tiistai 1. syyskuuta 2020

Valokuvanäyttelyn jälkitunnelmiaOlin käynyt vuosien mittaan  katsomassa liki jokaisen Syötteen Luontokeskuksessa esitellyn näyttelyn. Ajan oloon kiinnostuin myös omasta valokuvanäyttelystä.

Valokuvaajana en ole osaaja, pikemmin liian isolla innolla asialle syttynyt harrastelija.  Vuoden kaksi kypsyttelin näyttelyasiaa, sitten rohkaistuin ja varasin ajan. Tuolloin oli vuosi 2017 ja marraskuu, kun sanottiin, että vuoroni tulisi olemaan v.2020 maaliskuun lopusta 3 kk eteenpäin.

Entä kuinka minun kävikään! 

KORONA! Se tuli ja suunniteltu aika siirtyi kesäkuun alkuun ja kesäkuussa Luontokeskus on avoinna vain ke-su.  Jos en olisi ennättänyt teettää kuvasuurennoksia, olisin pistänyt pillit pussiin, mutta en voinut tieltä kääntyä.

Niinpä pikku porukalla ripustettiin kuvat näyttelytilan seinille kesäkuun alussa ja kuukauden kuluttua ne siirrettiin Luontokeskuksen auditorioon, eikä se asia tietystikään minua miellyttänyt.

Nyt on kaikki OK. Näyttely on ohi ja kahdeksan kuvaa saanut kodin, mistä olen tietty otettu. 

Kaikkiaan 32 kuvaa, luontokuvia kaikki. Kuvakokoja kahta sorttia.

Kuvakooste 1, Mielimaisema, Jääkide, Muuttunut maisema, Uninen metsä, Koivuvanhus, Sininen hiljaisuus 


Valokuvia kootessani perusajatus oli, että kaikki kuvat ovat juuri tältä seudulta, missä asun. Voin sanoa, että olen juurtunut tänne. Rakastan talvea, hohtavia hankia, myös kaamoksen ajan taivaanrannan upeita värisävyjä. Entäs kevät ja kesä, niin odotettuja ja hetkessä ohi kiitäviä. Eikä tietenkään minulla ole mitään vastaan syksyn väriloistoa, joka suorastaan hehkuu maassa ja lehtipuiden latvustoissa. Ei joka syksy, mutta sopivasti. Pitää muistaa, ei kait magiaa mahan täydeltä.
 
Kuvakooste 2, Rannalla, Vihreät kivet, Ylväät tykkypuut, Muistojen silta, Tupasvilla, Kivet


Sanotaan, että runous on sielunruokaa ja lumotun hetken saaminen kuvaksi hivelee sielua. Moniin ottamiini kuviin minulla on vahva tunneside. Suurimmat haasteet koen, miten saada välittymään ohikiitävän kuvaushetken tunnelma kuvaan

Kuvakooste 3, Kulleropelto, Täysikuu, Illan rauha, Halipuu, Aavistus syksystä, Yökaste


Näyttelyn nimi - Luonto lumoaa, maisema hurmaa-  tarkoittaa juuri sitä, että luonto on pääosassa. Olen esittelyvihkoon jokaisesta kuvasta runoillut jotain, mitä tunteita kuva on minussa herättänyt. Tuskin kovin moni vierailija jaksoi kuitenkaan tutustua niin paljoon tekstiin, vaikka itselleni se tuntui tärkeältä. Nykyään ollaan niin kiireisiä. Siksi ehkä herkistyin, kun selatessani vieraskirjaa löysin muutamat nimet useampaan kertaan.

Kuvakooste 4; Vanha vakaa, Poro, Autius,Usva-aamu, Uupunut päivä, Ruskavärit 


Esim. ylläolevan kuvan  (oikealla keskellä) Uupunut päivä viereen olen kirjoittanut.
- Uupunut päivä hamuaa hämärää peitokseen. Vielä viimeiset värit taivaalla, sitten syttyvät tähdet.

Alla vasemalla Usva-aamu, johon teksti.
- Torkkuva tuuli, utuinen ranta ja tyyni vedenkalvo kuulevat hiljaisuuden, ennen kuin se pakenee ja takertuu tuulenkeinuun.
 
