maanantai 8. kesäkuuta 2015

Minä poljen, minä ohjaan

..ja taival taittuu sukkelaan.


Ravistelin tänä aamuna polkupyöräni hereille lähes viisivuotisesta horroksestaan.  Kunnossa oli, vain kumpaankiin kumiin hiukan lisää ilmaa.
Viimeiseen kahdeksaan vuoteen en ole pyöräillyt muuta, kuin kesäisin parin kilometrin matkan joelle virvelöimään ja takaisin.
Olen ehtinyt ajatella, miksi uusi pyörä tuli ostettua, kun pyöräily jätti kiinnostamasta.

Viime aikoina on näkynyt muutamia retkeläisiä polkemassa täydet pakkaukset pyörälaukuissaan. Yhdellä jopa sivuvaunu, jossa matkusti koira. Joka kerta mietin, miksen minäkin? Onhan minulla pyörä, on jopa pyörälaukut. Ajatuksen asteelle on kohdallani vain jäänyt, kunnes tänä aamuna alkoi tapahtua. Näin helposti tauti tarttuu.

Etsin kypärän. Pakkasin reppuun vesipullon ja lisäpuseron, kännykän ja kameran. Starttaan melko vähin varustein. Ei ollut selkeää suunnitelmaa reitistäkään.


Aluksi matka etenee metsäautotiellä. Aamu on kylmä ja käsineet ovat tarpeen.
Selfiekuvien otto ei rupea lainkaan onnistumaan. En saa maisemaa, pyörää ja itseäni samaan kuvaan.

Kiiren jätin sovinnolla matkasta pois.
On aikaa poiketa metsän puolella tarkastamassa mustikan kukintatilanne. Tehdä koukkauksia tutkimaan, miten paljon tonko-ojissa on vettä.
 Kyllä sitä on ja aivan liian kanssa. Rentukatkin ovat osin jääneet veden alle.

Aamu on hiljainen. Linnut eivät laula. Porot poissa näkyvistä. Mutta tuuli on herännyt ja työntyy väkisin matkaseuraksi, vaikken lainkaan välittäisi. Ettäs kehtaa ja nimenomaan kehtaa puhaltaa vasten naamaa.
Vastasiin polkiessa ei tunnu kylmältä, mutta alamäkeä lasketellessa rupean kaipaamaan lisäpuseroa. Ennen pitkää se on kaivettava repusta.


Posion suuntaan en lähde. En, Kouvan Kievariinkaan. Tie sinne päin on kehnonlainen, joten jatkan paremmalla baanalla.

Ylämäki alamäki vuorotellen tiheään tahtiin. Semmoinen on vaaramaisemassa etenevä metsäautotie. Välillä tuoksuu mäntypuu, sillä monin paikoin matkan varrella on valtavia pöllipinoja odottamassa kuljetusta jatkojalostukseen.

Suomaisema viehättää. Semmoisen kohdalla pysähdyn ja kuvaan. Harppaan ojan yli suon puolelle varmistamaan, näinkö oikein.
Todellakin, muutama hillankukka mättäällä


 Matka jatkuu.
Väsymys alkaa tuntua jaloissa ja peppukin puutuu. Koetan välillä polkea seisten ja jyrkkempiä vastasia kävelen.
Sitten teen hetken tauon. Tankkaan itseäni ja käyn halaamassa isoa Mäntyä. Uskon, että iso Mänty lataa minuun uutta puhtia, kun sitä niin kauniisti pyydän.


Vitkalaukaisulla kuvaus ei onnistu. Ei löydy kameralle paikkaa, että olisi kokonainen päässyt kuvaan.

Voimahali on tarpeen, sillä loppumatkalla on pari kypsyttävää nousua. Välillä pyörää taluttaessa ajattelen, miten helpolla ojassa virtaava vesi pääsee. Aina vaan alaspäin ja laulellen vieläpä. Tosin nautin kuulla veden lirinöitä ja virtaavaa vettä on mukava katsoakin.

Tuulelle minulta ei pisteitä heru. Koko matkan oli vastaan. Sikäli käsittämötöntä, sillä kotiin tulin päinvastaisesta suunnasta, mitä lähdin. Oli neljän  tunnin reissu.


