maanantai 11. tammikuuta 2021

Seitsemän ommelta


 Seitsemän ommelta

 Silmäkulma tikattuna Aino makaa tarkkailussa. Ohimoa jomottaa ilkeästi heti puudutuksen hävitessä. Kuitenkin olo on helpottunut, sillä silmä säilyi ehjänä ja muusta viis.

 - Rumannäköinen ruhje on joka tapauksessa syntynyt.  Ihmettelee lääkäri, että hoitaja hoitotoimenpiteen aikana.

Ainoa hymyilyttää, sillä selvitys tapahtuneesta saattoi hyvinkin olla epäuskottava. Harvemmin joulukuusenjalka aiheuttaa loukkaantumista syyskuussa!

 Aino pärjää hyvin toinen silmä mustan lapun alla ja toinenkin puolittain umpeen muurautuneena. Pihan lasten mielestä hän on merirosvo ja saa osakseen arvaamatonta ihailua.

 Kolmessa päivässä laaja mustelma muuttuu sinipunaisiksi, viikossa vihertävän keltaiseksi.  Ainon muodikas silmämeikki paljastaa kanssaihmisten reaktiot hämmästyksestä syvään sääliin.

- Niinkö? Miten se joulukuusenjalka nyt syyskuussa?

Krapu 2, annetut sanat; kolme, pärjätä, mustelma.

Krapu on 100 sanan teksti otsikon kanssa.  Linkitä halutessasi oma krapusi Susupetalin blogiin.  Sieltä löytyvät muutkin krapukirjoittajat.

(Minun tämänkertainen krapuni on osa 2,  vuoden 2019, helmikuun 18 pv  kirjoitettuun krapuun nro 8 )

48 kommenttia:

 1. Ensin herää epäilys, että mitä on tapahtunut. Mutta ehkä se kuusenjalka siivotessa putosi hyllyltä. Meillä oikeasti kävi niin muutama vuosi sitten. Tosin se putosi lattialle eikä ketään sattunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kävi. Aino joutui siirtämään jatkotikkaita kiskossa ja silloin korkealta, korkealta putosi jotain kovaa ja Aino pyllähti istualleen lattialleen.
   Sinun kohdallasi kävi onnekkaammin.

   Poista
 2. Upea talvi, kuin satumaassa.

  Onneksi silmä säästyi. Toivottavasti arpikin katoaa ajansaatossa.
  Tekevälle sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi on nätti tällä erää. On pakkasta ja lunta, sinisiä hetkiäkin.
   Tarina on osapuilleen totta ja tapahtumasta suunnilleen 40 vuotta! Ajattelemattomasti tempaistu tikkaista.

   Poista
 3. Upeat, lumikuorrutteiset puut! Kohta lienee täälläkin, kun koko päivän on pyryttänyt :)
  Minulle tuli heti mieleen, että siivotessa se kuusenjalka on sieltä varaston hyllyltä pudonnut ja osunut suoraan silmäkulmaan. Itse olen "taitava" tiputtelemaan tavaroita milloin mistäkin, kun vaatehuoneen ja kaappien hyllyt eivät meillä (aina) ole järjestykseltään ihan tiptop ;)
  Onni onnettomuudessa että silmä säästyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven huurrutukset ja tykkyiset puut ovat valokuvauksellisia. Parhaillaan tulee lunta täälläkin, mutta kevyttä pakkaslunta.
   Siivotessa työpaikan välinevarastoa kävi näin. Pelästys oli kova, että silmä tipahtaa kouraan, kun vaistomaisesti läppäsin kouran vertavuotavan silmäkulman päälle.

   Poista
 4. Ihan kipeää teki Ainon puolesta! Niin ne kuusenjalat, lentelevät sinne tänne!

  Hgissäkin on nyt lunta parikymmentä senttiä ja lisää luvattu ensi yönä. Puut ovat täälläkin nyt todella kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä suotta enää. Tapahtumasta on vuosikymmenet, mutta yhä Aino muistaa tilanteen ja sen hemmetin korkean välinevaraston hyllyineen.
   Siellä on auraajilla kova homma saada lumet kaduilta pois. Kakskyt senttiä on paljon ja vielä lisien kanssa. Entä pakkaset?

   Poista
  2. Pakkasta on luvassa ylihuomiseksi, 10-15 asteen välillä.

   Poista
  3. Riittääkö lumikinoksessa tarpomiseen saappaanvarret? Ja toisekseen, kun pakkanenkin on tuota luokkaa, niin olisiko se luppopäivän paikka?

   Poista
 5. Kiva kun laitoit vihjeen ensimmäiseen osaan, nyt ymmärtää paremmin mistä on kysymys. Onhan se kummallista, että syyskuussa :-)
  Kyllä se oikea värikin vielä ilmestyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oikein keksinyt mitään mustelmajuttua, kun muistin, että kaksi vuotta sitten kirjoitin semmoisen. Piti tarkistaa, voiko jatkaa ja niin tein.
   Tällä kertaa tarina on totta kuta kuinkin.
   Selittyy syyskuu, sillä oli hiljainen lauantaipäivä ja os.hoitaja velvoitti porukan siivoamaan paikkoja. Vahinko sattui ja kauhistutti kaikkia. Oikea ihon väri oli kauan kateissa, silmäkin veresti melko pitkään.

