sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Taivaantulia
Valmistauduin kolmantena iltana etsimään komeettaa, mutta kesken tähtien kuvaamista taivaalle alkoi ilmaantua värejä, ensin pohjoisen puolen taivaalle, pian joka puolella taivasta leiskui vihreänä ja punaisena. Koskaan aiemmin en ole katsellut näin kauan ja näin komeita revontulia. Ei niitä kameralla vangituksi saanut sellaisessa loistokkuudessaan, mitä ne todellisuudessa ovat. Ne leviävät ja loimuavat, juoksevat pitkin taivaan kantta kerääntyen välillä pääni yläpuolelle sädehtimään joka puolelle. Ihailin ja ihmettelin tätä huikeaa värileiskuntaa pari tuntia. Välillä oli pakko kipaista mökkiin sisälle lämmittelemään, vaikkei pakkasta enempää pariakymmentä astetta ollutkaan, sormissa tuntui, kun kuvia yritti ottaa.


Kuu ja Jupiter pääsivät moniin kuviin. Kuu innostui kuvissa oiken tähtimäiseksi, mutta hällä väliä, en kesken kuvaamisen malttanut paneutua lainkaan kameran säätöihin. Olin vain mielissäni, että vihdoin tuli mahdollisuus kuvata revontulia, enkä halunnut missata.En taida olla pahoillani, vaikka komeetta jäi vieläkin löytämättä. Jatkan yrityksiä.


edit 18.03.2013 :
En malttanut olla lähtemättä vielä puoli yhden aikaan udelleen pihamaalle seisoskelemaan ja  kuvaamaan lisää revontulia, kun ikkunasta katsoen näin taivaalla edelleen vihreitä ja liloja värijuovia.56 kommenttia:

 1. enpä ihmettele yhtään siirtymistäsi komeettajahdista revontulien kuvaamiseen, kauniisti taivaan ovat värittäneet. uskon monen valvovan tänä yönä meidän tavoin ihastelemassa tätä kaunista luonnonvoimaa. käväisin juuri ulkona taas kerran, parhaillaan revontulet näkyvät paksuna vihreänä vyönä yli taivaan kannen hiukan samoin kuin sinun tokassa kuvassasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä innostuin seuraamaan noita valkeita puoli kahteen asti, sittenkin vielä sängystä niitä näkyi. Koskaan aiemmin en ole noin upeita revontulia nähnyt. Mutta se komeetta taitaa jäädä bongaamatta.

   Poista
 2. Upeita revonhäntiä!
  Me emme vaan nähneet, vaikka naapurikunnissa ja -kaupungeissa ne on nähty.
  Kuopus muisteli, jotta olen hänet herättänyt hänet pikku'pikkupoikana yöllä katsomaan taivaantulia.
  Noita puna-liloja värejä ei täällä näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä kelpasi ihailla ja värjötellä kylmässä.

   Poista
 3. Komeita onnistuneita kuvia olet saanut napsittua revonhännistä.
  Koko illan olen minäkin hypännyt ulkona ja töllännyt revontulia. Ovat harvinaisen komeita olleet tänä iltana ja yönä. Komeettaa en osannut katsoa kai oikeasta suunnasta tai sitten se näkyy niin alkuillasta, ettei ole viel kunnolla edes pimeä. Taivaankannella on nyt harvinaisen hienoja liikkeitä, kuun asento ja kaikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi saatiin nuo revontulet vastineeksi, kun komeettaa ei olla nähty.

   Poista
 4. Hui, mikä loisto!! Minun poikani on myöskin kiinnostunut kuvaamaan revotulia ja tähtitaivaita. , mutta näin paljon punaista, en ole hänen kuvissaan nähnyt. Hieno sarja todella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt oli punaista ja vihreää, lilaa myös ja vahvoja sävyjä. Taivaalta löytyy lähes aina jotain kiinnostavaa kuvattavaa.

