sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Tahmasormi

Tahmasormi

 Naisen oikean pikkulillin ylänivel isottelee. Se paisuu, punottaa ja jomottaa järjettömästi. jolloin hän rutistaa nivelestä ”öljyt” pihalle.

Kauheeta! Pääsikö Sormen henki samalla vapaaksi? Miten käy sormen, kun siihen tuli tuollainen reikä? Ei kukaan itseään kunnioittava henki voi asua vetoisessa nivelkodissa.

Nainen suojaa sormensa ihoteipillä ja miettii, kuihtuisiko pikkulilli kenties ilman nivelnesteitään? Se pelottaa naista, eikä hän halua sormestaan tahmasormea.

 Kun nainen poistaa ihoteipin, alta paljastuu siisti reikä. Näyttää kuitenkin siltä, että Sormen hengen koti on vinksin vonksin. Se kaipaa remonttia.

 Oikeastaan pöhköä kertoa tämmöistä blogissa, mutta Te blogiystävät osaatte antaa hyviä vihjeitä, miten pitäisi Sormen henkeä kohdella pahassa ongelmatilanteessa.

                                                                                ☼

 Viikon 49 sanat: järjetön, kertoa, blogi. Krapu on otsikko mukaan luettuna 100 sadan teksti. Sanojen ei tarvitse kirjoituksessa olla perusmuodossa. Jätä krapukirjoituksen linkki SusuPetalin blogiin. 

Kuvat eivät liity tekstiin, paitsi että piikit ja ongenkoukku saattavat reiittää sormia. Mahdollisesti naisenkin pikkusormen?

46 kommenttia:

 1. No, onpas kinkkinen tilanne, mutta uskon, että hellä huolenpito toimii tilanteessa kuin tilanteessa.

  Lempeää puhallusta, ilmakylpyjä, vuoroin lämpimiä ja kylmiä vesikylpyjä. Satujen kuiskuttelua Sormen hengen korvaan, pehmeää silitystä, unilalujen rauhoittavaa vaikutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hoito-ohjeista. Aivan varmasti Sormen henki pystyy palaamaan nivelen sisälle. HYvä lempeä hoito on korjannut sen.
   Ei nainen noin vain sormestaan luovu.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Przetłumaczyłem twoje komentarze na fiński. Piszesz, że kochasz zimowe zdjęcia, ale nie ma tu prawdziwego zimowego zdjęcia ???

   Poista
 3. Heh, en osa antaa vinkkejä sormen hengen lepyttelemiseksi, mutta kiitän ’sekavasta’ sepustuksestasi. Ihan hyvällä sekavasta. Se taitaa rohkaista minuakin julkaisemaan omani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, heh, nuo Susun antamat hoito-ohjeet ovat hyviä. Ehkä Sormen henki saa kotiasiansa niillä jo kuntoon.
   Varmasti sekavaa, mutta nainen puristi pikkusormensa tulehtuneen nivelen kohdasta geelimäisen mönjän ulos. Joten nivelen henki(kuten sadussa pullon henki) pääsi ulos.
   Nivel tarvitsee hoitaa, eikö. Ei minun krapujutut ole vakavaksi otettavaa luettavaa.

   Poista
 4. yäk. Tuo tunne tuli kun luin tätä. Susun ohjeet varmaan parhaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai joku on puristanut joskus kypsiä finnejä? Samaa jos puristaa ärtynyttä talirauhasta, totta se reiästään tyhjenee.
   Juu, lämpimiä kylvetyksiä ja bepanthenia päälle. Kyllä hoituu - luulisin.

   Poista
 5. Åhh nei!!Hadde du fått en fiskekrok i fingeren??Uff stakkers liten !Du må være snill med ånden og klemme og kose.Ta på teppe(bandasje)og god salve Da blir den glad og ny finger til deg :)))

  God søndag:)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tro ikke på alle eventyrene jeg har skrevet. Fingrene mine er sunne.
   Noen ganger fikk jeg kroken dypt i fingeren, men jeg rykket kroken av.
   Takk for kommentaren og god søndag kveld.