Kuvakooste 5, Pitkospuut, Taivas ja maa, Piennarkoivut ,Ensilumi, Vielä vapaa


Kuvakooste 6, Iltarusko, Keväthurma, Oma latuYlhäällä vasemmalla Iltarusko,
- Auringon kaari on päivä päivältä matalampi, sen lämpö hiipumassa. Kaamos alkaa asetella paksua viittaansa ajan harteille. Kesä on vielä lähellä, kuitenkin niin kaukana.

 
Kuvasuurennokset olin tilannut Suomen Studionetiltä, mattapintaisina muutama musta-valkoinen ja suurin osa värikuvina. Kehystäjä löytyi Oulusta, Taide ja Kehys Anita Jokela.  

Päänvaivaa oli miettiä kuville pohjustus ja kehykset. Lasin kanssa vai ilman. Raha ratkaisi, joten kuvat ovat ilman lasia, kapalevylle vedettyjä, sekä alumiinikehystettyjä. Pääasia, että lopputulos oli mielestäni odotetunlainen.

Näissä kollaaseissa värit eivät osu kohdilleen, on liikaa heijastumia, joita eri puolella salia olevat kattolamput saivat aikaan.

On alkanut syyskuu.  Millä mielellä sen olette ottaneet vastaan? 

50 kommenttia:

 1. Kyllä sinun kuvasi on niin kauniita. Olet todella koronasi kameran kanssa. Niin upeiOnnea sinulle kuviesi esilläolosta ja uuden kodin läy'neistä, Eusjan auja pohjoisessa on kaunis ja värikäs, on mitä kuvaa..
  Oikein hyvää alkanutta syyskuuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Luonnosta on helppo löytää paljon kuvattavaa j amelko innokas kameran kanssa kulkija minä olenkin.
   Myös sinulle mukavaa syksyä.

   Poista
 2. Kauniita kuvia on ollut näyttelyssäsi, tämä korona on sotkenut monet asiat. Syyskuu alkanut kauniissa auringonpaisteessa ja tänä aamuna oli ekan kerran maa kuurassa. Syksyä kohti mennään ,ihanat kuulaat usva aamut jatuleva ruska ,minä tykkään siitä . Puintien kannalta toivotaan vielä pouta säätä. Kaunista syyskuun alkua sinulle .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.
   Pitää vain yrittää unohtaa korona, toki kuitenkin pyrkiä kaikin tavoin välttämään, ettei sitä mokomaa saisi riesakseen.Nättinä alkoi syyskuu myös täällä Koillismaalla. Pakkasöitä on ollut lähes viikon yö yöltä.
   Tämän seudun ruskasta en osaa vielä sanoa, ei näytä kovin heleältä, on enempi koivussa ruskeaa.
   Toivotan hyviä puintikeläjä ja kaikin puolin muutenkin kivaa syksyä sinne päin.

   Poista
 3. Olet aimarii todellakin saanut kuvat elämään ja nuo pienet runoset on osuvia!
  Pieni haikeus mielessä siirryn syksyyn, jokainen päivä on arvokas.

  Mukavaa syyskuuta aimarii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos.
   Pyrin kuvillani juuri välittämään sitä tunnelmaa, jonka itse koin kuvatessani ja kun mainitset, että "olet saanut kuvat elämään", niin koen jollain tavoin myös onnistuneeni tavoitteessani.
   Runoilu on yksi mieluinen harrastukseni ja oli oikeastaan selvää, että halusin muutamia rivejä liittää kuviin.
   Syksy on ihan mukavaa aikaa, mikäli jatkuvat sateet eivät ropise vallan ikkunaan. Kivat syksyt vain sinne päin.

   Poista
 4. Oi miten kauniita tunnelmia olet valinnut näyttelyysi. Noiden kuvien äärellä olisin viihtynyt pitkään..
  Kauniina alkoi syyskuu! Täälläkin näyttäisi tulevan kaunista ruskaa, joten kamera taas kulkee mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän.
   Oli kyllä vaikeus löytää ja valita juuri mieleisensä kuvat tuhansien joukosta. Kyllä ne ehtivät monesti osaltaan vaihtua.
   Aurinkopäiviä ovat olleet täällä myös nämä kaksi syyskuun alun päivää.
   Kiva, jos sinä pääset kuvaamaan värikylläistä ruska. Minua hieman huolettaa, että omalla seudullani näyttää hieman liikaa ruskeaa olevan lehtipuissa, mutta voihan se vielä pakkasten napakoituessa kirkastua väritkin.

