sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Raapaleen verran sanojaEi kevään merkkejä Karsikonperällä. Ei, vaikka kesäaikaankin onkin siirrytty. Raskaat pilvet ovat pyyhkineet tänään Kärryvaaran rinteitä. Luntakin tupruttanut pitkin päivää. Vesikeli ei ole, vaikkakin lämpöasteita.

 Viikolla oli täydellinen kevättalven sää. Selkeitä aamuja pakkasyön jälkeen. Huurtuneet puut ja säihkyvä hanki houkuttivat varhain liikkeelle. Tein omat jäljet, jotka ristelivät välillä ketun polun poikki. Joskus ylitin jäniksen kulkureitin. Katselin riekkojen "harakanvarvaskuvioita" pajupuskien ympärillä.

Lumikengillä oli helppo liikkua. Latu jouti edetä tyhjänä. Minua ei houkuttanut moottirikelkan reittikään, mutten myöskään olisi raaskinut rikkoa hangen pintaa.

Ihastuttava suo ja känkkäräpuut kauniita kimalteissaan, eikä hangelta säihkettä puuttunut. Tämmöinen oli aamujen aamu, josta lähtee päivä aina loistavasti käyntiin.

                                                                       *Hyvää pääsiäisviikkoa.
Kävikö virpojia? Tänne meille eivät osanneet tulla. Eipä silti, ehdin jo eilen syödä kaikki pikku suklaamunat, joita olin virpojille varannut. Ei ollut ensimmäinen kerta, kun näin on käynyt. Luulen, etten ikinä opi.

84 kommenttia:

 1. Täällä on naapuruston lapset jo kasvaneet aikuisiksi ja virpojat ovat loppuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä perukalla ei taas asu lähimain ketään muuta. Ehkä vähän luotin siihen syödessäni sulkaamunat, ettei yhtäkään virpojaa tule.

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ei käynyt kuin yksi virpoja, vaikka olin monta karkkipussia varannut. Pitää antaa tyttärelle, etten itse syö kaikkia. Vaikka taidan sen lakupussin pitää itselläni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suojelet siis itseäsi karkkien ylensyönniltä?
   Minulla ei karkit eikä yleensä mikään makea nykyään säily. Ei ennätä pilaantumaan ainakaan.

   Poista
 3. Kaunista on ja hienot kuvat!

  Virpojia kävi aamupäivästä useampi, ja tässä illansuussa oli pakko olla avaamatta ovea kun ikkunasta näin samat lapset jo uusintakierroksella:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapset kyllä tietää, mistä namia yleensä saa ja kokeilevat.
   Oma pojanpoikani sanoi kerran- anna vaan kerralla ne kaikki namit, ettei hänen tarvitse tulla monta kertaa. vastineeksi hän antoi kaikki tekemänsä virpaoksat kerralla. Sopimus oli tämäkin.

   Poista
 4. Minäkin söin virpojille varatut suklaamunat jo viikolla...en minäkään opi. Onneksi löytyi myyjäisvarastostani tekemiäni koruja, ne kelpasivat virpojille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksipa oli, mitä antaa, kun virpojat sinulle terveyttä virpoivat. Minulle olisi käynyt tällä kertaa köpelösti. Harmitti pitkin päivää temppuni. Olisinkon oppinut jotain?

   Poista
 5. Kuva lumikenkäpolusta on hurmaava. Kiva raapale.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melko usein tuli kenkäillessä käännyttyä ihailemaan omia jälkijään. kiire oli tuntematon ja silmät ehtivät viestiä pääkoppaan niin paljon. Siksi kait raapale syntyi.

   Poista
 6. Virpojia ei näkynyt, vaikka olin varannut kulhollisen suklaamunia, täytyy vissiin itse uhrautua ne napsimaan... ;)

  Olenko jo sanonut, että tekstisi on ihailtavan sujuvaa ja kuvailevaa. Nautin sanoistasi ja kuvistasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin kyllä mielelläni auttaa sinua!
   En muista, että olisit maininnut jotain tekstistäni. Nyt mainitset ja minä iloitsen sanoistasi ja kiitän.

   Poista
 7. Ihanat kuvat ja teksti!!

  Neljä porukkaa kävi virpomassa, suklaamunia jäi, mutta tuskin päätyvät biojätteisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nyt biojätteisiin tuollaisia herkkuja! No, enpä niin kyllä uskokaan.

