tiistai 24. maaliskuuta 2015

Pysähtynyt olo

Olen vetänyt tovin ajatusviivaa
Pysähtynyt vain olemaan ja tuijottamaan ruudun takana leijailevia lumihiutaleita, jotka tuiskutuuli pistää ajottain vinhasti pyörähtelemään. Nopeasti pihakuusen oksille alkaa kertyä valkoista ja kohta koko piha peittyy neitseellisen puhtaaseen koskemattomuuteen   Orava ei ollut lumentulosta moksiskaan, muttei viitsinyt jäädä sitä kanssani ihmettelemään.Sataa toista vaiko kolmatta päivää. Laskuissa menen jo sekaisin. Taitaa tehdä kevättä.

Olin ajatellut tehdä päivästä siivouspäivän ja sitä ajatellen valitsin  siivousmusiikkia.  Tavallisesti tässä huushollissa ei ole mikään soittopeli äänessä, mutta siivotessa kaipaan melankolista taustaääntä. Nimenomaan haikeaa taustaääntä. Joskus käy, että musiikki vie mukanaan ja siivous siirtyy tuonnemmaksi. Näin nytkin, vain matot sain pudisteltua ja luutuusveden valmiiksi ämpäriin. Lohdutan itseäni, etteivät kotihommat mihinkään karkaa, vaikka luvankin antaisin.

Tietokoneelta etsin Schubertin Serenaden, vaihtoehtona usein on Beethovenin Silencio tai Lisztin Liebestraum. Tällä erää aloitin Serenadella ja se soi ja soi......aina vain alusta uudelleen.Kävin aamupäivällä hakemassa kissaksia ja koivunoksia maljakkoon. Ovatpa valmiina, kenties huomenna olen ahkerampi kotiaskareiden kanssa.

58 kommenttia:

 1. Hyväähän se tekee välillä vetää sitä ajatusviivaa. Eipä ole siivous minuakaan viime päivinä houkutellut. Siihen ei auta nyt musiikkikaan.
  Eikös sitä sanota, että uusi lumi on vanhan surma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on tullut melko pitkälti viivaa. Musiikki teki tepposet, jäin siihen j atyöt unohtui.

   Poista

 2. Mitä sitä siivoamaan kiun voi tehdä muutakin tai olla tekemättä mitään. :)

  VastaaPoista
 3. Ulkona viuhuva lumisade antaa hyvän syyn vetää fleecepeittoa ympärille ja laiskotella. Tekee hyvää välillä vain olla, pysähtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa oli vain kuunnella musiikkia ja isosti. Illaksi virkistyin ja lähdin kuntopiiriin, jossa tehtiin tunnin lumikenkäkävely.

   Poista
 4. Kurrekin on pysähtynyt mietiskelemään..;-)

  Sitä ajatusviivan vetoa esiintyy täälläkin. Mitäpä hötkyilemään suotta, kun ei ole kiirettä minnekkään.
  Välillä vastapainoksi iskee tekemisen vimma...siinähän tasoittuu laiskottelu.

  Serenaden on vahvasti tunteita läikyttävää musiikkia, todella kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, mitäpä hötkyilemään valmiissa maailmassa. Serenade on sopivan melankoliaa.

   Poista
 5. Sitä siivotaan täälläkin vähän niin kuin inspiraation ehdoin :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sais minulle ehkä hiukan useammin tuo inspis tulla, vaan aina keksin verukkeita. Siinä oon hyvä.

   Poista
 6. Harmittaa joskus etten osaa vaan olla, se tekisi välillä erittäin hyvää!
  Täällä satoi lunta vuorokauden ympäriinsä ja tänään kun painoin työpaikan oven kiinni niin kadut alkoivat olla jo melko kuivat, yllätti!
  Ei ne siivoustyöt mihinkään karkaa, kyllä ne malttavat odottaa, maailmassa on niin paljon kivempaakin puuhaa :)
  Täällä on käyty keskustelua, miten ja mistä pajunkissoja saa kerätä.Se on sallittua pienissä erin, siihen päädyttiin.


