sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Tuohivirsuista paljasjalkakenkiin


Tuohivirsuista paljasjalkakenkiin.

  Ennen sujautettiin tuohivirsut jalkaan ja menoks.

Se aika on historiaa ja kenkämallit nykyään aivan toisenlaiset. Ei kuitenkaan ole niin kauan, ettenkö muistaisi tuohivirsujani. Ensin bali-baleihin ja jeesussandaaleiden tottuneet jalkani vierastivat virsuja, mutta tottuivat nopeasti niiden keveyteen ja kenkäheiniin.

Ahkerassa käytössä virsut kuluivat kesässä. Onneksi seuraavana kesänä sain uudet, eivätkä nekään jääneet museotavaraksi.

 Tuohivirsujen aika ei tule takaisin. Entä olisiko aika kypsä paljasjalkakengille? Katselin mainoksia ja luin artikkelin uutuuskenkien hyödyistä jalkojen lihaksille ja vartalon ryhdille. Ne lupaavat kävelijälle tehokasta jalkavoimistelua.

 Paljasjalkakengät ovat kuitenkin kengät, nahkaiset, pitkä- tai lyhytvartiset, melko ohuella pohjalla varustetut.

 Ei voi tietää, ennen kuin on kokeillut.

 😉

Krapu  18, Caralta vihjekuva alla, jonka innoittamana tämänkertainen krapu. SusuPetalin blogissa lisää.


19 kommenttia:

 1. Me gusta de siempre el zapato cómodo y como ahora están de moda las zapatillas deportivas soy feliz Aimari.
  Los Crocs también estan conmigo.
  Un abrazo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias por tu comentario.
   Lo mismo aquí, también me gustan las zapatillas de deporte, también los zapatos resistentes para todo terreno y, por supuesto, las botas

   Poista
 2. Virsut on varmaan hyvät jalassa, ovat täyttä luonnonmateriaalia. Paljasjalkakengistä ei ole tuntumaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan, miten todellakin tykkäsin virsuistani, mutta siitä ajasta on kauan. En minäkään tunne, enkä tiedä paljasjalkakengistä juuri mitään. Metsästävät käyttävät niitä hiipimiseen ja patikojat lukemani perusteella ovat myös tykästyneet niihin.

   Poista
 3. Jeesussandaaleissa kuljin minäkin kaiket kesät nuorena Kreikassa.Tuohivirsuista ei ole käyttökokemusta,mutta voi kuinka ylpeä olin,kun sain kansakoulun toisella luokalla talvikengikseni poronkarvaiset,ovatko ne nyt lapikkaat vai supukkaat vai mitkä.Sellaiset varrettomat,joista kärki kääntyi ylöspäin ja niissä oli värikkäät koristenauhat.Muistan vieläkin kuinka ylpeänä menin niillä kouluun ensimmäistä kertaa ja ihastelin niitä.
  Lapsenlapselle ostetaan nyt paljasjalkakenkiä,niistäkään ei ole omakohtaista kokemusta,mutta uskon niiden terveysvaikutukseen kyllä.
  Kiitos kenkämuistoista,jotka krapusi sai aikaan.❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kommentti siis Mirjam-Matildalta,en tiedä,miksi olen muuttunut anonyymiksi.😁

   Poista
  2. Minulla olivat jeesussandaalit käytössä vain yhden kesän. En tykännyt, kun liki polveen asti sidotut nauhat valuivat aina nilkkoihin. Nyt nauhat ovat kuksissa, että ne saa roikkumaan.
   Olen myös joskus haaveillut noista kuvaamistasi supukkaista, ei minulla ole kuitenkaan ollut.
   Kiitos omista kenkämuisteluistasi.
   Tunnistin tekstin kyllä sinun kirjoittamaksesi. Ehkä löydät anonyymiyteen selvitystä käymässä blogin asetuksissa.

   Poista
 4. Virsuja ei ole koskaan ollut jalassa, jeesussandaalit kylläkin. Sain niistä kaamean penikkataudin, kun ne jalassa liftattiin Budapestiin ja takaisin. Lenkkarit olisivat olleet poikaa sellaisella reissulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lenkkarit tai maastokengät ovat tosi hyvä juttu pitkään ja kovalla kävellessä. Myös maastoon sopii hyvin sellaiset kumisaappaat, joissa on kunnon pohjakuviointi.
   Penikkatauti on juuri kuten kirjoitat - kaamea. Itse koin semmoista vaivaa harjoitellessani maratonille.