   Poista
 8. Kauniita kuvia ja tarina johon eläytyy mukaan kulkemaan hangilla. Täällä meillä ei taida paljon virpojia käydä, en ole juurikaan koskaan huomannut, eikä ole ovikello soinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarinoin mielessäni usein jo kulkiessani, varsinkin jos ympäristö on innoittaja.
   Kyllä näillä seuduin kylillä virpojia liikkuu, mutta eivät kukaan osuneet näin syrjään, missä itse asun. Tällä kertaa onneksi, sillä muuten olisin joutunut noloon tilanteeseen.

   Poista
 9. Kauniita kuvia. Niistä huokuu ihana rauha. Metsässä kuuluu varmaan lintujen siipien suhahdukset ja oravan hyppelykin.Kuten sanotaan, tuolla sielu lepää.
  Täällä Pohjanmaalla virvotaan vasta pääsiäislauantaina eli viikon päästä.
  Kyllä ainakin kaksi virpojaa tulee. Meille on hankala tulla, kun alaovi on lukossa, tosin soittokello on, mutta pikkuiset eivät ole kai tottuneet ulko-ovella soittelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jälkiä näkyi paljon, myös oravien ja isompien kanalintujen. Suon hiljaisuuten sekoittui hieman vastakkaisen metsän humina, joka tuulen mukana kantautui korviin.
   Muistan, että joskus oli tapana virpoa Palmusunnuntaina ja hakea sitten palkka pääsiäislauantaina.
   Sinun pikkuiset virpojasi taitavat tietää, miten teidän luoksenne pääsee.

   Poista
 10. Ihania luontokuvia. Kaunista. Kuva jossa olit ottanut oksien välistä tulojälkesi ja maiseman oli aivan ihastuttava :-) Meillä oli viikolla myös pakkasta, kovaakin, liki -20 parina yönä. Puut olivat kuurassa ja ihanan näköisiä. Loppuviikolla tuuli pudotti kuurat ja sää lämpeni. Lunta on, mutta ei ihan niin paljoa kuin teillä. Kauniisti kuvasit reissuasi. Kiitos ihanasta luontoretkestä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakan pakkasyön jälkeen lähdin kävelemään ja kuvaamaan. Toiveissa oli saada hankitimantteja kuvattua.
   Ole hyvä, mieluisaa minulle, että viihdyit kanssani retkellä.

   Poista
 11. Oih, onpa ollut kaunis ja seesteinen aamuhetki sinulla. Ihanat kuvat! :) Parasta valoa kuviin onkin illalla ja aamulla, sillon tulee nykyjään oltua vaan harvoin liikkeellä, niin aikaisten tai myöhempään... No joskus kuiten! Virpojiakin kävi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ja oikeastaan oli tuollaisia hienoja aamuja useampi.
   Toivottavasti sinä et ehtinyt syödä itse virpojille tarkoitettuja nameja! Heh, heh.

   Poista
 12. Komeet on teilläkin maisemat, ja luntakin ihan riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on. Omista maisemista tykkään. Enkä ole lumivihaajakaan. Parhaillaan sataa vaihteeksi reippaasti lunta.

   Poista
 13. Kyllä kävi virpojia, aika montakin ja maljakossa on nippu kauniisti koristeltuja vitsoja. Nuorin taisi olla kaksivuotias thaimaalaistyttö, joka tuli tuosta läheltä isosiskonsa kanssa. Pikkuinen jännitti kovasti ja tuijotti ihmeissään tummilla kauniilla silmillään. Olin erityisen ilahtunut, koska heillä oli mukana vain kaksi oksaa ja tulivat suoraan meille selvästi varta vasten. Olen heitä jututtanut ja antanut yhden Koipeliini ja Tassu -kirjankin. Uskalsivat kai siksi tulla.

  Sinä saat syödä suklaat itse, mutta kyllä sinä energiaa tarvitsetkin, kun siellä hangilla kävelet suurin kengin. Kaunista ja kimaltavaa on, kyllä kevät tulee, kun aika on. Meillä ei ole lunta, mutta kylmä tuuli välillä, joten ei tämäkään oikein keväältä tunnu - ei kai kuulukaan, onhan maaliskuu vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet luonut orastavan hienon ja luottamuksellisen ystävyyssuhteen pienten vierasmaalaisten tyttöjen kanssa.
   Sanot turhan kauniisti "ahneudestani" suklaamuniin. Tosi kyllä, että pitempään hangessa liikkuminen saa aikaan hien paidan selkämykseen. Energiaa kuluu. Aina minulla on vesipullo mukana.
   Ajattelen samoin, ei ole kevätaika ihan vielä. Ei ne perunatkaan kylmässä maassa Rymättylässä hyvin kasvun ala.

