja, jolloin olen valmistellut koko adventtiajan ja toisena ääripäänä on ollut jouluja jolloin ei ole ollut pakastinta käytössä vain pieni jääkaappi ja vasta aatonaattona olen tehnyt todellisia valmisteluja. Kaikista jouluista olen hyvillä mielin nauttinut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan tuo, kun olen kuvannut.
   Omat jouluni ovat olleet myös monenlaisia. Myös surullisin jouluni on vahvana muistona, ei tee enää kipeää. Olen nimennyt sen lehmäjouluksi. Lahjajouluja minulla ei ole oikein koskaan ollut, enkä ole paketteja kokekut tärkeänäkään.

   Poista
 11. Aivan ihana postaus, niin pysäyttävä tässä joulukiireiden keskellä. Rauhallinen, tunnelmallinen maisema tukee hienosti tekstiä. - Mukavaa viikonloppua! - Blogissani on pihakalenterien arvonta sunnuntai-iltaan saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle.
   Käyn katsomassa arvontaasi, vaikkei minulla enää saa ollakaan arpaonnea, kun vasta sain niin pajjon puurojuhlan arvonnassa.

   Poista
 12. Joskus työaikana ihmettelin, kun ihmiset jo joulukuun alussa alkoivat kysellä, joko olen alkanut laittamaan joulua. ??? Koska en ole marttatyyppi, enkä osaa huushollata, laitoin sen joulun aina kahdessa päivässä. Toisena päivänä leivottiin ja toisena laitoin laatikot. Mitä muuta olisi pitänyt tehdä? Vieläkin meidän koko porukka kokoontuu jouluaterialle ja laitan niille ruuat, mutta nautin siitä kun kaikki on yhtä aikaa läsnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolulaisenahan joulun lähestymisen tunsi, kun alkoi joululoma, oli joulujuhla. Äitinä tiesi, että joulu lähestyy, kun lapsi esittelili tuhka tiheään lelumainosvihkosia. Työelämässä, kun kahvihuoneen keskustelut kävivät lepomisissa, lahjoissa, ja työvuorolistoissa, kuka sen aattoillan tekee, kenelle osuu jouluyö.
   Meillä on ollut myös ilo ja onni saada kutsu usein viime vuosina pojan perheeseen joulua viettämään. Tätä joulua vietämme erillään, mutta varmasti vierailemme ehkä tapanina.

   Poista
 13. Sanasi rauhallisina ja tunnistan omat ajatukseni joulunvietosta, käyn nauttimassa muutaman tunnin lastenlapsieni seurasta ja istun valmiiseen pöytään. Ei kiireitä ei stressiä, sitä en kestä enää nykyisin. Rauhaisaa jatkoa elämääsi kauniissa maisemissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoilla linjoilla siis. Ks. ylempää, mitä vastaisin Tuulennolle.
   Toivotan sinulle hyvää pian alkavaa neljättä adventtia ja jouluviikkoa.

   Poista
 14. Minäkin olen sellainen kynttilöitä ihaileva ja mietiskelijä. Äidilleni teen kaikenlaista, mutta omaan kotiini en kiirettä ja tressiä päästä. Joulu tulee vähemmälläkin, tärkeintä on tunnelma. Sitä on sinun kuvissasi ja kirjoituksissasi, kiitos :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se vain on, että kynttilät, joulukukka, lämmin tupa ja hyvä mieli on parasta joulua.
   Uuna, näin se on, tunnelmasta tuntee joulun.
   Kiitos sinulle.

   Poista
 15. Oikein tulin hyvälle mielelle, että on meitä, jotka osaamme ottaa joulun vastaan ilman kaupparuuhkia ja lahjapaketteja. Annan antamisen ilosta neulomiani miestensukkia sellaisille naapureille, joille ne tulevat tarpeeseen. Tänäänkin olin kolme tuntia yksin luonnossa ja kaivelin lumen alta sammalta ja juurakoita joulukukka-asetelmaani. Lumihangessa möyrin ja naureskelin mielessäni, että josko joku lenkkeilijä katsoo, mikä ihmeen peto siellä on möyrinyt.
  On kai sitä nuorempana pitänyt joulua vähän enemmän laittaa meidän ainokaiselle, silloin kun poika oli pieni ja ukit ja mummot tulivat syömään. Nyt ei ole elossa kuin 89-vuotias äitini ja hän ei enää tämän maailman jouluista tajua. Hyvää neljättä adventtia sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan meitä kuitenkin. Neuletyöt ovat myös minun juttujani. Aina tekeillä. Usein joulun alla minä kiertelen myös metsissä etsien tarvittavia aineksia kransseihin, havupalloihin ja terassin asetelmiin. Nyt on liiaksi lunta minulle kaivaa jäkälää, poroille onnistuu vielä.
   Sama meillä, ainokainen osaltaan kutsuu meidät vanhempansa usein valmiiseen jouluun. Arvostetaan sitä.
   Hyvää pian alkavaa jouluviikkoa sinulle.

   Poista
 16. Kuvasi ylitse voisi hyvinkin lentää tarinan lumiukko kohta.Niin satumaisen kaunis näkymä.
  Täällä toinen hupsu. :)

  VastaaPoista
 17. Joulu on tunnelmaa ja mielentilaa, ei suorittamista:)

  VastaaPoista
 18. Such a beautiful photo! Isn't retirement wonderful? Although in our case, we find we are much more busier now than when we did go to work!
  hugs,Jackie

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. Yes. I love to be retirement. But if you or I are too busy, we want to be so. It is free choice. Heh, hee

   Poista