lauantai 11. lokakuuta 2014

Talvi nurkan takana

En minä kesällä suohon uponnut, vaikka siltä on saattanut tuntua. Kadotin vain kesän vauhdittamana tyystin kirjoitusintoni, jota ei alkusyksykään vielä osannut palauttaa. Hiljalleen ajattelen tulla ulos jämähtäneestä olotilastani kokeilemaan löytyykö kirjoitusvire. Se löytyy, jos on löytyäkseen, näin on uskominen.

Sinänsä Karsikonperälle ei mullistavia kuulu. Kesä oli jokseenkin vauhdikas ja meni siksi kait luvattoman nopeaan. Kun havahduin syksyyn, tajusin etten millään ilveellä luovuttaisi kesää vielä syksylle. Kuitenkin niin kävi. Hetkessä oli luonnosta kaikki värikkyys kadonnut, mitä vielä muutama päivä sitten saattoi ihailla joella.Päivä on selvästi lyhentynyt, eikä suolla näe kunnolla iltakuuden aikaan poimia karpaloita. Pitää aikaistaa marjastusta keskipäivälle. Toisaalta taas, jos lähtee aamulla liian aikaisin suolle, marjat ovat jäätyneinä ja niitä poimiessa sormia paleltaa.

Sitä kaunista, kuulasta, värikästä syksyä kesti oikeastaan vain parisen viikkoa, sitten taivas ropsauti kunnon kinokset. Lunta tuli niin paljon, ettei se päivässä, ei kahdessa, kolmessakaan sulanut pois, mutta suli kumminkin. Tuo ensilumi rakenteli talvelle siltaa ja parhaillaankin ulkona näyttää paljon enemmän talvelta kuin syksyltä. Viime yönä satoi uudet lumet ja päivälläkin on pakkasateita. Jääriitettä ojissa, jopa joen suvantokohdissa. Talvi on nurkan takana.


Tammukkaojan rantoja kävellessä mieleen ryöpsähti menneeltä kesältä paljon. Totta se oli, että vasta angervon kukinnan alettua, tammukka innostui syönnille. Totta sekin, että syksyllä keltalehtien pudotessa veteen arka kala pelästyy ja vetäytyy jurottamaan ojan syvänteisiin. Ranta on peittynyt pudonneisiin lehtiin, vain virtaavan veden solina muistuttaa kesästä.

Kolme vuotta tulee kohta tänne Koillismaalle muutostani. Aika on mennyt sukkelaan, kuten se ikääntyessä ruukaa tehdä. Huomaa vain, ettei ehdi oikein mitään siinä välissä, kun kevät on muuttunut kesäksi, kesä syksyksi ja taas ollaan talvea vastaanottamassa. Kaamos on kohtsillään käsillä. Lumeton aika on lyhyempi, kuin lumisen maan aika. Toukokuun ensimmäisellä viikolla oli vielä lunta, silloin jopa hiihtelin ja nyt lokakuun ensimmäisen viikon mentyä maa on taas valkoinen. Etelämmässä osin maata tilanne on toisinpäin.
 Ei  minusta pahalta tunnu, että talvi tulee, ei lainkaan. Saattaa vain harmittaa, että parhain kalastusjakso pysähtyy jäiden tuloon. Vaan sitten jää aikaa muuhun, kuten vaikkapa kirjoittamiseen, lukemiseen, ehkä neuletöillekin.
Parhaillaan on vielä verkot pyytämässä. Jospa saisi sen suuren hauen, josta jaksan haaveilla. Koetan pitää mielessä, että lähden joelle nimenomaan pyytämään kalaa.
Taannoin tuli verkolla elämäni eka järvitaimen, kolmekiloinen ja toisella kertaa viisi puolenkilon siikaa ja muutama pienehkö hauki, mutta sitä isoa vain ei. Yllättäen saattaa verkkoja nostaessa saada seuraakin. Joku (harmaalokin poikanen, ehkä?) norkoilee lähes aironmitan päässä, josko hänelle herkkupala liikenisi.Ilon oppii repimään arkeensa pienistä, kuten juuri, että saa pannulleen omapyytämänsä kalan. Myös että luonto monimuotoisuudessaan avautuu kotiportaalta,Tänäänkin veneelle lähtiessä ihailin vastasataneessa lumessa metson jälkiä. Lintu oli kiireettä ja tyylipuhtaasti astellut pitkin ja poikin polkua. Oli säästynyt metsästäjien saaliiksi joutumasta. Vaikka hillan hillaa en koko kesänä edes nähnyt, onpa mitä toivoa tulevalta kesältä ja karpaloita sentään löytyy. Ainakin, että joulupöytään, jonne sitä isoa haukeakin haikailen.59 kommenttia:

