maanantai 21. syyskuuta 2020

Kesäpesti

 


Kesäpesti

Nainen innostuu lammaspaimeneksi toistamiseen. Ihmettelee kyllä, mikä häntä vetää tähän työhön näille syrjäseuduille, kun itse joutuu jopa maksamaan työnteon ilosta? Toisaalta - hän on aina valmis seikkailuun, myös tietoisena, että seudulla liikkuu karhu.

Tuntien patikoinnin jälkeen nainen heittää rinkkansa autiotuvan portaille ja istahtaa huokaisemaan. Siirtyy sittemmin tupaan, repii klapeista tuohta ja sytyttää kamiinan tulet. Kiehauttaa teeveden ja palaa portaalle nauttimaan kuppinsa kanssa.

Kello on paljon. Paimen käy vielä laskemassa lampaat toivottaen niille hyvätyöt, ennen kuin malttaa itse heittäytyä laverille.

Kotonaan hän on tässä Tuhantein Tähtein Hotellissa, kun taivaalla syttyvät tähdet ja Linnunrata hohtaa sinertävää valoaan.

Pysyköön karhu vain kaukana.

 ♥

Krapu, 39, sanat: valmis, repiä, kello. 

Krapu on sadansananjuttu otsikko mukaanlukien ja annettuja sanoja voi taivuttaa. Kirjoitusaikaa viikko.

LInkitä krapusi SusuPetalin blogiin.

47 kommenttia:

 1. Kyllä minä voin ymmärtää tuota naista oikein hyvin. Kun Tuhansien Tähtien Hotelli kutsuu, ei sitä voi vastustaa.
  Ja kun siinä hotellissa ei ole juurikaan muita asiakkaita, eikä sitä karhuakaan! Ihana rauha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ymmärrän myös! Tuossa hotellissa tahtoisin viettää aikaa ainakin kerran joka vuodenajan aikana.
   Yksinään saa olla, ellei huoli mukaan valitsemaansa seuraa. Tuo karhujuttu pitänee muistaa ainakin näin syksyisin, kun nallet tankkaavat ennen talviuniaan. Se voisi eksyä eväskassille!

   Poista
 2. Tuohon hotelliin minäkin haluaisin mutta ilman tuntien patikointia ja pelkoa mahdollisesta karhusta. Sen verran cityihminen olen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usein (aina) näihin tähtihotelleihin joutuu patikoimaan, josksu enemmän, josksu vain muutaman kilsan.
   Ehkä nämä paikat ovat minulle niin rakkaita, kun suonissani ei virtaa cityihmisen verta tippaakaan.

   Poista
 3. Mielellään olisin lisää lukenut naisesta..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäpä tuon tietää, saattaa nainen löytyä kravuistani aina silloin tällöin.

   Poista
 4. SAna laveri sai muistot virtaamaan, partioaikoina tuli nukuttua useiden mökkien lavereilla, kavereilla kaikkilla huivi kaullassa, naulassa lakki siniristinen. A lkaa runoontua kommentointi, kiitän krapusta. tykkäsin, annan...8½

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Etkö noiden aikojen jälkeen enää? Runoillen kommentointi on ihan hyvä juttu, mutta eihän me kouluaineita kirjoittele, mitä suotta näitä arvioimaan.

   Poista
  2. Jep, eivät kravut ole koulujen ainekirjoitusta, joten ei anneta niille numeroita. Pidetään edes joku juttu ilman suorittamista ja kilpailua.

   Poista
 5. Hienosti ja luontevasti olet sanat lomittanut tarinaan. Tuhansien tähtien hotelli oli yhteen aikaan mieluinen laulu minulle. Tuolla se näkyy elävästi.
  Hyvää yötä ja rauhallisia unia. Hyvin pääsee uneen, kun laskee lampaat ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän ja kumarran.
   Samaisesta laulusta ajatus minullekin hotellin nimeksi jysähti. täällä samassa paikassahan tarinan lammaspaimen oli myös vuosi sitten. On mennyt veriin.

