lauantai 14. maaliskuuta 2015

Maaliskuun aurinkoa ja pakkasöitä

Taivas ei enää sinisempi olla voi, eikä aurinko heleämmin täysillä porottaa. Vitivalkoinen hanki kimaltelee  ja minun talvenkalpealla nenälläni ja poskipäillä alkaa punottaa.
Seison pilkkiäni uittaen pikku lammen jäällä, silmät kiinni, pää täynnä ristiin rastiin lenteleviä ajatuksia. Ehkä nekin sinisiä.
Silloin tällöin tunnen vapakädessäni hennon nykäyksen. Nyhdän siiman ylös. Joskus on ahven koukussa, useammin se mokoma vain narraa minua. Onnittelen mielessäni ahventa, kun välttää ansan, eikä päädy keittokattilaani. Toisaalta taas myhäilen tyytyväisenä silloin, milloin irrottelen saalista koukusta. Minä narutin ahventa nyt.Lampi on pikkuruinen. Vastarannan puolella suon takana piirtyy vastavaloon tuttu vaara. Toisaalla lampea ympäröi metsä, joka huokailee hyväntahtoisesti kuiskien salaisuuksiaan. Välillä tuulikin innostuu puhaltamaan käkkärämäntyjen oksilta kevyitä  lumitupsauksia ilmaan.

Kun tuntitolkulla saapastelee hangessa, kairaa jäähän reikiä, pilkkii minkä ehtii, niin nälkä tulee väkisinkin.
Rannalta löytyy kelopuita. Ei kauaakaan, kun mieto tervaksen tuoksu leijailee nenään ja pikku koivunkarahkassa työnnetään makkaraa paistumaan.


Pohjoisen porstuassa kevät on erilainen, mitä eteläisessä osin maata, missä krookukset ja lumikellot kukkivat. Siellä myös tulppaanit työntävät vihreää mullasta ja multasormet syhyävät jo vaativasti. Minä muistan omat silloiset kevääni oikein hyvin.

Täällä on hanget vielä korkeat, eikä pälviä lainkaan. Lumen pinta on karhean rosoinen ja laduilla luistava keli. Lumienkelikin siihen syntyy leikiten.


 Kevät on kuitenkin tekemässä tuloaan, vaikka hitaasti. Räystäät ovat lirittäneet vettä jo monena päivänä. Tintit käyvät ahkerasti kurkistelemassa pihan lintupönttöjä. Onpa niille ti-ti-tyykin löytynyt melodiavalikoimaansa. Oravat kisailevat puun runkoa ylös alas sen kun kerkiävät ja aamulla kuulin ensi kerran käpytikan raikuvan rummutuksen. Sen viesti oli ilmiselvä - tää on minun aluetta!

Yöpakkaset ja aurinkopäivät ovat kevään merkkejä. Muutamana yönä ovat revontuletkin leiskuneet. Ei niin voimaikkailla loimuilla, mutta kauniin vihreinä kuitenkin.


Kuuttomaan aikaan tähtitaivas näkyy kirkkaana. Näkyy paitsi tähdet, myös melkoinen liikenne taivaalla. Revontulia kuvatessa saattoi nähdä lyhyessä hetkessä puolen kymmentä vauhtimenijää. Eivät ne tähdenlentoja olleet. Satelliitteja luulisin ja yhden sain myös kuvattua.


Mutta ne kaipaamani kantohanget, ne kerihanget, niin kuin niitä lapsena kuulin nimitettävän. Niitä ei ole vielä tullut.
Seinäkuivalihakin saa kypsyä vielä.

82 kommenttia:

 1. Kyllä nyt kelpaa ulkoilla ja pilkkiä vaikka ei niin suurta kalansaalista tulisikaan. Ja se nuotiomakkaraa maistuisi minullekin vakka en juuri muuten sitä herkkua syö.
  Upeat revontulet ja kuvat!
  Kyllä ne hankikelit sinnekin tulee, täällä ovat nyt parhaimmillaan.

  Aurinkoisia kevättalven päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä upea talvisää on liki viikon verran hemmotellut meitä. Ulkosalla on tullut oltua. Pilkilläkin useita kertoja, mutta saaliit ovat olleet laihanlaisia. Mukavia reissuja silti umpihankihiihtoineen, kun lammelle ei muuten pääse. Ei m-kelkallakaan, sillä metsätieosuus on aurattu.
   Revontulia on näkynyt kolmena yönä perättäin.
   Upeaa kevättalvea myös sinulle.