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika on ollut nuorempana, mutta olen oppinut löysäämään. Kyllä se on kannattanut.
   Täällä on paju "roskapuu", joka valtaa vanhoista pelloista koko ajan lisää alaa. Koko viime syksy niitä kaadettiin ja vesattiin tulen ruuaksi. Vielä pajuja riittää, liiaksikin, mutta kaikki pajut eivät kuki kissaksin.

   Poista
 7. Musiikki soi meilläkin kun innostun siivoamaan, tosin hieman rytmillisempää kuin sinulla. On hyvä ollakin päiviä jolloin on vain ja nauttii olostaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä minun tempo siivotessa on niin verkkainen, että Serenadi on passelia tahdittamaan luutun heilutusta.

   Poista
 8. Kotiaskareet sujuvat kyllä huomattavasti paremmin musiikin voimalla. Mulla pitää soida silloin musta, karkea blues. Mutta nyt ajauduin tuonne klassiselle puolelle linkkisi kautta ja jumituin kuuntelemaan Kreisleria huilulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harvakseltaa oikeastaan kuuntelen mitään, tahtoo sanoa siis, harvakseltaa siivoilen. Vähän eri musan tahtiin sinun kanssasi kotiaskareita tehdään.
   Joskus mulla saattaa klassisen sijaan kulua Kalevi Korpi ja Mun on tarinani satu rakkauden.

   Poista
 9. Lunta on satanut ja olen joutunut miltei koko päivän ajelemaan tuolla loskaisilla teillä. Kieli keskellä suuta ja polvet jäykkinä. Mutta äiti aina ennen lohdutti, että uusi lumi on vanhan lumen surma. Kyllä se siitä, nyt jo näyttää selkenevän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumisadepäivä täälläkin, muttei loskaa, vaan reilusti lunta. saattaa hyvinki olla, että uusi lumi pehmittää vanhaa, mutta nyt kertyi paljon lisää kuitenkin.

   Poista
 10. Pysähtynyt hetki olisi kaikki hyvä joskus viettää. Pysähtyä hetkeksi kiireestä, henkittää ja antaa vain asioiden ja ajatusten tulla ja mennä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ei ollenkaan paha juttu ottaa lunkisti. Nautin päivästäni, vaikka matot jäivätkin terassille yöksi ja siivous tyssäsi kohta alkuunsa.

   Poista
 11. Schubertin iki-ihanaa serenadia kuuntelee mieluusti aina, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö? Siis Sinäkin kuuntelet tuota Serenadia? Minuun vetoaa juuri melodian haikean oloinen melankolisuus, joka joskus avittaa kotiaskareissa, joskus käy päinvastoin.

   Poista
 12. Siivousta täälläkin kaivataan, vaan ei ole ketään muutakaan siivoamassa - joten kai se siitä vähitellen, kun aurinko alkaa paistaa, reupeaa siivousvimmakin iskemään päälle.
  Nauti nyt musiikista hötkyilemättä - kyllä kaiken tekemättömän taakseen jättämän edestään löytää.
  Pajunkissoja on juuri nyt meillä pöydällä työn alla - virpovitsojen valmistusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun siivoushommat ajoittuvat lähes aina suttukelille. Kaunista päivää en raaski käyttää siihen. Tänään olisi kaikin puolin ollut just sopiva kotiaskareiden päivä, vaan toisin siis kävi. Aamulla törmään ensimmäiseksi puisteltuihin mattoihin terassilla. Eivät ne siellä kastu, pikemmiten raikastuvat, kun pakkasta on jo -18 astetta.
   Pääsiäistä ajatellen minäkin pajunkissani hain. Olivat niin pieniä, joten katson, kasvavatko maljakossa.

