keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Pohjoisen porstuan puolelta

Minun touhuni taitavat huvittaa jo oravaakin. Ainakin se  huvittuneelta vaikutti, kun pyörin alvariinsa pihassa ja etsin kuvauskohteita. Pihan kahdeksasta oravasta tunnistan jo kaksi, toinen on tämä Heiluvainen ja toinen Ahtaaja. Heiluvainen just ja just maltaa napsia ruokansa, kun on aina liikkeessä. Ahtaaja syö taas koko ajan.Lintulaudan syöjistä en saa kunnon kuvia. Sen verran etäällä tuli syöttöpaikka asetettua. Hyvä puoli sinänsä, ettei lumien sulettua ole puhdistamista, kun akanat putoilevat metsän puolelle ja jäävät varvikon peittoon, mutta mieleisiäni kuvia en syöjistä saa. Päivä sitten keksin konstin ja vein lahjaksi saamani puutarhapatsaan ojan penkalle. Täytin sen pähkinöillä ja siemenillä. Tein todellisen koktailin patsaan vesiallasosastoon ja sitten siirryin odottelemaan vierailijoita.


Viikko-ohjelmaan kuuluu myös tiiviisti kalastus, siis pilkkionginta. Suurinpiirtein joka toinen päivä on kyykötettävä avannolla. Ja mikä ettei, kun ahventa saa ja jos kalat joskus pitävät taukoa, niin osaan minäkin taukoilla.


Lunta ja aurinkoisia ilmoja on viime aikoina piisannut. Tykkyäkin tunturissa. Tosin eilinen ja viime öinen tuuli sitä taas verotti.


Komeetan kuvausyrityksetkään eivät ole unohtuneet. Onnea ei ole ollut matkassa, vaikka niin monena iltana olen reisulleni lähtenyt. Oikein kompassin kanssa etsin sopivaa ilmansuuntaa, mistä löytää komeetta. Eilisen tärväsi sumupilvet, jotka nousivat länsi-luode taivaalle peittäen sen auringonlaskusta eteenpäin.
Vaan ei taaskaan tyhjä ilta, sain kuusta mielestäni ihan kelvollisen halokuvan.


Kaiken huippuna ovat olleet tietysti ne revontulet. Vieläkin haltioidun, kun ajattelen sitä upeaa värien leiskumista. Monta kuvaa meni vähän pieleen, kun niihin piirtyi telkkariantenni. Ei semmoinen näyttänyt hyvältä revontulikuvissa.

53 kommenttia:

 1. Ihania kuvia!
  Ahtaajassa on tuttuja piirteitä entisestä minästäni. Enkelikuva on tosi ihana ja tykkypuut kaunistavat polkujasi.
  Hyvää tätä päivää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun enkelikuviasiahan minä muistin, kun itse lumihangessa peuhasin. Lunta on niin paljon, vielä vitivalkeaa. Tykkypuut ovat kyllä ylempää tunturista, itse asun alempana suon laidalla, missä tykky on pudonnut.
   Mukavaa loppuviikkoa sinulle.

   Poista
 2. Kiitos tuosta revontulipätkästä! Titityyn puolesta olen onnellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, mieltäni lämmittää, kun piditte kuvapläjäyksestäni.

   Poista
 3. Mainioita oravia- persoonia hekin! Mahtavia maisemia siellä teillä! Kalaonnea!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kaikkia kahdeksaa kylläkään erota toisistaan, mutta nyt nuo kaksi hyvin selvästi.
   Tänään siimat eivät käyneet kiereällä, kokeilin useammallakin pikki lammella kalaonnea. Kalat ovat lukeneet kait kalakalenterinsa hyvin.

   Poista
 4. Hieno musiikkivalinta revontulien taustalle.
  Kauniita talvisia kuvia. Kyllä nyt kelpaa lintujen tulla syömään, niin on viehättävä ruokapaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.
   Kovasti toivon, että linnut tulisivat rohkeammin uudelle ruokapaikalle, ovat vielä hieman vierastaneet sitä.

   Poista
 5. Onhan hieno ravintola linnuilla, kelpaa tulla kuvattavaksi. Pilkkijän lepotauko se vasta houkuttelevalta näyttääkin, vaan enpä tiedä uskaltaisinko enää kokeilla.. miten päästä takaisin jaloilleen kun lumi vaan upottaa.. jään siitä haaveilemaan revontulia katsellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pitäis kelvata linnuille, mutta arastelevat kuitenkin. Kyllä lumeen voi huoleta uskaltaa selälleen, pitää vain kääntyä ylösnoustessa vatsalleen ja kömpiä sitten pystyyn. Näin minä jo kömpelönä teen.

