tiistai 22. maaliskuuta 2022

Retkiparfyymiä ja ahvensoppaa

 


Retkiparfyymiä ja ahvensoppaa

 Paras pilkkipäivä ikinä. Sen näki jo aamulla auringon tehdessä nousua.

Pilkit, kaira, kärpäsen toukat, eväsreppu, ynnä nokipannu ovat pian pulkassa. Aamukarhean hangen heikkous yllättää monesti ennen järvelle pääsyä.

 Huomaavainen mies kairaa ensimmäiset avannot. Ei kahden henkilön tiimissä ole pomoa, eikä alaista.  Se tekee, joka osaa ja jaksaa. Aika hyvin tekemiset loppupeleissä puoliintuvat.

 Valitsen luotto vertikaalipilkkini. Istun jakkaralle ja anna pilkin upota avantoon. Sopiva syvyys on noin vaaksan verran pohjasta ylöspäin. Ehkä ahvenparvi on siinä.

 Leppoisaa touhua, vaikka kalaa tuleekin harvakseltaan. Pilkkiretkinautintoja ovat nuotiomakkarat ja mustasta pannusta kuksallinen kahvia.

 Tuliaisena kotiin nuotiosavulla parfymoidut vaatteet ja ahvenet huomiseen kalakeittoon.

 ♥

Krapu 12, sanat: heikkous, pomo, vertikaalinen - ovat vihjesanatKrapu on sadansanan tarina otsikko mukaalukien. Lisää krapuilusta löytyy SusuPetalin blogista.

 

42 kommenttia:

 1. Varmasti aivan ihana pilkkiretki kevään ( voiko jo kevääksi sanoa?) auringossa ja huominen ahvenkeitto on takuulla maukasta. Savu tarttuu kyllä yllättävän herkästi vaatteisiin. = mukavan päivän muisto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä täällä keväältä tuntuu ja näyttää. Ehkä aikaisin kevät, mitä minä olen asunut täällä (ellei ota takapakkia kovin)
   Tervaksista lähtee hyvin aromaattinen tuoksu (jotkut sanoo sitä kyllä hajuksi)

   Poista
 2. ahvenia en syönyt vuosikymmeniin, pikkuvelen kanssa perattiin räkäkiisket Aurajoesta, paistettiin voissa, ahvenen sukulainen, piikkinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tunnen kyllä kiisken. En ole sitä syönyt. Mihinkäs Aurajoesta ahvenet oli hävinneet?

   Poista
 3. Voi että kaipaan pilkkiretkiä. Mieskaveri ei oikein innostu, kun ollut kaikenlaista vaivaa hänellä, selkäkipuja ym. Enkä minäkään pääsisi muuten kuin kelkkauria pitkin. Kyllä noista jo kalasopan saa. 😋🙋‍♀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, ettet pääse pilkille, vaikka mieli tekee. Sekin on tosi, ettei kipeän selän kanssa ole mukavaa ainakaan kairata avantoja. Itsellenikin se tuntuu tosi raskaalta. Suksella me järvelle hiihdetään, pulkassa tulee tavarat.

   Poista
 4. Ahven on lempikalani. varsinkin kun sen torilta fileerattuna ostan. <Ennen kun vielä oli kalastaja olemassa niin silloin niitä sai useinkin ja monessa muodossa niistä ruokaa laitettiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun lempikalani myös. Miten hyvä juttu kuitenkin, että voit ostaa torilta ahvenfileet. Täällä ei ole semmoisia toreja. Ite pitää kalastaa, jos meinaa ahvenen makuun päästä. Kyllä se homma on kuitenkin vaivan väärtti.

   Poista
 5. Kyllä tulee maukas keitto,hyvän saaliin saitte.
  Kulkeutui se savun tuoksu ihan lukijankin nenään.
  Kevätpirteä krapu,ai jai nuotiomakkaroineen kaikkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, kyllä! Mies tekee meidän huushollissa kalaruuat, siis kalakeitonkin oman reseptinsä mukaan.
   Minä tykkään nuotiosavusta, tarttuvaa se on, mutta varsinkin tervaspuiden savu niin aromikasta. Hienoa, että sinäkin sait sitä nenääsi.
   Kiitos. Nautin paitsi hienosta päivästä, myös saadessani helpon krapukirjoituksen, kuin vahingossa.

