tiistai 12. toukokuuta 2020

Suklaata sydämelleSuklaata sydämelle

Suklaa on sydämelle hyväksi. Näin kirjoittaa KuntoPlus-lehti, mutta Hyvä Olo puolestaan suosittaa suklaan sijaan mustikoita ja kaurapuuroa, avokadoa ja pinaattia.

Mitä asialle voi heikko luonne, jos oikea käsi ei tiedä, mitä vasen on tekemässä? Jos heikko luonne on ostanut ison rasian Fazerin suklaakohvehteja, tuntuu erittäin ikävältä antaa niiden vanheta ja härskiintyä laatikossaan.

Niin tai näin, pitkään olen tehnyt itseni kanssa töitä, etten kajoaisi suklaisiin, mutta tiukille on ottanut. Herkkurasia on piharakennuksen puolella muka turvallisuussyistä. 
Mikäli mielii saada namia, pitää ainakin saappaat vetää jalkoihinsa. Paljasjaloin ei sentään viitsisi lumessa tarpoa.

Tässä tehtävässä ei varotoimi onnistunut täysin turvaamaan suklaarasian koskemattomuutta.

                                                             ♥
Krapu 20, annetut sanat, sydän, käsi, työ sisältyvät 100 sanaan otsikkoineen.
Krapuhaaste vastaavat SusuPetal ja Cara

41 kommenttia:

 1. Kamalaa itsensä kiduttamista viedä suklaa piharakennukseen! Nyt saappaat jalkaan ja haet sen rasian sieltä tupaan ja nautit, kunnes laatikko on tyhjä!
  Olen puhunut. Ugh :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut kun nämä piti olla mun näyttelyn avajaisiin!! Piharakennuksessa ne säilyivät tammikuun alusta huhtikuun lopuille avaamatta siis kolmen kilon laatikko. Koronan syy, kun näyttey on siirtynyt hamaan...
   Nyt loota on avattu ja muutaman kerran olen viitsinyt lähteä varta vasten suklaata hakemaan.
   En tuo, en ainkaaan vielä koko lootaa.

   Poista
 2. Hahaa, ei taitaisi onnistua minulta. Jos veisin suklaavarastoni piharakennukseen, hakisin kaiken kerralla pois! SusuPetalin kanssa kanssa samoilla linjoilla, syötäväksi vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekuria tuntuu vaativan minulta, ehkä yli voimieni. Koetan sinnitellä vielä.
   Paras jos teippaisin laatikon kiinni. Kynnyksen saisin nousemaan.

   Poista
 3. Rasian unohtaminen voisi pelastaa suklaan syömiseltä.
  Fazer suklaan syömisen intoni loppui kun alkoivat käyttää palmuöljyä. Ei tunnu todelta mainos jossa kehuttiin että jo 100 vuotta olemme käyttäneet samaa reseptiä.;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minulle käy sellaista vahinkoa, että unohtaisin.
   Valitettavasti minun makuuni tuo Faxzerin sininen konvehtinami maistuu liian hyvin.
   Olen pahoillani puolestasi.

   Poista
 4. Kuvasi houkutteli minut kipuamaan jakkaralle jotta yletän ottaa esille muumi suklaa laatikon jonka sain syntymäpäivänäni kohta 2 kk sitten, unohdin ihan oikeasti mutta nyt sille saattaa käydä huonosti. Pystytkö tosiaankin jättämään osan syömättä .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten hyvä, etteivät sinun Muumisuklaasi ehneet pilaantua. Oli semmoinen hyöty tästä postauksestani.
   En minä pysy suklaajemmastani erossa, mutta en tuommoista määrää rupea ahmimaankaan. Koetan pysytellä kohtuudessa ja vain vähän sen yli.

   Poista
 5. Hah, täällä myös heikko luonne! Tämmöisen luonteen omaavan EI pidä ostaa suklaarasiaa, ainakaan isoa :) Ei säästy, ei vaikka minne veisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh, on meitä suklaan ystäviä!
   Minä pärjäsin jo pitekään pienennetyllä suklaa-annoksella, 75g levyllä tummaa suklaata. Tämä jättimäärä on hankittu jo tammikuussa valokuvanäyttelyni avajaisiin, mutkun, mutkun kävi näin, niin nytviettelys oli liian suuri.

