maanantai 31. elokuuta 2015

Pitkoksilla keltalehtiä

Aamuisin löytää portaalta paljon keltaisia koivunlehtiä.
Syksyn lähestyminen näkyy ja tuoksuu vahvasti. Siitä ovat useat pakkasyöt pitäneet huolen. Ne ovat olleet omiaan värittämään lehtipuita, myös kangasmaastoa ja soita, joilla alkaa olla kellanvihreitä sävyjä ja tummanpunaista mätästystä.
Varvikot hehkuvat, samoin puista alastomat, ankean näköiset hakkuuaukeat, joilla hirvensäärinurmi punastelee.
Minä olen ruvennut odottamaan syysruskaa. Pakkasin tarvittavat reppuun ja lähdin etsimään polun päätä.


Kesää ei auta haikailla. Ei siitä edes kovin paljon käteen jäänyt. Vain elokuun loppupuoli on koettanut paikata kesän tärveltynyttä mainetta, joten kuten siinä onnistuen.
Joka tapauksessa kesä alkaa olla historiaa.
Toki hillat ja mustikat sain poimittua. Torilta ostettua mansikoitakin, mutta vadelmien ja puolukoiden suhteen odotan ensi kesää. Ahti antoi sopivasti ahventa ja haukea kesän kalaretkillä. Onnistuin jopa saamaan Myllyojasta mato-ongella hyvän kokoisen harjuksen. Tonkoja on koko kesän ajalla onkeeni tarttunut vain yksi ainokainen.


Mustikat keräsin thaimaalaisten jäljiltä. Sillai kävi, kun rupesin odottelemaan mustikan kypsymistä. Vieraat tulivat ja nyhtivät marjat puolikypsinä.
Marjastaessa kuuntelin poronkellon kilkatusta. Porot tykkäsivät tulla ruokailemaan samoille rinteille, missä minä marjastin. Valkoinen poro näyttäytyi usein ja se rohkeni tulla melko lähelle marjastajaa. Sen sijaan vasojen kanssa liikkeellä olleet vaatimet olivat arempia.


Marjat on poimittu, kalat kalastettu, (tosin syyssiikoja pitää vielä yrittää), niin poluille on menevän mieli.
Ei aikaakaan, kun reppuselkäisen edestä lähtee kapea polku, jota moninaiset askeleet ovat upottaneet ja yhä upottavat aina vaan syvemmälle metsän "ihoon".
Polku on vanha. Paikoin sen kulusta vihjaa taivaltajalle entisaikaan kirveellä veistetty merkki puun kyljessä. Viilto, joka on arpeutunut syvälle ja kasvanut puun myötä. Nyt ovat rinnan nähtävissä uudet, erivärisin maaliläntein sipaistut merkit.
Porojen polut ovat luku sinänsä.
Niille ei maksa erehtyä. Jos niin käy, ennen pitkää saattaa löytää hukasta itsensä.Polku on salaperäinen. Se lumoaa kulkijan mielen juuri tuolla salaperäisyydellään. Mielelläni valitsen sellaisen polun, jota ei ole sepelillä päällystetty. Se tuntuu jalan alla parhaalta. Se näyttää silmällekin kauniimmalta. Sen houkutus on vetovoimaisin.

Maisema vaihtuu. On soita, on vetisiä ojia. On rinnemaastoa alas ja ylös. On aarnimetsää, jossa on eri-ikäisiä puita, kaatuneita ja lahoamassa olevia myös.
Syvällä ikimetsässä valo käy vähäiseksi. Isojen puiden latvukset pimentävät tehokkaasti taivasta. Uljaat naavakuuset huokuvat rauhaa ja kiireettömyyttä ja juuri sitä minä polulla taivaltaessani imen itseeni. Tunnen, miten metsä on valtava energialähde mielelle.


Pitkospuut helpottavat matkantekoa. Upottavimmat pätkät saa astella lankkuja pitkin, silti ei huoletonna. Sateiden jälkeen pitkokset ovat liukkaat, joten äkkiäkös lankulta saattaisi lentää turvalleen.
Kulkija löytää vielä korpihillaa. Tuota herkkua pitää loikata polulta poimimaan ja hyvälle maistuu. Olisipa olleet nämäkin hillamaastot kotinurkkia lähempänä, vaan kun ei.