   Poista
 6. Ihana pilkkiretki tulisteluineen :) Kovin aikasin yrittää kevättä, taitaa monta kertaa tulla hyiset kelit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Minustakin tuntuu, että kevät koittaa rynniä nyt liian aikaisin, moniin edellisvuosiin verrattuna. Jos tätä menoa jatkuisi, niin lumet lähtisivät jo huhtikuun aikana. Liian aikainen kevät saa metsämarjat kukkimaan liian aikaisin ja sitten tulee halla. Toivottavasti näin ei käy.

   Poista
 7. Onpas komeat ahvenet. Pilkkiretki kuulostaa mukavalta kaikin puolin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta vaan. Ahvenet olivat nyt hieman isompaa sorttia, mitä aiempina talvina kyseisestä pikku järvestä. Kauniina päivä tykkään olla pilkillä, nykyään otan jo pilkkijakkaran, niin monenkaan tunnin keikka väsytä.

   Poista
 8. Ihania piikikkäitä ahvenia. Nokipannukahvit on luksusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Piikikäs on ahven ja koukusta irrottaessa ja nylkiessä aina joku evänpiikki pistää.
   Hienoa, että sinunkin mielestäsi nuotiolla mustanpannun kahvit maistuvat luksukselta.

   Poista
 9. Miten tunnelmallinen kuvaus ihanasta päivästä jäällä. Tuoksuvaa ja maistuvaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Päivä oli niin tunnelmallinen ja leppoisa, ja hieno juttu, jos se kravussanikin välittyi. Eikä istuttu kiireen kanssa nuotiolla, vaan oikein jutustellen hörppien välillä kahvia ja kohentaen tulta. Makkarat paistuivat tietenkin taas karsinogeenisen mustiksi.

   Poista
 10. Nuotioparfyymi ja ahvenat, parasta loppukevään pilkkituliaista. Ja taas krapu osui kohdalleen. Saat aina taiottua taidokasta tarinakudelmaa välillä hyvinkin merkillisistä sanoista...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä se tosiaankin on ja kiitos myös kehusanoistasi, miten mieltä lämmittävältä se tuntuukaan ♥.
   Kehtasin tosiaan tuvan naulaan savuntuoksuisen takkini ripustaa. Kyllä vielä tänäänkin kevyesti tuoksahti.

   Poista
 11. Ihan tuli savun ja nuotiokahvin tuoksu nenään. Leppoisa tunnelma. Ahven on ykköskala. Meillä kalastetaan ainoastaan avoveden aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva juttu, että pääsit osalliseksi näistä minun pilkkipäiväni "herkuista"
   Minun ykköskalani on ahven myös, hyvänä kakkosena tulee hauki.

   Poista
 12. Nuotioparfyymi - kevään takuuvarma tuoksute, ja ahvenet kotiin viemisinä. Kyllä hänen kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hänen kelpaa kyllä! Kiitos. Tuo nuotiotuoksute kuuluu niihin, joista joko tykkää tai ei.

   Poista
 13. Υπέροχη αφήγηση για το ψάρεμα. Λατρεύω το ψάρεμα. Ο πατέρας μου είχε βάρκα και συχνά με έπαιρνε μαζί του,όταν ήμουν πολύ μικρός. Επίσης, λατρεύω τις πέρκες. Νιώθω υπέροχα διαβάζοντας αυτή την ανάρτηση.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Έχεις μια καλή ανάμνηση από το ψάρεμα με τον μπαμπά σου. Σας ευχαριστώ που μοιραστήκατε τη μνήμη και σας ευχαριστώ που σας άρεσε η ιστορία μου.

   Poista
 14. Nuotiomakkara, nam. Kahvi ulkona, nam. Ahven kotona, nam.
  Namipostaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti namia nuo todellakin ovat. Minulle kevättalven kohokohtia. Kiitos, kun oli namia sinullekin.

