tiistai 8. lokakuuta 2019

Leirikesän muistoLeirikesän muisto

 Alisa saa kutsun 10-12 vuotiaiden kesäleirille  ja toivoo salaa, että vanhemmat myöntyisivät lupaan. Jännittää, sillä aikuiset voivat olla arvaamattomia näissä lupa-asioissa.
Olisi kuitenkin mukavaa päästä viikoksi pienempien sisarusten vahtimisesta. 

Leiri on ihana ja ylivoimaisesti hauskinta siellä leirikaste, jossa uimapuvuissa silmät sidottuina kuljetaan katajapuskien läpi, juodaan ällön makuista taikajuomaa ja saadaan ämpärillinen kaivovettä niskaan.
Ikävintä taas poikien vedonlyönti, kuka uskaltaa pussata tyttöjä. Yäk!

Alisa ei ennätä poikajoukon rynnäkköä karkuun, vaan kaatuu jääden alimmaiseksi.
Naurava suu lähestyy oitis rimpuilevaa tyttöä, jota inhottaa pojan lämmin hengitys naamallaan.  Äkkiä poika älähtää, irrottaa otteensa ja pyyhkii verta alahuulestaan.

Pususta jäi kipeät muistot kummallekin.Krapu 41, annetut sanat: kutsu, aikuinen, inhota. Sanoja saa taivuttaa.
Krapu on tasan sadansanan tarina, otsikko mukaan lukien. Linkeistä lisää krapuja Susupetal ja Cara25 kommenttia:

 1. Tästä jäi lämmin ja nostalginen tunnelma, vaikka vähän veri roiskuikin.
  Fiilis kuin konsanaan joskus kauan kauan sitten kesäleireillä, joilla oli kyllä pojat ja tytöt erikseen ja eriaikoinakin.
  Mutta kyllä oli jänniä ne ensipusut kotipihan poikien kanssa kun leikittiin totuutta ja tehtävää porukalla.Tehtävään joutuneiden ällötykset ilmaistiin silloin korostuneesti puolin ja toisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muistelustasi.
   Omat pari leiriäni ovat olleet mukavia, ehkä juuri siksi, että sain oman vapauden. Tytöt ja pojat olivat samoilla leireillä.
   Minä en kylläkään joutunut vedonlyöntien kohteeksi, olin liian nopea kintuistani. Pojista ajattelin, että ovat todella ällöä sakkia.

   Poista
 2. Tuollainehan se leirikaste juuri oli. Voi kun tuli lapsuus mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leirikaste on ollut kummankin oman kesäleirini huippukohta. Myös se, että sai uida mielin määrin.

   Poista
 3. OLi tyttöleiri ja heti yksi kohotti itsensä jonkinlaiseksi johtajaksi, välillä oli kivaa ja välillä vähemmän kivaa. En pahemmin jäänyt kaipaamaan leirijuttuja, yksi kerta riitti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että leirikokemuksesi on jäänyt miinukselle. Ehkäpä teidän muiden tyttöjen olis pitänyt murtaa "johtajan" mahti.

   Poista
 4. Auts, jopas oli pusu :D

  Muuten kävi kyllä inhon väristyksiä, kun muistelin omia leirejäni. Inhosin olla leirillä!!! Kesä- ja talvileirit, yhtä kamalia! En ollut lainkaan ulkoilma-ihminen, olisin vaan halunnut istua sisällä piirtämässä ja lukemassa, mutta leirillä oli pakko mennä ulos, pah :D  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai, sullakin on kurjat kokemukset leireistä. Minä muistan, että keskipäivällä oli hetki, jolloin piti hiljentyä telttoihin tunniksi. Se harmitti minua, kun ei ollut omaa lukemista, eikä edes paperia ja kynää mukana.
   Oikeasti mun leireillä me kaikki penskat oltiin niin ujoja, ettei mitkään pussailut tulleet kysymykseenkään.

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. No voi pee, kommentoin mutta kommenttikenttään tuli ihan väärää kamaa, argh. Uusi yritys.

  Ihanat krapuun sopivat kuvat, niin vihreää ja vehmasta - keskikesän suloisuus tulee taas mieleen!

  Krapusi herätti nostalgisia tuntemuksia. Muistissa on vielä se vaihe, kun pojat olivat ihan ällöjä ja hyi. Leiritkin olivat makuuni ja erityisesti partioleireillä tuli jonkin kerran käytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat ovat keskikesän retkiltä, mutta tämän krapuni ja kuvien ottokesän väliin mahtuu liki kuusikymmnetä vuotta.
   Omat lapsuuden kesäleirit jäivät kahteen, mutta nyt aikuisena olen asian korjannut, tosin nythän ne ovat retkiä, missä on itse johtaja, sekä kokki.

   Poista
 7. Mitä kaikkea olenkaan jäänyt paitsi, kun en koskaan ollut leirillä. Olimme surkkutyttöjen kanssa maalla mamman ja papan luona ja siellä ei tuollaisia muistoja syntynyt...kaikkia mukavia muistoja kyllä syntyi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moni tykkää lapsena olla leireillä, eivät kaikki. Minä olin onnessani päästessäni leirielämää kokemaan. Olihan sekin kotoisiin oloihin verraten erilaista, kun olitte mamman ja papan luona. Itselläni ei taas semmoista mahdollisuutta ollutkaan.

   Poista
 8. Voi miten suloista <3 Ihanat leirimuistot pysyvät iäti mielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne pysyvät, olivat sitten ihania tai kamalia muistoja.

   Poista
 9. Tuo kokemus on jäänyt puuttumaan elämästäni, mutta hyvin voin krapusi perusteella kuvitella millaista siellä olisi ollut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kesäleirillä monenlaista ohjelmaa riittää, onhan siellä kymmenkunta tai ylikin samanikäistä lasta. Kuitenkin muistan, ettei kurinpito-ongelmia sattunut.

   Poista
 10. kaksi lastenlastani nukkui teltassa viime viikolla, toinen isänsä kanssa, toinen partiolainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä teltassa nukkuminen on elämys. Itse nukuin viimeksi teltassa reilu vuosi sitten, kun oli Nuku yö ulkona-kampanja. Vähän lintsasin, kun oli niin kaatosade, että pystytin teltan parvekkeelle. Vedin niin sanotusti vähän välistä.

   Poista
 11. En mennyt koskaan lapsena leireille, koska pelkäsin kaikkea kamalaa, mitä siellä voisi tapahtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuuko sinusta nyt aikuisena, että suotta pelkäsit ja jäit ilman noista kokemuksia paitsi. On totta kai niinkin, että isossa lapsisakissa voi tapahtua aina jotain yllättävääkin.

   Poista
 12. Siitäs sai, hölmö poika :) Ihanat kuvat, olin lapsena leireillä ja nukuttiin teltoissa. Koskaan ei iltatee ja pelkkä voi ja näkkäri ole maistuneet paremmilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just nii.
   Samaa mieltä olen, että leirillä ruoka todella maistui. Leirillä oli leikki päivien pääasiallinen aihe. Paljon on jäänyt itsellänikin mieleen.

   Poista
 13. The desire that becomes a dream and a reality. Great text.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usually little girls and boys do not like to kiss at all. But mind will change when they growing up. I think???
   Thank you.

   Poista