 Laavun ja/tai autiotuvan katon vilahtaminen puiden lomasta on odotettu yllätys. Ei retkeä ilman taukopaikalla tulistelua. Nuotiosavujen tuoksu puserossa on retkeilijän parfyymi.


Savu silmiin vieraan nuotiolla, vaan mitenkäs, kun se omallakin tahtoo saada silmät kirvelemään. Tuo vanha sanonta on tullut niin monesti todettua harhaopiksi. Kyllä tuulenhenki tuppaa nuotion löytämään ja kaveriksi änkeämään.

Edellisestä reppuretkestäni oli paljon aikaa. Se oli alkukesästä Kilpisjärven Saanalle. Siellä ylhäällä oli juhannuksen aikaan vielä pakkaslukemia, oli luntakin.
Kesä oli ja meni ilman retkeilyjä ja reissuilua, sillä nyt raotellaan jo syksyn ovea. Blogini on ollut hylyn hallussa kuukausitolkulla, mutta ruotuun tekee mieli palailla.

Edellisen postauksen kommentoijia haluan kiittää eritoten lämpimästi. Kaikki ne paranemistoivotukset ja toipumiskukat haleineen ilahduttivat todella. Kiitos siis kaikille yhdessä ja jokaiselle erikseen. Thank you Yannis and your family.
77 kommenttia:

 1. Kauniita polkuja. valkoinen poro on jotenkin uljas. Naavakuuset kertovat raikkaasta ilmasta. On sinulla mahtavat polut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis.
   Tämmöisiä nämä minun lähipolut.

   Poista
 2. Aaah, miten kaunis rauha, ihan pakahduttaa :)

  VastaaPoista
 3. Mukavaa kuulla sinusta!

  Kaunista oli kulkea kanssasi polkua pitkin ja sain nähdä valkoisen poronkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vaan tulee näitä "pakkotaukoja". Mieli paloi kuitenkin blogimaailmaan ja mukavaa löytää sinutkin polultani.

   Poista
 4. Mukavaa että olet jälleen kauniine kuvinesi ja kertomuksinesi liikkeellä. Valkoinen poro upea, kerran olen nähnyt kun siellä olin, se oli harvinaista nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että tykkäät kuvistani&jutuistani. Iloitsen siitä.
   Valkoisia poroja näkee silloin tällöin, eivät ole täällä ihan mahottoman harvinaisia.

   Poista
 5. Kiitos , luonnonmukaisesta erämaan matka kertomuksestasi.
  Oli vakuuttavaa luettavaa, kyllä sinne kairaan muutama tuhat ihmistä hyvin katoaisi ihastelemaan kauneutta.
  Naavat ovat ottaneet haltuunsa tuuheat kuuset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä erämaisemissa kulkemiset on niin minun juttujani. Totta on, että kairoille mahtuu porukkaa, on tilaa ja avaruutta.
   Kiitos sinulle sanoistasi.

   Poista
 6. Ihania kuvia ja niin kauniit naavat:-)Syksy se taivaltaa sinne pohjoiseenkin jo, täällä Heinolassa muutava koivun keltainen lehti. Viime viikolla naapureilleni tokaisin torilla että syksy sitten saapui meillekin kun yhtenä iltana pihassa oli poliisisedät ja toisena iltana ambulanssi, ihan ei yks yhteen mene nämä meidän "ilot" :-(
  Mukavaa syksyä kumminkin, syksy tulee ja Hartolan markkinat :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on jo enemmän kuin kynnyksellä. Värejä näkyy päivä päivältä enemmän luonnossas. Myös hallaa alkaa olla joka yö.
   Kiitos samoin myös sinulle ihastuttavaa syksyä.
   Meinaatko käydä Hartolan markkinoilla? Eikö ne olekin jo tulevana viikonloppuna, lauantaina? Minä en ole vuosiin enää käynyt markkina-aikaan Hartolassa.

