tiistai 19. tammikuuta 2021

Junamatka

 


Junamatka   

 Juna on tulossa. 

Ehtiäkseen siihen on nuoren naisen juostava, vaikkei se hevin onnistu toinen käsi takintaskussa. Eikä muutenkaan aamun pakkasessa, jossa hengitys höyryää, silmäripset ja hatun alta karanneet hiukset huurtuvat.

 Nainen laski, ettei myöhemmällä junalla ennättäisi ajoissa ensimmäiseen työpaikkaansa. kun taskussa matkustava kissanpentukin pitää viedä hoitopaikkaan. Nainen kiristää juoksuvauhtia.

 Kissanpoikanen ei tykännyt aamuhölkästä. Ei rauhoitu junavaunussa, vaan maukuu heikolla äänellä raapien takkikangasta vimmatusti.

 Kisu löytää hetkensä. Se työntyy taskusta vaunun penkille. Kiipeää vikkelästi ikkunaverhoa ylös, toista alas pyrkien karkuun ahnaasti itseään tavoittelevia käsiä. Viimein hätääntynyt pentu putoaa vaeltajien rinkkaröykkiöön ja ennen kuin tajuaakaan, on takaisin emäntänsä takintaskussa.

Junamatka jatkuu.

Krapu 3, sanat: heikko, laskea, vaeltaja.  Susupetalin blogissa krapuhaasteesta lisää asiaa. 

 


Meillä nyt pakkassää -6.5 verrattuna edellisviikon -35.3 pakkaseen. Lumihötyä on tullut kevyesti, ei ole ollut tarvetta kolaamiseen. Siis ihan leppoisaa talvea. 

44 kommenttia:

 1. Leppoisaa talvea todellakin noiden hurjien pakkasten jälkeen! Hgissä oli vain -24.

  Nyt on kyllä kaunista, tällä hetkellä sataa lisää lunta.

  Onneksi tarinasi kissa ei hypännyt junan avonaisista ovista ulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä talvi näyttää mainiolle. Lunta tulee täälläkin, mutta hentoista sadetta.
   Kisu oli niin pieni, että iso tasku hyvä paikka kuljettaa, kun ei ollut kuljetuskoria. Osasi olla vain vikkelä ja karata.

   Poista
 2. Aloin heti ensilauseissa miettiä, että miksi käsi piti pitää taskussa. Kyllähän se selvisi. Hauskasti kuljetit tarinaa. Onneksi pikkukisu päätyi kuitenkin seikkailunsa jälkeen takaisin taskuun.
  Oliko kissan kuljetus junassa salaista ja kiellettyä, vai miksi sen piti olla taskussa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi taskussa, kun ei ollut mahdollista hankkia kissalle kuljetuskoria. Kissan oli aluksi kylmän takia hyvä olla taskun lämpimässä ja junassa siksi, ettei olisi joutunut kadoksiin ihmisvilinässä.
   Sallittua tai ei, niin vaan kävi, että pieni pentu matkusti taskupaikalla junassa emäntänsä kanssa pitkän matkan.

   Poista
 3. Niin suloinen tarina <3 Pikkukisu matkalla päivähoitoon! Meille luvataan ensi yönä taas lunta, toivottavasti tulee maltillisemmin kuin viime viikolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kisu joutui todella olemaan vuorotyön takia hoidossa. Oli niin pieni, että tarvitsi ruokaa usein.
   Tänne myös luvassa viikonlopuksi vähän reippaammin lunta, mitä nyt viime aikoina on tullut. Tänään vain hieman lumensydämiä. Ei tarvitse lumitöihin.

   Poista
 4. Ihan elokuvauksellinen tarina, taas! Miaauuu Heittelehtii tuo lämpömittari, mutta onneksi lunta riittää täälläkin. Ei sinun maiseman vertaista kuitenkaan. Olen nyt kulkenut parina päivänä jään yli kylille. Tosin toisten jälkiä pitkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sää on mitä on. Täällä tykätään, että lunta on sopivasti. Helmikuulla varmasti tulee toinen mokoma lisää.
   Rohkea olet, kun jäillä liikut. Minulle ei ole tullut vielä mieleenkään lähteä esim. pilkille. Muuten en jäillä liikukaan.

   Poista
 5. Onneksi kissa-poloinen pääsi tai joutui, turvallisesti takaisin taskuun.
  Hui noita pakkalukemia...hrrr...viluttaa jo pelkkä lukeminen..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinänsä kisu oli onnekas, että sai kodin, eikä lahdattu. Taskussa oli lämmin ja turvallinen matkustaa pitkä junamatka, kun kuljetuskoppaa ei ollut vara ostaa.
   Kerran (vähintään kerran) talvessa pakkanen laskee noille lukemille. Neljä vuotta sitten oli -41.1! Ei noissa asteissa viitsi nokkaansa ulos lykätä, ellei ole pakko.