   Poista
 2. Kylläpä niin mukavan leppoisasti taas kirjoittelit, oli mukava lukea kulumiset!
  Näin jälkeenpäin ajatellen olisin niin toivonut kunnon talvea kuten teillä, kyllä tämä kevät ehtisi tulla hiukan myöhemminkin!
  Luin muuten huolimattomuuttani väärin sanan edellisessä postauksessa, siis ne kerihanget ovat nämä kantavat hanget.
  Toivotaan kaikkea kivaa, lisää tähdenlentoja ja hankikantoja sinne teille talviseen maisemaan!


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leppoisia ovat kuulumiseni tällä kertaa. Huikea kevätsää antaa kirjoittamisaiheita.
   Kyllä oikea talvin talven ajalla on parasta. Kevätkuukausia on oikeasti ainakin täällä vasta huhti-, toukokuu.
   Kerihanki taitaa olla niin murresana, ettei käytetä paljon muualla, kuin itä-hämeessä.
   Talvi on, enkä ole menettänyt toivoani kantohangesta. Ajattelin silloin hiihdellä aamuvarhaisen tunneilla semmoiset erämaahiihdot vaaralta vaaralle. Tiedä sitten, miten selviäisin alamäkeen.

   Poista
 3. Tuollainen maaliskuun tulisikin olla. Paljosta jää paitsi, kun ei kerihangelle pääse pääsiäisen kissoja hakemaan eikä mäkeä laskemaan. Tuollaisia ne olivat täälläkin vielä silloin kun olin lapsi :) Kiitos ihanasta postauksestasi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei maaliskuu maata näytä, mutta muuten näyttää kauniimman puolensa. Varmaan ilmasto on muuttunut lämpimämpään suuntaan, kun maan eteläisemmän osan talvet eivät enää oikein talvilta tunnu.
   Hartolan seutu on paljolti samanlaista, mitä sinun maisemasi, joten lapsuudestani muistan hienot talvet.

   Poista
 4. Näitä sinun pakinoitasi on niin nautinnollista lukea, nytkin melkein tunsin nenässäni tervaksen ja savun tuoksun ja mikä kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä. Noin vähän yritinkin sanojen ja kuvan avulla saada tervas ja savu tuoksumaan lukijalle lukiessaan.

   Poista
 5. Kiva oli postaustasi lukea. Minullakin tuli mieleen, kun lapsena kantohangella kelkalla laskettiin...
  Itse pidän aikaisesta keväästä, mutta lapsenlapsilleni mieluusti näitä talven riemuja soisin.

  Kauniit kuvat revontulista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minustakin aikoinaan keväällä esimmäiset mullan tuoksahtamiset hullaannuttivat. Se tiesi puutarhahommiin pääsyä pian.
   Täällä tulee kevät rytinällä ja nopeaan sitten, kun tulee. Pitää olla valmis se kohtaamaan, ettei havahdu yks kas olevansa kesässä.
   Toki vielä nautin talvesta.

   Poista
 6. Elätte siellä sellasta aikaa, kuin olisin joskus halunnut itsekkin viettää.
  Haluaisin nytkin vielä tietty,mutta sairaus estää edes haaveilemasta sellasesta.
  Siellä on luonto niin paljon puhtaampaa ja kauniimpaakin.
  Talvi on talvi ja kesä on kesä.
  Mutta kiva aina kuulla sieltä teiltä näitä ihania postauksiasi, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Ikävää tietenkin, kun osa haaveista jään haaveiksi. Toki hienoa, että voi ja osaa haaveilla.
   Kyllä minä sanoisin, että sinun maisemasikin on yhtä lailla puhdasta ja kaunista luontoa. Sinulla on paljon ympärilläsi sellaista, mikä puolestaan täältä puuttuu.

   Poista
 7. Teillä vielä täysi talvi, etelässä kukat kukkivat ja meillä tässä keskellä lumivuoret alkavat antautua, pälviä on ja kantohankia. Hienot ulkoilusäät. Pilkillä on mukava istuksia ja hyvänkokoista ahventakin näkyy nousseen. Mahtavat nuo revontulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis talvi onkin. Niin minun mieleeni, vaikka oli rankkaa lumitöiden kanssa, vaikka oli harmaita päiviä koko helmikuun. Mutta upeat pilkki- ja hiihtosäät saatiin. Monen yön revontulet ja tähtitaivas.
   Sinä nautit jo kantohangesta. Se on hienoa aikaa.