   Poista
 7. Upeista kuvista ja mielenkiintoisesta matkatarinasta nauttii lukijakin. Sinulla on tuo tarinan kerronta hallussa :-) Vanhat puut, naavat, poro, nuotiopaikka, kaunista.
  Savunhaju puserossa ei ollenkaan paha. Metsän rauha ja sen kulkijalleen lahjoittama energia on totta.
  Siellä mieli rauhoittuu katsomaan ja kuuntelemaan luontoa ja kaikki muu unohtuu.
  Mieli on puhdas, kuin keho saunan jälkeen :-)
  Mukavaa ruskan odotusta ja hyvää vointia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että pidät tarinoistani. Olen niin samaa mieltä ajatustesi kanssa.
   Toivotaan, että saataisiin molemmat loistava ruska.

   Poista
 8. Olenkin jo täällä odotellut :)
  Tuo kerrontasi on jotenkin niin vangitsevaa, luin kahteen kertaan ja saatan tulla lukemaan vielä kolmannenkin. Kuvat tukevat hienosti tätä kerrontaa.
  Mukavia syyskuun päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö todella? Odotellut kertomisiani? ♥Tuntuu niin hyvälle, kun kerrot sen. Se rohkaisee minua jatkamaan.
   Ihanaa syksyä myös sinulle, joka olet lumonnut minut kettutarinoillasi.

   Poista
 9. Oi miten ihana metsäpolku, just sellanen salaperäinen.
  Valkoinen poro on tosi upea, jotenkin niin ylhäisen oloinen.
  Mukavia ruskaretkiä siulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäpolut ovat just noin, ihania ja salaperäisiä.
   Ihanaista ruskaa sinulle myös.

   Poista
 10. Kiitos tästä hienosta matkasta jonka sain tehdä polkuja seuraillen. Olkoon syksy hyvä ja lempeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis. Olet aina tervetullut poluilleni.
   Olkoon todella syksy hyvä ja lempeä niin sinulle kuin minullekin.

   Poista
 11. "Nuotiosavu on retkeilijän parfyymi". Eipä paremmin voisi asiaa ilmaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin just noin? Nuotiosavun tuoksu tai haju, miten vaan, se häivyttää alleen loistavasti matkanteon aikana tulleen hienhajun. Eli kun noita kahta vertailee, niin parfyymiä on nuotisavun tuoksu.

   Poista
 12. Olet ollut ajatuksissa. Täytyy kyllä vilkaista taaksepäin postauksia, että onko jotain jäänyt huomaamatta kun aloin jo ootella postausta sinulta! Mutta siihen on varmasti ollut aivan hyvä syy. Mukavissa maisemissa olet saanut mustikat poimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin sinulta on jäänyt mitään huomaamatta. Minulla on ollut vaan pitkä blogitauko. Täydellinen hiljaiselo, josta palailen blogien pariin takaisin kirjoittamalla itse ja seuraamalla teidän lukijoitteni blogeja.
   Kaunista ruskasyksyä sinulle Sallan maisemiin.

   Poista
 13. Onpa kiva taas kuulla sinusta.
  Hienoja retkikuvia, valkoinen poro ja naavapuut...

  Mukavaa alkavaa syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Pikkuhiljaa minulta alkaa tullaa postauksia ja itsekin kurkkailen teidän lukijoitteni blogeja.
   Hyvää syksyn alkua myös sinulle.

   Poista
 14. Kiva lukea pitkästä aikaa kirjoitustasi.Valkoinen poro on kaunis ja erikoinen.Terveiset täältä etelästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti paljon kiitoksia etelän puolen terveisistä. Taisivat tulla lounaan kulmilta, ihan Uusikaupungista? Mites syksyn alku siellä?
   No juu. olihan minulla melko pitkä blogitauko. Sellaista sattuu joskus. Pysy linjoilla, jospa täst edes saan taas nopeammin jotain blogiinkin.

