sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Ufot Syötteelle takaisin

 • Kuvahaun tulos haulle ufot

(Tämä ufoalus netistä ja ajatuksen ufomietteisiin sain luettuani paikallista sanomalehteä.)

Ufoilmiötä ei saatu ratkaistua aikanaan 1960-70 - lukujen vaihteessa, jolloin selittämättömiä valoilmiöitä esiintyi paljon Syötteen alueella. Sadat ihmiset niitä näkivät. Niitä kuvattiin eri tekniikoilla, niistä riitti keskustelua lehtien palstoilla ja monensorttisissa kuppikunnissa. Muutama kirjakin on aiheesta kirjoitettu, (Omassa hyllyssä Soini Laxin: Pudasjärven ufot) mutta yhtä kaikki, pitävää selitystä Syötteen tapahtumille ja valoilmiöille ei ole.

Ufot eivät ole mihinkään kadonneet, vaikka niistä onkin oltu pitkän aikaa hiljaa. On aika nostaa ne uudelleen esille ja ehkä siksi oli äskettäin Pudasjärven kirjastoon järjestetty ufotapahtuma.  Siellä esitettiin ajatus mm. miksi ufojen tuomaa julkisuutta paikkakunnalle ei älytty mitenkään hyödyntää. Kirjastonhoitaja Eija-Liisa Kasesniemi oli aiheeseen liittyen tuonut tilaisuuteen yhtenä esimerkkinä pussillisen ufokarkkeja. Lisää voisi kehitellä vaikka mitä, mielikuvitus vain avuksi.  Myös matkailuvaltiksi ufoista olisi, kuten on tehty Yhdysvaltain  Roswellissä elokuvaohjaaja Maria Laxin kertoman mukaan. Syötteelle rakennettaisiin rinneravintola Lentävä Lautanen, jossa voisi herkutella Ufo-pizzalla ja siemalla janoonsa Valoilmiötä.

Suuri salaperäisyys verhoaa ufoja. Monen mielestä ne ovat huu-haata, harhanäkyjä ja täyttä mielikuvitusta, siis sulaa mahdottomuutta. Mitä enemmän minä olen ufoista kuullut ja lukenut, sitä enemmän kallistun uskomaan ufoihin. Jotain peräti kummallista on Syötteen alueella nähty. Melko laajalti ufoasiaa silloin tutkittiin, mutta sitten kaikki tutkinta lopetettiin, kun mitään ei löytynyt tai tutkimukset määrättiin lopetettaviksi.

Paikallislehdessä Juha Hagelberg kirjoittaa mainiosti:" Ufot takaisin. Heti! Muualla on seppäkylää, lohi-, hilla-, pontikka-, ja sahtipitäjiäsekä kalakukko- ja teknologiakaupunkeja. Mitä meillä? Syötteen ufot saatava takasin. Heti!"


Mahtaisi olla kokemus, jos kauppareissulla mutkan takana olisi maantielle laskeutunut lentävä lautanen. Vaan mikä ettei, varmaan avaruusolennotkin ymmärtävät kauniin talven päälle.


Shokeerampaa ehkä kohdata avaruusalus hiihtolenkillä.  Tiedä häntä, miten ladulta kotiin selviäisi.


Ufo saattaisi laskeutuessaan pudottaa tykyt. Tai mistä sen tietää, vaikka juuri ufo olisikin ollut asialla, sillä puut ovat nyt ilman lumitaakkaa.

Ei taannoista omin silmin nähtyä valoilmiötä mikään taho satavarmasti kiinanlyhdyiksi nimennyt, vaikka luultavaa se kuitenkin oli. Mieluummin minä haluan uskoa ne ufoiksi, jotka olivat ohitse menomatkalla. Kaikin mokomin, olisivat vain piipahtaneet jutustelemaan.

68 kommenttia:

 1. Nuo tykkypuut on kyllä jo itsessään kuin vieraalta planeetalta laskeutuneita, eikä siihen edes tarvita paljoa mielikuvitusta. Just kans katselin dokumenttisarjaa ufoista, esittelivät juurikin niitä kiinanlyhtyjä. Voisihan ne joihinkin sopia selitykseksi yhden pysäytetyn kuvan perusteella, harvemmin ne kyllä semmoisella vauhdilla liikkuu kuin mitä silminnäkijät ovat kertoneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin ufot ovat tapetilla. Kai ne tavallaan kiinnostavat. Minua nyt ainakin, sillä ajottain etsin niistä kaiken mahdollisen luettavakseni.
   Tykky oli vaaroilla todellakin upea. Päätä ihan huimasi kulkea tykkymetsässä sen kauneuden vuoksi.

