sunnuntai 17. marraskuuta 2019

Nukkumatin tuuraajaTuuraaja

Nukkumatti on kurkkuaan myöten täynnä työnsä varjopuolia. Ei millään viitsisi näytellä ilta illan jälkeen herttaista unihiekan sirottelijaa kiukuttelevien kullannuppujen silmäluomille.

Liekö ongelmana Nukkumatin vanheneminen?  
Ei hänkään eläkeikäisenä jaksaisi painaa töitä joka ilta. Sitä paitsi hänen työsarkansa ei enää rajoitu vain pikkutenaviin, nykyään nukutettaviin kuuluu vanhuksia ja keski-ikäisiäkin, eikä heille riitä unihiekat alkuunkaan. Pitää olla kaiken maailman pillerit.

Nukkumatti miettii tympääntyneenä, jospa vain marssisi Unen johtoportaaseen ottamaan loparit tai vaatimaan juoksevat viikkovapaat ja lomat yöttömän yön viikoiksi.
Ei joulupukkikaan tee töitä, kuin yhtenä iltana vuodessa. Joulumuori ja tontut niissäkin piireissä isomman vastuun kantavat. 
Mahtaisiko virtuaalimaailma suunnitella Nukkumatti kakkosen varsinaista tuuraamaan?Krapu 47, annetut sanat: näytellä, ongelma, marssia, joita voi myös taivuttaa. Sanat julkaistaan aina sunnuntaisin Caran ja Susun blogeissa ja aikaa on kirjoittaa kokonainen viikko.
Klikkaamalla Cara löytyy lisää krapuja.


34 kommenttia:

 1. Kiva, hyvänmielen postaus! Sinulla kyllä ajatus lentää sutjakkaasti.
  Mukavaa alkavaa viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Joskus ajatus karkaa vähän lennokkaille raiteille. Nämä krapukirjoitusten kulloinkin annetut kolme sanaa saavan sen aikaan.
   Sinulle myös hyvää viikkoa

   Poista
 2. Heh, lakkoon vaan Nukkumatti...ei ole helppoa Nukkumatin työssä. Työnkuva on muuttunut rajusti vuosien saatossa.
  Väsyy siinä nuoremmatkin, nukkumatti on kuin joulupukki, iätön.
  Vanhuksia nukutetaan joskus liiankin suurella pillerimäärällä, kun ei hoitajia tarpeeksi. Itse nukun myös väliin huonosti, mutta minulle riittää unihiekka.
  Nukun sitten kun nukuttaa, eläkeläisetuja.

  Mainio kirjoistus, hauskan henkilön valitsit kertomaan ihmisten nukkumisongelmista ja osin liian suuresta työtaakastakin. Toivottavasti nukkumatti saa tuuraajan tai apulaisen ja sitä lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset pohdinnoistasi. Ei Nukkumatti minunkaan kohdallani helpolla pääse. Uni on niin vekkuli, että on ruvennut sahaamaan Nukkumattia silmään.
   Minä luulen, että hänen tuuraajanaan on nykyään ainakin joskus telkkari ja/tai tietsikka.
   Johan parivuotiaatkin osaavat näpytellä omilla pelikoneillaan.

   Poista
 3. Ai hitsi,että nauratti!😊
  Mattiraasu joutuu täällä meilläkin melkein joka ilta ylitöihin.
  Ei auta siepparit ei mitkään,pillereitä en suostu ottamaan.Matti alkaa olla jo toivoton.Raskaantyön lisää miehelle tai oikeastaan,kyllä se jo ansaitsisi eläkepäivät.Teknologia voisi ottaa ongelmasta kopin.
  Aivan mainio krapu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos.
   Tämmöinen ajatus mulle pälkähti päähän, että meitä aikuisiakin on paljon, joilla uni ei napahda silmään, niin kuin se kuuluisa Manun illallinen.
   Konsteja on jos jonkilaisia erilaisissa lehdissäkin, miten saada helposti unta.
   Tosiasia kumminkin on, että Nukkumatti on väsynyt hoitamaan hommiaan!

   Poista
 4. Hauska mutta silti ajnakohtainen tarina!
  Enpä ihmettele, että Nukkumatti on uupunut työhönsä, taitaa olla tosiaan niin paljon hommia nykyään. Joku voisi tosiaan rakentaa digitaalisen tuuraajan hänelle, niitähän nykyään suositaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Juu, melko monelle riesa, kun uni odotuttaa itseään. Paljon on monenlaisia keinoja ja kikkoja esitetty Nukkumatin apuriksi, silti heikko tulos, jos mitataan sillä, miten paljon nykyään on unettomuutta.

   Poista
 5. Olipa hauska kertomus:) Onko tuo nukkumatti Aarikan? Meillä oli joskus samantapainen, silloin saatu kun ne "kullannuput" oli pieniä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Enpäs uskalla sanoa, kenen tekoja Nukkumattini on. Jostain se on vain minulle ilmaantunut ja pitkään yrittänyt unihiekkaa sirotella.

   Poista
 6. Kiva tarina.
  Alkaa minullakin usko nukkumattiin ja unisieppariin horjua, varsinkin täyden kuun aikaan. Nyt toivon, että olisin sekä aamu- että iltauninen, enkä pelkkä unen odottaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.
   Sama juttu, kyllä sen verran kuuhullu olen, että uni häiriintyy. Huomaan, että Nukkumatilla on todella hurja työmäärä, eihän se millään ennätä ja voi olla, että unihiekatkin alkaa olla kortilla.

   Poista
 7. Voi miten hauska ja ihana tarina, kyllä sinulla leikkaa! Nukkumatti on säästellyt hupenevia unihiekkojaan varmastikin jollekin enemmän tarvitsevalle, koska nukkuminen on ollut täällä vähän niin ja näin. Tule, tule kiltti Nukkumatti ensi yönä! Jos et itse ehdi, lähetä edes oppipoika, kai sinulla sellainen on kasvamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, joskus sytyttää, monesti ei.
   No niin, tuossa se juju onkin, Nukkumatti on alkanut säästellä unihiekkojaan! Eihän ne sillä konstila kaikille riitäkään. Sama meininki tuossa unimaailamssa, kuin muissakin firmoissa, aina säätölinjalla.

   Poista
 8. Hauska ja oivaltava krapu. Niinpä, unihiekkaa tuntuvat tarvitsevat kaikenikäiset, ihan vauvasta vaariin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syntyi tällainen ajatus, kun unta oottelin.
   Iso ongelma on monelle heikko yöuni, eikä siihen taida poppakonstia olla.

   Poista
 9. Iltasatu unettomille :) Ihana tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.Entä jos on iltasaduksi liian lyhyt, loppuu kohta alettuaan ja uni karkaa vieläkin kauemmaksi?

   Poista
 10. Sinäpä taas senkin keksit. Minä vain olen ihmetellyt, miksi nykyisin joutuu kauan unta odottamaan. Ennen se tuli niin äkkiä, ettei meinannut peiton alle ehtiä. Tottakai Nukku-Mattikin väsyy. On sitä ikää hänelläkin jo. Kunnon loman ainakin ansaitsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuli mieleen tällä kertaa tämmöistä, kun itsekin joudun odottelemaan usein tavattoman pitkään Nukkumattia.
   Kyllä se unimaakari todella lomaa ansaitsisi tai peräti eläkkeelle jo. Nykyajan on keksittävä modernit keinot nopeaan nukahtamiseen ja riittävän pitkään yöuneen.

   Poista
 11. Voi kuinka ihania pieniä satuelokuvia näistä sinun tarinoista saisikaan aikaan. Näen aivan sieluni silmin kuinka Nukku-Matti istuu pienellä ikivanhalla puisella penkillä pitkässä parrassaan kippuravartiseen ja muhkuraiseen kävelykeppiinsä nojaten. Kasvot uurteisena, mutta kuitenkin silmissään ystävällinen mutta väsynyt ilme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö meinaat?
   Vieläköhän lapset katselee Pikku Kakkosen iltasatua miten paljon?
   Totta on, että nukkumisongelmaa on monella, eikä Nukkumatti ole enää parhaassa iskussaan unihiekkojen kanssa.
   Itselleni ei sovi lukea mielenkiintoista kirjaa, eikä ratkoa oikein visaisia ristikoita tai sudokuita. Ne pohtimiset jää päälle valvottamaan.

   Poista
  2. Minulla taas ei ole uniongelmia. Nukun kotona, kylässä, junassa, lentoasemalla ja koneessa. Kaikki käy kun on väsynyt.

   Mutta kyllä totta kirjoitin. Juuri tuollaisia tarinoita haluaisin katsella paljon mieluimmin kuin jotain missä ammutaan ja räiskitään. Sadut on kivoja ja niitä voi katsella aikuisenakin. Niistä jää hyvä mieli, koska saduissahan yleensä paha saa aina palkkansa ja hyvä voittaa. Sellaisessa maailmassa olisi ihmisenkin hyvä elää.

   Poista
 12. Ne pohtimiset jää päälle valvottamaan.

  Absolutely true.

  This post contains both feelings and meanings.
  Wonderful.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much.
   Do you know feeling the moon steals a sleep and the Sandman cannot give it back?

   Poista
  2. Yes, that is true. So we can sleep more during vacations using drinks.

   Poista
 13. Voi että, miten ihanan hersyvä ja omaleimainen krapu! Nukkumatilla taitaa olla burn out kaiken muun lisäksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tuo diagnoosi voisi hyvinkin olla Nukkumatilla. Kun ei jaksa niin ei jaksa tai sitten, jospa se viipyykin liian kauan....luehan tuosta alempaa Susun kommentti.

   Poista
 14. Nyt tuli huono omatunto, sillä luulen Nukkumatin tulleen asumaan luokseni! Illalla nukahdan niin nopeasti, että pää ehtii tuskin osua tyynyyn, kun unihiekat painavat luomissa jo niin paljon!
  Ja hyvin nukutun yön jälkeen seuraavana päivänä nukun ihan reippaasti kahden-kolmen tunnin päiväunia!
  Pyydän siis anteeksi kaikilta, joiden luo uupumuksesta kärsivät Matti ei ole takiani ehtinyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä ihmeessä rupea mieltäsi moisella vaivaamaan ja jopa anteeksi pyytelemään.
   Kyllä Nukkumatin mesta on hoitaa hommat ja minkäs sille voi, jos se sattuu jättämään koko unihiekkapussinsa sinun luo, eikä jaksa enää jatkaa matkaa! Se on vaan voi, voi meidän unettomien kantilta, eikä suinkaan sinun syysi.

   Poista
 15. Tosiaankin pitää mmuistaa nukkumatin suurta työtaakkaa kun unettomia löytyy joka ikäluokasta nykyisin. Ihan jo säälittääkin ja josko yrittäisin itsekkin nukkua ilman unihiekkaa tänä yönä, onkohan se mahdollista ja kyllä jotain ylityökorvausta pitäisi miettiä kuitenkin ja ehkä niitä avustajia .. hienosti saitkin ajatukseni karkaamaan unettomien hetkien tuskaan ..hyvin kirjoitit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän huonosti unta saavien täytyy keksiä konstit, millä keventää Nukkumatin hommia. Onhan niitä netti pullollaan, monia kannattaa ehkä kokeillakin.

   Poista
 16. mikä tarina, niin ajankohtainenkin näinä viikkoina, kun lakkoja siel sun tääl;))
  mul jäi taas krapu raapustamatta...saas nähdä miten täl viikol käy, varmuudeksi en käy viel lukemas teidän jo julkaisseiden juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, rupeaa olemaan kyllä ajankohtainen. Vain kuukausi ja joulu on jo ohi!
   Se näissä krapujutuissa on hyvä, ettei ole painetta, ei pakkoa saada mitään aikaseksi, näihin ehtii myöhemminkin. Näin olen ymmärtänyt.

   Poista