torstai 17. joulukuuta 2015

Joululahjavalvojaiset - raapaleÄidin kanssa vietetyt joululahjavalvojaiset muistan. Olin "iso, enkä uskonut enää joulupukkiin, sen sijaan nuoremmat sisarukset uskoivat.

Joululoma oli alkanut ja äiti otti minut aputontukseen.
Osasin kutoa. Sain valvoa ja tehdä joululahjoja, jotka olivat tuohon aikaan juuri sukkaa, lapasta, kaulaliinaa ja slipoveriä. Villapuserokin syntyi. Minä kudoin helpommat osat ja äiti jatkoi kavennukset. 
Oli mahdottoman mukavaa jakaa salaisuuksia äidin kanssa. 

Tonttumuori ja tonttutyttö, äiti ja minä istuttiin tuvan isolla pöydälla jalat penkillä. Tällättiin itsemme liki radiota, Kunneltiin joululahjavalvojaisia, kudottiin ja supateltiin. Ei passannut herättää nukkuvia taikka salaisuus joulupukista olisi paljastunut viimeistään aattoiltana.

Onhan tuosta jo joululahjavalvojaisista ikuisuus, mutta hyvin on muistissa säilynyt..


25 kommenttia:

 1. Suloinen muisto! Ja ihana radio! Lapasista tulee kauniit, talven sävyt.

  Tämä päivä ja huominen, sitten saa myös täällä valvoa ja nukkua ja tonttuilla rauhassa :)

  VastaaPoista
 2. Joululahjavalvojaiset, sitä tosiaan tunsi itsensä isoksi tytöksi, kun sai niihin vanhimpana osallistua...
  Kauniit värit on kutomuksessasi.

  VastaaPoista
 3. Noin jännää ja kivaa on sulla lapsena ollut äidin kanssa ja sitten supateltu ja kuunneltu radiota. Miten kivaa olikaan lapsena. Tosi komeat joulukalenterisukat ja hyvässä mallissa jo.

  VastaaPoista
 4. Meillä on yläkerrassa just tuollanen radio, ja ihan samanlaisesta sitä lapsena kuunneltiin joulun ajan ohjelmaa.
  Mukavia muistoja radio mieleen tuokin.

  VastaaPoista
 5. Minullakin on mukavia muistoja joululahjavalvojaisista äitini kanssa ja sitten kun omat lapset olivat pieniä. Rauhoittumista touhuisien päivien jälkeen.
  Huomaa kyllä kokemuksesi, kun nuo sinun jämälankavillasukkajoulukalenterisukkasi ovat noin tasaista jälkeä :)

  VastaaPoista
 6. Radiosta tulee lapsuus mieleen minullekin.

  VastaaPoista
 7. Rakkaita muistoja äidistä ja joulusalaisuuksista. Yhdessä tekeminen kahdestaan, ovat hetkiä jotka lähentävät ja säilyvät muistoissa. Esikoisena ole saanut olla äidin aputonttu. Ihana muisto ja upeat neuleet tulossa. Aivan ihanat värit olet niihin valinnut. Mukavaa torstai -päivää.

  VastaaPoista
 8. Ihanat lämminhenkiset muistot! Radio oli tuolloin tärkeä ja sitä kuunneltiin jouluaskareita tehdessä meilläkin juuri samankaltaisesta kun kuvassasi on.

  Tuleepa kauniit lapaset neulomuksesta!

  VastaaPoista
 9. Tuo oli iki-ihana joulumuisto. Parhaat muistot joulusta ovatkin lapsuudesta, silloin joulu oli sadunhohtoinen, ja joululomakin oli aina ihana!

  VastaaPoista
 10. Vielä osaa tontun apulainen hommat, kun niin kauniit lapaset ovat tulossa. Ettei vaan paljastuisi, kun täällä nyt näkyy :-))
  Lämpimät muistot säilyvät!

  VastaaPoista
 11. Minäkin muistan nuo joululahjavalvojaiset. Itse en koskaan jaksanut valvoa, vaikka olisin ollut utelias tietämään, mitä silloin syntyy :)Kiva, nostalginen postaus ja ihana, vähän nostalgisen näköinen neulekin ;)

  VastaaPoista
 12. Ihanaa kuviota tulossa! Juuri nuo taivaalliset hetket, kun YKSIN ja ainoana saa olla äidin (tai isän) kanssa tehden jotain arkisen kivaa tai jutella tai vaan olla vierekkäin, muistaa. Mummotkin voi tarjota noita muistorikkaita hetkiä lastenlapsilleen. Se on missioni...

  VastaaPoista
 13. Ihana muisto! Mieheni kerännyt noita vanhoja radioita joten meillä niitä on muutama :)

  VastaaPoista
 14. Kauniit tumput tulossa.
  Luin nuo edellistenkin päivien joulukalenterit. Hirveän surullinen joulu ollut sinulla, kun jouduit poikivan lehmän kanssa yksin olemaan. Melkein itku tuli silmään sitä ajatellessa.

  VastaaPoista
 15. Raapaleitasi lukiessa on noussut pintaan monta mukavaa joulumuistoa omasta lapsuudestani. Kauniit tumput saa joku onnekas.

  VastaaPoista
 16. Samanlaisia lahjoja itsekin käärin nykyään paketteihin!

  Tuollaiset salaisuudet äidin kanssa olivat ihania.

  Aivan ihana kudin kuvassa!

  VastaaPoista
 17. Miten jännittävä olikaan tehdä ja paketoida lahjoja suljetun oven takana. Samalla korva radiossa kiinni kuunnella joululahjavalvojaisia.

  VastaaPoista
 18. Kyllä lapsuuden muistot ovat kauniita, sukkaa lapasta tosiaan saatiin ja niistä oltiin onnellisia kun muustakaan ei tiedetty. Maailma on muuttunut niistä ajoista aika tavalla. Hyvää joulun odottelua sinulle

  VastaaPoista
 19. Eniten varmaan joulussa kaipaa noita menneitä ja muistaa lapsuuden jouluja.

  VastaaPoista
 20. Lapsuuden joulunvalmisteluun liittyy mukavia muistoja, vaikka hommia piti tehdä jokaisen osansa ja myöhäisen illan tunnelmat olivat parhaita.

  Jeeeeee...kiitos kun vilautit kalenterisukkiasi. Hienosti olet edistynyt ja kaunis käsiala kutomisessasi. Ja yllätys yllätys, Sinullakin harmaa pohjaväri :-D

  VastaaPoista
 21. Niin - kyllä tuo neuleeni on sukankudin. Innostuin kutomaan kalenterisukkia, josta Selma tuossa ylempänä mainitseekin. Pohjaväri on kylläkin vaalea sininen, kuva vääristää pahasti värin.
  Enempi kalenterisukkien tekemisestä on blogissa - Missä neuloimme kerran.
  Minä kiitän ja iloitsen joka kommentista.

  VastaaPoista
 22. Minäkin kuuntelin aina joululahjavalvojaisia radiosta, vaikka olisi väsyttänytkin. se vaan kuului oman nuoruuden traditioihin. Vieläkö radiosta muuten kuuluu kyseinen ohjelma?

  VastaaPoista
 23. Such wonderful memories you are sharing Aimarii!! I love the old radio- brings back fond memories for myself as well!
  hugs my friend

  VastaaPoista