   Poista
 2. En tiennytkään, että siellä on aikoinaan tuollainen ufo-ilmiö ollut. En vaan mitenkään jaksa uskoa niihin, olen jotenkin niin sillä kannalla, ettö onko kukaan oikeasti nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syötteen alue on hyvin tunnettua ufoaluetta. Seuduin tunnetuin ufokuvaaja Atte Särkelä on ufopiireissä julkkis.
   Kyllä minä olen taipuvainen uskomaan, ettei tämä Telluksemme voi olla universumissa ainokainen paikka, jossa on elollista ja älyllistä Tuhlausta olisi, kun ajattelee mikä hyttysen kakka, jos niinkään suuri, tämä maapallo on, jossa sotahullua porukkaa joka puolella. Uskon, että jossain ollaan paremmalla levelillä, mitä me täällä.
   Näköhavaintoja oudoista ilmiöistä on, kuvattukin on, mutta enemmän epätietoisuutta ja suoranaista ivaa ufotutkimisen suhteen.

   Poista
 3. Tein aikoinani mielikuvamatkoja ja silloin tutustuin "ufoihin" Niiden kuljettajat olivat meistä poikkeavan näköisiä ja kävin heidän planeetallaan useita kertoja. Uskoo ken tahtoo ;-DD

  Olisipa se kiva, kun löytäisit kyseisen aluksen tykkyjen seasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ajottain enemmän tai vähemmän kiinnostunut ufoista. Kiinnostus alkoi kiihkeimmällä ufoajalla -60-luvulla, jolloin tarinoita sain kuunnella.

   Poista
 4. Monenlaista selittämätöntä asiaa tapahtuu kaikenaikaa, miksei siis ufohavaintojakin. Olisihan se aika huimaa jos sattuisi kohdalle.

  Upeaa, kaunista on tykkyluminen pohjoisen luonto ja kuvasi sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selittämätön on oikea sana noille oudoille tapahtumille, joita jotkut kyläläiset kokivat ja näkivät. Yhä niistä saatetaan jutella ja ihmetellä.

   Poista
 5. Kuvasi ovat kauniita ja kerronta mielenkiintoista. Jännää, että mitä ei oikein ole kunnolla nähty tai saatu kosketella, siihen ei uskota. Eihän sähköäkään näe, ja siihen on jo alettu uskoa.
  Kun olin tyttö, meillä kummitteli, mutta ei siitäkään koskaan selvää saatu, vaikka paikalla oli poliisi, pappi ja kaikki kylän miehet monta yötä vahtimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää tosiaan, sillä asiallisten ihmisen kokemuksia ja heidän omin silmin nähtyjä kummallisuuksia ei voi valheena pitää. Salaisuus vain siinä, mitä on tapahtunut, mikä tai mitkä olivat asialla.
   Kummitteluakin on paljon tutkittu, arvotuksellista on. Paranormaalit ilmiöt ovat kiinnostavia. Minulla on ollut ilo tutustua psykiatri Reima Kampaniin ja työskennellä hänen osatollaan. Hän väitteli sivupersoonista.

   Poista
 6. Ufopitäjä ihan virallisesti? Mikäs siinä. Voihan sen tehdä ihan leikkimielisesti niin asia ei mene inttämiseksi. Kyllä ufot kuitenkin ihmisiä kiinnostavat ja saisitte turisteja pitäjäänne ihmettelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipä ei. On tässä maassa niin paljon paikkakunnat koettaneet keksi matkailullisia vetonauloja. Ufoista keskustelu jakaa ihmiset vähintään kahteen leiriin, vissiin useampaankin, joten kiihkeät intot ja pilkkaaminenkin on mahdollista.

   Poista
 7. Ihan varmaan ufotkin ymmärtää kauniin luonnon päälle :) Jos hiihtolenkillä vastaan tulisi, saattaisi mennä sukset ristiin, kun ei tiedä mihin suuntaan säntäisi :)

  Kauniita lumisia kuvia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin minä myös ajattelen. Ehkäpä juuri tallensivat kovalevylleen noita tykkyjä ja ihmisiä sivakoimassa.
   Uskon omien suksienikin menevän ristiin, jos alien ja lautasensa olisi edessäni ladulla.

   Poista
 8. Olisi kyllä hyvä idea turistien vetonaulaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vaan? Ainakin elokuvateollisuus on hyödyntänyt ufoja ja vastaavia.

   Poista
 9. Olisi kyllä kiva nähdä ufo.Kauniit kuvat olet laittanut jälleen ilokseni ja tarinan myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa tavallaan minuakin. Tosi paikan tulleen saatan kyllä pelätä, mutta olen taipuvainen ajattelemaan, etteivät olisi pahoissa aikeissa.

