lauantai 28. marraskuuta 2020

Marraskuun selätys 28.11.2020

 

Marraskuu on selättynyt tuota pikaa. Ei keinussa loikomalla, mutta hyvin kuitenkin.  Tänään oli ajatukseni ottaa sukset esille, mutta ensimmäiseksi hiihdoksi olisi -15 tuntunut liian raaalta. Lunta alkaa olla aukeilla minua polviin saakka. Vähän mietityttää, joko tämä on sitä talvea joka kestää kevääseen.

Marraskuun selätyshaaste on ollut kiva. Kiitos Lepikselle.  Iso ja ikävä haaste sen sijaan jyllää koko ajan maailmalla. Se meidän olisi voitettava, eikä se todella onnistu muuten, kuin yhteisvoimin.

26 kommenttia:

 1. Niin paljon lunta, niin paljon pakkasta! Postikorttimaisemia parhaimmillaan!

  Jep, selätettävää jää vielä tuon koronan kanssa. Tehdään parhaamme!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumitöihin olen taas päässyt, tosin tänään ei ole satanut. Napakka pakkanen koko päivän. Maisemassa Kärryvaara.
   Koronan suhteen ollaan varovaisia. Tiukka taisto sitä vastaan.

   Poista
 2. Lunta, harvinaista täällä etelässä. Ihana sininen maisema 💙 Koronatilanne ei ole yhtään hyvällä tolalla täällä pääkaupunkiseudulla. Itse kyllä pysyn eristyksissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut lunta jo reilusti toista viikkoa. Kaamoksen värejä alkanut näkyä enemmän. Aurinko ei oikeastaan ehdi tuon vaaran takaa näkyillä kovin pitkää aikaa. Sinertävä hämäryys aamupuolella päivää samoin kuin kahden kolmen kieppeillä iltapäivästä.
   Eristyneinä minäkin olen vain kahdestaan mieheni kanssa. Maskit kasvoille, jos ja kun on asiaa kauppaan. Ei minulla kylläkään ole tarvettakaan sen enempään. Jaksan näin, kun toivon välttyväni taudilta.

   Poista
 3. Keinu paljastaa lumen määrän todella. Maisemakuva on kaunis, sininen hetki ja laskeva aurinko. Ei taida vähään aikaan näkyä.
  Korona tosiaan pitäisi taltuttaa, mutta ihmetyttää ihmisten käyttäytyminen. Muutaman euron takia jonotetaan porukalla vaikka koko yö. Uskomatonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keinustä täytyy joskus pudottaa lumet pois. Tuskin se romahtaisi, vaikken lumia lapioisikaaan, mutta saan sen sulamaan nopeammin keväällä, jos tyhjennän välillä lumilastistaan.
   Kyllä aurinko täällä vielä parisen tuntia näkyy vaarojen yli. Ilman niitä näkyisi kauemminkin.
   Minusta myös tuntuu ikävältä, että kaikki eivät ota koronaa vakavasti.Nämä kauppojen black fridayt ovat varmasti viruslinkoja, kun porukka suorastaan ryysii. Ne olis pitänyt jättää vege.

   Poista
 4. Ollaan ihan kuin eri maista, sulla lunta ja meillä ei lainkaan, vihreät nurmet vaan loistaa harmauden keskellä. Tuo sininen maisema on kaunis kuva, sopisi tauluksi seinälle.
  Korona jyllää, saas nähdä miten kauan kestää ja kuinka se selätetään. Kunhan määrätyn ikäiset nyt vaan malttais olla kokoontumasta. Itse olen aika eristyksissä, eli omissa oloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan jonkun verran eri puolilla tätä samaa maata! Vain noin 750 km, mutta ero on todellakin iso.
   Minä tykkään kovasti alkutalvesta. Vähä valo saa aikaan kauniita värejä ja maisema muutrenkin näyttää pehmeältä sinihämäryydessään.
   Jotkut pessimistisimmät arvelevat koronan jäävän riesaksemme. Se olisi ihan kamalaa! Enempi ryhtiä kaivattaisiin kansalaisten käyttäytymiseen koronataistelussa.

   Poista
 5. Paljon on lunta ja pakkastakin, kaunista!

  Täällä ei juuri ole kumpaakaan. Tautitilanne naapurin pikkukunnassa on huono, yli 40 tapausta.. Ristiriitaisin tuntein joulua odotellaan nyt.