   Poista
 5. Minä olen pahoillani puolestasi,että näyttelysi jäi hiukan aiottua pienimuotoisemmaksi koronan tähden.
  Kuvasi ovat tunnelmiltaan upeat ja sääli,jos tekstejäsi niihin ole maltettu lukea,uskon todella,että ovat täydentäneet kokonaisvaikutelmaa,näidenkin pienten makupalojen perusteella,mitkä postauksessasi jaoit.
  Hienoa,että kahdeksan ostettiin,siitä voit olla ylpeä ja huomata,että olet osaaja!Uskon,että useampi lähtisi ulkomaalaisen,Lapin taikaan humaltuneen mukana jos saisit kuvat esille johonkin heille mahdolliseen paikkaan ja englanniksi omat ajatuksesi.
  Syyskuu alkoi täällä niin aurinkoisena,ettei eroa elokuuhun vielä tunne mitenkään,ehkä kun hiukan syksyistyy,sen alkamisen alkaa tajuta paremmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korona-peijooni rokotti niin sanoakseni rumasti, mutta mennyt on mennyttä.
   Ehkä oli vain kikkailua liittää teosluetteloon runosia, mutta muutamia viestejä siihen suuntan saatuani innostuin valitsemaan runoistani sopivia riimejä ja myös väsääämään uusia.
   Juu, muutamat kuvat lähtevät postitse, kunhan saan ne hyvin paketoitua. Vähänkös hirvittää, jos rikkoutuvat jotenkin matkalla.
   Ajatuksesi saada taluja ns. matkamuistojen myymälään hieman koukuttaa, mutta enpä osaa englantia sitä vertaa, että saisin runoset käännettyä osuvasti.
   Minun syyskuun alkuni on ollut kaunis, mutta tuulesta kyllä huomaa, eteti ole enää kesätuuli.

   Poista
 6. Ovat sinun kuvasi kyllä niin taianomaisia, henkeä salpaavia! Värit, muodot, valo ja varjot, kaunista.

  On kyllä synti ja häpeä, että siirsivät kuvasi sitten auditorioon, pah! Törkeästi tehty.

  Voi, kun nämä kuvat löytäisivät jonkin uuden näyttelypaikan, olisivat kyllä sen arvoiset!

  Syksy...vielä en ole oikein edes osannut ajatella, että syksy tulee. Hgissä oli eilen 19 astetta lämmintä, luonto on edelleen vihreä. Elän myöhäiskesää, annan syksyn tulon siirtyä tuonnemmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin hyvilläni sanoistasi. Vastoinkäymisistä huolimatta oli upea juttu koota näyttely ja saada se pystytettyä. Paljon sain pönkitystä, enkä suinkaan sinulta vähiten, joten lämmin kiitoshali vieläkin.
   Kuvista puuttuu siis jo 8, eli uuteen mahdolliseen näyttelyyn jäisi enää 24 kuvaa. Se voisi olla jo liian vähän tai tietty riippuisi näyttelytilan koosta.
   Heh, heh, ei kai Helsingissä huomaakaan vielä syksyn hiipimistä, kun on 19astetta lämmintä! Meillä monena kesäpäivänäkään ei ole ollut tuon enempää. Tosin minun ihan piisaavasti.
   Tänään on ollut 15 astetta korkeimmillaan pakkasyön jälkeen. Olin ongella, saamatta saalista, mutta kameraan tarttui vaivaiskoivuja, punaisin lehdin, suolta hillaan punaisia lehtiä, juolukan ja mustikan hehkuvaa varvikkoa ja auringon kultaamaa lkimallusta lammen pinnalla.

   Poista
 7. Onpa hienoja kuvia!

  Minäkin kannustan sinua laittamaan näyttelysi uudestaan pystyyn vielä jossain muualla. Luulen, että etelämpänä oltaisiin hyvin kiinnostuneita, eikä kaikki paikat ole kalliita.
  Haitko rahoitusta? Unto sai tuhat euroa jostain, en muista mistä, ja sai sillä rahoitetuksi kuvat ja tilavuokran. Pomarkun kirjasto, johon hän vie kuvat seuraavaksi ei veloita mitään.
  Avajaiset kannattaa pitää. En tiedä, mikä teidän koronatilanne on ollut, mutta mellä ei ole ollut yhtään tartuntaa 2,5 kuukauteen, joten luulen, että avajaistilaisuus oli kaikille turvallinen. Arvelisin, että siellä oli 50 - 70 ihmistä, kaikille avoin tilaisuus.