   Poista
 10. Alimmaisessa kuvassa on selvästi yksi jäätynyt avaruusolio. Naapurissani asui kerran nainen, joka väitti olleensa ufojen kaappaamana. Voit kyllä arvata, mitä hänestä ajateltiin. Hänestä oli telkkarissakin juttu silloin 80-luvulla. Ihan järkevä nainen ja saatoin uskoakin.
  Mitä vaan saa yrittää paikkakunnan elvyttämiseksi : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös lukenut tämän rouvan sieppauskertomuksen. Se on selvitetty, että jotain hyvin outoa hänelle tapahtui.
   Maaseutukuntia kyllä pitää elvyttää. Eivät kaikki sovi kehäkolmosen sisäpuolelle, vaikka näyttää että niin halutaankin. Syrjäseutuja riistetään kovalla kouralla.

   Poista
 11. Tuossa vastauksessasi Rantakasville on sellaista miten itsekkin asian ajattelen! Ei me voida olla ainoita täällä maailmankaikkeudessa!
  Toivon vain kovasti etten kohtaisi mitään yliluonnollista.
  Mutta uskon kyllä että tuo tykkylumien kauneus kyllä kiinnostaisi kauempaakin tulevia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota ajatusta tulee pohdittua, ettei tämä Tellus voi mitenkään olla koko universumin napa.
   Tuli mieleen, että keskikoulun alimmilla luokilla ollessani kirjoitin aineen, jonka lopussa annoin vanhuuden päivien vietto-osoitteekseni Kuun. En muista tarkempaa paikkaa kuussa, eikä aine ole tallessa, mutta ääneen se piti luokassa lukea.

   Poista
 12. Uskon että muutakin elämää on maailmankaikkeudessa. Sinulla nyt taas niin upeita kuvia, voi mahoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minä uskon myös. Ei me maailman ihmiset olla ainoita. Toivottavasti muualla ei olla näin hirveän sotahulluja.

   Poista
 13. Uskon ufoihin, olisi se vaan niin kiva niitä nähdä, ja jopa kohdatakin niitä "pieniä vihreitä". Voisi ne tänne Espooseenkin laskeutua.
  Ihanat tykyt sulla taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sovitaanko, jos Vihreät oliot avaruudesta ilmestyvät näitä tykkyjä katselemaan, niin välitän kutsusi piipahtaa Espoossakin.

   Poista
  2. Sovitaan niin. Mutta tokko ne sinun maisemista niin herkästi tänne haluaa lähteä ;)

   Poista
 14. Upeat tykyt sielläpäin. Luovat tosiaan omia hahmojaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykyillä on muotoa jos toistakin ja paino valtaisia. Ei passaa alle jäädä, kun humahtaa alas.

   Poista
 15. On teillä niin huikeat maisemat, että kelpaisi sinne ufojen laskeutua. Jään nyt vaan odottamaan kuvauksia ufohavainnoistasi. :-) Ehkä siellä Syötteellä on sellaista malmia maaperässä, että ufojen kompassineulat osoittavat juuri sinne. Kuten huomaat kommentistani, niin hieman olen kallellaan ufojen suuntaan. Kaikki outo ja ihmeellinen kiehtoo, tosin vähän pelottaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talven kauneinta on tykkypuut ja vitivalkeat hanget. Minä en ole ufoja nähnyt, mutta kiinnostaa kuunnella joka kerta, kun niistä tule puhe.
   Totta, alueen uraaniesiintymiä on syytetty "ufojen " aikaansaamisesta. Asiaa kyllä tutkittu.
   Samat sanat - outo kiehtoo ja pelottaa, vähän niin kuin yhtäaikaa maistuu suolanen ja makea.

   Poista
 16. 1.Kiitos - upeista maisema kuvista !
  2. Alue 51

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alue 51:stä olen lukenut paljon. Kiinnostavaa, mutta aina jostain pulpahtaa kuitenkin esille epätietoisuutta.. Satavarmasti ei ole siihen suuntaan näytetty toteen, etteikö avaruudesta vierailuja sittenkin Telluksellekin tehtäisi. Tämmöiseen käsitykseen olen päässyt.

   Poista
 17. Ihan selvästihän nuo tykyt on niitä avaruusolioita,ovat vaan valepuvussa.:) jottasaavat ihailua ihmisiltä, muutenhan sitä juostas tai hiihettäs karkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varoa saa tykkyjäkin, ettei ihan kylkeen tuppaudu. Saattaa tapahtua sieppaus tai ainakin hautaus.

   Poista
 18. Komeita tykkypuita. Joko nyt on tykyt tippuneet?
  Voisihan se hätkähdyttää tuollainen ufokokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Komeimmat tykyt ovat pudonneet, tosin suojaisimmilla vaarojen rinteillä ja ylhällä on vielä, mutta kyllä edellisviikon lauhat ja yksi erittäin tuulinen päivä onnistui paljolti vapauttamaan puita taakastaan.