   Poista
 13. On se vaan niin, etteti elämä siivoamalla parane, hi!
  Olet sen oivaltanut.
  Mutta joskushan on vähän kuin pakko pikkasen siivoilla, mutta se pitää silloin ainaskin musiikin voimin tehdä ja nauttia samalla, kun siivoaa.
  Olet sen taidon löytänyt!
  Keväisiä siivouspäiviä sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, elämä ei parane, jos aina siivoaa, mutta tietysti siistatussa huushollissa on kiva olla. Toki minäkin siivoan, vaikkei se homma minua aina ihastutakaan.
   Osaan toisinaan tehdä siivouspäivästäkin kivan. Mitä surullisempaa musiikkia, sen aktivoivampaa minulle.

   Poista
 14. Ihanaa että jollakulla toisellakin on taipumusta unohtaa siivousämpäri lattialle. Ei ole koskaan mokoma karannut, joten mitäpä sitä huolehtimaan. Tuhruilmallahan mitään ei huomaakaan, mutta aurinko pahulainen on saa minutkin joskus toimeen ;-DD Lunta saatiin vähän enemmän kuin laki sallii tähän aikaan, mutta ei kai se iäksi jääne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meitä ainakin kaksi, joille jää ämpäri tykötarpeineen lattialle siivouksen päälle tai jopa kesken sen. Tai enpä tiedäkään, missä vaiheessa sinun ämpärisi "unohtuu".
   Sinulla on niin päin, että aurinkoinen päivä pistää rättiä heiluttamaan, minulla just päinvastoin. Tuhruilma on siivousilmani.
   Tänään mittasin lumikenkäkävelyllä, että suolla oli hangen paksuun 120 senttiä ja se on paljon.

   Poista
 15. Onneksi ei tarvitse siivota, iski taas joku flunssa uudestaan tai jotain.

  Schubertin serenadi on kyllä kaunis, minulla on tapana päiväunille mennessä kuunnella klassista musiikkia, se antaa levollisen unen ilman painajaisia, olen huomannut.

  Viimeksi ostin Mozartin kuolinmessun, se on kaunista, pyhää, eikä sitä kuunnellessa ahdistu vaan tuntuu, nimestään huolimatta, vapauttavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tietenkää kipeänä voi, ei saa siivota. Minullakin on homma edelleen vaiheessa. Matot terassilla. Oli napakka pakkasyö -25 ja niin aurinkoinen aamu, että lähdin lumikenkäkävelemään.
   Minulle on melko uutta klassinen musiikki, muutamia vuosia sitten se vain kolahti.. Puhelimessni oli pitkään soittoäänenä Lisztin Liebestraum. Ihastuin siihen ja joskus unohdin vastata, vaan jäin puhelimeni soidessa vain kuuntelemaan soittoääntä. Harmitti, kun en uuteen puhelimeeni ole saanut sellaista. Puhelinäänen haku on alunperin syy klassisen musiikin kiinnostukseeni.
   Mozartin kuolinmessua en tunne, vaan tutustun.

   Poista
 16. Hieno oravakuva ja kauniit pajunkissat. Juu, ei se siivoaminen mitään hauskaa hommaa ole. Aurinko ikävästi muistuttaa likaisista ikkunoista ja pölystä. Vielä sain siirrettyä ikkunanpesua, kun tuli niin kovat pakkaset.
  Lunta tuli, onneksi ei sentään tupaan. Nyt on aivan talvista taas :-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oravia pyörii pihassa useita, jopa niin monta, etetn enää erota niitä, vaikka olen antanut niille nimet. Kyllä minuakin joskus kiusaa likaiset ikkunat, mutta syytän siitä lintuja, jotka käyvät naputtamassa ikkunaan vaatimuksiaan. Pölyä siunaantuu, kun pienet tilat, kyllä sen kanssa pärjää.
   Lunta on täälläkin julmetun paljon, mutta aurinko paistaa täydellä naamalla. Tulin vasta lumikenkäilemästä.

   Poista
 17. Hilaisista hetkistä ja ajatuksista syntyy luovuus. Niin kuin tiedät, kaipaan elämässäni juuri nyt niitä hetkiä.