   Poista
 15. On teillä todella siellä lyhyt kesä ja tänävuona se taisi olla entistäkin lyhyempi =). Ihana tuo porokuva, niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit aivan oikeaan, kesää meillä oli oikeastaan vain elokuun pari viimeistä viikkoa. Parempi sekin, kuin ei yhtään hellepäivää.
   Porot ovat juuri nyt komeimmillaan, uroksilla upeat sarvet, vasat niin söpöläisiä ja kaikki upeassa karvassa. Minä olen niin porofani.

   Poista
 16. Jopas on alkavan syksyn tunnelmaa ja muutakin niin kaunista, että ihan metsän tuoksu tuli tännekin asti. Se polkukuva oli erityisen houkutteleva :) Kesä oli mitä nyt oli, mutta toivotaan syksystä sitäkin parempaa. Terkkusia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä, eikö siellä etelämmässä olekaan vielä syksyisiä merkkejä?
   Terkkusista kiitoksia ja sitä upeaa värikästä ruskasyksyä toivotan sinulle. Meinaatko reissun päälle jonnekin päin niitä värejä ihastelemaan?

   Poista
 17. Mukava kuulla sinusta pitkään aikaan. Johan tässä meinasin huolestua :) Valkoinen poro ihastuttaa. Hyvää alkavaa syksyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tokkiisa, että huolta oli pukata! Ihan tuntuu syänalassani mukava muljahus, kun noin kirjoitat. Kiitos.
   Sinulle toivotan myös upeaa syksyä.

   Poista
 18. Ihanaa olet palannut tänne takaisin kaipasin sinua ja ihania juttujasi puhumattakaan kauniista kuvista.Polut ovat todella houkuttelevia ja nuotion savu odotettu ystävä.Meidän retki on vielä aloittamatta,täytyy sitten kertoa kun ollaan reissattu viikko 37.Sinulle lämpimästi tervetuloa takaisin.Syskyä odotellen ikätoverisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tokkiisa, tokkiisa, kiitos kovasti sinulle. Lämmittää mieltäni, että olet kaipaillut. Kyllä me ikätoverit poluilla viihdymme ja nuotioiden savua imemme vaatetukseen.
   Jään oottelemaan syysmatkan kuvaustasi. Ruskaretki sinulla on tulossa ensi viikolle, arvaan. Joten huippu hienoa reissua ja lukemisiin.

   Poista
 19. Minä niin luulin, että sinä sitä olet kulkenut koko kesän tammukkajoilla, ettet ole ehtinyt blogia päivittämään. En arvannut lukea Saana-postaukseen laittamaasi kommenttia. Mutta tärkeintä on, että nyt mieli tekee langoille. Hyvää vointia sinulle!

  Ihan kuin itse olisin ollut pienellä pohjoisen matkalla, kun noita kuviasi katselin. Metsän sylissä muu unohtuu. Aiemminkinhan olet kohdannut valkoisen poron.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole juurikaan ollur rääpyä käydä tammukaojilla. Kesä ollut, mikä ollut ja minä kans.
   Valkoisen poron olen kohdannut jo monesti. Metsään lähtiessä tai metsäautoteitä ajellessa usein toivonkin kohtaavani sen. Kaunis eläin.
   Kiitos kaunis sinulle, kuin toivotan myös nättiä syksyä.

   Poista
 20. oi, miten usein olen ajatuksissani kaivannut noita navaisia puita. Upea metsä, upea luonto ja upea sinä.
  Airi, blogisi säännöllisen satunnainen lukija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Airi, satunnainen lukijani, eikö sinulla itselläsi ole mahdollista liikkua vanhojen naavakuusten maisemissa? Hämmennyin lukiessani, kun kirjoitat - upea sinä! Toki ilahduin ja kiitän lämpimästi sanoistani ja toivotan sinulle kivaa syksyä.

   Poista
 21. Kiitoksia ihanasta postauksestasi. Lukiessa tuntui kuin olisin ollut retkellä mukana.
  Juu'u menninkäiset ne houkuttelevat tietämättömän mukaansa ja vievät samoajan hukuksiin.
  Nuotiolla savut silmille ja kun paikkaasi vaihdat niin jopa tuulenpyörtäne kurillaan puhaltaa savut jälleen silmille.
  Mainioita matkoja metsässä ja kuulakkaita päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos.
   Kyllä naavakuusimetsässä vilahtelee jos jonkinmoisia menninkäisiä. Saattaapa olla just niiden porukoimista tuulen kanssa, että nuotiolla savu löytää aina tulilla istujan silmät.
   Kuulakkaan kaunista syksyä myös itsellesi.