   Poista
 5. Ei ole tullut tuohivirsuja kokeiltua. Tavallisia sandaaleita vain olen käyttänyt. Jeesussandaalit eivät paljon jalkaa tue, joten niiden aiheuttamista jalkavaivoista olen kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään enää voisi kuvitella virittäväni jalkoihin niitä nauhasandaaleita. Kengät valitsen menojen mukaan, tavallisimmin liikun tavallisissa tennareissa, paitsi poluille lähden lenkkareissa tai kumppareissa.

   Poista
 6. Tuohivirsuja en ole kokeillut koskaan. Joskus 60-luvulla (muistaakseni) pidettiin vinyylisaappaita jotka hiosti ihan älyttömästi. Mutta kun ole muotia niin pitäähän niitä täytyi. Minulla oli punaiset, varret melkein polviin. Onneksi ei ole tullut pahoja jalkavikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä puolestaan en ole kokeillut vinyylisaappaita, vaikka monen muunlaisia olenkin jalkoihini pistänyt aina juoksupiikkareita myöten. Oikeita piikkikorkoisia kenkiä en omista, enkä niillä osaa kävelläkään.

   Poista
 7. näppärät sormet, minä käytän paljasjalkakenkiä, tyttäreni vihjas, jalkani tosiaan tykkää niistä, eilen kävelin 11 km

  VastaaPoista
 8. Oih-tuohivirsuja isoisoisäni teki, muttei koskaan mun pikkuiseen jalkaan... miksihän
  Minäkin jo tuolloin tuoheen rakastuin ja sitä on nykyäänkin aina piironginlaatikossa askarteluja (kortteja ja valokuva-albumeita varten)
  Paljasjalkakenkiin "sorruin" poikani innoittamana, mutta jöi yhden parin kokeiluun... ensinnäkin olivat hankalaa mallia, jokaiselle varpaalle oma kolo (hidas laittaa jalkaan) ja minä tuntoherkkänä kyllä tunsin KAIKEN - varsinkin luonnossa ja asvaltilla ne ei olleet muutoin hyvät - kovat ja pelkään, että nilkkani on yhä kipeä sen vuoksi ja joku jänne revennyt. Mutta villasukkajuoksija ystäväni sai minut kokeilemaan lenkkeilyä kahdet villasukat päällekkäin hangilla ja talvisilla metsäpoluilla (juoksuu ei kuntoni/taitoni riitä) - se menee kyllä jatkoon... ja periaatteessa kesälläkin ok - mutta kun mun jalkapohjat imuroi kaiken mahdollisen Goretex kengänkin pohjan läpi, niin en uskalla.
  https://repolainenreissaa.blogspot.com/2022/05/kolmaskin-piikki-lihassa.html
  Eloisaa etkopäiviä kesään.... sieltä se pikkuhiljaa tulevia samalla vauhdilla kuin koivuun lehdet!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole toistaiseksi paljasjalkakenkiin tutustunut mainostekstejä enempää. Tuohivirsuihin kuitenkin aikanaan ihastuin. Ne teki minulle tätini mies, kuin myös nuo kuvan pikkuruiset virsut.
   Nykyään en ole kesäisin kävellyt paljasjaloin, joten totuttelemista on, jos innostun tähän uuteen kenkämuotiin, mutta nuorena kävelin heinä ja viljapelloilla töiden aikaan kengittä, tai virsuissa.
   Villasukkajuoksija voisin olla, vaan en enää pysty juoksemaan.
   Kiitos kommentoinnistasi. Sinulle samaten hienoa kevään etenemistä kesäksi. Täällä ei vieläkään ole koivussa pienintäkään viherrystä.

   Poista
 9. Hyvä kun kävit kommentoimassa - tämä krapu on mennyt silmieni ohi. Mutta nyt täällä. Minä käytän paljasjalkatossuja, en sellaisia joissa on varpaille paikat. Ovat todella tehokkaat. Keväisin pitää aloittaa lyhyillä totuttelumatkoilla. Ottaa pohkeisiin tosi makeesti jos ei tajua aloittaa varovasti :)
  Tuohivirsuja en ole koskaan käyttänyt. Nähnyt kyllä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä krapuni ilmestyi viikon myöhässä ja siksi kai et sitä huomannutkaan, mutta parempi myöhään, kuin ei ollenkaan.
   Saattaa käydä niin, että innostun kokeilemaan paljasjalkakenkiä. Kukaan ei nykyään tee myyntiin oikeita tuohivirsuja. Kuitenkin kivat kesäkengät nekin.

   Poista