   Poista
 6. Oravillasi on oikein nimetkin :) Ihani kuvia ja tunnelmia. Tykkylumiset puut ja revontulet ovat upeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kahdella niistä kahdeksasta on nimi.
   Tykkypuita tykkään käydä ihailemassa ja kuvaamassa nii kauan, kuin tykkyä puissa on.
   Nämä olivat minun ensimmäiset kunnon revontulet täällä, viimeksi katselinkin taivaantulia merellä Uudenkaupungin saaristossa.

   Poista
 7. heh,ihania nimiä olet antanu oraville.minäkii annoin meidän lemmikille,se on vikkelä ja sen on nimensä mukainen,ei pysy paikoillaan yhtäänja ahtaa suuhunsa sen minkä kerkee:D..Voi sielu lepää kuviasi katellen,ihania talvisia,helmeilevän kaunista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juupa juu, ristin kaksi oravaa, kun niille oli niin helppoa antaa nimi. Kiitos, kun tykkäsit kuvistani.

   Poista
 8. kerrassaan mahtavasti taivaatulet leiskuivat, sanoin Antillekkin et näyttäis näitä sun ottamia revontulikuvia porukoille ranskanmaalla! täytyyhän sitä pilkkijän vähän levähtääkkin, et jaksaa saalinsa kotiin kantaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne leiskuivat niin komeasti, etten sanotuksi saa. Revontulikuvat pitäis olla hieman isommassa näytissä, että niistä saisi edes lähelle semmoista oikeaa fiilistä siitä, miltä n etaivaalla näyttivät. Välillä tuntui, että mökillä oli syvä sinipunainen verho kattona, seuraavassa hetkessä mökin yläpuolelta valahti vihreääää! Olihan se huikeaa.
   Kivaa oli tehdä lammen paksussa lumihangessa lumienkeleitäkin.

   Poista
 9. Nyt sait tehtyä kylmät väreet tuolla videonpätkällä, kiitos!
  Onpa kiva kun pihaoravilla on nimet ja nyt saat varmastikin lintuja kuvattua. Rentoutumiskuva on hauska, tykkylumi upeaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista. Oravia on pihassa ihan liikaa, mutta minkäs teet? No, minä annan niille nimiä ja rakennettiin esteeksi katiskaverkkoa, etteivät pääse talon eristeitä nyhtämään omiin pesiinsä.
   Lintukuvaus rentouttaa, toivon kovasti, että oppisin sitä hommaa.

   Poista
 10. Mageeta klassista tyyliä tuossa lintujen ruokintapaikassa :) Vaihtelu virkistää, eikä ole mikään tavis oksalla roikkuva muovipömpeli.
  Mahtavaa, että pilkki-innostuksesi on edelleen jatkunut! Ehtisipä tässä meikäläinenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, mutta linnut ei ole ihastuneet vaihtelusta.
   Tänäänkin olen ollut pilkillä. Taidan itse olla koukussa nyt?? Vaan on se niin mukavaa, aurinko paistaa, valkoinen kaunis maisema ympärillä, omat ajatukset seurana.

   Poista
 11. Suloinen pikku orava ja itse kuvaaja hassuttelemassa lumen sylissä.
  Nautin revontuli/musiikkivideosta. Olet sinä vaan taitava. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä hassuttelin ja tykkäsin peuhata lumessa.
   Kiitos kehuista, ihanaa, että tykkäät.

   Poista
 12. Voi juku, mikä video!
  Kyllä ne revontulet on sitten niin hienoja, niin hienoja, että!
  Kiitos kuvistasi.
  Ja muutkin kuvat ovat hienoja, kaunis patsas linnuille ja paljon onkin heillä syötävää ja kuviakin sitten niistä sait.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ole hyvä vaan.
   Minä kiitän kauniista sanoistasi.

   Poista
 13. Hienoja kaikki. Erityisesti tuo tunturikuva on säväyttävä! On niin hyvä ja tarkka tuo syväterävyys, että olisi kiva tietää käyttämäsi aukkoarvo? Revontulivideokin on tosi hieno. Lumienkelikuva hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Tunturikuva. Tykkäsitkö? Otin sen huikean kirkaana aamuna hitusen ennen kello yhdeksää. Aukko on 5.6.

   Poista
 14. Värikkäitä tulia on ollut sinunkin taivaallasi ;) Hieno video ja halokuva myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seita, kiitos.
   Värejä tulissa todella piisasi. Oli vaikuttavaa katseltavaa.

   Poista
 15. Höh, olet onnistunut kuvaamaan revontulia, niin kuin moni muukin netin tarjonnasta päätellen. Itselläni oli vain kännykkäkamera mukana ja kuvissa ei näkynyt revontulista hippuakaan... No mutta sainpahan ihailla kuitenkin.

  Komea ruokintapaikka, kuin antiikin aikainen patsas. Toivottavasti tintit arvostavat :) Siis myös patsasta eikä vain siemenbaaria.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerta, kun onnistuin ja olin siitä niin hyvilläni.
   Ei täkäläiset tintit arvosta minun antiikin aikaista ruokintatarjotinta, karttavat pikemminkin. Ehkä vielä tottuvat.