   Poista
 22. Tuli hyvä mieli kuulumisiasi lukiessa. Kesä se on vähän huonompikin kesä.
  Toimeliaan kesän jälkeen onkin hyvä pakata reppu ja lähteä tulille nauttimaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis sanoistasi.
   Sinulla on ihanan optimisten asenne kesään. Kyllä kait se juuri noin on, että kesä se on kehnompikin, kunhan valitin.
   Niin se vain on, että reppu selkään ja reissuamaan, poluille ja tulistelemaan. Siihen kaunis syksy on parasta aikaa.

   Poista
 23. Kiva tavata taas Aimarii, olin jo kovasti huolissani. Voi kuinka kutsuvia polkuja nuo naavakuusien seassa luikertelevat, jo pelkästään kuvia katsoessa sydämen valtaa rauha ja ikävä noihin maisemiin. Onneksi on kuvasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain - olen ihan ok. Retkeilemässä jälleen tai ainakin etsimässä ja miettimässä uusia kohteitä, joihin voisi käydä tutustumassa.

   Poista
 24. Monenlaisia luonnon aarteita ja antimia olet jälleen saanut. Valkoinen poro ja pohjoinen metsä naavoineen on niin lumoavan kaunis. En tiedä mikä noissa naavoissa viehättää. Aina niitä itsekkin jään katselemaan kulkiessa.
  Löysitkös polun pään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kysymästä. Polun pään löysin ja kutsuun vastasin lähtemällä talsimaan sitä myöten. Tällä hetkellä on menossa jo seuraavaan polkuun tutustuminen.
   Viimeksi ihailin naavoja, nyt maaruskaa.

   Poista
 25. Mahtavaa, laava kasvaa vain puhtaissa paikoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen lukenut, että naava tarvitsee kasvaakseen puhtaan ilman. Naavakuuset on niin hyvän näköisiä.

   Poista
 26. Mukavia maisemia ja polkuja olet taas tallaillut. Nyt oli hyvä mustikkakesä ja hillojakin vähäsen. Kivaa luettavaa ovat nämä luontojuttusi. Valkoinen poro on kuin sadusta, Ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koetan aina löytää kiinnostavt polut ja nytkin onnistuin.
   Kivaa, että marjakesäsi on ollut hyvä. Minun mustikkani eivät olleet kovin hyvälaatuisia, hilla kylläkin oli hyvää.
   Minäkin ajattelen, että valkoinen poro on taikaporo.

   Poista
 27. Pitkästä aikaa olet täällä, kiva taas nähdä sinut.
  Hienoja polkuja olet taittanut. On hienoa katsella sinun niin erilaisia maisemia, kun itse olen juuri palannut Sveitsin maisemista, ja kuumuutta oli joka päivä +32-34 °C, eli vaeltamiset jäi minulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkään olin tosiaan blogistaniasta pois, mutta nyt koetan taasjotain kuvata ja kirjoittaa blogiin.
   Sinä näköjään lähdit etsimään oikeaa kesää, kun Suomen kesä oikkuili. Helteet ainakin löysit.

   Poista
 28. Yes, it is true!
  My friend is back.

  Hello, my friend.
  Your post is a dream full of your feelings.

  I have been thinking of you every day.
  My best wishes.

  Yannis Politopoulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, I am back and it is very nice to be here.
   Thank you so very much for you have missed my photos and text.
   My best wishes to you and your family

   Poista
 29. Tulin heti tänne, kun pääsit yllättämään minut kommentillasi. Olin niin huolissani, kun blogisi oli seisoksissa ja pelkäsin , ettet olekaan toipunut siitä juhannuksenaikaisesta. Kiva, että olet kunnossa ja pääset retkillesi ja minäkin mukaan kuviesi ja kertomustesi kautta. Ne ovat blogimaailman helmiä! Ihanaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipahdin toki heti vieraisilla, kun blogimaailmaan tauon jälkeen suunnistin. Paljon on jäänyt väliin tottakai.
   Kiitos, myös hyvää syksyä sinulle.