   Poista
 6. Jo se,että puristaa äityneestä nivelestä öljyt pihalla vaatii Isoa kanttia!
  Ei olisi itselleni tullut mieleenkään kun joskus on sorminivel turvonnut tai muuten ärtynyt,kyllä on niin kipeä ollut.
  Ehkä se sormen henki tässäkin tapauksessa kuitenkin heltyi ja rauhoittui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kai, jos on jo valmiiksi reikä tulehtuneessa kohdassa?
   Tässä on kyllä nainen keksinyt puuta heinää Sormen hengestä ja sen asumuksesta omassa pikkusormen nivelessään. Luki kait iltalukemisenaan Pullon henkeä, joka päästyään vapaaksi, lupasi toteuttaa vapauttajansa kolme toivomusta.

   Poista
 7. Mainio karapu! Onneksi sait hyviä ohjeita heti jo Susulta, pitäähän Sormen henki pelastaa. Noudata ohjeita tarkasti, niin hyvää tulee. Minulla on jokin vastaava ollut, mutta ei ihan viimeisessä sormen nivelessä vaan varpaassa. Hyvä siitäkin tuli, kun hoidin ja hellin, vielä on kymmenen varvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Susun ohjeilla hyvä sormesta tulee. Jokaisella Sormella on oma henkensä ja niitä täytyy vaalia, jotta voivat hyvin.
   Saattaapa olla varpaillakin omansa. Hienoa, että meillä on kymmenen sievää sormea ja kymmenen komeaa varvasta yhä tallella.

   Poista
 8. Minä suositan kylmissä vesissä uimista. Se auttaa kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi hyvä jysäys, missä nainen täällä kylmissä vesissä uimaan pääsisi, kun ovat kaikki jäässä. Kaukanakin ja hangessa on ikäväkahlata. Ehdotan, jospa tekee lumipalloja paljain käsin, eikö sekin voisi olla hoidoksi?

   Poista
  2. Voi teijän kanssa, kuolen nauruun :)))

   Poista
  3. Älä riitta k suotta. Tule tänne leikkimään marraskuu, niin elo virkustuu. Uimaan ei pääse, mutta saunasta hankeen viuhahtamaan.

   Poista
 9. Νομίζω ότι το πληγωμένο δάχτυλο χρειάζεται αγάπη και φροντίδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Είναι αλήθεια, εάν υπάρχει πόνος, η καλή θεραπεία θα βοηθήσει
   αυτή η διήγηση είναι ένα παραμύθι, τίποτα δεν είναι επώδυνο. Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας. Ίσως είναι δύσκολο να κατανοήσουμε τα Φινλανδικά.

   Poista
 10. Ensinnäkin: Ajetaan kaikki hengen kotiin pujahtaneet talonvaltaajat pöpelikköön, 80%:sesta vodkasta ja propoliksesta haudutetulla liemellä. (Henkihän itse turskahti ulos sormea puristettaessa). Siitä tyhjänpäiväiset talonvaltaajat eivät tykkää. Tehdään sitten pihkasta, ruokaöljystä ja mehiläisvahasta lempeä salva ja voidellaan reijän ympärys muutamia kertoja. Ellei henki palaa ja valtaajat lähde, sormesta tulee tahmasormi. Mutta luulen hengen palaavan. Satu sadusta. Ihana krapu :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä propolista, mutta eiköhän vahva vodka pysty yksinkin puhdistamaan Sormen hengen majaa. Se on ymmärtääkseni jo asumuksessaan ihka tyytyväisenä. Totta kai tuon mainion hoito-ohjeen pihka-ruokaöljy-mehiläisvaha salva laitan muistiin vastaisuuden varalle. Kiitos kovasti siitä.
   Sormi on ihka ehka kuin kaverinsakin. Se on sitten seuraava tarina, mikäli häiriköt alakvat mesuta uudelleen.

   Poista
 11. Onpa hauskasti kirjoitettu krapu, vaikkei vaiva varmaankaan ole ollut hauska.
  Toivotaan, ettei pikkulillin henki närkästynyt.
  Itse en olisi uskaltanut päästää nivelen öljyjä pihalle.
  Nilkkani on joskus lääkäri tyhjentänyt, mutta siinä on ollutkin vain ganglio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Olen ihka oikeasti seurannut naisen pikkurillin vointia. Sormen henki tosiaan joutui niin ahtaalle, että ihan ulos ajetuksi kodostaan, mutta nyt on ajettu mörninkäiset sormesta ja kaikki ordningissa jälleen.
   Ei ne kivoja gangliotkaan, ovat sitten kiusaamassa mitä nivelseutua vaan

   Poista
 12. Kaikkea sitä sattuu. Henget ovat herkkiä reagoimaan muutoksiin, toivotaan ettei säikähtännä ja lähtennä livohkaan.:D
  Mitä jos kuumaa kynttiläntalia valuttais reiälle niin eiköhän henki painuis nivelen syvyyksiin.😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Henkimaailma on hyvin herkkähipiäistä. Turhaan tuonkin naisen Sormen henki herneet nenäänsä veti. Onneksi on kotiutunut ja kaikki hyvin.
   Ei tarvinnut toistaiseksi käyttää kuumaa kynttilävahaa. Näkyy olevan sievä rupi reiän päällä, siis ovi kiinni, eikä vastaanottoa.