   Poista
 14. Voi miten talvisia kuvia, ihania! Meillä ei ole juurikaan ollut koko talvena talvea täällä pääkaupunkiseudulla. Vettä satoi viikollakin. Vaan kyllä se kevät ja kesä teillekkin sinne tulee =D. Ja meillä kävi kaksi pikkuista suloista noitaa =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti tänne tulee myös kevät ja kesä. Ovat vaan paljon lyhyempiä, mitä etelässä. Ovat kyllä sitäkin ihanimpia.
   Sinullapa oli tietenkin, miten palkita pikku noidat.

   Poista
 15. Kaunista ja selkeää, jota taasen täällä ei ole nähty herran aikoihin. Kai se joskus hipasee tätäkin tienoota...se valo. Kävi eka kerran meidän 40 asumisvuoden jälkeen ja minulla ei ollut mitään annettavaa, en edes muistanut tällaista asiaa. Olin aika nolona

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kaunista ja selkeää oli täällä viikko, saattoi olla enemmänkin, välissä vain jokunen lumisadepäivä. Tuulta on kyllä piisannut. Älä ole murheellinen, kyllä aurinko teidänkin kulmille vielä ehtii.
   Just tuolleen olisin minäkin ollut nolo, jos virpoja olisi ovelle ilmaantunut. Siis eipä kannata tuudittautua siihen, miten on aina ollut, poikeus tulee silloin, kun vähiten oottaa.

   Poista
 16. Upea huurreaamu suolla. Aamut on parhaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamut on parhaita. Sinä sen hyvin kyllä tiedät. Aamuihmisenä kun kuljet kamerasi kanssa.

   Poista
 17. kuulostaa niin rauhalliselta, kaipaan paikkoihin, joissa ei ole paljon ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä rakastan myös paikkoja, missä saa ja voi olla yksin. Niin....ja korkeintaan kaksin.

   Poista
 18. Voi jotta on kauuniit maisemat. Ihania valokuvia.
  Hyvää hiljaista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat ovat taas sankan lumisateen hämärtäminä. Tämmöisen oikullinen on kevätsää.
   Sinulle toivotan myös rauhallista pääsiäisviikkoa

   Poista
 19. Eipä virpojia vielä, omat pikku virpojat tulossa loppuviikolla, se ihanaa. On niin kaunista ja koskematonta noissa kuvissasi. Täällä sumuisessa harmaudessa odotellaan kirkkaampia päiviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotan mukavia virpomishetkiä pienten virpojiesi virvottavana.
   Aurinkopäivä kyllä kruunaa nämä maisemat. Arkisempaa on esim. parhaillaan, kun näkyvyyttä ei ole kuin nimeksi reippaan lumisateen takia.

   Poista
 20. Peikko luulee, että aimarii on oppinut hyvin :) piäniä munia pitää olla koska ne vaan ovat hyvejä :) Riällä on muutenkin hianoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin Peikko, mutta luulo ei ole tiedon väärtti? Hyvejähän pikku sulkaamunat ovat, selvä se. Entä tuo viimeinen lause? Hipoo yli hilseeni. Vaikka mietin, ei vaan sytytä. Kai jotain peikkokieltä.

   Poista
 21. Nämä ovat niin taianomaisen kauniita nämä sinun kuvasi. Mutta taitaa se luonto siellä olla ihan ainutlaatuinen. Ystävättäreni vietti viime viikon miehensä kanssa siellä teidän takakylillä perinteistä hiihtäen. Eikä kehumisesta meinannut loppua tulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ystävättäresi kanssa samaa mieltä, kyllä nämä takakylien maisemat ovat karunkauniita. Koillismaalla Lapin tuntu on etelämpänä vaaramaisemien takia, mitä länsipuolella maata. Vaarat ja laajat suot ovat tyypillistä Koillismaata.

   Poista
 22. Miten kaunista oletkaan kuvannut: lumi todella säihkyy ja koko luonto.
  Kohta pääsen lähtemään hiihtelemään vielä suuntana Saariselän tienoo.
  Siunattua pääsiäisenaikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkopäivänä tuntuu todella, ettei malta ulkoa sisätilohin tulla lainkaan. On helppo löytää monenlaista aktiviteettiä.
   Sinulle toivotan oikein upeita hiihtolenkkejä, kuin myös hyvää Pääsiäistä.

   Poista
 23. Siellä on hyvä pupun ja ketunkin kuleksia keväisiä hankia pitkin.
  Ihanan aurinkoisen päivä kuvia.

  Ei käynyt yhtään virpojaa, liekö lapset vähissä näillä kulmilla.

  Mukavaa pääsiäisen oodotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolloin oli aurinkoista, nyt ei ole. Tosin tänään ei ole satanut luntakaan. Sama juttuu täällä, mutta tiedän, ettei likimain ole yhtään lapsiperhettä
   Kiitos,samoin sinulle.

   Poista
 24. Taidetta voi tehdä lumikengilläkin. Aivan upeita kuvia.
  Täällä kävi virpojia, en tuntenut, jostain kylältä olivat. Satuttiin koiran kanssa palaamaan juuri lenkiltä, kun olivat pihalla. Hyvää pääsiäisen odotusta toivottavasti kelit säilyvät yhtä upeina. Täällä sataa vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Minä vain kävelin ja käännyin vähän väliä katsomaan taakseni, minkälaisia jälkiä jätän- tietysti myös aikaansaannokseni kuvasin.
   Kiitos samoin - hyvää pääsiäistä.

   Poista
 25. Hienoa talvitunnelmaa. Mitä nyt lunta saisi olla jo hitusen vähemmän... Ylimmässä kuvassa varsinkin on hienot sävyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuo lumi ole haitoksi, tähän aikaan näillä main on aina kunnon talvi. Keväälle kääntyy vasta toukokuun nurkilla, kun alkaa roima sulaminen.
   Kiitos, vastavaloon saa joskus onnistumaan tuollaisenkin kuvan

   Poista
 26. Kauniit ovat maisemat, rauhoittavat. Ja lumikenkäily on kivaa, olen pari kertaa koittanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumikenkäily on mukavaa. Olen niin innostunut liikkumaan lumikenkieni kanssa. Tänään oli vain niin surkean raskas keli. Maisemista silti saattoi nauttia.

   Poista
 27. Stunning photos Aimarii!! Happy Holy week to you also and may Spring soon be at your door!!
  Thank you for your sweet comments- I wish so, that my children lived closer so I could spend such holidays and traditions with them.However, both sons,adventurous and free spirited(like their Mom) moved out west to California- a nice place to visit! ")
  hugs xx

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Very nice that you wish Spring coming soon here, but I am afraid this winter will go on still. Don´t worry I like this snowy time.
   Happy Easter to you.

   Poista
 28. Ihania talvikuvia. Hyvää pääsiäistä hohtavilla hangilla hiihtelijälle ja lumikenkäilijälle täältä rospuuttokelien keskeltä. Lumet ovat osittain kadonneet, mutta vielä talon takana kinokset ovat ikkunan korkeudella, sinne ei paista kuin iltaaurinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvikuviapa talvikuvia otan, kun talvi jatkuu täysillä. Pilvistä ja lauhaa kyllä on. Ei siis paista mollukka.
   Hyvää pääsiäistä.

   Poista
 29. Onneksi aina raapaiset näitä mukavia juttujasi ja esittelet uskomattoman kaunista kotiseutuasi.

  Ei käynyt virpojia meilläkään, olemme täällä vielä vieraita.

  Hyvää pyhien jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin tulee raapaistua raapale. Kyllä niitä lystikseen kirjoittaa..
   Pääsiäiseksi saatiin niin kauniit ilmat, varsinkin tälle päivälle. Kyllä aurinko tanssi aamulla.
   Hyvää pääsiäsmaanantaita sinulle.

   Poista
 30. Ihania kuvia kuten aina...:))
  Toivotan Hyvää ja Onnellista Pääsiäisjuhlaa sinulle & cop! ♥♥

  VastaaPoista
 31. Meille osautui vain yksi neljän lapsen virpojaporukka. Eipä tuo jäänyt harmittamaan, kun jäi itselle enemmän suklaata mutusteltavaksi.

  Hyviä pääsiäispyhiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tietenkään se harmita, jos itsellekin herkkuja jää. Itse olin tietty vähän ajattelematon, kun etukäteen napsin virpojille tarkoittamani suklaamunat..
   Sinulle myös leppoisaa pääsiäistä.

   Poista
 32. Boa tarde, a primavera chegou e vai impor o seu clima, as fotos do inverno com neve são sempre lindas é o caso, estamos nos extremos, o amigo tem neve e eu nunca vi a neve.
  AG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Boa tarde AG.
   I tried to translate your comment, but google is very bad interpreter, but thank you for this comment.