 1. Wunderbar. Vorallem das erste Foto. Aber auch der wundervolle Himmel. Diese Jahreszeit ist so farbenreich.

  Liebe Grüße
  Waldameise

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke schön. Wir haben nicht mehr diese wunderbare farbenreich. Hier ist ein bisschen schnee and farben haben verschwinden. In der natur sind weiss, grau und schwartz, aber schön auch jetz.

   Poista
 2. Vesi virtaa vielä vuolaana ja taivaan värit ovat vallan uskomattomat. Hyvin lähti kirjoituskäsikin toimimaan. Itse en voi sanoa samaa, blogityhjyys senkun jatkuu.
  Aika rientää niin nopsaan, että kohta teillä on jo kaamos siellä, kun me vielä kärvistellään täällä lähes neljänkympin helteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä? Sullakinko blogityhjyys? Minua haittaa, etten osaa uudistua, olen kait kadottanut jotain, mutta kokeilen jatkaa, kun kuitenkin kiinnostaa.
   Niinpä, täällä on tulossa kaamos, lumet pakkasineen ja sinä...niin varo grillaantumasta.

   Poista
 3. Voi kun huikeita kuvia, varsinkin ruskotus, ihana. Vai teillä on jo luntakin satanut, no kohta sitä saadaan tänne myös. Paljon sinä kirjoitit tekemisistäsi, ei ole taito unohtunut. Kalassa on tullut oltua ja muutakin kivaa tehnyt. Mukavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä saa värikylläisiä kuvia. Täällä vain tuo ruska-aika oli niin lyhyt. Nyt jo luonnossa valko-harmaa-musta-väritys vallalla.
   Itsellesi myös leppeää lokakuuta.

   Poista
 4. Kun katselen kuvia ja luen kirjoitustasi, on kuin kertoisit satumaasta. Kauniista. Tosi on muillakin tuo ajan nopeutuminen, ehkä se liittyy tähän ikään. Juuri kun sain istutettua kukan taimet, seuraavassa hetkessä vien ne lakastuneina kompostiin. Äsken omenapuut kukkivat valkoisenaan, sitten seuraavassa hetkessä ne notkuivat omenien paljoudesta ja sitten puut jo varistivat lehtensä. Näin se menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, sinäpä koetkin kauniina tämän minun (mielen)maisemani. Kiitos.
   Oli minullakin kaksi kukkasta keijunmekko ja kelloköynnös, mutta kukinnot jäivät olemattomiin lyhyen kesän vuoksi. Opin, etten tulevana keväänä laita edes noita kahta suosikkiani.
   Eletään ja sopeudutaan vaan luonnon kiertokulkuun.

   Poista
 5. Mukava on lukea elostasi luonnon helmassa. Luonto antaa välillä saalista, välillä ei. Vie ajatukset lystisti sinne kotiseudulleni ja aikaan kun otimme eväämme luonnosta.
  Niin se talvi alkaa pian ottaa otetta syksystä.
  Kauniita luonnon tunnelmaisia kuvia.

  Leppoisaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, luonnon helmassa täällä elellään. Aikaa kuluu paljon ulkosalla. Kalasaaliit ovat olleet tosi heikkoja kevään, kesän ja alkusyksynkin aikana. Nyt on muutaman kerran tullut paremmin, mikä ilahduttaa.
   Kiitos, sinulle myös mukavaa syksyä

   Poista
 6. Rikasta elämää saamme nautiskella useilla vuodenajallamme, värikylläisyydestä saamme ihailla upeissa kuvissasi. Toivotaan , että joku päivä se suuri hauki uiskentelee pyydykseesi, sillä jota paljon toivoo, niin sillä on tapana toteutua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin minäkin ajattelen meidän vuodenkierrostamme.
   Koetan uskoa sanomaasi, kun toivoo, niin se voi jopa toteutua.

   Poista
 7. Kauniit kuvat. Niin se talvi vaan vuodesta toiseen tulee, halutaan tai ei ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on. Lusikka vaan kauniiseen käteen ja ilo irti talvesta.

   Poista
 8. Talvi kävi jo kolkuttelemassa, mutta eipä aikaakaan, kun se käy taloksi.
  Ihania maisemakuvia ja mielenmaisemia.
  Kireitä siimoja sekä pirteää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä aikoja elellään. Taitaa täällä olla jo pysyvä lumi ja lisää näyttää tulevan.
   Naama oli leveänä tänäkin aamuna verkkoja kokiessa.

   Poista
 9. Upeasti kirjoitettu ja kuvattu!

  Hyvää kalaonnea ennen jäiden tuloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Nyt on jokusen kerran ollut kalaonnea, mutta taitaa pikapikaa tulla paussi siihen asti, kunnes pilkille pääsee.

   Poista
 10. Niin mukavasti kirjoittelet! Niin hienot ovat kuvatkin, upeaa todella! Luonto on antanut sinulle parastaan. :) Tänä vuonna oli tosiaan hyvä marjavuosi, puolukan, mustikan ja karpalon suhteen. Hilla on niin kamalan arka kaikelle sään vaihtelulle, voipi olla että jatkossakin, mikäli ajattelee ilmastonmuutosta, on hillan saanti epävarmaa... Näin aattelisin, on se niin monena vuonna ollut kortilla sen hillan saanti.Täytyy tietää tarkkaan missä rämeiköissä ne lymyää. Talvi on aivan kohta tässä.. Toivotan myös kalaonnea, jouluhauen pyyntiin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän kehuista ja totean vain, että tämän seudun luonto on lumonnut minut. Marjamaat, -suot, sun muut ovat upeita ja joku kerta saan vielä hillaakin.
   Talvelle käännytään, ietin jo, ottaako esille metsäsukset? Haukijahti saattaa jäädä tulevalle kesälle, tuskin sitä avannosta saan.

   Poista
 11. Olipa mukava lukea kuulumisiasi. Niin on luonto vienyt minutkin, ettei tahdo ennättää koneelle. Mutta niin sen kuuluu ollakin, kyllä luonto voittaa tietokoneen mennen tullen ja palatessa. Mukavia syyspäiviä ja talven odotusta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, olen just samaa mieltä kanssasi, kun ajatellaan luontoa ja tietsikkaa.
   Sinulle myös huikeita eräilyreissuja syksyn mittaan.

   Poista
 12. Kauniita kuvia, joissa syksyn iloa ja haikeuttakin. Kalastajat sumuisella järvellä, ah…
  Sait ison järvitaimenen ja siikoja, niin sitä pitää. Jatkukoon kalaonnesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syysvärikkyys on ohi ja ajatukset siirtymässä ensimmäisten lumisateiden myötä talven puolelle.
   Kyllä nuo kalasaaliit oli mannaa ja maistuvaa, kyllä sinä sen kalastajana tiedät.

   Poista
 13. Kiva lukea pitkästä aikaa Karsikonperän kuulumisia. Niin siinä kävi, että kuulaat, kauniit syyspäivät muuttuivat harmaaksi ja märäksi, tyypilliseksi lokakuun ilmaksi. Voi kun saisi hypätä ruskasta suoraan lumille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta! Parasta on ruveta suunnittelemaan lumireissuja sun muuta talven hommeleita.
   Lunta on täällä maassa varmaan viitisen senttiä, eli semmoista puolinättiä.

   VastaaPoista

   Poista
 14. Terveisiä pitkästä aikaa. Minulla oli vielä pidempi tauko kuin sinulla, mutta nyt syksy toi värit ja ne alkoivat tarttua paletiltanikin kankaalle ja paperille. Pitkästä aikaa maalaaminen innostaa. Ei sitä tiedä, mitä sinä keksit tehdä, kun alkaa mökkikausi.

  Hienot terveiset toit kesästä ja kauniita kuvia. Kiva kuulla, mitä olet puuhaillut, vaikka kyllä sen arvasin, että kalaa olet pyytänyt ja metsiä ja soita kierrellyt.
  Käypäs joskus katsomassa, mitä oikein maalaamme porukalla. Millin haastoi meidät Teemakuun taidetta tekemään, siinä on joka kuukausi eri teema. Seuraavasta emme vielä tiedä, mutta tehdään nyt tämä lokakuukin ensin pois.
  Oli kiva kuulla sinusta, olet ollut mielessäni. Minulla on nivelet tosi kipeät, toivottavasti sinulla on asiat paremmin. Maalaan, että unohdan kivun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilahdun terveisistäsi. Kiitos.Niin, eipä taida olla vaikeaa arvailla minun puuhailujani. On ne niin erakon hommaa.
   Katselin hiukan haikeana maalauksianne ajatellen, osaisinpa minäkin, niin saisin siirrettyä syksyn huikean värikylläisyyden tauluksi ja katsella sitä sitten, kun luonto on harmaan, valkoisen ja mustan väreissä, kuten meillä nyt. Ei onnistu minulta, joten yritän tehdä samaa sanoilla.
   Nivelen vaivat on kiusallisia. Kyllä ne tuttuja minulle ovat, tosin mukavasti vaivojeni kanssa pärjäilen. Ei hätää ja liikkuessa soilla ja poluilla kaikki hyvin.

   Poista
 15. Olipa mukavaa saada kuulumisia Karsikonperältä,odotin jo kovin.Täälläkin oli mini talvi lunta 15 senttiä ja kesti varmaan kolme päivää nopsimmat ehti jo hiihtämäänkin.Mielestäni ruska aika vilahti ohi turhan nopeasti.Komeita kuvia sinulla niinkuin aina,kiitos.Kyllä se hauki vielä ui pyydykseen,se on ihan varmaa.Kivaa talven alkua sinne sinulle Aimarii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasinkon vasta tuolta edellisestä postauksestani, että olit piipahtanut siellä. Olen ollut anteeksiantamattoman saamaton blogini suhteen, enkä ihan varmuudella osaa sanoa, miten tämä jatkuu. Yritystä on, en luovuta helpolla, kuten en luovuta haavettani isosta hauestakaan.
   Sinulle myös kaunista myöhäissyksyä talven alkamisineen.

   Poista
 16. Olipa kiva taas lukea kuulumisiasi ja katsella hienoja kuviasi ihan toisenlaisesta ympäristöstä kuin nämä meidän maisemamme. Täällä on maa ihan vihreä. Puissa on ruskaa, lehtiä putoilee, mutta kestää vielä ainakin muutaman päivän, ennen kuin niitä kannattaa ruveta haravoimaan. Pelloilta on sato korjattu, sokerijuurikkaan korjuu tosin kesken vielä monilla. Pakkasta oli vain parina yönä sen verran, että daaliat ja krassit paleltuivat. Ränsistyivät muutkin kukat, mutta kehäkukat ja orvokit eivät ole moksiskaan pikku pakkasesta. Ruusunkukkiakin vielä löytyy ja lumesta ei tietoakaan. Toivottavasti mekin sitä pian saadaan., Unohdamme koko talven, jos joudumme elämään ainaista marraskuuta, kuten viime "talvena", kun täällä ei ollut lunta lainkaan.
  Sinulle toivon sitä suurta, suurta haukea!, Vaikka eivätkö taimenet ja siiat maistuki paremmilta?
  (Meillä ei ole vesistöjä lähimain, enkä ymmärrä kalastuksesta mitään, mutta kala maistuu. Ostan ne kaupasta.) Ihanaa syksyä sinne pohjolaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis.
   Juuri tuollaisena muistan lounaisen kolkan syksyn ja talven alkamisen. Iso ero on todella, kun vertaan sitä ja tätä Koillismaan vuodenaikojen kulkua keskenään. Joskus katselen vanhoja kuvia entisestä pihastani, kukkasistani ja upeista pihan lehtipuista ja ehkä saatan tuntea hienoista kaihoa.
   Nyt päivällä katsoin ikkunastani läheisen vaaran rinteelle, jossa puiden oksilla vähän lunta, suollakin hentoinen lumipeite, kanervat, suopursut ja vaivaiskoivut törröttävät. Vajan seinällä roikkuvat päivällä nostetut viisi kalaverkkoa puhdistettuina. En tiennyt minäkään ennen kalastamisesta mitään, inhosin kalan hajuakin. Nyt on hirveä hinku joelle tai järvelle, lammelle, minne nyt milloinkin. En verkonlaskijan soutajana aina kiitosta saa, mutta sinnikkäästi aina seuraavaan kertaan lähden. Tänäänkin saalista parin hauen, parin siian ja yhden mateen verran. Ai, että oli maistuva made-siikakeitto ateriana. Kyllä kelpasi.
   Salaisuutena kerron sinulle, että minulle maistuu vallan mahottoman mainiosti hauki uunipellillä smetanassa hautuneena ja samaten pannulla voissa paistettuna. Yhtä hyvää on kuin taimen ja siikakin.
   Lempeää syksyn jatkumista sinulle.