85 kommenttia:

  1. Ah pyörä, sillä pääsee niin paljon nopeammin kuin kävellen, kohta pääsen sarviin kiinni minäkin! Siinä vaan aina alussa todella tulee pakarat kipeäksi, en vieläkään tiedä onko vika satulassa vai takapuolessa, ehkä molemmissa.
    Iso mänty on nimensä veroinen, kyllä siitä pitäisi voimaa irrota :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suunnitteilla Suomen kesään tulo pyöräilemään, niinkö? Ehkä vain vaatii peffan ja satulan totuttelua toisiinsa, ei kummassakaan mitään vikaa tietysti ole.
      Tuota Isoa Mäntyä käyn halimassa silloin tällöin.

      Poista
  2. Neljän tunnin pyöräretki on melkoinen suoritus, aimarii. Onks bebandeeros hellänä? Minulla punainen polkupyörä odottanut kahdeksan vuotta, että reipastuisin... Hyvä sinä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä pahemmin bebandeeros ottanut moksikseen lainkaan. Yllätti minut.
      Reipas olet,kun pyöräilemään starttaat.
      Tehdään tästä kesästä pyöräilykesä.

      Poista
  3. Hyvä sinä! Reippailua upeassa maisemassa,hiljaisuutta seurana. Ihmettelen itsekin tuota tuulta,miten se osaakin olla aina vastaan...Hyvät kuvat tuli , näkee reittisi maisemat hyvin. Oli siellä sentään joku autoilijakin, autuutta silmille, täällä ei ole hetken rauhaa autoista. Paitsi metsässä, onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Reittini oli vaihteleva ja maisemat omastakin mielestä nautinnolliset. Hienoa oli fillaroida, vain mokoma kylmä tuuli teki kiusaa.
      Vain maantieosuudella oli muitakin liikkujia, siis autoja ja yksi traktori, muuten taivalsin omassa seurassani.

      Poista
  4. No olipa sulla pitkä reissu, tai kuluuhan se aika kun poikkeaa reitiltä katteleen :) Mie en ole vielä käynyt tällekesälle pyöräilemässä, kun on niin kamalan kovia tuulia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkä oli ja kilometrejä tuli noin neljäkymmentä. Turhan pitkä alkustartiksi, mutta ei ongelmia. Tuuli on iso vastustaja, se tiedetään.
      Eipä muuta Kirsti, kuin lähde pyöräilemään.

      Poista
  5. Reipasta pyöräilyä!
    Itse poljen päivittäin töihin ja takaisin, mutta pidempiä pyörämatkoja en ole tehnyt kuin nuorena tyttösenä. Silloin olin viikon polkupyöräreissulla Ahvenanmaalla. Pyöräillessä ehtii mukavasti seurata maisemia, vai mitä? kiitos kuvakoosteesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinähän reipas olet, kun työmatkat pyöräilet. Minä nyt vain huvikseni. Tosin aikoinaan minäkin pyöräilin työmatkat. Joskus siihen kyllä väsyin, sillä matkaa oli yhteen suuntaan 13km, mutta pakon sanelemaa, sillä busseja ei kulkenut, enkä aja autoa.
      Hienoa, että toteutit Ahvenanmaan pyöräilyreissun. Minulle se jäi tekemättä, vaikka muutaman kerran olin sitä suunnitellutkin.

      Poista
  6. Kauniissa maisemissa olet pyörääsi polkenut ja aikamoisen lenkin teitkin! Mulla varmaan maitohapot juhlisi reisissä moisen reissun jälkeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöiset ovat minun kotini ympäristön maisemat. Jotenkin ne innostavat minua ulkoilemaan.
      Kyllä minunkin reidet ylämäissä joutuivat lujille, mutta loppuveryttelyjen ja saunan jälkeen ei muuta, kuin hieman jäykkyyttä.