   Poista
 6. You write very feeling! Those words you use to describe the moment at The Hotel With Thosen Stars is unforgettable.I can imagine my self there looking at the stars and blue blue night .The calmness and also the little fright for the bear.Sometimes words can be more effective than picturesYou are gifted with both.I hope you are considering writing a book. Shepards are good to have in all of life experiences.Those sheeps are lucky. I love your story today.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks a lot. This is a story, although I myself could enjoy being in these star hotels.
   As hikers, you too appreciate this kind of hiking life.
   Thanks, little short stories are enough for me. I don't think I would be a writer.

   Poista
 7. Onpa hieno tarina. En ole kuullut Tuhansien tähtien hotelli -laulusta, joten sykähti syvästi tuo nimi. Kauan sitten olen pienellä saarella nähnyt linnunradan ja toisen kerran ihan Hesan taivaan alla, metsäpolulla koirani kanssa. Unohtumaton näky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ainakin yksi versio laulusta on Eeki Mantereen laulama.
   Minä voin katsella Linnunrataa kotipihasta selkeinä öinä. Se on sykähdyttävä näky, kuten kirjoitat sinullakin - unohtumaton

   Poista
 8. Hieno kesäpesti. Hotellikin parhaimmasta päästä. Mukava tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Aivan varmasti, kun tykkää tämän sorttisesta.

   Poista
 9. Tarina kulki niin juohevasti, että taisi olla melko paljon sinun omia kokemuksiasi mukana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän.
   Ehkä omia retkitunnelmiani olen kirjoittanut lammaspaimenenelle, mutta paimentamassa lampaita en ole koskaan ollut, vaikka siihen hommaan olen halunnutkin. En vain ole ollut valmis maksamaan niin paljon paimenviikosta. Tietysti toinen juttu, olisinko edes tullut valituksi hommaan, sillä se on suosittu.

   Poista
 10. Eläväinen krapu, aina on kaipaus jonnekkin, vaikka kulkemaan ei halua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Minussa on sen verran kulkijan verta, että polulle tekee usein mieli. Aiemmin rajoitteita oli paljon vähemmän, ei sää, ei matkan rasittavuus, ei rinkan painokaan ollut este, kuten ne alkavat nykyään olla.

   Poista
 11. lammaspaimen... tulee mieleen ne vanhat enkelikuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin muistan sellaisen enkelikuvan, joissa lapset kulkevat rikkinäistä, kuilun yli johtavaa siltaa enkelin suojatessa kulkua.

   Poista
 12. Meillä kesäpestin on ottanut Reka (kaapelitehdas). Sen piha-alueella on tänäkin kesänä ollut muutama lammas ja kaksi ankkaa. On mukava seurata ohi ajaessa, kun tauolla olevat työntekijät ruokkivat lemmikkejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä lammaspaimen, josta kerron on puolestaan kansallispuiston lamapita katsemassa. Pesti on viikon ja niitä on useassa maan kansallispuistossa. Hakuaika paimeneksi on alkutalvesta.Uskon paimenhomman olevan antoisa juttu.

   Poista
 13. Oi, mikä tarina ja kuvat. Piti vielä palata sen pariin uudestaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tosi kiva, että kiinnostuit niin paljon, että tulit toistamiseen. Toivon näkeväni sinua blogissani jatkossakin.

   Poista
 14. Tuhansien tähtien hotelli, wau mikä lammaspaimenen yöpaikka.

  Olen samaa mieltä, että krapu-tekstit eivät ole arvosteltavia, eikä niitä kannata toisiinsa verrata, jokainen on hieno tarina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Houkuttava ja koukuttava duuni, sekä hotelli asumiseen. Jää nähtäväksi, yritänkö saada pestin jo ensi kesälle???
   Ei missään nimessä lähdetä krapujen arvostelun linjalle. Tämä juttu pidetään hauskana, ei kilpailuna millään muotoa.

   Poista
 15. Niin viehättävä tarina, kiitos tästä. Tuli todella hyvä olo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tarninan kirjoittaminen antoi jo sinänsä minulle hyvää mieltä. Kuvittelin itseni tuonne erämaahan lampaiden kanssa.

   Poista
 16. Voiko hotellilla tunnelmallisempaa nimeä ollakaan.
  Voin vain kuvitella sen taivaan ja Linnunradan,jonka mukaan nimensä saanut.
  Ilman seikkailuja tämä elämä käy melko yksioikoiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä nimi välähti mieleeni vanhasta laulusta. Kuuntelin sen pitkästä aikaa kokonaan ajatellessani tätä kirjoitusta. Erämaatupa voi todella olla parhaimmillaan tusansien tähtien hotelli.
   Kyllä vaan, jos ei ole parhaillaan seikkailemassa, niin ainakin pitää suunnitella lähtevänsä. Se pitää virkkuna.