   Poista
 5. Komeita loimuja taivaalla, hyvinhän nämä sinun kuvasi on onnistunut. Täällä etelässäkin saatiin nauttia todella komeista revontulista. Varsinkin kun asun maalla on valosaaste olematon niin ne pääsivät omaan arvoonsa. Oli sinistä ja vihreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen itse myös melko tyytyväinen kuviini ottaen huomioon, että vasta päivällä hieman lueskelin, mihin malliin kamera tulisi laittaa, mikäli hyvin valovoimaiset tulet taivaalla näkyisi.
   Valosaastetta ei ollut haittana, asun melkoisen erämaassa.

   Poista
 6. Aivan hurmaavia kuvia olet ottanut komeasta taivaan näytelmästä!! Minäkin olen joskus täällä ihan etelässä nähnyt vihreänä loimottavan taivaan, mutta ei mitään noin komeaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta kyllä itse ne taivaalla loimottavat värit olivat hurmaavia ja huumaaviakin. Haltioissani kääntelin kameraa sinne ja tänne.

   Poista
 7. Juuri tuo on hienoa kun lähtee kameran kanssa luontoon. Ei välttämättä saa mitä on mennyt kuvaamaan, vaan saattaa saada jotain vielä upeampaa. Hyvin olet onnistunut revontulikuvien tallentajana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tällä kerralla minun ei tarvinnut lähteä kotipihaa kauemmaksi. Sammutin vain valot talosta ja kuvasin pihasta joka puolelle taivasta. Puutteeksi koin etten pystynyt saamaan revontulia kuvaan horisontin läheltä saakka.
   Sinun revontulikuvasi puolestaan ovat niin loistavia, että mykistyin ihailusta.

   Poista
 8. Huikeaa taivaan ilottelua!!! Mahtavia kuvia!!!

  VastaaPoista
 9. Tosi komeita revontulia. Hyvin onnistuit kuvaamaan:)

  VastaaPoista
 10. Aivan huikeat kuvat revontulista!!! Uskon, että on ollut hienoa katsella tuota valonäytelmää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli suorastaan juhlavaa, niin hämmentävääkin. Käsittämättömän kaunista, kun puoli taivasta hehkyi lilana, sivuillaaan vihreää.

   Poista
 11. Kyllä olet saanut huikeita kuvia. Revontulet niin hienoja ja kuu, myös muita tuikkivia. On sulla onni nähdä revotulet ihan elävästi. Kiitos kuvista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauan olen toivonut, että osuisipa kohdalle kunnon revontulet ja kerta oli nyt. Kyllä niitä oli hienoa katsoa ja kuvata.

   Poista
 12. Väriloistoa taivaalla. Sinun kuvat vain paranee.

  VastaaPoista
 13. Huikean kaunis kuvasarja, jota olen koko talven mielessäni toivonut. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minäkin olen! Olin tosi riemuissani, kun hoksasin, että nyt alkaa värien sinfonita taivaalla.

   Poista
 14. Voi ihana, kiitos, että sain olla sun mukanasi katsomassa niin todella kauniita revontulia!
  Todellakin, ihan kuin olisin siinä itse olut katselemassa niitä, aivan mahtavia olikin!
  Kauniita!

  VastaaPoista
 15. Voi ihanuus, sait vielä kuviinkin ikuistettua! Revontulia katselisi vaikka kuinka kauan. Minulle ne on piirtynyt muistiin vuodelta -73 aivan upeassa väriloistossa, sen jälkeen en ole nähnyt, mutta hyvä kun edes kerran elämässä, on se vaan upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen kerta, kun kuvasin revontulia. Vuosi sitten epäonnistuin täysin. Silloin tulet olivat paljon vaatimattomammat, siltikin oli hirmu pettynyt, kun kuvistani ei ollut mihinkään. Nyt olen mielissäni, otin yhteensä 159 kuvaa ja liki viisi tuntia seurasin lomuja. Välillä pistäydyin sisällä lämmittelemässä ja lataamassa kameran akkua. Ehdottomasti pitäisi hankkia toinen akku.

   Poista
 16. Aivan kuin olisin ollut mukana katsomassa revontulia kun katson kuviasi. Kiitos hienosta kuvasarjasta.