      Poista
  7. Hupsista kylläpä aikamoisen reisun teit.
    Hyvin kerrottu että melkein tuuli jo minuakin puistatti.
    Kyllä tämä tuuli saisi alkaa jo rauhottumaan .
    Täytyykin lähteä tarkastamaan pyörätilanne, kiitos inspiraatiosta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän turhan pitkäksi se venähti näin ensimmäiseksi pyöräilyksi vuosien jälkeen. Mutta nyt jatkan pyöräilyä ilman muuta. Hoksasin, että vanha uusi pyöräni on tosi hyvä.
      Kerro sitten, miten pyörätilanteesi on. Joko ehdit startata?

      Poista
  8. Melkein kuin olisin itse polkenut. Oli kylmä ja huikeita elämyksiä alas lasketellessa. Minäkin ostin pyörän pari vuotta sitten, se pitäisi varmaan kaivaa esiin piilostaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaiva ihmeessä pyöräsi, ettei pääse lojumaan näin kauan, mitä minun pyöräni, sillä pyöräily on kivaa. Aina ei suinkaan tarvitse lähteä tämmöiselle mäkeä ylös alas reitille, mutta sinulle tuli alkustartti, kun jo kanssani pyöräilit.

      Poista
  9. I loved reading this post Aimarii- your endurance is amazing to me! I would have folded after the first 30 minutes! heehee Your selfie with the pine had me laughing aloud!!! Thanks so much for the great read this morn with my coffee!! hugs from me ")

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. When I was working I cycled way to work. Maybe I have subconsciously longed for the old days of cycling. Once I biked 610 km during four days.
      Do you have bike?
      That selfie is the best from me. The old pine is beautiful.
      Thanks for your nice comment.

      Poista
  10. Tuuli ei ole pyöräilijän ystävä. Usein käy vielä niin, että se mokoma kääntyy ja paluumatkallakin on vastatuulta. Muistoksi kesän ensimmäisestä pyöräretkestä saat varmaan kipeän pepun ja reidet ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei todellakaan. Kuntoa se kasvattaa kyllä, kun vain jaksaa polkea.
      Sitä juuri minäkin harmittelin, että tuuli kääntyi ollen vastaan koko pyöräilyn ajan. Ehdin alkumatkasta toivoa, että olisipa myötäinen maantieosuudella, jossa on taitettava pitkän pitkä nousu.
      Ilokseni huomasin, että venyttelyt ja sauna olivat hyväksi, eipä ollut peppu kipeä, ei jaloissakaan tuntunut aamulla muuta, kuin hieman jäykkyyttä.
      Pitää vissiin pitempiä matkoja tai kovemmissa maastoissa....ei vaineskaan. En pystysi.

      Poista
  11. Boa tarde, passear de bicicleta pelo meio da natureza é simplesmente maravilhoso, toda a beleza que nos rodeia, serve de motivação para superar todos os obstáculos incluindo o vento, as foto são maravilhosas, transportam-me para dentro delas.
    AG

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Boa noite. Obrigado pela postagem
      Andar de bicicleta é realmente um bom tipo. Resistência aumenta. Você tem uma bicicleta?

      Poista
  12. Pyöräily on ihanaa! Onneksi huomasit sen ja kun kunto kasvaa niin siitä nauttii vielä ihan eritavalla.
    Kuljen 7km työmatkan suurimman osan vuodesta pyörällä ja nautin niin paljon että välillä hymyilen itsekseni :) Höh!
    Ilmeikkäästi ja mukavasti jälleen kertoilit!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toki pyörällä liikkuminen on kivaa. Luulen, että itse vain kyllästyin vuosikausien työmatkapyöräilyyn (2x13 km) ja kun jäin eläkkeelle, loppui fillarointi.
      Viime vuosina olen vain kalareissulle ajellut pyörällä, kilsan pari.
      Minäkin muistan hyvin sen ajatusten lennon aamua iltaa töihin pyöräillessä. Itse asiassa usein ajattelin kaikkea näkemääni viroksi, sillä opettelin kieltä siihen aikaan.
      Nyt aloitan pyöilemisen uudelleen.
      Ja ettei seikkailut kohdaltani hiipuisi, olen ilmottautunut Iijokisoutuun,

      Poista
  13. Kiitos mukavasta pyöräretkestä. Kyllä luonto on kaunista ja pyöräilemällä siitä nauttii eniten,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin kesäisin tuumaan jatkaa pyöräilyä. En talvisin, siis lumen aikaan. Luonto tässäkin hommassa innostaa.

      Poista
  14. Kiitos elävästä matka kertomuksesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OIkein mukavaa, että viihdyit tällä reissullani.

      Poista
  15. Mulla on vähän samanlainen juttu pyörän kanssa, pyörä on valmiina ollut jo viimekesästä asti, pesty ja voideltuna.
    Mutta en vieläkään ole pyörän päälle päässyt kuitenkaan, niinkuin en viime kesänäkään.
    Se tuuli, on ollutkin täälläkin se huono puoli, ei tee mieli vastatuuleen lähteä pyörällä!
    Nykyään tuulee aina!
    Mutta hienon pyörälenkin teit sinä siltikin, tuulestakin huolimatta, oliko peppu hellänä seuraavana päivänä, hi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kumma juttu tuo vaan on, kun johonkin tulee stoppi, se vain tulee.
      Kokeile sinäkin vaan yllääksesi itsesi, että otat pyöräsi ja lähdet polkemaan.
      Tuuli on todellakin vahva vastustaja. Osa voimista menee sen voittamiseen.
      Peppuni voi hyvin seuraavana päivänä, ehkä minulla on ollut onnistunut satulan valinta

      Poista
  16. Hieno pyörä sulla, kiva kun sinäkin innostuit pyöräilemään. Pyöräily antaa voimaa ja välillä voi pysähtyä, nauttia eväistä ja vaikka kävellä ja haaveilla. Mukavaa ja antoisaa retkeilyä ja kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, pyörä on oikein hyvä. On vaan ootellut viitisen vuotta framille ottamista. En oikeastaan tuolla pyörällä paloa ole ajellutkaan, siis on silleen uudenkarhea. Vanhalla fillarilla kesäaikaan poljin lyhyet kalareissut.
      Seuraavalla kerralla otan paremmin evästä matkaan ja valitsen lämpimämmän päivänkin.
      Retkeillään pyöräillen.

      Poista
  17. Pyörällä liikkuessa näkee paljon enemmän kuin auotn tuulilasin takaa.
    Viime kesä jäi kokonaan ilman polkupyörän esilleottamista. Nyt pitää tehdä parannus. Vielä en ole kerinnyt ??? pyörää tutkimaan. Mökille se pitäisi viedä, jotta kummityttö siellä pääsisi sillä kauppaan, ettei kuutta kilometriä tarvitsis kävellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös sinunkin pyöräsi on odottanut liikkeelle lähtemistä. Ei se aina vaan innosta. Entä jos kumminkin rupeat tutkimaan pyörääsi. Tiedä sitten, mihin se sinut kuljettaa.

      Poista
  18. Pyöräily on kivaa! Mukavia retkiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella, vaatii vähän viitseliäisyyttä, jos sitä ei ihan ykkösjutukseen voi sanoa. Vaan mistä sen tietää, voisi siitä minullekin ykkösharrastaminen tulla.

      Poista
  19. Komia ajopeli siulla. Oikein mukavia reissuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kyllä tällä pyörällä mainiosti eteen päin pääsee, kun vain innostuu lähtemään.

      Poista
  20. mun maastopyörä viel talviteloil, ja ehkäpä tän kesän saa ollakki, kun metsis samoilu maistuu paremmin. kovin tutulta voimamäntysi vaikutti, kenties olen sitä minäkin halannut joskus reissuillani!
    melko karulta siel edelleen näyttää, tääl kaikki kukkeimmillaan, kova tuuli vaan vainoaa myös tätä kolkkaa kotomaata harmiksi asti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkin voisi ollaa maastopyörä parempi ajettava, tämä minun on jonkinlainen hybridi, ei maasto- eikä citypyörä, mutta passaa kyllä hyvin. Ihan oikein, kyllä sinä tätä mäntyä olet halinut ja voimaa siitä imaissut. Mänty näyttää vain komistuvan, kun ympäristöä on hakattu.
      Alkuvaiheessaan on kesä täällä, just sateet, koleus ja tuuli hidastavat sen edistymistä.
      Mutta kyllä tuomi kukkii parhaillaan ja kullerot melkein auki.

      Poista
  21. Pitkän reissun teit ihan alottajaisiksi. Menikö kintut kipeäksi ?
    Voimahali mänty on melkoisen vanha, kun on noin paksu. Sillä riittää jakaa energiaa muillekin jakaa. Mielenkiintoisia kuvia otit retkeltäsi. Osaan jo kuvitella hillasuon herkut, mikä makuelämys poimia auringon lämmittämä lakka suuhun suoraan suolta. Nam.
    Pyöräily on mukavaa, kun ei pidä kiirettä. Minullakin mintunvihreä mummopyörä kolmella vaihteella. Annoin pois maastorenkaisen monivaihteisen pyöräni ja nyt on mieleinen pyörä. Viime aikoina on jäänyt vähemmälle, kun nivelet ja niska ovat olleet kipeät.
    Meinaan kyllä kiivetä satulaan ja lähteä polkemaan, kun ilmat vähän lämpenee.

    Bongasin jutustasi tonko-oja sanan. Tykkään murresanoista, ne on niin värikkäitä ja mielenkiintoisia. Liittyykö nimi tonkimiseen, eli kaivettuun ojaan vai mitä se tarkoittaa ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lipsahti hitusen liian pitkä, se on totta, mutta samaa reittiä en viitsinyt palata. Siis pyöräilin jonkinmoisen ympyrän.
      Hyvi kuvailet hillasuon herkkuja, kunpa vain satoa saataisiin.
      Näillä metsäteillä ei paljoa voi ajaessaan sivuilleen vilkuilla, tie on monttuinen ja kivinen. Parempi varoa. Kokeile tällätä oman pyöräsi satulan ja ohjaussarvien suhdetta, jotta niskaasi ei kipeydy.
      Tonko-oja tarkoittaa semmoista virtaavaa purosta taij ust ojaa, jossa elää purotaimenia. Tuo sievä kala on täällä tonko, myös tammukka nimellä se tunnetaan.

      Poista
  22. Jes olet lähtenyt oikeesti liikkelle,minä en ole pyörällä ajanut moneen vuoteen, vanha kyllä on pyöräkin ja ilmaa renkaissa vaan yläpuolella. No polvethan ei antaisi edes pikkumatkaa pyöräillä.Mutt oliko väsymys seuraavana päivänä?Ihania maisemia ja upeita suokuvia.Ihan nautin niitten kaselusta kuin olisin mukana ollut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oikeestipa oikeesti ja ihan vain mielijohteesta yks kaks. Kulumat on ikäviä kavereita, mutta kyllä niitä useammalla meidän ikäisellä tuppaa olemaan, minullakin ihan omasta takaa. Toistaiseksi pärjäilen niiden kanssa.
      En ollut sen kummemmin väsynyt, eikä olleet paikat kipeitä, vain jalat hieman kankeat aamulla liikkeelle lähtiessä. Kaipa minulla jonkinmoinen peruskunto kuitenkin on.
      Oli kyllä mukavaa, että viihdyit tällä reissulla.

      Poista
  23. Mukavat kuvat reippaasta pyörästä, joka jaksoi nousut ja laskut ja jaksoi vieläpä kuskata sinua selässään.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämmöinen pyörä on just hyvä, kun se jaksaa, eikä jätä sinne jonnekin. Tosin nousuissa se vähän öklötteli ja laskuissakin kitisi, mutta meno jatkui.

      Poista
  24. Hauskasti lastenlaulua mukaellen riimitelty otsikko ja mukava kertomus. Pyöräkin näyttää selvinneen viisivuotisesta horroksestaan vallan mainiosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otsikko tuli vähän niin kuin huomaamatta, mutta itsehän poljin ja itse ohjasin. Pyörä oli selvinnyt mainiosti. Tietysti mieleen tuli muutaman kerran, jospa kumit ovat haprastuneet ja poksahtavat rikki kesken jyrkimmän alamäen. Ei onneksi haaveita sattunut, ei pyörällä, ei minulle.

      Poista
  25. Heräsipä horroksesta mukava matkantekoväline. Juu'u se on kummallista, jotta pyöränselkään kun nousee ja ajaa ihan mihin ilmansuuntaan niin on aina vastatuuli XD.
    Toivotan sinulle mukavia pyöräilyretkiä ja lämpöisiä päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli jo herätyksen aika.
      Ajelin tänään uuden retken ja yhtälailla tuuli tempoi mennen tullen.
      Lämpimiä päiviä todella ootellaan.

      Poista
  26. Reipas olet ja innostava. Kävin minäkin jo pölyt pyörästäni pyyhkimässä. Totesin renkaat tyhjiksi ja pumpun kadonneeksi, sekä tuulen vastaiseksi, mutta jonain päivänä pumppu löytyy ja tuuli tyyntyy:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minä vähän näin meidän kesken itseäni kehuin myös reippaaksi.
      Joko olet pumpun löytänyt ja renkaat täynnä ilmaa? Tuulen kanssa voi olla pahempi juttu.
      Innostu vain pyöräretkeilemään.

      Poista
  27. Boa tarde , amigo! venho desejar-lhe excelente fim de semana.
    AG

    VastaaPoista
  28. Hieno reissu, mutta tuuli oli oikukas, kun aina puhalsi vasten naamaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin.
      Sama juttu oli tänään, kun pyöräilin uudemman kerran. Mistä näitä tuulia piisaa?

      Poista
  29. Ison reissun olet tehnyt tuulen tuivertaessa, pyörä on kyllä hienon värinen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punaisesta ei väri parane tai oikeastaan värin valinta oli pakon sanelemaa - ei ollut tätä mallia muun väristä.
      Kyllä seuraavatkin reissut on joutunut tekemään tuulta halkoen.

      Poista
  30. Sitten kertaheitolla päätit tehdä pitkän matkan. Pisteet siitä : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä niin, miksi tehdä lyhykäinen lenkki, kun innostusta piisaa pitemmällekin. Silloin pitää takoa, kun rauta on kuumaa.

      Poista
  31. Että minä tykkään sinun tarinoinnistasi. Luin mielenkiinnolla ja näin sinut sieluni silmillä siellä polkemassa ja kurkkimassa lakankukkia. Ihanaa huumoriakin viljelet. Tuli muuten tarpeeseen nauru, on ollut aikas sydäntäriipiviä päiviä tässä.

    Mutta nekin kuuluvat ihmiseloon kuten onnellisemmatkin ajat. Niin se vaan on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä ilahdun sanoistasi.
      Kyllä tummaraistasiet päivät kuuluvat ihmiselon mattoon siinä, missä riemunkirjavat ja valkoisetkin. Harva niiltä välttyy. Täytyy vain selvitä ja pärjätä.

      Poista
  32. Onneksi osui tuo iso Mänty matkan varrelle, että sait tankattua energiaa. Muistan, kun tyttö oli pieni, niin häneen sai energiaa vetämällä selässä olevan vieterin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaipa meillä on itse kullakin tuo vieteri jollain muotoa, jonka avulla tankata lisää energiaa.
      Tuolla reissullani on Iso Mänty, jota halasin niin armaasti.

      Poista
  33. Aimarii, kiitos tästä, kun sain istua tarakallasi ja ihailla maisemia. Suoranainen muistojen tulva lähti tästä liikkeelle. On siulla muuten kova kunto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarakalla olikin hyvää tilaa sinulle. Vallan mainiota, että istahdit kyytiin.
      En minä mitenkään kova kuntoinen suinkaan ole, enempi sinnikäs.Tosin ihan hyvä peruskunto.