   Poista
 16. Kävin näitä jo eilen ihastelemassa, mutta tuli puhelu parahiksi samaan aikaan niin kommentointi jäi. Eli orava on hauska "heiluvainen" ja kuunkehrä aivan mahtava. Lumienkelikin hangessa peuhaa ja linnut saavat nyt olla mannekiineina. Kaikkea hyvää olet saanut kuvattua. Aktiivinen kamerankäyttäjä :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tosi mukava, kun tulit toistamiseen. Kiitos.
   Kuvaan todellakin ahkerasti, olen niin innostunut.

   Poista
 17. Vallan mainio tuo itseään rapsuttavan oravan kuva. Täällä taitaa talvi taittua pikkuhiljaa, tänäänkin on ollut jo plussan puolella lämpötila.

  Fotaaja. Kiitos muuten kirjeestä @->--

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joko tosiaan alkaa keväänmerkkejä näkyä? Täällä en niitä odota vielä ainakaan pariin viikkoon. Tänäänkin tuiskutti lisää lunta ja yhä jaksan odottaa hankikantoa.

   Poista
 18. Kaunis lintujen ruokintapaikka ja linnutkin niin terävinä siinä :-)
  Oravat ovat persoonia, kuten ihmisetkin. Meillä yksi on keksinyt tulla lintulaudalle ennen kuin heräämme, sillä se tietää, että myöhemmin ei saa syödä kauaa, ennen kuin häätö tulee.
  Terveisiä lumienkelille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Patsas näyttää mielestäni kivalta tuossa pihassa, linnut eivät ole sitä oikein kelpuuttaneet, oravat eivät ole lainkaan uskaltaneet hakea pähkinöitä siitä.
   tarkentaminen on minulle kompastuskivi kuvaamisessa, näen sen verran kehnosti, että aivan liian usein tulee epätarkkuutta kuviin.

   Poista
 19. Upeat taivaantulet on teillä leskunut, hienon musikin olet valinnut. Maisemassa teillä myös löytyy parasta, aivan tuli ikävä tuntureille.
  Orava on kuin olisit kesken unien herättänyt niin pöppöröiselle se näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne leiskuivat ja minä kuvasin.
   Maisemani on vaaramaisemia, vaarat eivät yllä aivan tuntureiden mittoihin, ovat kuitenkin tuollaiset 340-360 metriä korkeita, mutta niitä on joka puolella.

   Poista
 20. Kiitos upeasta postauksesta, Aimarii, ja tervetuloa lukijakseni.<33333
  Kyllä siellä pohjoisessa on kaunista talvellakin!
  Laitan sivustolleni linkin blogiisi..:)))

  VastaaPoista
 21. Peikkokin tykkää oravista. Ja revontulista. Pohjoisessa on vielä oikean näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjoisessa on vieläkin hyvin talvisen näköistä ja oloista.

   Poista
 22. Sulla on taas niin upeita kuvia. Taivaan tulet ja maisemat niin hienoja. Veikeä on orava ystänäsi :)

  VastaaPoista
 23. Tulipas makeaa mahan täydeltä - niin oli mahtavia kuvia. Itse en ole koskaan onnistunut kuvaamaan revontulia. Tässä yhtenä päivänä niitä jonkinmoisia oli kuulemma täälläkin, mutta minä makasin kauheassa flunssassa sängyn pohjalla, harmi. Tuo sinun bannerikuvasi salpaa ihan hengen. Kahteen otteeseen kävin Rovaniemellä kuluneena talvena ja bussin ikkunasta vain vilahteli upeat maisemat, yhtään kuvaa en kuitenkaan kameraan ehtinyt räpsimään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eka kerran minäkin kuvasin nyt revontulia. Niitä katsellessa vaan meinaa unohtua kuvaaminen. On niin hieno näytelmä.
   Olet varmaan jo kunnossa. Viime öinä on ollut uudelleenkin revontulia.

   Poista
 24. Ihanaa Aimarii, olet innostunut myös enkelöimään. Upea halo tuossa alakuvassa ja tuota Marjukkaa kompaten, tämä flunssa on ottanut ja ottaa edelleen aika koville:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehmeään hankeen on niin kivaa heittäytyä ja leikkiä. Kömpelyys kyllä jo pakkaa hiukan kiusaamaan.
   Tykkäsin itsekin onnistuneeni halon kuvaamisessa ja lähetin tuon samaisen kuvan myös Ursaan.
   Toivon, että flunssasi on kaikonnut.

   Poista
 25. Ihanaa Aimarii, olet innostunut myös enkelöimään. Upea halo tuossa alakuvassa ja tuota Marjukkaa kompaten, tämä flunssa on ottanut ja ottaa edelleen aika koville:)

  VastaaPoista
 26. Kauniita kuvia. Tuo lintujen ruokintapatsas on ihana:)

  VastaaPoista