   Poista
 17. Mukava että olet täällä jälleen.
  Ja tuot talven tuulahduksen ..hi
  Ihania kuvia, tuo heijastus joella on silmiähivelevä. iltarusko on tosi upea ja koski ja usva kaunista.
  Hyvää syksyn jatkoa sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko on tuulahtanut talvi sielläkin? Kiitän kehuistasi ja totean myös, että joella on nytkin kaunista, vaikka värejä ei enää olekaan, vain tumma vesi, valkeaa rannoilla, puiden peilikuvat vedessä.
   Sinulle syksyn kultaisa hetkiä.

   Poista
 18. Mukava kuulla Karsikonperän kuulumisia,
  toivottavasti kirjoitusinto löytyy uudelleen!
  Mukavia syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, yritän kovasti kaivaa tuota kirjoittamisen intoa. Yleensä pimenevät illat ja juuri kaamos inspiroi minua. Jospa nytkin.
   Sinulle myös kivaa ja kuvauksellista syksyä

   Poista
 19. Voi, miten mukava oli kuulla sinusta :) Monesti olen miettinyt, mihin olet kadonnut ja hieman huolissanikin ollut. Mutta arvelinkin, että todennäköisesti ei vaan kirjoituta.
  Mukavasti ilmaisit, ettet olisi halunnut luovuttaa kesää syksylle. Sama minulla, en olisi halunnut luovuttaa valoisaa aikaa pois. Mutta syksyn värit kyllä korvaa kaiken ja ajatus talvesta tuntuu koko ajan mukavammalta. Lämpimiä syysterveisiä sinne Karsikonperälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta - samat sanat täällä. Kadonnut olit sinäkin ja arvelin, että duuni on niellyt sinut kokonaan.
   Totta, vaikka jäin hieman kaipaamaan kesää, niin syksyn edetessä kaamoksen puolelle, uskoisin syttyväni, sillä pimeä on aian inspiroinut minua. Olen kait sen verran pimeä tyyppi.
   Kiitos terveisistä, sekä Karsikonperältä roppakaupalla myös sinne päin.

   Poista
 20. Tulin kurkistamaan mitä sinulle kuuluu. Ihania kuvia taas olet laittanut. En minäkään kesällä ole paljoa koneen ääreen joutanut, pihalla on riittänyt mieluisaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tulit kurkistamaan. Toivon, ettet pettynyt.
   Taitaa olla meillä monilla bloggaajilla niin, että taukoja tulee ja menee. SAllitaan ne itsellemme.

   Poista
 21. Oi miten ihana tunne, olet palannut takaisin. Joka sanan minkä kirjoitit, allekirjoitan. Elämä on saanut siivet selkään, tuskin on vauhdissa pysyä. Ensin oli kevättä helmikuusta asti, ja sitten kun oikein orientui kesään tuli kylmäkuu. Hellejaksolla tuskin jaksoi mitään ja kun alkoi saada otetta kesästä se jo hyvästelikin. Niinköhän se on, kun itse hidastuu, saa aika siivet selkään.

  Tervetuloa kirjoittelemaan. Olen kaivannut sinua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mieltäni lämmittävistä sanoista.
   Ehkei sinä ja minä olla ollenkaan ainoat, jotka ajattelee menneestä kesästä näin. Kesällä oli vauhti, meillä ei.

   Poista
 22. Ihan kuin runoa lukisi - niin kaunis tuo sinun kielesi/tekstisi!
  Tunnistan todella tuon ns blogiväsymyksen ja ajankulumisen vauhdin.
  Ja kaipuuni luontoon/salomaille palaa jälleen tekstisi myötä..... Fysiikkani vaan ei oikein enää salli pitkiä vaelluksia.
  Varsinkin tuo alin kuva saa minut todellla herkistymään! Kiitos, kun palasit ilahduttamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos margsan.
   Tunnen itseni jo aivan imarrelluksi, kun olen saanut lukea niin monta ihanaa kommenttia. Kyllä alkaa oma fysiikkanikin rapistua, sain sen huomata myös hetkin sitten, kun olin kuntopiirissä ja siellä oli kuminauhaharjoituksia. Ei anneta periksi.