   Poista
 6. Suklaa aiheuttaa todistetusti dopamiinieritystä (mielihyvää).
  Ei säily täällä päivää kauempaa suklaat tai karkit, varsinkin kun lopetti ylettömän juopottelun niin karkit on tulleet osittain tilalle. Mut onneksi lähti 18 kiloo painoo niin saa jokusen karkin syödä;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tunnetustihan suklaata syödään suruun tai/ja iloon. Minä varmaan molemppiin.
   Parempi varmaan sokerihumala, kuin alkosta saatu. Luulisin. Onnittelut hävinneistä ylimääräkiloista.

   Poista
 7. Vai suklaalle olet heikkona. Yksi päivässä, hyvä idea, eikö?
  Minun heikkouteni on salmiakki mutta sitä ei onneksi voi kilokaupalla syödä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu, aika ajoin paljonkin. Joskus yritin terapiasuklaata, vain yksi pala päivässä. Parhaiten kuitenkin pärjään, kun jätän kaikki suklaat ostamatta.
   Salmiakki on puolestaan täysin kiellettyjen listalla minun kohdallani.

   Poista
 8. Ymmärrän sinua niin hyvin.Omaksi onnekseni vatsani ei kestä maitosuklaata-joka on suuhun hieman makoisampaa,joten nautinto yleensä rajoittuu tummasuklaaherkkuihin ja niitä menee vähemmän.
  Mutta,sen järkyttävän vatsan turpoamisen ja ilmavaivojenkin uhalla on monet siniset tullut syötyä himoissaan...
  Suklaanautinto tuo hyvän mielen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on omasta takaa rajoitin. Minulle on käynyt hätätilassa koiransuklaatkin! On jäänyt joskus leipominenkin, kun sitä varten hankittu tumma suklaa on jo syöty.
   Koetan parantua tästä, nämä tämän hetkiset suklaat ovat koronan syytä.

   Poista
 9. Ihana postaus! Kertakaikkisen hieno juttu, että suklaa säilytetään eri rakennuksessa. Kyllä suklaa minullekin maistuu, mutta aika harvoin tulee syötyä. - Teillä on siellä varmaan vielä lumiset maisemat. Meillekin tuli lunta viime yönä ihan kunnolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli selkeä syy viedä suklaat viileään, sillä tarve oli avata laatikko vasta 1.4, mutta toisin kävi.
   Vappuaaton aattona avasin laatikon. Aina paha juttu, kun on "korkattu"
   Lunta on ja loistavat hankikannot hiihtää aamuisin. Tänään lähdin maastoon kello 6 ja palaisin hiukka vaajaan kolmen tunnin kuluttua, sitten hanki alkoi pehmetä.
   Seurasin sääuutisia ja koko maa suurinpiirtein sai lunta.

   Poista
 10. Fatserin sininen on parasta, mitä tiedän ja varsinkin, kun en sitä voi syödä...sitä kun ei oo laktoosittomana, mullakun on tuo juttu aikamoinen, ei riitä, etä wc:ssä pitää köydä, vaan vattaa polttaa tosi paljon..
  Mutta siltikin, jos sellasia meidän taloon ilmestyy, en voisi olla siihen kajoamatta!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siis omasta takaa rajoite, ettet kajoa suklaatiin. A-haa, teidän huusholliin ei hankita koskaan Fazerin sinisiä, niin kenellekään ei tule ongelmia. Noin se toimii.

   Poista
 11. Kiusausta voisi lievittää jättämällä suklaarasian kaupanhyllylle. Varsinkin, jos kauppa on kauempana, niin mieliteko voisi keritä laantua, kun karkki olisi työn takana ja hakemisessa kauempaa. Olen omalta osaltani muutaman karkkinälän sillä konstin selättänyt. Hyviä ne "siniset" kyllä ovat :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota konstia kyllä käytän ja melko hyvin se on onnistunutkin, mutta nämä suklaat ovat poikkeus. Niillä oli tarkoitus, mutta korona sotki suunnitelmat ja sukklaat jäi minulle. Ovat piharakennuksessa siksi, että siellä on vain hiukka plussan puolella lämpö.
   Elikkäs juu, ei minä pääse mielitekoon kaupasta namia hakemaan. Matkaa on paljon, enkä itse aja autoa.