   Poista
 30. Olipa mukava taas tulla polullesi aistimaan tunnelmiasi, savun ja syksyn tuoksuja, ikimetsän varjoja.
  Oikein hyvää vointia sinulle ja lempeitä syyspäiviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, että tulit polulle. Olet niin tervetullut.
   Myös sinulle mainiota syksyn alkua.

   Poista
 31. Kiitos retkiseurasta, upeat maisemat ja hyvää seuraa.
  Kesä meni minullakin minne meni...Vaari innostui avoautosta ja muutaman kerran sentään päästiin retkelle, vaikka ei kesä oikein kesä ollut.
  Blogi on nukkunut, vaan niin heräilee minunkin nyt syksyn myötä.
  Jospa taas tavataan....terveisin Uuna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopas jotain, että ihan avoautoilemaan olette innostuneet. Teittekö pitkiä retkiä avoautoillen?Kesä oli kummallinen, ehkä ensi kesä suosii enemmän uutta harrastustanne.
   Kivaa, että tulit kanssani retkelle. Ilahduin kovasti.

   Poista
 32. Kiitos retkikuvauksestasi ja mainioista sitä kuvaavista kuvista.

  VastaaPoista
 33. Totesin kesällä viettäessäni kaksi viikkoa kissan kanssa mökillä, että sinne minä eläkkeellä haluan. Metsissä kuljin ja luontoa seurasin. Se on sitä elämää. Tekstilläsi autoit silmämme näkemään asioita, joista emme tienneet ja saimme osan retkesi ilosta : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla oli siis todellista laatuaikaa kissan kanssa, kun semmoista toivot eläkepäivillesikin.
   Olen kyllä saanutkin sinusta käsityksen, että luontoihminen olet täysillä.
   Mukavaa syksyä.

   Poista
 34. How lovely to see your home land in green finally!! Only to be leaving so soon I am afraid!
  Your forest looks so inviting and magical! thank you for taking me along on your journey- my mind feels refreshed from such natural beauty! hugs my friend!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. It was the high time to see my land in some green.This time in natural has begin to turn all kind of red and yellow colors. We have autumn colors and after one month or earlier we will get the first snow!!
   The autumn time is lovely I think.
   Thanks to you and a lot of hugs

   Poista
 35. On se vaan niin kaunista, värien täyttämä tyhjyys! Hatunnosto kipuamiselle.
  Heh, tuulen huuhtelemasta muistui mieleen lapsuuden puuceet, melkein siellä talvella jäätyi reisistään penkkiin kiinni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hatunnostosta. Sattuiko sinulla olemaan hattu päässä?? Värikylläisyys luonnossa ja kuulaat päivät ovat hienoa aikaa.
   Tuli kans itellä mieleen tuolla Otsamon huipun puuceessä, miten joskus lapsuuskodin hyysissä tuntui talvisaikaan vähän samalta.
   Monesta niitä muistoja revitään ja kuljetaan mukana. Taisit lukea kaksi postaustani kerralla, sillä seuraavassa jutussani kerron puuceestä ja ruskaväreistä.

   Poista
 36. On tuo valkoinen poro uljas näky. Ajatuksin retkelläsi mukana, näin jälkikäteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa, että tulit retkelle. Näille retkille voi liittyä mukaan milloin vain.

   Poista
 37. Kauniita kuvia ja tunnelmia kuten Sinulla aina Aimarii:) Valkoinen peura oli hieno ilmestys. Sain niin harvinaisen vieraan että olen sekopäänä vieläkin enkä ole älynnyt käydä blogeissa juuri ollenkaan. Lapsenlapsikin ilahdutti sen jälkeen.

  VastaaPoista
 38. Blogissani olisi sinulle haaste.
  Kurkista!

  VastaaPoista