   Poista
 23. Niin se kesä vilahti kuin huomaamatta, mutta uutta odotellessa levätään vähän ja kalastellaan. Saimme neljä ja puoli kiloisen "jouluhauen". Pakkasessa pötköttää :-DD Hillojakin niin, että mainita saattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet onnekkaampi kalastaja, mitä minä. Kyllä minä pidän 4.5 kiloista haukea jo isona haukena. Hillojenkin suhteen olet onnistunut.
   Toki minä uskon yaas ensi kesään, se voi olla minullekin suosiollinen

   Poista
 24. Samaa kirjoitusväsymystä tässä ollut ja lisäksi tietsikka hajosi. En pidä yhtään siitä, että on jo syksy. Liian nopeasti se tuli! Tutkimusten mukaan kylläkin vanhemmat ihmiset kokevat ajan kuluvan nopeammin. Siitäkö se sitten johtuu, ettei kesää enää edes huomaa : )
  Kaunis lokin poikanen : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minunkin mielestäni syksy nappasi kesältä osan, mutta täällä näytti käyvän myös, että talvi ryösti syksyltä aikaa.
   Tuohon tutkimukseen ajan kulumisesta uskon täysin. Tyytyminen vain on vallitsevaan tilanteeseen. Kyllä se tästä....

   Poista
 25. Samanlaisesti se kesä taisi täällä meilläkin mennä, eikä millään sitä olisi luovuttanut pois, mutta minkäs teet?
  Luovuttava on elämässä muutenkin niin monesta asiasta aina jokus.Elämä on luopumista.
  Ja se elämähän juuri koostuu näistä jokapäiväisistä pienistä asioista,se elämänilo. Niin hienosti kirjoitit kyllä juuri näistä.
  Teillä siellä jo melkein talvi!
  Mutta hyvää jatkoa sinne Karsikonperälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesän kaipuu meillä useammalla taitaa olla vielä päällimmäisenä. Pientä totuttelua vaatii näköjään myös syksyn luovuttaminen talvelle.
   Iloa löytyy arkeen kyllä, kun pitää silmät ja mielen avoimena.
   Mukavaa viikonloppua.

   Poista
 26. Mukava oli nähdä hienoja tunnelmiasi pitkästä aikaa. Ihmettelin jo vähän, mutta toisaalta kesä on ihanaa aikaa ettei sitä koneella viitsi viettää, tosin itse olin silloin ahkerampi. Ehkä se johtui mielialasta. Ja samaa mieltä siitä että aika kulkee yhä joutuisammin, lapsena se vetelehti kun olisi suonut sen kiiruhtavan. Minulla oli aina kiire kasvaa isommaksi, aikuiseksi. Kaunis banneri ja ihania kuvia ja tunnelmia. Täälläkin vesisade loppui ja pakkasti, aurinko paistoi eilen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän minä taida osata bloggailua oikeasti lopettaa. joskus vain itsekritiikki aiheuttaa, etten löydä kuvattavaa, en kirjoitettavaa ja sitten menen jäihin. Niin kävi kesällä. Ei tosin oikein liiennyt aikaakaan koneelle.
   Mukavaa, että piipahdit katsomaan kuulumisiani, kiitos. Talvessa täällä jo ollaan, pakakset -15 luokkaa, päivälläkin liki -10.

   Poista
 27. Kuviasi katsoessa tulee väistämättä mieleen lepo. Luonto alkaa pikkuhiljaa asettautua talvilepoon. Ehkäpä sitä on meidänkin hyvä hieman rauhoittua kesän aherrusten ja marjojen poiminnan ym. sellaisten puuhastelujen jälkeen.
  Kauniita syksyisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lepo on hyvästä. Se virkistää ja uudistaa.
   Oma leponi on tällä hetkellä pienimuotoista metsänharvennustyötä. Siinä mieli lepää ja kropasta löytyy tuntemattomia lihaksia, jotka ovat levänneet jo liiaksi.
   Kuulakasta syksyä sinulle.

   Poista
 28. Wau, miten kauniita ja mieltä rauhoittavia kuvia! Kiitos!

  Onnellista ja levollista viikonloppua Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis.
   Rentouttavaa viikonloppua itsellesi myös.

   Poista
 29. Kuviisi tekee mieli astua sisään. Niissä on pohjoisen levollista rauhaa, ja varmaan myös taikaa. --Ja kirjoittaminenhan sinulta sujuu kun vaan maltat asettaa sormesi näppikselle ;) Kaamosaika tuokin taas mukavasti aikaa innostaville sisäpuuhille.

  VastaaPoista