   Poista
 8. Jopas on huikaiseva kevään henki ilmassa! Superkomea tuo keltainen revontuli kuva! Ja sinä sait myös napattua tähdenlennon ja revontulen samaan kuvaan. (Jossain iltalehdessä joku kuvaaja oli sellaisella päässyt jutun aiheeksi.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään hönkäilyä on ilmassa. Totta se on, vaan muuten ei keväästä tietoakaan. Satelliitteja kulki tosiaan useita, mutta etsimeen oli vaikea löytää. Sattumaa, että muutamat onnistuin saamaan.

   Poista
 9. Jälleen hienot kuvat ja kerronta, mukavaa luettavaa. Ja niin ihanat ahvenet, minun lempi kala :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kivaa, että pidit lukemastasi.
   Ahven on minunkin ykköskalani, niin paistettuna, kuin keittonakin.

   Poista
 10. Tosiaan, ihan eri meininki kuin täällä etelässä. Ja voi noita revontulia! Nauti luonnon näytelmästä minunkin puolestani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tulee hyvin esille Suomi-nimisen maan pituus. Etelä on kuin eri maata, kuin pohjoinen.
   Kyllä osaan tosiaan nauttia tästä omasta asuinseudustani. Paljon täällä ollaan etelän herkkuja paitsi, mutta on sitten jotain taas vastaavasti, mitä eteläinen osa maata ei pysty antamaan.

   Poista
 11. Upeat revontulet. Kyllä siellä pohjoisessa on toisenlainen kevät, tulee myöhemmin mutta kaunista on. Ja retkellä makkaran paistoa, mikäs sen parempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulia on mukavaa koettaa kuvata. Tarkennuksen kanssa pimeässä vain ongelmia.
   Tänne kevät ehtii nippa nappa ennen kesää.
   Hyvä nuotiomakkara, mikäs on parempaa. itse kököttäminen paistotouhussakin on mukavaa.

   Poista
 12. uskomatonta miten pajon siel on viel lunta, näyttääpi teil olleen kalasoppaa ruuaksi viikonloppuna;)
  kävin heti kurkkimas josko löytäisin blogistasi juttua Koillissanomien sivuilta, ei ainakaan viel tärpännyt...
  tääl leikataan omppupuita ja siivotaan ansaria kylvöjä varten;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mittasin sauvalla ja paikoin metrin lukemat sain. Nopeasti se sitten sulaa, kun on se aika, mutta mihin joudutaan sulamisvesien kanssa.
   Aikaisessa on kevättouhut siellä. Minulla ei enää olekaan omppupuiden ja kasvihuoneen kanssa puuhaa. Kohdallani ne ovat taakse jäänyttä elämää.
   Miten käynee Rymättylän aikaisten perunaviljelmien kanssa, jos rysäyttää vielä ankarat yöpakkaset.
   Koillissanomiin otin yhteyttä. Ehkä ja mahdollisesti blogistani siellä voi olla vasta muutamien viikkojen kuluttua juttua. Ei varmaa sekään. Aika näyttää ja saattaa itseltäkin mennä ohi, kun ei kotiin tule Koillissanomia.
   Arvaus oli nappiin - kalakeitto on päivän menuu.

   Poista
 13. Nuo revontulikuvat ovat huikeita, samoin satelliitin häntä taivaankannella.

  Muuten tunsin tervaksen tuoksun tätä lukiessani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taivaan tutkailu on elämyksellistä. En kyllästy revontulien kuvaamisesta, en tähtienkään. Toivoisin vaan oppivani enemmän toimimaan kamerani kanssa.
   Aah tuota tervasta, kun sen tuoksu leviää nuotiopaikalla. Hienoa, että se sinunkin nenääsi asti leijaili. Se virittää tunnelmaan.

   Poista
 14. Kiitoksia, jotta sain olla pilkkiretkellä mukanasi.
  Ihania kuvia kaikki.
  Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kivasti tuohon nuotiolle mahduit ja viereisille reiille pilkkimään. Hiljaksiin on hienoa kuunnella luontoa ja auringon helliä naamaansa.

   Poista
 15. On antoisaa käydä täällä ihailemassa kuviasi, maisemia ja lukea tarinoitasi. Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilo on puolelleni, kun käyt kurkkaamassa blogiani ja kerrotkin käynnistäsi.

   Poista
 16. Ihana retki. kiitos mukavasta postauksesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, pilkkiretki näin komeana aurinkopäiväna on kerrassaan hieno juttu.

   Poista
 17. Kiitos ihanasta kevättalven postauksesta, aimarii! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä tulee kirjoitettu ja kuvattua, mikä on itseä lähinnä ja mistä tykkää. Nyt on kevättalvi parhaimmillaan ja mukavaa, että viihdyit kevättalvessani.

   Poista
 18. Voi miten mukavalta kuulostaa pilkkiminen ja tulet sen jälkeen. Tervaksia täältä ei löydy, mutta tulille olen onneksi päässyt minäkin. Ja lumienkeli, onpa se kaunis. Kerran olen tänä talvena lumienkelin tehnyt minäkin.

  Taivaalla on vilskettä, hienosti olet saanut satelliitin kuvaan. Täällä menee lentokoneita yli tiuhaan, asun vissiin lentoreitin alapuolella.

  Mukavia keväisiä päiviä sinne pohjoiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumienkelin teen silloin tällöin. Sen tekeminen vaatii oikean mielentilan, eikö?
   Yllättävää on, miten kova liikenne taivaalla oikeastaan on, kun sitä jää katselemaan. Täällä aiheuttaa joskus melua armeijan koelennot.
   Kaiken kaikkiaan retket pilkille tai muuten vain luontoon ovat herkkua. Täällä on helppoa löytää kränkkäpuita tulien tekoon. Harvoin osun semmoiselle seudulle, ettei puuta ole.

   Poista
 19. Kaunista kerrontaa talvisten kevätpäivien vietosta. Osaan kuvitella tervaksen tuoksun ja siitä tulevan savun hajun. Ahvenet maistuvat hyvältä vaikka ovatkin ruotoisia.
  Ihania kuvia, viimeiset revontuli ja tähtitaivaskuvat ovat upeita. Kiitos pohjoisen matkapäivästä, kiittäen idän asukki :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuotiolla viihtyy. Lisukkeena ovat tietysti tuoksu ja silmiä kirvelevä savu. Pikku ahvenet tietysti voi syödä ruotoineen.
   Kivaa todella, että tykkäsit.

   Poista
 20. Ihana kuvasarja taas! Upeat revontulet ja niin kaunis enkeli! Nuotio ja pilkkiminen tuo hienon tunnelman tänne asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännää, että viikolla oli kolmena yönä revontulet. Ne on hienoa katseltavaa.
   Toivoinkin tietty, että osaisin välittää nuotiolla olon ja pilkkimisen ihanuuden, sekä kevättalven upean aurinkopäivän. Ilahdun, jos olen siinä onnistunut.

   Poista
 21. Wow- nice sized Perch you have caught!! Your fire looks inviting and your snow angel makes me smile from ear to ear!
  Your descriptions are wonderful and even though I cannot understand all of the words- I can tell of the beauty you describe! Gorgeous green sky- as always your photos are a feast for the eyes dear Aimarii! Thank you for sharing- and thank you for your last comment- yes, I could read that Finnish(I had to google it) heehee You are very welcome ! hugs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I also use google when read or write comments. My English is nonexistent.
   The catch of perches were 42 pieces. Do you believe that perch soup today was very delicious?
   At last once in winter I use to make snow angel and that time was yesterday because snow was so soft and tempting.

   Poista
  2. Ahh! I do believe that perch soup was delicious!! I had to show my husband the photos!! ")

   Poista
 22. Vastaukset
  1. Ei vissiin vielä tehdä hiekkaenkeleitäkään?
   Pruukaan tehdä vähintään kerran atlvessa lumienkelin ja se kerta oli eilen. Lumi houkutti leikkimään kesken ankaran kalastuksen.

   Poista
 23. Jäällä olen minäkin tänään ollut. Vähän hirvitti, kun jäät paukkuivat alla, mutta onhan sitä vielä 30-40 cm. Veljenpoikani sai pilkillä tänään 5,3-kiloisen hauen!

  Ihania nuo revontulikuvat. Harmi, että Keski-Suomessa niitä niin harvoin näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäitä on syytä varoa. Täällä jäät eivät pauku. Lammen jäässä on 4-5 kerrosta ja ylimmäinen alkaa olla sohjo. Kaira uppoaa lähes kokonaan, ennen kuin reikä on läpi. Paksulti on jäätä, mutta heikkenee nopsaan.
   Komea hauki, onnea kalastajalle.

   Poista
 24. On kiva käydä sivuillasi ihailemassa oikeaa talvea, jollainen meilläkin ennen oli. Maaliskuussa kuuluisi olla lunta ja huhtikuun alussakin vielä aamuisin hankikanto hiihdellä pelloilla pälviä väistellen. Nyt meillä oli "tynkätalvi". Mietin, pitäisikö tähän Suomen kolkkaan perustaa viides vuodenaika? "Esikevät", "valekevät", tai "mukakevät" Hiukan pelottaa liian aikainen lumien sulaminen. Kesä on vielä kaukana, tulee pitkiä, kylmiä viikkoja. Lumikellot, jouluruusut ja sinivuokot, jotka nyt kukkivat, pärjäävät kyllä. Monet aremmat kasvit heräilevät myös. Niille voi huonosti käydä. Talvilevossa niiden pitäisi vielä uinua. Syysviljapellot ja heinämaat kärsivät. Toivotaan, että selviävät!
  Pitkä on Suomi ja eri aikaan tulee kesä, mutta tähtitaivas on sama meillä kaikilla! Täälläkin on nyt ollut selkeitä öitä. Laskiaissunnuntaina kantoi hanki ja sain hiihdellä minäkin silloin, nyt lunta on vain joissakin varjoisissa notkoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvesta ollaan niin monta mieltä, toist tykkää, toiset ei ja paljon siltä väliltä. Toki oikea talvi oikeaan aikaan mielyttää useita. Vaan ei Luoja meiltä kysy lupaa,. Tekee millaisen talven tykkää.
   Siellä päin on kevään aika venynyt, syyspuolella samoin, ei siinä talvelle paljon aikaa jääkään, vaikka talvilepo luonnossa on hyvin tarpeellinen ja lumipeite suojaava.
   Ihaillaan edelleen tähtiä ja katsotaan, miten kevät meillä kummankin suunnalla etenee.

   Poista
 25. Upeita kuvia. Tähdenlento kaiken huippuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen, ettei kyseessä ollut tähdenlento, sikseen hidasta oli matkanteko. Joku ihmisen sinkoama kapine taivaalla matkaa teki, ei kuitenkaan lentokone. Luulen varmimmin satelliitiksi.

   Poista
 26. Mahtavat maisemat ja tuo tähtitaivas! Ihanaa! Ei se mitään vaikka ei krookuksia olisikaan, siellä lumi sulaa nopeasti sitten kun sen aika on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähtinen taivas on upea tuijoteltava. Selkeällä säällä tajuaa oikein hyvin niiden käsittämättömän määrän ja kuvia ottaessaan, kun tietokoneella valottaa lisää, niin tähtiä löytyy vielä monta kertaa enemmän.
   Kyllä minäkin toivon toukokuulle ajan ehdittyä, että lumet saisivat viimeistään silloin vauhtia.

   Poista
 27. Upeat taivaskuvat!
  Mainio pilkkireissu. Aurinko ja valkeat hanget - mikä ihana yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pilkkireissu oli kevään antoisin myös saaliin puolesta. Aina ei kalaa ole tullut, on reissut olleet pelkkiä nuotiolla istuskelua, kahvittelua ja makkaranpaistoa.
   Keväthanget on niin hohtavat, että silmiin käy. Aurinkolasit on trapeen, mutta harvoin käytän niitä, kun ne muuttaa maiseman värin.

   Poista
 28. Kivat kalanjörrikät ja makkaranpaisto, mikäs sen hauskempaa noissa maisemissa. Mahtavat ovat revontulet olleet. Upeita tähtisiä taivata olen nyt ahkerasti ihaillut. Jopa pikkuotava on erottunut hyvin, vaikka näköni on tietysti heikennyt. Revontulia en ole nähnyt tai sitten en sellaiseen aikaan ole taivasta töllöttänyt.
  Tähtitaivas on niin erilainen kevättalvella, kun iso viitonenkin ihan eri asennossa ja kohdassakin kuin syksyisellä taivaalla. Nyt löydän jo Kassiopeijan tähdistönkin, se on melkein kattoni päällä :-)
  Niin sitä matkataan ja liikennettän on monen moista taivaalla ja ensviikolla Auringon pimennyskin, ellen ihan väärin muista. Kepeitä hiihtokelejä edelleen sinne kairaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopas muuta. Kyllä nämä meikäläisen harrastukset ovat vieneet mukanaan, ei aikaa jää kauniina päivänä paljon muuhun.
   Tähtiä tunnen huonosti, vaikka usein otan opuksenkin avuksi. Otava on näinä aikoina kuta kuinkin mökkini yläpuolella. Huikeaa on katsella Linnunrataa, joka selkeänä yönä näkyy niin hyvin.
   Auringon pimennys on tulevana perjantaina noin keskipäivällä. Pitää hankkia silmäsuoja sen katsomiseen.

   Poista
 29. Upean enkelin olet tehnyt. Nuo revontulet suorastaan mykistävät kauneudellaan. Onnellista oloa sinulle sinne uskomattoman kauniiseen kotipiiriisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva heittäytyä pehmeään hankeen tekemään lumienkeli. hetken makasin selälläni ja katselin huikean sinistä taivasta. Tuntui, että sain siivet.
   Sinulle aivan samoin, onnellista aikaa uudessa kotipaikassa.

   Poista
 30. Upeat kuvat! Minusta on todella hauskaa ja kiintoisaa katsella tähtiä ja niiden muodostamia kuvioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla tavoin minäkin tykkään katsella tähtitaivasta niskat kipeäksi asti.

   Poista
 31. Ei ole kantohankia, totesin kun ajelin Kuusamoon. Mutta lunta on riittävästi. Kauniita revontulten loimuja olet kuvannut. Ehkä niitä vielä saisi nähdä. Tosin, pilvisempää on luvattu taas tulevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on ollut vielä aurinkopäivä, mutta huomaan kyllä, että on alkanut pilveillä. Lunta on, ei ole paljoakaan hanki madaltunut, kun kokeilin tämän aamuisella pilkkireissulla. Hangen pinta on kovaa, mutta hankikantoa ei todellakaan ole. Ehkä vasta huhtikuulla, uskoisin.

   Poista
 32. Upealta talvelta siellä näyttää, hyvä niin. Kevät tulee sitten aikanaan. Lumienkeli sykähdyttää. Pitäisiköhän merenrannalla kokeilla hiekkaenkelin tekoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usean päivän ajan on ollut huikean aurinkoinen sää, oikea toivesää ulkoiluun. Talvi jatkuu kauniina ja lumienkeleitäkin voi vielä tehdä.
   Kokeile ilman muuta syntyykö rannalle hiekkaenkeli.

   Poista
 33. Hienosti revontulet roihuaa. Täälläkin niitä näkyi, muttei tullut lähdettyä yöllä kuvailemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovat todella roihunneet useana iltana ja yönä viime aikoina. Pari yön seutua itse värjöttelin kuvaamassa. Tiistaina oli aivan huikea näytös taivaalla.

   Poista
 34. Kuvat kertovat paljon.
  Aivan mieli tekisi tuonne teillepäin noihin maisemiin hiihtelemään - pääsiäisenä Tievatuvalle sentään lähden...
  Kantohankia on ollut täällä etelässä, jos näitä lumia nyt enää hangiksi voi sanoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvilla saa paljon sanottua kerralla. Toiusaalta sanoilla kuvailkeminenkin on mukavaa.
   Kivaa, että siellä oli kantohanki, kyllä sen päällä kävely sinne, minne mieli johtaa, on kevään parhaimpia anteja. Minä oottelen vielä hangen kovettumista. Vielä se ei kestä, on niin paksusti lunta, eikä tarpeeksi lauhaa ja päälle kireitä pakkasia.
   Tievatupa on Saarisellä. Siellä hienot maisemat. Toivotan riemastuttavia hiihtokelejä. Suositella voin kyllä Koillismaankin, nimenomaan Syötteen seudun latuverkostoa. Se on hyvä ja kehuttu.

   Poista
 35. Tulin kurkistamaan, josko näkisi lapin revontulikuvia. Olihan niitä ja paljon muutakin kaunista katseltavaa. Bannerikuvakin on aivan parasta mitä voi olla.
  Mitähän nuo kuvaamasi vauhtimenijät oikein ovat? Meillä kyllä näkyy noita satelliitteja, mutta ne ovat melko rauhallisesti kulkevia "tähtiä".
  Kantohankien puolesta meitä on onnistanut tänä talvena. Jo viikon verran on saanut kulkea hangilla ja on ollut mukavaa kun saa mennä minne vain.
  Mukavaa kevättalven jatkoa sinne pohjoiseen ja kyllä uskon, että ne kantohanget sinnekkin vielä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa. Kyllä minäkin muutamana yönä revontulia kuvasin. en saanut lähdetyksi tunturiin, vaan ihan omalta pihalta. Kaksi vuotta sitten oli myös näin komeat tulet. Nyt oli mahtavaa katsella suoraan ylös, kun punaista ja vihreää säkenöivä korona levisi joka puolelle. Aivan huiekeaa katseltavaa, suorastaan mykistävää.
   Kyllä monet ovat saaneet nauttia kantohangista, kuten sinäkin. Minä siis oottelen yhä.
   Bannerikuva on pilkkireissun antia. Aina kuvaan nuotiota ja kahvinkeittoa lumesta. Jotenkin se viehättää.
   Mitä sinun villiturkeillesi kuuluu?

   Poista
  2. Villiturkeille kuuluu hyvää vain. Olen ostanut niille kaikenlaisia herkkuja, kuten kalkkunan kauloja, kuivattuja sian saparoita, jauhelihaa ...
   Hyvin näillä eväillä porskutellaan.
   Lintuja unohtamatta. Palokärkikin on löytänyt tarjoamani ruoat.
   Omaa blogia en ole päivitellyt. On niin paljon kaikkea muuta työn ohella.
   Kevättalven jatkoja sinne.

   Poista
 36. Kiitos, taaskin täydellistä kuvasarjaa ja kerrontaa ihmisen ja luonnon elämästä.
  Revontulet ovat värittäneet erityisesti viime aikoina taivasta ja on saanut olla haltioissaan.
  Hyvää kevät talvea myös sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulia on ihasteltu useana iltayönä. Kyllä se on komea värinäytelmä. Hienoa, että tulet ovat näkyneet liki koko maassa.
   Kevättalvi on parhaimmillaan, kuten pilkki- ja hiihtokelit.
   Sinun maisemissasi taitaa olla kevät jo oikein pitkällä. Siispä hyvää kevättä.

   Poista
 37. Vai ollaan sitä käyty raitapaitoja narraamassa. Hieno tunnelma kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä niin. Joskus tekee mieli saada ahvenia keiton verran. Väliin se onnistuu, toisinaan taas saa palata tyhjin toimin. Tunnelmaa on pilkkiessäkin.

   Poista
 38. Kun käy Karsikonperällä, kuluu aina hetki ennenkuin palaa takaisin omaan todellisuuteen. Revontulikuvien ja taivaan satumaailmasta enkelikuviin ja makkaravetoiseen retkeen. Mahtavaa, sanon minä.

  Pilkillä mekin kävimme, mutta kalat pitää kyllä ostaa Mäkisen matalikolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan mahottoman mukavaa, että tykkäät reissuista täällä Karsikonperällä.
   Tosi vähän on tänä talvena kalaa noussut pilkkimällä.

   Poista
 39. Ihan on talvi näköjään sielläpäin ja todella kaunista! Kauniisti sait kuvattua revontuliakin, olisi ollut niin kiva nähdä niitä luonnossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edelleen meillä on täys talvi. Tänäänkin tein lumitöitä reippaasti. Tuli yöllä uusi kaunis vitivalkea lumi.

   Poista
 40. Kaunis talvinen postaus.
  Lapsuuden mistoihin sisällän tällaisen talven, kantohanget ja auringon. Kun tämä talvi jäi täällä väliin, niin on kuin kunnon talvesta olisi ikuisuus (vaikkei tarvitse kuin mennä muutama vuosi taaksepäin, kun etelä hukkui lumeen ;) Ihanat revontulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsuudesta minä myös muistan kunnon talvet, sitten oli 40 vuotta väliä, jolloin oli talvi ja ei ollut talvea. Nyt on taas todellinen talvi, paljon lunta, pakkasetkin napakat ja ihaninta just nuo kevätpuolen kantohanget.

   Poista