   Poista
 6. Hieno tarina, piti lukea pari kertaa että juttu avautui. Että kuusenjalka syyskuussa, mainiota. Upea talvinen kuva. - Hyvää tammikuun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusenjalka asui varastotilan ylähyllyllä ja kai joku osa siitä tarttui tikkaisiin, joita tempaistessaan Aino tempaisi myös joulukuusenjalan alas päälleen. Näin sattuu vahingot, ihan vahingossa.
   Kiitoksia - sinulle myös.

   Poista
 7. Beautiful new header in the snowy land.Is it from your place?also love the words how theyare written..looks like acient calligraphy
  Very bad some one got hurt in the eye.Hope it all went well.
  Wish you all good and take care!

  Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you.
   The caption is made by the image editing program. The image behind the text is close to my home. The background fell is visible when I look out my window.
   This text belongs to a series of one hundred words, but this time the story is true. This text belongs to a series of a hundred words, but this time the story is true.
   I was hurt, but my eyes were not damaged.

   Poista
 8. Heh, heh! Semmoista se on kuusenjalan kanssa, syyskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuusenjalka voi olla vaarallinen! Ainakin tulee noudattaa varovaisuutta jos siivoaa lähellä kuusenjalkaa ja syyskuu näissä puuhissa voi tietää varmaa vaaraa..

   Poista
 9. Vastaukset
  1. Kiitos, tykkyä yrittää kerätä, mutta tämän päivän raju tuuli pudottaa nuokin kauneudet oksilta alas.

   Poista
 10. Sitä on aina sattumassa kaikenlaista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta. Mitä ihmeellisimmissä paikoissa vaanii oudot sattumat.

   Poista
 11. Varaston siivousta epäilin lukiessani. Ei oikein muut vaihtoehdot käy järkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osuit oikeaan epäilyissäsi. Toki ihmiset säilyttävät monessa muussakin paikassa kuusenjalkaa. Meillä mokoma vehje on autotallissa, eikä nosteta korkealle. Voi muutkin tavarat tipahdella, jos niikseen. Tässä taannoin putosi naulastaan moottorikelkan jarrulevy minun miehen päähän tehden ison haavan ja voi sitä verenvuotoa!

   Poista
 12. Meillä on vain nämä kaksi silmää joten kaikki niihin kohdistuvat onnettomuudet pelästyttävät kovasti!Olen itsekin miettinyt monasti esimerkiksi metsässä,kun oksa tökkää ihan silmän viereen,että kuinka herkästi voisi näkönsä menettää.Onneksi Ainollakin oli onnea onnettomuudessaan!
  Ja mustelman värikirjo paranemisprosessissa on hauskaakin seurattavaa,ei ehkä kuitenkaan silmäkulmassa,mutta muuten.
  Värikäs ja hiukan arvoituksellinenkin krapu!
  Vaan kyllä ovat kauniit nuo puut,jotka notkuvat lunta!❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylläpä on Aino osannut olla kiitollinen, että sai pitää silmänsä. Pelko oli tapahtumahetkellä kova. Mutta iso totuus on, ettei vahinko tule kello kaulassa. Vahingot löytävät oman aikansa ja iskevät.
   Juu, mustelmien värikirjo on monta sävyä paranemisprosessin aikana. Vastahan tuota ihmettelin kun lumen pudotuksessa putosin itsekin ja loukkasin rintakehän ja pakarasta alaspäin koko jalan sivun. Oli reippaan näköiset mustelmat!
   Kiitos kuvakehusta.

   Poista
 13. Lääkärit kuulevat varmastikin mitä ihmeellisimpiä selityksiä! Kun mun pojille sattui ja tapahtui, viedessäni heitä ensiapuun selvästi kyseltiin pojilta kuinka tämä haaveri oli tapahtunut. Hienoa, että utelivat. Olisihan taustalla voinut olla perheväkivaltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Selitysten satuiluista olisi itse satusetä Anderssenkin kateellinen. Eikä lääkäreiden ole varmastikaan aina helppoa erottaa totuutta keksityistä.
   Vähän samaa jutteli minulle miniäni, kun pojanpoikani parin päivän välein kaatuilivat huulensa halki, tais olla toisella haava silmäkulmassakin. Epäilytti, onkohan totuus kaatumisissa?

   Poista
 14. Juuri näitä epäilyksiä riittää, varsinkin kun on kysymys naisihmisestä. Aino kuitenkin tuntuu olevan aika tervejärkinen tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa olla hyvä huomioida väkivallan mahdollisuus, mikäli aikuinen (tavallisimmin juuri nainen) tai lapsi joutuu paikkailtavaksi tämän tästä samantyyppisten "vahinkojen" vuoksi.
   Aino osasi aavistella, ettei hänen tarinaansa silmää räpäyttämättä ehkä uskota, vaikka se oli totuus.