   Poista
 12. Joskus oikea ja vasen käsi ovat yhteistyössä ja suu valmiina auki, nam!
  Minä huijaan itteäni tummalla suklaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin kamalaa? Näin varmaan minullekin tuppaa käymään. Tumman suklaan konstia minäkin olen kokeillut, joskus tepsii, aina ei.

   Poista
 13. nostan kyl leitsuni lieriä sulle aimarii, hauskasen kravun ja suklaan säästymisen takia. aikamoinen pinnistys olla avaamatta suklaarasiaa moneen kuukauteen, varsinkin kun tiedän millainen suklaahiiri olet!
  valitettavasti mun suuhuni ei suklaa enää sovi, vaik rehellisesti sanottuna mieli välillä tekis kovinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kannattaakin nostaa leitsu! Aikamoinen sitkeys minulta säästää suklaalaatikko avaamattomana viikkoa vaille 4 kk.
   En minä sentään kovin hurjasti ole varastoani tyhjentänyt, mitä nyt puolen kymmentä kertaa piipahtanut hakemassa kourallisen herkkua.
   Olen kovin pahoillani, siis otan suorastaan osaa, ettei sinulle sovi Fazer sininen. Minulla sitä nyt olisi!!

   Poista
 14. joo, sopivast, Fazer Sininen parasta ❤️

  VastaaPoista
 15. Täällä sama. Vaikka yritän kaupassa kiertää suklaahyllyn, niin en aina onnistu. Ja avattuna suklaapaketti tai -rasia hupenee nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttää meitä suklaalle persoja olevan aika paljon. Eipä meidän kannata ruveta itseämme moittimaan noista herkkuhetkistä. Liikutaan sitten yksi mutka lisää, jos siltä tuntuu, että liikaa tuli herkuteltua.

   Poista
 16. No, voihan suklaa, se ihana kiusaus. Joskus nuorena meni sininen levy hetkessä kirjaa lukiessa ns. parempiin suihin. Nyt ei enää voi kahta palaa enempää kerrallaan nautiskella, kun uhkaavat painoindeksit ja diabetekset.
  Kiva oli makustella tätä sinun krapusteluasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet niin järkevä, ei minunkaan pitäisi sortua niin helposti makeaan. Onneksi sentään olen harventanut namiostoja. Nämä jemmasuklaat ovat eritystapaus. Yritän jättää ne rauhaan!

   Poista
 17. Oi, kiitos! Suklaa piristää päivää aina :) Minulle se kompastuskivi on kuitenkin jäätelö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Jäätelö on myös minun toinen herkkuni. Talvella sen herkemmin unohdan, mutta annas olla, kun kesän lämpimät tulee.

   Poista
 18. Luojan kiitos on edes yksi asia, josta voin kieltytyä helposti: suklaa. Mutta jos ihan rehellinen olen, ja jos jostain tuntemattomasta syystä ostan vaikka Lakkalikööri-rasian, se hupenee ihan itsestään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ni, niinpäs tuli mullekin. Meidän olis helppo tehdä jako, jos osuttais apajalle, jossa Sinistä ja liköörinameja.
   Liköörikarkit ei maistu mulle enää. Kun ajan myötä makumieltymykset näkyy muuttuvan, niin ehkä minäkin kadotan suklaahimon joskus.

   Poista
 19. The meaning of the text is amazing and very true. We all like sweets, although they are harmful. At the moment, however, in my city we are suffering from the excessive temperature that in the last two days reaches 37 degrees at noon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. OMG, terribly the chocolate would melt in so high temperature!
   Here we have just now 7 degrees in the sunny place and a lot of snow.

   Poista
 20. Suklaa, kahvi ja jäätelö. Täytyy sitä iloja ja nautintoa vanhallakin olla. Varsinkin nyt korona-aikana, kun pitää kotona pysytellä. Rasia, tai levy meneekin oitis, jos sen avaa. Ja, kun ei kevätkään edisty. Koko talvi odotettiin lunta ja nyt sitä tulee melkein joka päivä. Tänäänkin maan valkeaksi rakeita ukkosen säestyksellä. Ovat sulaneet, mutta huomenna ehkä taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla triolla pärjää pitkälle ja alleviivaan täysin, eteti ole vanhemmankaan ihmisen suu tuohesta.
   Täytyyhän yläilmoista sataa kylmä pois, muuten ei saada lämmintä lainkaan.

   Poista