  Kerää kuvat visusti talteen äläkä anna hienoisen pettymyksen lannistaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos.
   Kyllä jossain vaiheessa pohdin itsekin näyttelyn uudelleen pystytystä, mutta asia jäi sille asteelle, sillä kuvista on nyt pois 8 kpl.
   Luontokeskus ei veloita mitään näyttelytilasta. Kaupungilta olen anonut apurahaa.
   Avajaiset oli määrä pitää kesäkuun 3:s, mutta silloin oli koronarajoituksia ja Luontokeskus on avoin kaikille, joten väkimäärää ei voinut arvioida.
   Tietääkseni ei koronaa ole ollut eikä nytkään ole seudulla, mutta turisteja on liikkunut paljon ja juuri Luontokeskus on vilkas paikka.

   Poista
  2. Äkkiäkös sinä ne uudestaan teet. Kannustan jatkamaan, sitä pitää tehdä mihin mieli palaa.

   Poista
  3. Kiitos kannustuksesta. Mietin asiaa, mutta lopputuloksesta en tässä vaiheessa osaa sanoa juuta en jaata.
   Kyllä vastoinkäymisten summa summarum on niin tuoreessa muistissa, että välimatkaa ainakin pitää ottaa.

   Poista
 8. What can I say they are all very beautiful.As a winther child,for me ,i like the Full Moon ,The Reindeer and of course all the winther shoots
  I should like to see a White Reindeer as well?
  You are a very talented photographer and should widen your horizon as Mirjam Mathilda says-
  Here at the westcoast of Norway all is well.I was out picking Wild Rose Hip fruits today.We have much sun and very warm.As the last convulsions of summer.I wish you good luck with your photoes.Stay well and happy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Winter is also my dear season. I shoot the most then.
   I can tell the white reindeer greetings from you the next time I face it.
   Thank you - I will think about your, Mirjam-Matilda's and many others' suggestions for a new photo exhibition. Perhaps?
   Nice, you still warm, we already have cool.

   Poista
 9. Todella upeita kuvia, moni kuvista on kuin akvarellimaalauksia: herkkiä, utuisia ja vaikuttavia. Minä olisin kyllä viihtynyt näyttelyssäsi todella pitkään, koska yksikään "runoistasi" ei olisi jäänyt lukematta. Kerrontasi kuvista ovat mielestäni todella runoja.
  Kuvista minua miellyttävät erityisesti "Uninen metsä", "Muistojen silta", "Halipuu", "Aavistus syksystä ja "Usva-aamu", jonka runo on herkistävä.

  Kyllä 24 kuvaa riittää hyvin uuteen näyttelyyn, tosin kyllä sinulta löytyy uusiakin kuvia, olen siitä varma. Kunhan tämä pahin vaihe koronasta menee ohi, niin järjestä uusi näyttely jossain muualla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minusta tuntuu tosi hyvälle ajatuksesi kuvistani. Mihinkäs sitä koira karvoistaan pääsee - aina minunkin on ikään kuin sisäinen pakko kirjoittaa kuviini jotain ajatusta. Koetan muuttaa kuvan tunnelmaa sanoiksi. Tosin tiedän, yksi kuva on tuhat sanaa.
   Taitaisi tuo kuvamäärä kyllää riittä. Pitää huomioda kyllä näyttelytilan koko, voisivat hukkua isoon tilaan.

   Poista
 10. Upeita kuvia! Minua puhuttelivat erityisesti nuo satumaiset talvikuvat, koska viime talvi oli lämmin ja lumeton täällä etelässä. Runosi / ajatuksesi täydentävät kuvien tunnelmaa hienosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Talvi esittäytyy usein kuvissa kauniina, mutta on sillä toinenkin puolensa. Ei niin valokuvauksellinen, vaan mikä on täydellinen?
   Talvi on joka tapauksessa minun suosikkivuodenaikani muutenkin kuin vain kuvatessa. Koillismaan talvet ovat tosi lumisia, myös pitkiä, kuitenkin mieluisia minulle. Tulipa taas oikea talven ylistysveisu??

   Poista
 11. Onpa mahtavaa, että näyttely kaikista vastoinkäymisistä huolimatta onnistui. Onnittelut Sinulle! Kyllä noita kuvia kelpaa näytteille asettaa. Olet hyvä luontokuvaaja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vaiheessa vastoinkäymiset on pyyhitty pois, vaikka reilu kuukausi sitten vielä tunsin taistelevani tuulimyllyjä vastaan.
   Kiitos onnitteluista. Kehusi silittää myös lempeästi kehnonlaista itsetuntoani.