   Poista
 15. Ihana parfyymi sulla, heti innostuisin;) Ja kalasoppaa, se lapsen nyrkin kokoinen voikimpale ja ei kun syömään. Kiva krapu paitsi että alkoi tehdä mieli kalasoppaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain. Kyllä nuotioparfyymin huomaa. Se on aika voimakas. Juu, minunkin kalakeittoon kuuluu voita. Maukuja on moneen malliin ja minun mielestäni ahvenkeitto on se oikea kalakeitto. (seuraava olisi madekeitto).
   Jos mielit kalasoppaa, niin pistäpä tuumasta toimeksi.

   Poista
 16. Komea ahvensaalis. Hieno päivä olla pilkillä ja nuotiolla. Viime aikoina on ollutkin komeita pilkki-ilmoja. En kalasta, mutta järjestellessäni autotallia tällä viikolla, löysin pilkkirepun pilkkionkineen ja yht'äkkiä tuli mieleen, että voisihan sitä tasas kokeilla pitkästä aikaa. Olisihan se hyvä syy vaikka vain istua auringossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kiitos. juuri semmoinen passeli määrä. Ei mene ikuisuutta ahventen nylkemiseen ja riittää mainiosta kahdelle keittoon. Ilman muuta suosittelen sulle kalareissua. Oli aikas mukavaa istuskella jakkaralla pilkkiä uittamassa!
   On tosiaan ollut monta aurinkopäivää. Tähän aikaan maaliskuuta suorastaan liian lämmintä. Nyt on palattu ruotuun ja lunta tupruttaa sakeasti.

   Poista
 17. If I can write like you, I will be very happy, but where is my luck, in fact people like you are a good example for the world. You have written this beautiful comment very beautifully, I am very glad that I thank you from the bottom of my heart. India Rice Cake
  independent Girls Sector 29
  golden opportunity
  college girls in gurugram
  Butey girl agency
  vip girl gurgaon
  Busty Girls in DLF Phase 3
  Low Price girl gurugram
  cheap Girls In Gurugram

  VastaaPoista
 18. Aijai, onnelliset te! Enpä tiedä parempaa parfyymiä kuin nuotiotulen tuoksu vaatteissa. Siitä pääsee nauttimaan vain aivan liian harvoin. Näin muuten unta ahvenista, heräsin nälkäisenä ja vesi herui suussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, äläpäs muuta sano! Tykkään niin näistä retkistä ja kiva niistä on kertoakin.
   Sinä varmaan voit ostaa torilta tai hallista ahvenfileitä tai ahvenia, josta keittää sopat. (Oli kyllä maistuva soppa!)

   Poista
 19. Olen kerran elämässäni saanut istua pilkillä, ihan Helsingin rannalla. Oli kyllä ihana kokemus <3 Kuksaa ei ollut, mutta kuten ehkä muistat, harrastan nukkekoteja ja eräs taitava käsityöläinen tekee niitä minikoossa. Sellaisia aion vielä hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki muistan sinun nukkekotiharrastamisesi. Pikku kuksaa on varmana jännä tehdä, kuten niitä muitakin nukkekodin tavaroita.
   Pilkkiminen on kiva juttu, varsinkin silloin, kun sää suosii ja kalaakin tulee.

   Poista
 20. Relajante y estupendo día al calor del fuego y volviendo a casa con un buena captura de peces para el caldo. Me encanta la foto de la fogata.
  Te deseo un buen domingo.
  Un abrazo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias. Eso es exactamente lo que pasó.
   La sopa de perca sabía bien y también el café solo en la playa.
   ¡Feliz nueva semana!

   Poista
 21. Great article..I am looking so forward to your blogcomment and
  I love your page on your post.. That is so pretty

  Game Fish Shooting

  VastaaPoista
 22. Voi että, mielelläni sinne tulisinkin istumaan ja pilkkimään. Ja tietty ne kahvit ja makkara, ah, ihan tunnen makkaran tuoksun tänne asti.Kuulen tulen ritinän, ja ahvenen hajunkin vielä.
  Hieno krapu oli taas!

  VastaaPoista