  VastaaPoista
 17. Oletpa saanut huikeita kuvia. Kaupunkien ylläkin ovat leimunneet taivahan tulet viime yönä. Upeaa!

  VastaaPoista
 18. Nämä ovat ihan värisyttävän upeita! Alimmassa kuvasa on jotenkin pelottavaakin kauneutta!

  VastaaPoista
 19. Upeita kuvia, todella upeita. Kuulemma täällä etelässäkin näkyivät revontulet, mutta meillä on niin paljon metsää edessä, ettemme huomanneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisivat näkyä koko maassa. Olin ulkona tutkailemassa sitä komeettaa ja huomasin revontulten alkavan pikkuhiljaa laajeta ja värikylläistyä. Komeetta unohtui.

   Poista
 20. Voi jukra kun olet saanut upeita kuvia!!! Revontulien kuvaamista minäkin haikailen mutta täällä kaupunkioloissa ei niitä näy. Jos onkin joskus jotain niin on paljon muita valoja häiritsemässä ettei ne näytä millekkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Innostuin oikein sydämen kyllyydestä kuvaamaan. Täällä kotipihassa ei onneksi valosaate haitannut.

   Poista
 21. Kyllä hienot revontulet aina yhden komeetan voittaa :) Hienot kuvapalkinnot sait päivystyksestäsi. Kivaa!
  Minäkin ihailin pari tuntia loimutusta, mutta noin hienona ei meilläpäin näyttäytyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, näin tässä kävi ja revontulikuvia sain paljon. Parhaillaan armeijan horneteilla on avuorokauden lentoharjoitukset ja kuuleen, kuin koneet jyrisee yli ja ohi.

   Poista
 22. Kaunista. Revontulissa on erikoiset värit, ihmettelin tuota vihreää. Onko se tyypillinen vai johtuuko jostain. Muuten hyvä väripari vihreä ja lila.
  Täälläkin kuulema näkyi revontulet, mutta olin autuaasti sisäälä illan pimennettyä enkä osannut kurkkia ulos.
  Hienot kuvat olet saanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi kerran sain ihailla näin monivärisiä revontulia. Lilaa oli todella paljon, punaistakin näkyi, sekä vihreää. Kait nämä värit ovat tyylillisiä.

   Poista
 23. Hyvät kuvat olet saanut tallennettua! Ei noita voi kuin ihastella ja ihmetellä, luonnon kauneus on parasta kauneutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuossa viim eöisessä värileiskunnassa ihmettyä ja ihastelua piisasikin.

   Poista
 24. Oi joi mitä kuvia.. Harmi etten sinä yönä kuljeskellut ikkunasta ikkunaan, niin kuin tapanani valvoessa on. Huikaistuin aivan kuvistasi. Kertakaikkisen upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti harmi, jos tykkää revontulia katsella.
   Kiitos huikaistumisestasi.

   Poista
 25. Huisin hienoja revontulikuvia, mukava katsoa täällä, kun itsellä ei valvominen onnistu...! Löytyikö komeetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehket vaan huomannut taivaantulien alkamista, sillä ensimäisiä kuvia otin jo noin kello 20 aikoihin.
   En ole komeettaa vieläkään havainnoinut. Eilen illalla sää ei suosinut komeetan metsästystä, sentään sain korvaukseski komean kuun halon.

   Poista
  2. Sain neuvon etsiä komeettaa luoteen suunnasta valovoimaisella kiikarilla ja lopulta sen löysin, mutta oma kuvauskalusto ei ole riittävä sen kunnolliseen kuvaamiseen.
   Toivottavasti sinua vielä onnistaa...:)

   Poista
  3. Kiitros vinkistä. Nyt on ollut pileveä sen verran, ettei ole ollut mahdollista nähdä taivaalta just mitään, mutta jatkan komeetan etsintää.

   Poista
 26. Upeata kuvia revontulia, hieno luonnon valoshow! Myös täällä etelässäkin revontulia näkyi, vaikkein noin komeana kuin siellä teillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Tuon illan ja yön jälkeen täällä ei ole taivaalla tulia näkynytkään.

   Poista