      Poista
  34. Toiset potevat vauvakuumetta, mutta tämän luettuani huomaan potevani polkupyöräkuumetta. Yritin tiirailla pyöräsi merkkiä. Hyvää juhannuksen odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöräilyvimma jäi päälle. Olen pyöräillyt nyt enemmänkin. Pyöräni on Helkama, tavallinen 21 vaihteinen pyörä.
      Hyvää Jussia sinulle

      Poista
    2. Huomasin juuri HS:n nettisivulta kuvasi. Taitaa olla viime kesän suohiihdoista? Oletko harjoitellut tämän vuoden kisaan? Ylin linkki alla olevan osoitteen takaa. Piri

      http://www.hs.fi/kotimaa/a1435032722872

      Poista
    3. Heh, heh sentään! Kuva on viime kesän hiihtojen startista ja kyllä minäkin siellä rivissä kukkamekossa suksineni olen.
      Nyt en ole "harjoitellut". Kahtena edelliskesänä olin, nyt aikeet oli Iijokisoutuun, mutta tiimini taisi hajota juuri eilettäin, Ilmeisesti tämä juttu jää osaltanikin ensi kesään.
      Kivaa kesämeininkiä sinulle ja kiitos linkkivinkistä. Tuo suohiihto kannattaa todella päästä muiden hulvattomien kesäperformanssien joukkoon mukaan.

      Poista
  35. Mukavia Juhannusretkiä ja hyviä ilimoja :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin sinulle. Ilimat on moneen sorttiin, vaan olokoot.

      Poista
  36. Oikein mallikasta ja mukavaa juhannusta teille kaikille hyvät vierailijani.

    VastaaPoista
  37. Peikko tykkää siitä laulelevasta purovedestä :) Se oli hiano kuva. Noiden muiden kameralla tehtyjen lisäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purovesillä on ihan kuunneltavat biisit. Minunkin mielestäni.

      Poista
  38. Mukava kertomus. Geelitäytteinen satula suoja on hyvä, olen testanut ja suositelen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kehuttavan olen kuullut geelitäytteisiä satuloita. Kiitos vinkistä.

      Poista
  39. Puita myös halailleen, se antaa hyvänolon voimauttavaa tunnetta.

    Kyllä on mukavan rauhallista maanteillä, ei näy liikennettä.
    Lysti pyöräily reissu.

    Muistan lapsuudestani kun tonkoja pyydettiin lähi joestamme.

    Mukavia kesäpäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maantieosuudella (ehkä vajaa kolmannes matkasta) takaa tuli vain yksi auto ja vastaan pari, siis hiljaista.
      Metsäautoteillä en tavannut muita, kuin poroja ja muutamia akkateeriä.
      Kivaa kesää myös sinulle.

      Poista
  40. My friend,

    There is something from your heart in my life.
    Because your blog is the house of our friendship.

    The first photo is a poem for the energy of your heart.

    Yannis Politopoulos

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. You find always nice to say. Thank you.

      Poista
  41. Selfien otto pyörällä ajaessa voi olla riski:) Hieno pyörä Sinulla ja näyttää aika uudelta verrattuna omaan kovia kokeneeseen rukkiini, joiden pedaalitkin ovat jo vaarallisen kuluneet. Täällä kaikki ihanat halattavat puut kaadetaan nurin niin että sydän verta vuotaa. Minusta vanhan terveen puun kaataminen tuntuu aina niin väärältä. Mukavia pyöräilyilmoja, siellä sitä haastetta riittää kun maasto on niin kumpuilevaa toisin kuin täällä kun on aakeetaa ja laakeeta ja tuulista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minä ajaessa selfieen pysty millään. Kyllä minä laitan kameran kiven/kannon tai jonkun muun korokkeen päälle ja 10 sekunnin vitkalaukaisulla kuvaan.
      Kyllä täällä kulmin myös metsää kaadetaan, avohakkuita alkaa olla paljon, eikä ne juuri metsää muistuta. Onnekseni on kansallispuiston raja nurkalla, joten "oikeaa" metsää on, mistä löytää halattavia puita.
      Rakastan maisemiani, osa jopa muuttunut sielunmaisemakseni

      Poista
  42. Oi Aimarii
    Passando para lhe desejar um ótimo fim de semana.
    Beijos no coração
    minicontista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Obrigado por postar e visite o meu blog. Bom fim de semana.

      Poista