   Poista
 6. Oi mikä salamatkustaja. Onneksi ei eksynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallaan salamatkustaja, vaan tuskin se matkalippua olisi tarvinnut sylissä matkustamiseenkaan.
   Jos olisi eksynyt, niin tähtivaeltaja siitä olisi talvipakkasella tullut.

   Poista
 7. Elävästi kuvattu tarina. Ihan silmiin piirtyi kuvat.
  Jösses, mikä pakkanen teillä on ollut 😲 Meillä ei sentään tuollaisia lukemia, vaikka kylmää on ehtinytkin jo olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Pieni villikko se pentu todella oli.
   Tuo rajuin pakkanen oli ja meni, mutta toinen samanlainen piikki voi hyvinkin tulla. Itse asiassa jos ei tuule, niin ei kireäkään pakkanen tunnu aivan hirveältä.

   Poista
 8. Sielunisilmin näin kohtauksen mielessäni lukiessani.
  Kissanpojat ovat vikkeliä niin halutessaan!
  Huh,on teillä ollut pakkaset!
  Lumihötyä(mainio sana)tuli täällä meilläkin tänään,ja oli oiva ulkoilusää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat nopeita liikkeissään. Pennut varsinkin sopivan ikäisinä. Kanssa matkustajilla oli huvia kissan kiinniottamisessa.
   Nuo pakkaslukemat ovat siis edellisviikolta. Nyt on lauhaa, vain -18.7 ja aurinkoista. Lunta on luvassa aj eiköhän se ole edelleenkin sitä hötylunta.
   Minustakin lumihöty tai hötylumi on kuvaavaa pöllyävälle pakkaslumelle.

   Poista
 9. No johan on teillä ollut huimat pakkaslukemat! Täällä oli kylmimmillään vain -27 pakkasta, mutta tuuli teki siitä kyllä melko purevan.
  Suloinen salamatkustaja siellä taskussa piileskelikin, ja vikkeläkin vielä :)
  Lumihötyä on tänään sadellut täälläkin. Nyt nautitaan näistä leppoisammista talvipäivistä koko rahan edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noissa teidän ja puolen ja meidän pakkaslukemissa juuri iso eroa ole. Kylmää joka tapauksessa. Ilman tuulta ei rajutkaan pakkaset tunnu niin karseilta. Kisulla oli hyvä matkata taskussa, joka oli suht iso talvitakintasku.
   Nyt minä nautin aurinkosäästä, meinaan kokeilla tarkenenko hiihtää.

   Poista
 10. Hauska krapu, kissat on vikkeliä :)

  VastaaPoista
 11. Kissat <3 Tuollaisia ne ovat pentuna ja vähän isompanakin. Itselläni on myös kissa ja otin ilmeisen samoista syistä, kun olisi sekin päässyt hengestään muutoin. Käsi taskussa juokseminen oli hauska kohtaus. Mä nimittäin luulin, että taskussa oli kännykkä, nykyajan ihmisen lemmikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta ottaisin nyt kissan, mikäli olisi mahdollista, mutta koronan kaikottua haluan taas muuttua vaeltajaksi ja retkeilemään, jolloin kissalle ei olisi hoitopaikkaa.
   Heh, heh, ei ollut tämän junamatkan aikaan vielä kännyköistä hajuakaan. tarinan tapahtuma-ajankohdasta noin 49 vuotta!

   Poista
  2. Lankapuhelin olisikin olluta hankala taskussa :D

   Poista
  3. Todellakin, mutta eipä naisella ollut edes lankapuhelinta tuolloin. Lennättimestä kävi soittamassa tärkeimmät.

   Poista
 12. Hyvä kertomus. Oletko ajatellut, että kirjoittaisit enemmänkin, vaikkapa kirjan? Sinulla on todella hyvä tyylitaju. - Hienoa kun pakkaslukemat ovat teilläkin jo inhimillisemmät. Mukavaa tammikuun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ei taida nämä sadansanan tarinat kokonaiseksi kirjaksi riittää. Itse asiassa olen omakustanteena saanut aikaiseksi kaksikin pikku kirjasta, toinen runoja ja toinen Raapaleita, nekin satasanaa tarinassaan, mutta ilman otsikkoa. Menekkiä ei näille en havitellutkaan, halusin saada tekstejäni vain kansien väliin.

   Poista
 13. Hauska, hellyttävä tarina! Olet oikea sanaseppo!
  Pakkanen on meilläkin lauhtunut ja lasten kanssa on ollut hyvä luistella. En oikein pidä kovista pakkasista; nämä ovat ihan sopivia lukemia.
  Mukavaa loppuviikkoa sinne kauniisiin maisemiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Myös täällä pakkaslukemat ovat ihan ok. Tänään noin-16 kautta koko päivän. Saattaa lauhtua viikonloppua kohti mennessä. Eipä sitten palele sormet hiihdellessä.