   Poista
 13. Sormen henki...se onkin vallan jännä juttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii-in Sormen henki joutui evakkoon. Nainen tosin tuumaili, ettei ollut kovin kaan jännää, pikemminkin ahdistavaa. Juttu on klaarautunnut jo.

   Poista
 14. ne pienetkin osat tärkeitä, minulla yks varvas kipee vähän, potkaisuu kaappiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin ei ole ihan kivaa, jos kropassa jostain kohtaa sattuu, eli on vähän pipi.

   Poista
 15. inulla kun on rikkoa sekä sormien, että varpaiden nivelissä, niin luulen, että varpaan henki yritti ulos kynnen alta. Sain sen vetäytymään pesäänsä, kun laitoin kynteen tuota Ainankin mainitsemaa pihka-ruokaöljy-mehiläisvahasalvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teit varmasti hyvän hoidon varpaallesi, että sen henki suostui ottamaan takaisin asuntonsa. Noista pikku vekkuleista, siis varpaista ja sormista täytyy pitää rakkaudella hyvää huolta. Muuten saattavat aiheuttaa ikävyyksiä.

   Poista
 16. Krapusi oli niin hauska (en voinut naurulleni mitään!), mutta kommenttisi kruunaa tarinan lopun: "Henkimaailma on hyvin herkkähipiäistä. Turhaan tuonkin naisen Sormen henki herneet nenäänsä veti. Onneksi on kotiutunut ja kaikki hyvin.
  Ei tarvinnut toistaiseksi käyttää kuumaa kynttilävahaa. Näkyy olevan sievä rupi reiän päällä, siis ovi kiinni, eikä vastaanottoa." Ps. Tästä lähtien katson sormiani hieman suuremmalla kunnioituksella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti vain, että tarina hauskuutti sinua. Vakavaa kuitenkin, mikäli Sormen henki ei olisi palannut sormeen. Nainen olisi ilman muuta joutunut jonottamaan puheluaikaa TK:n ja sitten linjan auettua nainen haluaisi varata lääkäriaikaa ja saisi ehkä parin kolmen viikon kuluttua, jolloin mitä olisikaan voinut jo tapahtua sormelle. Se olisi muuttunut tahmasormeksi.

   Poista
 17. Sormen henki ... hauska nimitys. Sitä ei tiedäkään kuinka monta henkeä kropassa asustaa. Olen tainnut itse suututtaa ison liudan henkiä kun joka paikkaa kolottaa. Hoida henki-suhteesi nyt kuntoon Susun ohjeiden lisäksi puhumalla ja taas puhumalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle on ehkä käynyt aivan samoin. Sinä sen keksit - henget ovat ärtyneet ja aiheuttavat kolotuksia kuka henki missäkin.Ei ole itselleni tullutkaan mieleen. kiitos kovasti.
   Yritetään hoitaa nämä suhteet kuntoon.

   Poista
 18. Mielikuvituksen lentoa parhaimmillaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Tais mielikuvitukseni mennä hieman hassun puolelle.

   Poista
 19. Ikävästä vaivasta mielenkiintoinen ja hauska krapu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten lie naisen pikkusormen laita nyt? Toivottavasti se voi hyvin ja kotiremontti sormeen onnistui.

   Poista
 20. Hyvä, kun vaalit sormen henkeä, niille pitää olla vähän mieliksi, ettei vallan suutu.
  Hyvä siittä tulee, ja henki leppyy!
  Ja sormi parantuu!
  Hyvää huomista itsenäisyyspäivää sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan Sormen henkeä pitää hoitaa, muuten se kiusaa koko kättä, jos pahaksi heittäytyy.
   Kiitos, itselleni myös hyvää itsenäisyyspäivää.

   Poista
 21. Hyvää & rauhallista itsenäisyyspäivää!💙

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista