sunnuntai 30. elokuuta 2020

Erilainen kesä

Erilainen kesä

Alkoi kesä, jatkui korona, päivittyivät kesäsuunnitemat. Minunkin valokuvanäyttelyni avajaiskutsut lojuvat edelleen pöytälaatikossa.

Keskiviikkoaamujen Koronakesän seniorijumpasta muodostui tämän kesän tärkein viihdyttäjä. Vauhdikasta menoa Luppoveden rannalla, lisukkeena seurustelua ja ohjaajan keittämät nokipannukahvit. Tottakai kaikessa turvavälit…..

Vastoin ennakkouhoilujani tulin hankkineeksi juhannuskukkaset kahteen ruukkuun.  Rankat kesäsateet hukuttivat ne kuitenkin. Harmistuin ja ostin uudestaan kukkia, nämä upouudelle pihaterassille, mutta lyhyeksi jäi sekin ilo. Paleltuivat jo.

Sisäinen pakko on ajanut minut kesän aikana useimpia kertoja retkelle. Välillä tasaisille, kangasmaita halkoville poluille, joskus vaaranrinteille puuskuttamaan kaikki tympeys mielestään ulos.

Kesän rippeiksi osallistuin eilen kampanjaan– Nuku yö ulkona. Raikasta oli, vaikka ilmaan sekoittui tervaksen tuoksuista  nuotiosavua.


 
Krapu 36, sanat uudestaan, maa, viihdyttää. 

Krapu on otsikko mukaanlukien 100 sanan kirjoitus. Kirjoitusaikaa on viikko ja uudet sanat löytyvät sunnuntaisin Susupetalin blogista, jonne voit myös jättää kirjoittamassi kravun linkin. Sanojen ei tarvitse olla perusmuodossa. 

kuvalisäys 31.08 41 kommenttia:

 1. Retkeily on kivaa, mutta kyllä ihmisten tapaaminen on myös tarpeen.
  Minä suren sitä, että rakkaassa Kuhmossa on nyt iso rypäs tartuntoja ja altistuksia. Kuhmo on myös ainoa paikka, jossa tiedän jonkun kuolleen koronaan.

  Hui, yö ulkona! Ei sovi minulle. Nukun sentään edelleen ikkuna raollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun retkeni ovat jo muuttuneet lähinnä lähialueen päiväretkiksi, vaikka sisimmässäni vieläkin kaipaan viikon mittaisia eråmaareissuja. Kroppa ei oikein tykkää.
   Luin nyt aamulla tästä Kuhmon koronatilanteesta. Pikku hiljaa tuo inhottava tauti lähestyy Koillismaallekin. Valppaana pitää olla.
   Tämä yö ulkona kampanja on vanha juttu. Muistelen, että olen kait lme kertaa ennenkin osallistunut. Nyt kuvittelin näkeväni yöllä komean tähtitaivaan, kenties saisin kuvattua Linnunrataa, mutta eipä käynyt niin. Oli pilvinen yö.

   Poista
 2. Erilaista on ollut,niin kuin käy ilmi omasta kesästäsi.
  Juuri ja juuri uskaltaa lähestyvää pimeää kautta mietiskellä täällä pääkaupunkiseudulla,kun se pirulainen vaanii ihan joka puolella.
  Josko tuosta päästäisiin vielä joku kaunis päivä.
  Lähdössä tästä maalle,katsotaan,jos saisin minäkin nukuttua yhden yön ulkona taas.
  Hienolla paikalla nukuit,jos tuo alin on yöpymispaikaltasi otettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outoa on niin paljon tässä kesässä.
   Minä tavallaan jo odotan syysvärejä, sekä hämäriä iltoja. Niinkään en tykkäisi kovin sadepitoisesta syksystä.
   Toivotan mukavaa reissua maaseudun maisemiin. Lisäsin lisävaloitusta omasta nuku yö uilkona jutustani, siis laavun, joka oli sopivan etäällä nuotiosta.

   Poista
 3. Pahus, se näyttely meni tietty..nyyh, on se niin väärin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näyttely on ohi. Ei ollut avajaisia, ei lopettajaisiakaan. Napsin vain eilen ip:llä kuvat pois.
   Kuukuva oli monen mieleen, joten sinulle en sitä voi lähettää, valitan.

   Poista
  2. Ei haittaa, saan syyskuun liopuula viidennen susikuvan, sitten on sarja valmis ja sen ihastelussa mennee helposti muutama kuukausi, edelistä vilkuilin puoli vuotta=)

   Poista
  3. Kiva, ettei sulle jäänyt pahaa mieltä.

   Poista
 4. Kesä on todellakin ollut erilainen yhdellä ja toisella.
  Harmittaa näyttelysi puolesta. Olisit ansainnut avajaiset ja paraatipaikat, mainetta ja kunniaa!
  Nyt, kun olet ottanut kuvasi seiniltä, laitatko niitä tänne blogiisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kiellä lainkaan, iso harmitus oli tosiaan, että satsaus meni mönkään. Tämä tietysti pientä verrattuna kaikkeen, mitä monenlaista ikävää korona on saanut (ja saa edelleen) aikaan. Mitenpä olisin osannut arvata, miten käy, kun innoissani varasin näyttelyajan jo marraskuussa 2017 ajalle maaliskuun lopusta kesäkuun loppuun 2020!
   Kuvat on nyt laatikossa, kahdeksan on saanut uuden kodin. Tosi kiva niin.
   Kuvia on 32 kpl, joten melko pitkä rimpsu niistä tulisi, jospa koostan ne vaikkapa muutamaksi kollaasiksi, ehkä?

   Poista
  2. Muutaman kuvan kollaasi on hyvä idea!

   Poista
  3. Sellaisen saan varmaan tehdyksi.

   Poista
 5. Korona on sotkenut varsin monta asiaa, harmittelen valokuvanäyttelysi puolesta. Minäkin katselisin niitä täällä mielelläni... Nytkin kuvasi ovat Lapin lumoa tulvillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se mokoma on tehnyt. Kyllä tästä harmituksesta olen jo yli päässyt.
   Näitä näyttelykuvia on ollut silloin tällöin täällä blogissani. Varmasti moni niistä tuttuja.
   Kuvat ovat kaikki tältä asuinseudultani, siis lähiympäristöstäni, eivät Lappia, vaan kuten tykkään tämä alue on Lapin porstuaa.

   Poista
 6. Oi, oi...tuli mieleen partioajat ja nuotioillat.
  Tänä kesänä nautin illat miehen kanssa kaksin omalla terassilla kaukana muista ihmisistä. Kesä oli pitkä ja aurinkonen sekä rentouttava vaikka kaikenlaista pikkuhommaa tuli tehtyä. Mukavaa syyskuun alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi jee, olet ollut partiolainen! Minä en ole ollut partiuossa, mutta kyllä retkeillyt ahnaasti. Itse asiassa vanhemmilla vuosilla ahnaammin. Lähiseutua patikoin yksinkin, mutta pitemmät reissut tehdän miehen kanssa kahdestaan, kuten tämäkin yön yli kampanja-juttu.
   Kiitos, itsellesi myös.

   Poista
 7. Ihan voi tuntea savun tuoksun tuosta kuvastasi. Onhan tämä koronakesä kurittanut ihmisiä monella tavalla. Kuvasi eivät vanhene joten voita vielä näyttelyn tehdä myöhemminkin. Aika mukava kesän päätös - nukkua yö ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervaksen tuoksu nuotiolla viimeistelee tunnelman. Niin se mielestäni on. Korona on vihon viimeinen, kunpa me ihmiset oltaisiin varovaisempia.
   Kuvat ei tietystikään vanhena ja aina tulee otettua uusia ajatuksella, että osaisin jopa paremmin. Toki uuden näyttelyn voisi järkätä, mutta se kysyy rahaa.

   Poista
 8. Voin melkein haistaa tervaksen tuoksun kun katson tuota nuotiokuvaa.
  Näyttelysi peruuntuminen on harmillista, mutta kuvathan ovat olemassa, tulee vielä niiden aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervaksen tuoksu on hieno. Se on retkeilijän parfyymiä.
   Ei näyttelyni sinänsä täysin peruuntunut, se vain alkoi 2 kk myöhemmin ja heti kuukauden kuluttua näyttelytila oli muutettava. Luontokeskus oli vielä vajaat viikot avoinna, joten töilleni jäi melko vähän aikaa olla esillä. Oletikin, kun vielä kesäkuussa oli koronarajoitukset tiukempia.
   Mulle osui vain harvittavia vastoinkäymisiä.

   Poista
 9. Löydät varmasti kotiympäristöstäsi polkuja, joilla saat ihan kaikessa rauhassa puuskuttaa einiinkivoja asioita ulos. Keväällä ja alkukesällä kun puhuttiin esimerkiksi siitä, miten Nuuksio on ruuhkautunut.
  Yhä enemmän huomaan nyt eläkkeellä ollessani, miten tärkeää on se ihan oma aika, kun saa vähän aikaa olla yksin.
  Harmi todella, näyttelyaikasi supistuminen. Etsi uusia kuvauskohteita ja asioita, niin järjestät uuden näyttelyn. Eiköhän sitä normaaliakin aikaa vielä tule, ja tuleehan sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta haastelet. Polkuja löytyy monenlaisia, eikä varmasti tungosta ole, jos oikein valitsee. Kyllä täälläkin suosituilla poluilla on paljon väkeä.
   Kyllä minullekin oma aika silloin tällöin on hyvin tärkeää. Ja myös otan sen. Koen kuitenkin olevani etuoikeutettu siinä suhteessa, että minun ei tarvitse olla aina yksin.
   Nyt ulkona nukutun yön jälkeen kootiin palatessa näkyi suolla 22 teerikukkoa soitimella. Oli kamera ja jalkakin, mutta ei pitempää putkea, joten kuvata en onnistunut. Mahtavaa kuitenkin kuulla niiden pulputtelu.
   Tuskin uutta näyttelyä rupean suunnittelemaan. Oli sen verran kuitenkin hintava juttu.

   Poista
 10. Hei Aimarii!(hva betyr det navnet?)
  Flotte bilder fra en god tur.Det må være herligt å sove ute.
  Den gode duften av bål og tjære er den beste parafymen som fins.
  Tenker det lukter godt av håret og klærne!
  Det er bare til å snuse inn den duften:))
  Stjernehimmel!Ja!!Yes!Utroligt spennende.
  Håper du får bilde av Melkeveien, Karlsonsvognen og Venus til vinteren
  Da ønsker jeg deg og dine kjære, alt godt

  Gleder meg til neste spennende lesning!

  Anita
  Psst!..

  Jeg viste ikke du drev med foto og har fotoutstilling!Kansje forfatter også?Wow!En fin blogg jeg har møtt til glede og inspirasjon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Navnet er bloggenavnet mitt. Vært i over 10 år.
   Å sove natten utenfor var en finsk banekampanje.
   Jeg er en ivrig turgåer som liker bål og fotturer generelt.
   Jeg har tidligere beskrevet ja stjernehimmel og Melkeveien. Nå var himmelen helt i skyen. Jeg filmet bare soloppgangen om morgenen.
   Du er en god naturfotograf, du skriver også bra.
   Er jeg også.
   God høst. Vet du noe om min norsk?

   Poista
  2. Ja norsken din er bra nå når jeg har siden på orginal!
   Vel fotografering kan bli bra bare man har ett godt camera (Nikon for min del)og en god utsikt å ta bilde av.Alle kan ta bilder og sette ord på det.Det er følelsen den vekker i deg som betyr noe for meg .Jeg ønsker å utvikle meg så jeg tenker jeg skal skrive mer subjektivt.Intresangt dette Krabbe greiene dere snakker om.Har aldri hørt om det før.Hva er det mon tro? Her er min førse kommentar når siden din var oversatt til engelsk..ikke helt den samme forståelsen som jeg fikk da den var på orginal

   Alt godt til deg Så snakkes vi! :)

   hah hah Google translate is sooo bad I can not use it..But for your Norwegian it is all right it is like a foreigner speaking Norska!heh heh
   I hope and wish you have peace and calmness(But i do think you have with that awsome nature around you)I think you are a very interesting woman .-Know very much.Iam grateful to be your blog friend
   Here at my town BergenCorona is taking over the youth ..Iam pissed of why they do not care of all us that can really really become sick of this virus.But so is youth They live forever they think ,and summer is here and now.

   Poista
  3. It could be nice to see some film clips.Are you on you tube as well?

   Ok see you later

   Poista
  4. I didn’t immediately notice that you had received more text. Sorry.
   I don't know any languages ​​other than Finnish and Estonian somewhat. I only tried how the translator would succeed. So not very well, from now on I will end up writing only English. Or maybe you can read Finnish?
   I don't have any video clips. I'm not on facebook, I'm not on Instagram.
   Or I was, but I stopped.

   Poista
 11. This year the virus changed the routine and life of all of us.
  It must have been very interesting to sleep outside, I never camped.
  Beautiful photos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yes, the whole world has suffered from the corona. Really nasty thing. A vaccine is desired.
   I like to hike anyway, so this night outside was a nice thing. Try camping sometimes, maybe you like it.

   Poista
 12. Upeaa luontoja ja rinteitä, kyllä siellä kelpaa patikoida. Onneksi voi tehdä päiväretkiä kuitenkin, vaikka pidemmät eivät onnistuisikaan enää. Hattua nostan sinulle ulkona nukkumisesta, minusta ei taas siihen olisi vaikka viileässä tykkään nukkua. Tai no, jos olisi parveke, voisi mahdollisesti siellä nukkua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan retkeilystä pitävälle ihmiselle tämä Koillismaa on aivan passeli paikka asua. Kaikki on lähellä, vaikka oikeastaan järkeiltynä hitsin kaukana.
   Yöretkeily on hiipumut osaltani jo minimiin, sentään ainakin kerta kesässä pitää kokeilla.
   Siinä on vain jotain, kun katselee makuupussinsa lämmöstä laavusta yöpimeällä puiden silhuetteja taivasta vasten. Keskiyön tunnit ovat täällä jo pimeitä, vaikka reilu kuukausi sitten oli suht valoisaa vielä läpi yön.
   MInä muuan kerta myös parvekkeella tämän vastaavan nuku yö ulkona kampanjayön.

   Poista
 13. En taitaisi uskaltaa nukkua ulkona, edes täällä. Susia ja muita kun liikkuu täälläkin, karhujakin. Hiirtäkää ei olisi kiva rinnuksilta löytää :-)
  Sinä olet sovussa luonnon kanssa, se on hienoa. Kauniita kuvia olet luonnosta ottanut, harmi ettei kaikki sujunut näyttelyn kanssa, kuten oli suunniteltu. Suuri työ on aina ennen varsinaista näyttelyä, tiedän. Siksi olisi kiva, että kaikki menisi suunnitelmien mukaan.
  Hieno krapu syntyi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sudet ja karhut laavuille ja telttaan tuppaudu ja metsähiirikään ei lähelle tule, jos on mahdollista kauas mennä. Ehkä eväsrepulle, jos sellainen on houkuttimena nukkujan vieressä. En osaa metsässä pelätä. Toki olen nyt kuullut, että seudulla on liikkunut yksinäinen susi!
   Niin se on, ettei aina mene, miten suunnittelee, ei edes joka toinen kerta!
   Kiitos. Joko sinä pian innostut krapuja kirjoittelemaan? Taitaa olla taiteen tekeminen vienyt aikasi kokonaan.

   Poista
 14. Oi kun nuotiokuvasi herätti ikävän päästä jonnekin 'korpeen'. Ei omakotitalon pihassa tule tehtyä nuotiota, ei se tuntuisi edes samalta kuin korpitulet. Mieskaveri on viettänyt monia öitä tulilla metsästysreissuillaan, milloin valmiilla laavulla milloin omatekemän havukatoksen suojassa. Minä en ole kuin nuoruudessa nukkunut öitä teltassa muttei se ole sama juttu.
  Mukavaa syyskuun alkua sinne Koillismaalle. Pitäisi joskus kokeilla saisiko jonkunlaisen kravun väsättyä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö kävi, että retkelle mieli? Pyydä, että kaverisi ottaa sinut mukaan laavulle tai kuusen havukatoksen alle.
   Ikä alkaa minunkin retkiäni vähentää ja askelta hidastaa. Näissä asioissa tykkään, että vähänkin on paljon.
   Kiitos ja hyvää syksyn aloittelua itselle myös. Koillismaalla on jo melko koleat yöt, pakkasta on ja pitkälle päivään hyvin raikasta.
   Totta kai sinä kravun kirjoitat, vaikka jo tällä viikolla. Pistähän tuulemaan.

   Poista
 15. This post creates a sense of certainty. It is the certainty that aimarii excels in thoughts, words and photographic representation.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you.
   It may be that the crab also blushes with me

   Poista
 16. Nuotioillat on jääneet nuoruuteen, vaikka kivahan se on istua hämärtyvässä illassa savun tuoksussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella mukavaa istua nuotiolla joko itsekseen tai hyvässä seurassa. Minä useinkin mieheni kanssa kahdestaan. Ei siinä juurikaan jutella, ollaan vain ja olo tuntuu hyvin mukavalta.

   Poista
 17. Ihanaa vapautta, itselle elämistä. No kukat kärsi, mutta lienee suruista pienin.

  Valokuvat ovat hienoja, olet taitava kameran käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisen vapauden tunteen saa, kun lähtee retkille. Joskus se on viitsimisestä kiinni, mutta palkitsee kyllä.
   Tiedän kyllä jo, että hallanarassa pihassa eivät kesäkukkaset pärjää, mutta onhan ne hetken ilona.
   Kiitos kehusistasi. itsestä kyllä tuntuu, että delete nappulaa saan painaa usein.

   Poista