   Poista
 14. Upea pieni tarina Aimarri! Näen söpön pennun! Mutta miksi sinun piti viedä se junaan? Huono pieni! Se oli luultavasti kylmä, mutta lämmitit sen takkitaskussasi :)

  Näen kauniin lumen peittämän maiseman kanssasi! Kaikki on rauhoittunut, mutta lumen alla ja maan alla tehdään uusia suunnitelmia. Näetkö jäniksen kurkistavan sängystään.? Neljän pikkuisensa kanssa? sen kynnet tarttuvat sykkivään sydämeen. Metsästäjällä, jolla räiskyvillä askeleilla lumessa on osakemarkkinat olalla ja odottaa vain yhden pelin tappamista. kyllä ​​se on elämä.
  Nainen, joka kuljettaa pentua mukanaan junassa, on suloinen ja kiltti. Mukava arjen tarina myötätunnosta ja myötätunnosta, puhumme Aimarrista!
  Ps Olen metsässä katsomassa joitain lintuja, Gallinago Gallinago! Siellä tunnen rauhaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Suomi sujuu hyvin!
   Nainen sai työpaikan kaukaa ja hän oli juuri ottanut pienen kissanpennun. Pakko se oli ottaa mukaan ja pakkasella turvallista kuljettaa lämpimässä taskussa.
   Ajatuksesi lumikuvastani lähtivät vauhdikkaaseen menoon. Sinulla on rikkaita mielikuvia.
   Minä tein tänään hiihtoretken.

   Poista
 15. Käsinkosketeltava tarina. Kissalle ei mieluinen, mutta pääasia, ettei vahinkoa sattunut. Muistan kun marjastusmatkallani löysin kaukaa metsästä laihan kissanpennun. Sain sen kiinni ja laitoin takin ja rinnan väliin povelle. Siellä se vikisi ja yritti pois, sitä pelotti niin paljon. Hän varttui meidän kissana, kunnes tuli auto ja vei silmäterämme vain kuusi vuotiaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Ei kai kisu tykännyt vankina olostaan, mutta pakon sanelema asia. Tässä tapauksessa kisaa matkusti hyvin ja lopulta perillä sai myöhemmin kodin, josta ei tarvinnut enää muuttaa reissunaisen kanssa.
   Aika jännää, että sait kissanpennun kiinni. Oliko kenties nälkiintynyt vai sairas? Surullista, että menetit sen myöhemmin.

   Poista
  2. Pentu oli kesu, mutta nälkiintynyt. Luultavasti tuotu kuolemaan, tai toivottiin, että kettu löytäisi. Kahdeksan kilometrin päässä lähimmästä asumuksesta, noin 12 viikkoinen. Tuntuu vieläkin pahalta.

   Poista
  3. Juur tuota pohdinkin kommenttiisi vastatessani, että salaman nopea olet ollut, jos villikissan pennun kiinni sait. Mutta toki semmoisenkin voi saada, jos pentu ajautuu ansaan.
   Ikävää todella, että ihmiseen mahtuu pahuutta aivan viattomia ja puolustuskyvyttömiä kohtaan.

   Poista
 16. Kerrontasi on niin elävää, kuin olisi elokuvaa katsellut.

  VastaaPoista
 17. Taskupaikka on mainio pummilla matkustamisen muoto :)
  Lunta siellä ja lunta täällä. Tänä talvena ei lumenpuutteesta pitäisi kenenkään valittaa.
  Lumi myös tuo 'valoa' aamujen ja iltojen hämäriin.
  Silti. Odotan haukkana kevättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti paras mahdollinen niin pienelle kisulille, kuin tarinan pentu oli.
   Täällä seuduin ei ole hirmumäärää lunta, kuten vuosi sitten. Sopivasti on, ehkä noin 40 senttiä, luulen että kevättalvella vähintään puolet lisää.
   Sinä oottelet kevättä, minä jonkun ajan päästä alan kaivata keväthankia.

   Poista
 18. Junassa on tunnelmaa. Onneksi kissa ei päässyt karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, junassa on mukavaa matkustaa.
   Niin, kissa karkasi taskusta, mutta onneksi päätyi sinne suht nopeasti takaisin.

   Poista
 19. Pienen kissan ensimmäinen junaseikkailu sai onneksi onnellisen lopun :) Tunnelmallinen krapu kuvineen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Pentu oli varmaan peloissaan ja levoton, mutta kaikki hyvin matkan päätyttyä. Se sai hyvän kodin, eikä sen tarvinnut enää matkustaa junassa, eikä olla taskussa.

   Poista