  Hyvää adventin aikaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KLaunista täällä on. Ainakin jonkun aikaa.
   Tautitilanne sinällään ei juuri Koillismaalla vielä paha. Oulussa on paljon, Kuusamossa jokunen, mutta tässä välimaastossa ei toistaiseksi.
   Meidän joulusta tulee joulukahdenkesken.
   Kiitos, sinulle myös hyvää tätä ensimmäistä adventtia.

   Poista
 6. Kauniit on kuvat. Ajatus rientää Kalle Päätalon kirjoihin ja aikaan, jolloin elämä oli pienen pirtin ympäristössä olipa kesä tai talvi. Tekemistä oli siihen aikaan aina, kun eläminen niin vaati. Avannosta haki Riitukin vedet ja Herkko kulki metsätöissä niin kauan kuin kykeni.
  Viimeiseen asti moni vanhus sinnittelee asua kotimökissään, ei haluaisi muuttaa pois. Jossain vaiheessa on pakko ja kotimökki jää autioksi ja perikunnan riesaksi. Täältäkin Pohjois-Savosta saa ostaa pilkkahintaan autiotiloja. Joskus joku virolainen tulee ja saa kylän elämän virkistymään.
  Meille ei ole luvannut lunta lisää ainakaan 10 päivän ennusteen mukaan.
  Kyllä ihmiset näyttävät kaupalla ahdistuneilta ja kiireesti koettavat selvitä pois. Ennen jäivät monet turisemaan ulkona, nyt erakoidutaan entisestään. Toivoisi tähän sen rokotuksen tuovan helpotusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinähän kävit Kalle Päätalon Kallionimellä ja olet lukenut Päätalot kokonaisuudessaan. Näitä seutujahan kirjailija kuvaa. Taivalkoskea eri toten.
   Tyhjiä taloja näkee paljon. Syöteseudulla on puolestaan tarvetta asunnoista. Olisi kuulema muuttohalukkuutta, mutta ei ole sopivia asuntoja.
   Me koko maailman kanssa toivotaan kovasti rokotteesta pelastajaa tähän koronan kurimukseen.
   Hyvää adventtia sinulle.

   Poista
 7. Sisso! Voiko teillä olla näin paljon lunta? Meillä vielä pietaryrtti kukkii 😊 Suomi on pitkä maa. Se on monesti todettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä täällä on lunta. Voi hiihtääkin. Lumitöitä on pitänyt pari kertaa tehdä ihan olan takaa.
   SAis sielläkin pietaryrtti jo miettiä talvilepoa.

   Poista
  2. Älä muuta sano. Meidän huudella ei ihan ole enää vuodenajat kohdillaan. Se kyllä ihan huolestuttaa ja isosti.

   Poista
  3. Nopeasti on tilanne muuttunut. Vielä 2000-luvun alkuvuosina hiihtelin Uusikaupunki-Kalanti- Laitila maastossa. Oli tehtryjä latujakin, ei kuitenkaan lumetettuja.

   Poista
 8. Voi jestas miten paljon lunta ja mitkä kuvat! Nyt ei ole keinuun asiaa hetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon on lunta ja kuvat lumiset. Kiitos.
   Keinusta minun pitää varmaan lapioda nuo lumet pois.

   Poista
 9. Kaunista on, mutta noin mahottoman kylymää! Marraskuu meni mukavasti sivakoiden yhdessä. Blogissani on Selättäjä -bätsi odottamassa ahkeraa selättäjää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Selättäjä-plakaatista. Saa nähdäonnistunko kuskaamaan sitä omaan blogiini. En omaa terävää päätä näissä blogiasioissa.
   Marraskuu on ns. hienosti pulkassa, sivajkoitu tosiaan yhteishengessä.
   Iso siitä sinulle.

   Poista
 10. Lisäsin kaikki puuttuvat postaukset sinne linkkilistaan ja häpeäkseni huomasin etten ole käynyt kommentoimassa kuin murto-osaa mainioita postauksiasi. Anteeksi huolimattomuuteni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläpäs turhaan harmittele, minä tässä otan häpeän viitan harteilleni, jos kuka, sillä tumpelona en vain saanut linkitettyä sillä osoitteella, jonka olit antanut. Se ei suostunut huolimaan minua aimariina, enkä ruvennut ohjelman kanssa riitasille, vaan luovutin.
   Asia on ok. Oivallista joulukuuta sinulle.

   Poista