   Poista
 12. Vaude, olet kyllä niin monipuolinen:-)) Minun täytyy nyt tyytyä vain näihin kuviin, siellä olisi monta jotka haluaisin. Ainakin nuo talviset ja syksyiset ovat mieleen, huokaukset toivottavasti kuuluvat sinulle asti. Kiitos kun jaksoit kuitenkin esille laittaa, vielä KIITOS!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Ehkä kuulin pikku huokauksen muutamaan kertaan. En vain osaa kohdistaa sitä yhteenkään kuvaan, sillä hajonta on ollut melkoinen! Ehkä Uninen metsä on saanut "tykkäyksiä" eniten.
   Itse asiassa en ajatellut laittaakaan kuvia enää blogiin näytille, mutta nainen saa muuttaa mielensä. Eikö vaan?

   Poista
 13. Olipa ihanaa, että esitit meille blogin lukijoille näyttelykuvasi. Upeat kuvat olet valinnut, Koillismaan luontoa monipuolisesti edustettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin kyllä aikeissa unohtaa kaikki näyttelyyn liittyvän, mutta hyvä on joskus muuttaa mieltään, ehkä siksikin, kun olin muutaman kerran jo lyhyesti näyttelytilanteestani maininnut.
   Kuten arvaat, kuvien valinata tiedostoista ei ollut ihan läpihuutojuttu. Parin kuvan kohdalla kävi niin, että olin ne jo poistanut roskikseen, ja hain sieltä, poron jopa kahdesti. Kuvissa oli jotain tärkeää minulle.
   Kaikki näyttelykuvani ovat Koillismaalta, lähemmin vielä Syötekylän tienoolta.
   Mukavia kuvausretkiä sinulle ruska-aikaa ajatellen.

   Poista
 14. Vahvasti puhuttelee näyttely kuvasi. Ne herättää syvällisiä synnyinseutu tuntoja.
  Hienoa kaikesta huolimatta, että kuvasi saivat näyttelyn.
  Kiitos kauniista kuva esittelystä.
  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän hyvin, että hienoinen kaipaus syttyy mieleesi näitä Koillismaan kuvia katsoessani. Tuskin näitä luontoihminen koskaan tyystin unohtaa, vaikka muualle on muuttanutkin.
   Kiitos paljon itsellesi, myös hyvää syksyä.

   Poista
 15. Olet taitava kuvaaja, Löydät tunnelman hyvin linssin läpi ja viimeistelet kaiken vielä herkillä lauseilla!
  Harmi kun poikkeuskevät sotki osittain noin pitkään suunnitellun projektin. Melkein nolottaa kun sanoin tuolla edellisessä postauksessa, että teet vain uuden näyttelyn paremmalla onnella. Enpä tullut ajatelleeksi loppuun saakka, että siinähän on valtavan paljon työtä, suunnittelua ja taloudellinenkin satsaus.
  Kiitos kun esittelit täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen vähän huono vastaanottamaan kehua, vaikka se lämmittääkin mieltä sanomattoman paljon.
   MInulle tämä syrjäinen seutu, jonka luonto ja harrastamisen mahdollisuudet ovat itselleni suurinta voimavaraa, niin tuntui tärkeältä kertoa sanoin ja kuvin siitä näyttelyn muodossakin. Ei kukaan tiennyt koronasta vielä mitään viime vuoden lokakuulla, kun ensimmäiset kuvasuurennokset tilasin.
   En halua vähätellä, mutta melkoiseti oli hommaa saada kuvat lopulta seinille. Nyt on takki tyhjä ja hengähdystauko meneillään. Polun päätä etsin ja varmasti se jostain taas löytyy.

   Poista
 16. Lumoavat kuvat ja näyttely. Valo ja varjot oikeassa suhteessa,
  aivan niin kuin katsoisi elävää maisemaa.
  Taiteilijalla on neljä vuodenaikaa. Luovuus synnytys ja lepo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Oikealla Suurella Taiteilijalla on täydelliset neljä vuodenaikaa.
   Minulla luovuus lipsahtelee, synnytystuskat ovat isot ja nyt on lepoa vuorossa.