   Poista
 33. On teillä siellä hienot maisemat ja kunnon talvi:-) Kiitos kun poikkesit kommentoimassa, olen vallan unohtanut blogisi, täytyy parantaa tapani.
  Mukavia pääsiäispyhiä ja nauti talvesta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä talvi jatkuu vielä täysin lumisena ja vihdoin tulivat kantohangetkn.
   Kiitos, myös sinulle hyviä pääsiäisenpyhiä.

   Poista
 34. Hyvää pääsiäisen aikaa Teille! mul siivousmusana soi "Pahvi", kuten penskat sitä joskus aikoinaan nimittivät, kun Bach pauhaa täysillä, niin siivous sujuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Kohta pyhät onkin loppusuoralla.

   Poista
 35. Minäkin söin virpojien munat, kun eivät tänne osanneet. Aion ostaa jatkossakin, hyviä olivat : D Hassua hypätä blogista toiseen. Edellisessä oli kevätkuvia ja täällä talvikuvia. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta minä onneton söin jo etukäteen. Sinä sentään maltoit odottaa niin kauan, että tiesit, ettei virpojia tullut. Pakkohan suklaat on jo sitten syödä, etteivät jää pilaantumaan.
   Kiitos samoin,

   Poista
 36. Kiitos Pääsiäisterveisistä blogissani.
  Siellä pohjoisessa on kyllä tilaa olla ja hengittää. Siellä sitä on monet tutut jälleen kerran käyneet hiihtelemässä ja nauttimassa talvesta, kun se jo meilläpäin alkaa pikkuhiljaa siityä kevään puolelle. Parhaat hiihtokelit on jo menneet ja kelkkaurat on paikoittain paljaana.
  Nautinnollisia kevätretkiä sinulle sinne ja rauhallista Pääsiäisen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä todella jatkuu hiihtokausi. Lunta on vielä paljon, tosin pyhinä nyt myös teillä sohjoa.
   Mukavia pääsiäisenpyhiä ja kevättä sinulle.

   Poista
 37. Ihania pääsiäispyhiä sinulle! Toivottavasti "aurinko tanssii" ja sirottelee timantteja hangillesi, kun teet retkiäsi siellä hienoissa maisemissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko tanssi todella tänä aamuna. Oli niin kaunis aamu ja auringonnousu. Timantteja on piisannut vielä pitkälle iltapäiväänkin. Ihailin niitä, kun hiihtelin parisen tuntia neljän ja kuuden välillä.

   Poista
 38. Hei!Tämä on kokeilu.Terveisin Anne

  VastaaPoista
 39. Voi talvisia kauniita kuviasi. ❤ Meillä on vihreänkeltaisen kukertavaa. Lunta enää rippeinä. Asumme niin syrjässä ettei tänne konsana virpojat ole osanneet. Ehkä tällä seudulla ei sellainen ole edes tapana... Kenties. Eivät ehdi tietokoneidensa äärestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täällä talvi jatkuu, joskin on lämpöasteita ja pihassa alkaa olla loskaa.
   Voi hyvinkin olla, ettei lapset malta lähteä viromisreissuille, kun pelit on koneella kesken.

   Poista
 40. Ennen muinoin virpojia näkyi ja kävikin, mutta ei enää. Eikä meille pääsekään vieraat virpojat kun rappuovessa on semmoinen ovisummeri..
  Minun pienet kävi, ja oli kiva nähdä ne. Tosin enhän muista koskaan ostaa pikkuisia munia, Onneksi oli sitselle varattua lohtukarkkia flunssan ajaksi, joita annoin.
  Pääsiäinen meni flunssasta toipumiseen, samalla meni ohi mieletön räntäsadekin, josta ei ole enää mitään jäljellä.. :)
  Hyvää arkiaikaa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla jäämässä pikku hilaa unholaan koko virpomisjuttu. Onneksi sulla oli pikku virpojillesi jotain namia, sillä niitä herkkujahan he toivovat saavansa.
   Kiva, että flunssasi on ohi. Täällä on alkanut lauha jakso ja kinokset alkavat painua.

   Poista
  2. Lähdin seuraamaan noita jälkiä lumessa. Hiljaisuus toivotti tervetulleeksi. Maisema kauneudessaan kosketti, enkä tahdo täältä pois.

   Poista
  3. Jälkien seuraaminen onkin kiehtovaa. Ei tiedä aina, mistä löytää itsensä. Minun on helppo uskoa, että viihdyit hiljaisella suollani.

   Poista