   Poista
 17. Ihana krapu, erämaa lumoaa. Siellä ne tuhannet (tai miljardit) tähdet loistavat, ei täällä etelässä valosaasteelta niitä näy. Söpöt lampaat; hauska tuo oikealla oleva hyppelevä musta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyppelevä lammas kiirehtii kuvaajan luo. Kai kuvitteli, että saa leipää.
   Minut erämaa on lumonnut ja on onneni, että lähitienoolla on useita autiotupia, joissa piipahtaa kaipuuta helpottamassa.

   Poista
 18. Voi miten luonnonläheinen krapu! Minäkin haluaisin lammaspaimeneksi. Olisi varmasti mielenkiintoinen kokemus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain, kyllä lammaspaimeneksi voit päästä. Luontoon.fi-sivuilta löytyy varmaan heti kohti ens vuoden puolella uudet hakuajat. Jos Rytivaaraan pääset, niin voin käydä tervehtimässäkin?

   Poista
 19. Jokin siinä on kun tuhannet havittelevat vuosittain lammaspaimenen pestiä ja maksavatkin siitä, että saavat hoitaa lampaita. Ehkäpä tämä krapusi kertoo miksi näin on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuren suosion kaikenlaiset aktiviteettilomat ovat saaneet. Minua myös kiinnostaa lammaspaimennus, mutta ei sovi kukkarolleni, että maksaisin siitä niin paljon, joten en ole hakanut pestiä kertaakaan.
   Eipä silti jollain autiotuvalla viihtyisin kyllä vallan mainiosti.

   Poista
 20. Sinulla on aina niin mieltä lämmittäviä tarinoita. Piti käydä, vaikka itse en tässä vaiheessa jouda keskittymään kirjoittamiseen. Syksy on ihanaa mutta raskasta aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä minä vain joka viikko sinulta toivon löytäväni tarinan, mutta totta, ettei aina ehdi keskittymään kirjoittamiseen.
   Älä liiaksi rehki.

   Poista
 21. Voi, kyllä minä ymmärrän naista tässä jutussa hyvinkin. Lampaat ovat niin suloisia. Maisema ja luonto kaikkineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä uskon myös, että tämmöinen pesti on kokemusten kokemus. Yksinäisyyttäkään ei tarvitse tuntea, kun on lampaat. Niiden kanssa voi seurustella ja saa usein mieleisensä vastauksen, määä, määä.

   Poista
 22. Before I started reading this story, it was raining. When I finished reading, the sun had risen again and the temperature had risen to 30 degrees. It's a natural sign that your story is flawless. Everything you write has both a realistic and a symbolic character: the faces, the hotel, the stars. But your life also has many stars. It takes at least 1.000 words to me to describe your wonderful life.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. When I started writing this story five days ago, it was evening and the stars really lit up in the sky. I looked at them from my room window and got into the writing mood.
   I finished the story in the morning.
   When I started writing this story five days ago, it was evening and the stars really lit up in the sky. I looked at them from my room window and got into the writing mood.
   I finished the story in the morning.
   I'm so casual type, described in a few sentences, but thanks anyway. Wonderful that there it is warm in summer. Not here.

   Poista
 23. Onpa mukava mukava tarina. Vaikken tunne tätä tarinaksi kun on tullut koettua. Karhua ei nmuutoin tarvitse pelätä mutta lampaiden mukana olo saa varovaiseksi. Lihaisa ruoka kelpaa otsolle varsinkin näin syksy puolella ennen talviunia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Niinpä, retkeilyihmisille autiotupayöt ovat tuttua. Myös se huikea tunne, kun seisoo säkkipimeässä tuvan portaalla ja odottelee hieman saadakseen silmät tottumaan pimeään. Ja yllä kaartuu tähtitaivas ja lähimetsä saattaa huokailla.
   OIkeasti muuten naapurikylässä on suurpeto karhu tai susi raadellut useita lampaita, mutta eivät ne keskellä kesää ole niinkään kiinnostuneita lammastarhoista.

   Poista