   Poista
 17. Todella upeat kuvat näyttelystäsi. Kaikista voi lukea kauniita mielenkiintoisia tarinoita ☺
  Kauniita syyspäiviä Sinulle ♥

  VastaaPoista
 18. Kyllä kuvissasi silmä lepää ja mieli lähtee vaellukuselle <3 Todella harmillista, että Korona sotki suunnitelmat. Jospa toinen näyttely tosiaan pystyyn joskus parempana ajankohtana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaellukselle itsellänikin on mieli. Kovasti onkin. Ehkä jonkun pikku reissun saatan tehdäkin. Itä-Kaira kiehtoo, siellä on kaunista maaruskaa jo.
   Tuo jää nähtäväksi, miten tulee olemaan uuden näyttelyn.

   Poista
 19. Näen kauniin, rauhallisen, kutsuvan maailmasi näistä kuvista.
  Kiitos kun jaoit ne täällä meidän ihailtavaksemme!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kiitän, kun tulin kurkkaamaan maailmaani.

   Poista
 20. Mykistävän kaunis, rauhallinen ja tunnelmallinen kokoelma kuviasi. Monena päivänä olen niitä katsellut, enkä osaa muuta kuin huokaista tyytyväisenä näkemääni.
  Toivon, että et hylkää ajatusta uudesta näyttelystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaunis. On niin minun intohimoni suorastaan kuvat luontoa ja näitä "omia" maisemiani. Hyvin usiein pitää käydä jopa tuttuja paikkoja tervehtimässä.
   Nyt on tilanne se, että monta kuvataulua lojuu laatikossa. Niistä ei ole oikein samalle paikkakunnalle uutta näyttelyä. Yritän kuitenkin muistaa, etten koskaan sanoisi EI uusille ideoille ja ajatuksille. Vaan kenties?

   Poista
 21. Ihanat kuvat olit näyttelyysi laittanut. Silmä ja sielu lepää niitä katsoessani. Onnittelut.

  VastaaPoista
 22. This post is so enchanting that it can offer complete pleasure to the eyes but also great joy to the soul.
  The words that accompany the photographs are in themselves a literary text.

  With this particular excerpt from your post I will teach my son what the proper use of time means:
  Valokuvia kootessani perusajatus oli, että kaikki kuvat ovat juuri tältä seudulta, missä asun. Voin sanoa, että olen juurtunut tänne. Rakastan talvea, hohtavia hankia, myös kaamoksen ajan taivaanrannan upeita värisävyjä. Entäs kevät ja kesä, niin odotettuja ja hetkessä ohi kiitäviä. Eikä tietenkään minulla ole mitään vastaan syksyn väriloistoa, joka suorastaan hehkuu maassa ja lehtipuiden latvustoissa. Ei joka syksy, mutta sopivasti. Pitää muistaa, ei kait magiaa mahan täydeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you so much for your nice comment. I am honored that you like my text along with my images.

   Poista
 23. Näyttelysi on ollut niin upea, että harmittaa, kun alkuperäinen suunitelma ei voinut toteutua. Useampi ihminen olisi päässyt niitä katsomaan. Ilman mokomaa koronaa väkeä olisi ollut enemmän liikkeelläkin.
  Kiitos, että laitoit ne tänne meidän ruudun takaa katsovien ihailtavaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseäni harmitti tosi paljon! Tosin asia on unohduksen mapissa nyt, aina ei mene asiat suunnitellusti. Minulla vain niin rutosti huonoa tuuria.
   Kiitos kovasti, että pidät kuvistani.
   nyt ne asuvat pahvilaatikossa.

   Poista
 24. Anteeksi ihan ensin, etten ole ennen sulle kommentoinut.
  Luulin, että olin tähän sun valokuvanäyttelyysi jo kuitenkin vastannut ja ihmettelenkin, missä kommenttini on.
  Mutta ehkä se menikin taivaan tuuliin..
  Mutta ihailen näitä sun valokuviasi aina!
  Olet sinä niin taitava , että ihan ihmetyttää,miten ihmeessä onnistut saamaan sen jopa tunteen siihen kuvaan,??
  Olet mestari!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta anteeksipyytele. Me jokainen kommentoidaan silloin, kun on aikaa kirjoittaa jokunen sana. Ehkä kävit kommentoimassa kesäkuun alun postaustani, jossa kerroin näyttelyn avajaisista?
   Kiitos- nyt piipahdit. Kiva tavata sinut täällä.

   Poista