   Poista
 15. Muuten uskottava selitys tuo kuusenjalka, mutta syyskuussa?
  Itse olen käynyt lääkärissä kaksi varvasta murtuneena, kun potkaisin miestäni sääriluuhun. Hän tuli halaamaan takaapäin, kun tiskasin. Leikkimielisen potkun seurauksena hauraat luut murtuivat. Kyllä hävetti. Toisen kerran varpaat murtuivat, kun klapi tipahti niille ja jalassa oli Ainot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lentelee kuusenjalat syyskuussakin! Oli työpaikalla siivouspäivä ja Ainon osaksi tuli välinevaraston järjestely ja siivous. Ajankohta todella syyskuu ja päivä lauantai.
   Sun varpaat ovat suojelua vailla, kun noin murtuvat. Klapin tipahtamisesta jalkaterälle minullakin on kokemuksia, ei murtumiin asti kuitenkaan.

   Poista
 16. Tekevälle sattuu. Kuusenjalkaselitys on vähän hassu syyskuussa, mutta voi se olla tottakin. Tippu kun kolusi hyllyjä. Jännä sattuma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isomman ajan nuo kuusenjalat ovat jemmassa hyllyillä, kuin tositoimissa joulun aikaan.
   Totta oli, mitä kerroin. Tuli siivouskomento töissä, ehkei se minua niin miellyttänyt, kun liian reippaasti nykäisin varastotikkaita ja samalla kuusenjalan reilun parin metrin korkeudelta. Sattui se, kun osui.

   Poista
 17. Olipa opettavainen tapaus. Kiipesin heti keittiötikkaille katsomaan mitä vaarallisia tavaroita olen säilönyt kaapin ylähyllylle. Uhkaavasti siellä minua tuijottivat teräksiset mehumaija ja 10 litran kattila, raskaat kristalli- ja lasivaasit, vanha silitysrauta jne... Jäin harkitsemaan niille paikanvaihtoa toisen kaapin alahyllyjen tyynyjen ja täkkien kanssa.
  Kauniin unenomainen huurremetsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, opetti sen verran, että on tullut katsottua vähän tarkemmin tekemisiään ja ehkä otettua rauhallisemmin. En enää hapuile ylähyllyiltänäkemättä mitään. Järkevää on valita koville tavaroille sellaiset paikat, etteivät kimppuun käy missään tapauksessa.
   Kiitos - metsä on nyt kaunis myös täällä, vaikkei lumisadetta ole ollut kunnolla viikkoon, vain hieman pakkaslunta tuprutellut. Pakkanen on pitänyt lumet oksilla.

   Poista
 18. Joulukuusenjalka sopisi tosiaan jouluun paremmin, mutta kyllähän se kuusenjalka on olemassa muinakin kuukausina. Olen taipuvainen uskomaan Ainoa ja ettei taustalla ole kummempaa draamaa koska Aino itse vaikuttaa niin iloiselta <3

  Hauska krapu ja komea tuo kuva, jopa hieman aavemainen kun lumi on peitellyt kaiken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä se totuus, kuusenjalka asuu monen huushollin jollain hyllyllä jossain kohtaa enimmän ajan vuotta. Ainon tarina on tosi, hän sai raskaan kuusenjalan putoamaan silkkaa huolimattomuuttaan. Ajankohta oli myös syyskuu. Hiljaisen työpäivän takia hän sai komennuksen siivoamaan! Ei tarinaa tainnut uskoa tikkaava lääkärikään!
   Kiitos, kuva on edellisen lumituiskun ajalta. Tällä erää olen säästynyt lumitöiltä, mutta ei ulkonakaan tarkene. Tuuli ja yli -25 .

   Poista
 19. Auts! Mutta nyt jäi malkuttamaan, että miten se kuusenjalka syyskuussa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilkeä juttu koko joulukuusenjalan putoaminen oli. Älä suotta anna malkutukselle aihetta. Juttu on tosi. Tapahtuma-aika oli todella syyskuu, ehkä vuosi 1986. Ikänsä Aino muistaa varoa putoavia joulukuusenjalkoja.

   Poista
 20. Tuollainen selitys on erikoisuudessaan jo ihan uskottava! Kaapin oveen sitä törmäillään useimmiten silloin, kun ihmisen nyrkki on mustelman aiheuttaja. Ps. Ihana kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KYllä Aino sai kertoa monesti tuota mustan silmäkulmansa historiaa ja epäilijöitä riitti, mutta totuus ei pala tulessakaan.

   Poista
 21. Ehkäpä siinä oli tarve päästä ihmisten luokse, ottia tuata...

  VastaaPoista
 22. Ihana stoori, niin hankala tapaturma, mutta niin valoisasti kirjoitit.
  Ja toi sinun lumikuva - jestas, kuinka kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Muisto se enää on, eikä tee edes kipeää.
   Tuommoisia ovat taas puut täällä. Lunta ja pakkasta on riittämiin, siis kunnon talvi. Kuten teilläkin.

   Poista
 23. It really has to hurt a lot.
  The text is extremely descriptive. And the thought of the children's reaction is very moving. It really is a very instructive story. I like it very much.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you.
   This event is very old. Doesn't hurt anymore.
   The children in the yard say directly what they see, they are not surprised.

   Poista