  VastaaPoista
 18. Boa tarde, fotos maravilhosas de um ambiente natural com enorme beleza, nunca tive o prazer de ver um esquilo.
  AG

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Good evening AG, thank you for your comment. I am glad you like my photos. Really, you have not seen squirrels. We have them in the garden too many.

   Poista
 19. Ihana antaa ajan joskus seisahtua.
  Siivousta ei kuvaan vie.
  Ihana kurre.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin parasta itsehoitoa olla vain ja tykätä olostaan. Meidän kurreilla alkaa olla ilo valloillaan, kun kevät lähestyy.

   Poista
 20. Minäkin avasin antamasi linkin Schubertin Serenaden. Sen haikean kaunis melodia johdatti ajatukseni eiliseen lento-onnettomuuteen ja sen nuoriin uhreihin. Sitä surun määrää, jota omaiset tuntevat ei varmaankaan osaa edes kuvitella.
  Siellä mahtavan luonnon keskellä sinulla upeat puitteet kuunnella kaunista musiikkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen seurannut uutisointia tuosta surullisesta onnettomuudesta. Toivottavasti selviää tutkimuksisissa, mikä sen aiheutti.
   Oliko sinulle tämä serenadi tuttua musiikkia? Serenadeja on säveltänyt varmaan melko moni.
   Tällä hetkellä luonto hellii ihmistä täällä. On aurinko ja kauniit hanget. Tosin aamulla yritin kävellä suolla. Kovin pitkälle ei kävely jaksanut innostaa, kun upotti liikaa. Eilen mittasin lumen paksuutta ja oli 120 cm. On kevätauringolle melkoinen urakka sulatta se.

   Poista
 21. Kyllä se kohta kesäksi kääntyy, kun kellojakin taas siirrellään. :)) Kauniin esityksen löysit tuosta serenadista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Allakan mukaan ruvetaan elämään kesäaikaa, mutta missään muussa sitä ei olekaan. Itseäni harmittaa koko kellojen vekslaus. Ihan turjaa ja tyhjää hommaa. Talviaika on se ainut ja oikea. Tietty meillä jokaisella on oma mielipiteemme.
   Nimenomaan tämä esitys Schubertin Serenadesta viehättää minua. En minä klassista musiikkia sen paremmin tunne, enkä kuuntelkaan, vain noita mainitsemiani kolmea silloin tällöin ja just etupäässä siivotessa.

   Poista
 22. Luntahan se löi paksusti alkuviikosta ja piti vielä oikein lumityötkin tehdä, vaikka pellonselät oli jo maata näkyvissä tilassa. Eipä se kevät ole juuri koskaan alkanut vielä maaliskuussa. Huhtikuun ootetaan humauttavan lumet taivaan tuuliin. Pysähtyneitä päiviä minulla alkaa olla yhä enemmän ja enemmän ja minä mokoma jopa nautin niistä. Olen oppinut pikkuhiljaa nauttimaan jopa yksinäisyydestä, vaikka se olotila tuli vastentahtoani. Kevättä ja kesää ootellaan innolla :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kävi, että kolahommiin päästiin täälläkin ja luulen, että vielä monta kertaa ennen toukokuuta. Kevättä on täällä vain lisääntynyt valoisuus. Lunta vielä toista metriä.
   Pysähtyneistä päivistä minä myös tykkään. Eiköhän meillä ole täysi oikeus nauttia niistä.
   Tänään olin koko päivän pilkillä ja kalaakin tuli.

   Poista
 23. Love your photos Aimarii!
  Not ready for spring cleaning here yet- as the snow is starting to melt- it is soooo muddy- I have to lay sheets on the carpet by the entrance so my dogs paws will not leave muddy footprints! I think it is time for wood floors instead! ")

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I had a couple nice winter days. Much snow and lovely sunshine. I forgot cleaning and went to fish. Believe I enjoyed my days. Of course I know a muddy time shall here come too.
   Maybe you must teach your dog to go through the paw-washing-up bowl.

   Poista
 24. Ei ne kotityöt eli siivoukset minnekään karkaa, ja kun oikein lintsaa ja sitten alkaa, niin tulee samalla monet sotkut yhtäaikaa raivattua :D
  Minä nautin omasta seurasta, vaikken niinkään siivoamisesta. Mutta olla vain ja tehdä mitä just milloinkin tekee mieli. Tosin työt (työtyöt) pakottaa joskus ruotuun.
  Kevättä toivottelen sinnekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen olen myös huomannut, etteivät karkaa, vaan odottavat kiltisti. Nyt taisi köydä niin, että seuraavan kerran, kun siivousinspis iskee, saan aloittaa koko homman alusta.
   Tänään kökötin koko aurinkoisen päivän järvellä pilkkimässä. ja voi sitä ajatusten lentoa. Kyllä kalaakin tuli.

   Poista
 25. Muutamia lumihiutaleita on täälläkin leijaillut alas ikään kuin muistutukseksi, ettei kevät ole vielä pitkällä. Ei ole vielä perhosten aika.
  ;o) minun siivous musa on rytmikästä & vauhdikasta.
  Kaunista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan ei ole vielä edes kevään aika ja parhoset paleltuisivat täällä. Maaliskuu on vielä talvikuukausi.
   Ajattelin kirjoittaessani tuosta siivousmusikista jo silloin, että makuja on yhtä monta liki kuin on siivoojaakin. Jumpassa, kantritansseissa tykkään rytmikkäästä ja vauhdikkaastakin, mutta kotosaalla musiikin pitää olla melankolista.

   Poista
 26. Kaunista ja tunnelmallista siivousmusiikkia, eipä ihme jos siihen uppoaa ja työt jäävät odottamaan. Mielestäni juuri niin pitää ollakin. Miksi hötkyillä täällä valmiissa maailmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuo se vaara on, että jään vain kuuntelemaan. Toisaalta taidan niin halutakin. Joskus tekee mieli vain olla. Tänään on vain olemisen päivä. Eilinen meni pilkillä.

   Poista
 27. Olipa kauniin melankolista musiikkia. Itsekin pidän melankolisesta ja uppoudun siihen toisinaan syvästi tunteella. Eilen olin konsertissa ja musiikin kauneus sai minut liikuttumaan kyyneliin. Musiikki antaa paljon, ihanaa että nautit siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tuttua musiikkia sinulle.
   Kaipa alakulo on minun juttu, se innostaa myös kirjoittamaan. Esim. saan tekstiäkin joskus aikaan tuon samaisen Serenaden soidessa taustalla.
   Konserttielämyksiä minulla on vähän, ei siksi, ettenkä tykkäisi, vaan siksi etten saa lähdetyksi ja nyt tietenkin myös, ettei niitä ole kovin lähellä.
   En ole musikaalinen, en osaa laulaa, enkä soittaa, mutta tykkään kuunnella.

   Poista
 28. Minä taas tarvitsen siivoamisen taustamusiikiksi jotain hilpeää, kun se siivoaminen on minusta niin tavattoman tylsää puuhaa.
  Täälläkin koivu jo silmuilla maljakossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taustamusiikkimakua on yhtä monta, kuin meitäkin, luulen. Ei minun musiikkini siivitä innolla luutua heiluttamaan, pikemminkin jään sitä joskus kuuntelmaan ja homma unohtuu. Se saattaa olla tarkoituskin.
   Oletan, että siellä sinun maisemissasi ei ole lunta ollut aikoihin. Maa vihertää ja monet kevään kukkaset kukkivat.
   Meillä hieno kevättalvi. Paksut hanget vielä, jotka houkuttelevat ulkoilemaan.

   Poista
 29. Maisema puuteroitui hyvin myös täällä, nyt kelpaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelpaa hyvinkin. Lisää puuterointia tulee koko ajan.

   Poista