   Poista
 19. Olisi se jännää nähdä jotain selittämätöntä. Toisaalta on ihmismielen tyhmyyttä luulla, että mittaamattomassa avaruudessa olisimme yksin! Ja että asuttavat planeetat olisivat justiinsa samanlaisia kuin omamme. Kaikki voi olla toisin, myös teknologia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen miettinyt, jos ihan oikeasti kohtaisin ufon ja siitä avoimesti kertoisin, päätyisinkö hoitoon? Ehkei ole vieläkään aika kypsä siihen, että joku toinen voi kokea outoja asioita, mutta eivät kaikki. Pilkkakirves kolahtaisi melko varmasti

   Poista
 20. Uskomattoman upeita ovat nuo tykkypuut sinisine varjoineen ja raskaine taakkoineen.
  Täällä maailmanlopun kylän läheisyydessä ufotarinoita ja -kokemuksia tuntuu riittävän. Eivät ne kaikki voi millään olla tuulesta tempaistuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin ufotarinat ja niiden kertojatkin elävät vielä ja voivat hyvin.
   Tykyt sen sijaan huonommin. Valahtivat enimmät jo alas.

   Poista
 21. Kyllähän muutakin elämää on, kuin Me ihmiset. Maailmankaikkeus on niin suuri, että sinne mahtuu monenmoista syhkäsijää.
  Muistan tuon 60-70- luvun ufojen ryntäyksen.

  Enoni vaimo näki sikarin mallisen aluksen hiljalleen lipuvan suopeltojen yllä. Mitään ääntä ei kuulemma ufosta kuulunut.
  Kaksi miestä tuulasti järvellä veneellä pimeän aikaan ja Heidän rinnalleen oli ilmestynyt jokin ilmassa kelluva alus. He olivat sanattomina katsoneet sitä. Sitten toinen mies oli rohjennut kysyä, että näätkö Sinäkin sen. He olivat sopineet, ettei hiiskuta kellekkään, hullunahan pitävät. Jossain vaiheessa rohkenivat puhua...

  Upeita talvisia kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että sinulla on myös muistikuvia noista hektisimmistä ufoajoista. Kuten kerroit, samaan tapaan ovat ihmiset täälläkin vaienneet näkemistään omituisuuksista

   Poista
 22. Eiköhän ufot toisi turisteja paksuine lompakkoineen, hyvä idea.
  Mahtavat on maisemat odotellessa ufojen näkymistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vissiin on turistienkin lompakot ohentuneet, kun ryysiksiä ei ole. Venäläistenkin osuus vähentynyt. Oheistajontaa turistille on vähäistä. Pitäisi löytyä muutakin, kun laskettelua, hiihtoa, poro- ja hysky-ajelua, lumikenkäkävelyä, yön yli retkeilyä.

   Poista
 23. Monenmoista juttua näistä tuntemattomista lentelijöistä oli liikkeellä silloin ennen ja jotku oli jopa kaapattu aluksen kyytiinkin. Ei oikein tiedä uskoakko vai ei niitä kertomuksia. Avaruusolioitahan mekin olemme, voihan niitä olla muitakin. Jospa ne ufot tekevät paluutaan sinne teillepäin, kun oikein toivoo.
  Aivan ihania nuo tykkymaisemat, niin satumaisia, nuita kelpaisi näyttää " visiittoreillekin" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutut elää yhä. Kun itse tunnen joitain jutun kertojia, en epäile heidän näkemäänsä, mutta keskustelua piisaa, mitä he oikeastaan näkivät.
   Totta, tykyt ovat komeita.

   Poista
 24. Kyllähän ufojen nyt luulisi tuollaisista maisemista pitävän. Se on vierailun paikka! Se, mikä itseäni noissa pahasti mietityttää, on yhden dokumentin katsottuani se johtopäätös, että edelleenkään näinä aikoina, jolloin joka ihmisellä on kännykkäkamera taskussa, yhtään kunnollista valokuvaa noista ei edelleen ole saatu. Ja kuitenkin moni väittää edelleen niitä näkevänsä. Siinä on iso kysymys.

  Toivottavasti nyt saapuisivat kun valotuskin on noin hyvä, ja saisimme maailman ensimmäisen terävän ja yksityiskohtaisen kuvan ufosta!

  Hienot kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. yvä oivallus, vaan ehkäpä ufot ovat niin tietoisia kamerakännyköistä, että pysyttelevät niiden ulottumattomissa. Ja harvoinpa minä saan kuvaa esim. yllättäen kiepistä lentoon lähtevästä koppelosta tai teeristä.
   Sitä ufokuvaa tietysti metsästän.

   Poista
  2. Kyllä kyllä. Tuossa tarkoitinkin tilannetta ihan maailmanlaajuisesti. Tuntuu hämmentävältä, että niillä, joilla jonkinlaisia kuvia ufoista on, on aina pahimman luokan tarjousritsa taskussaan niiden ottamiseen. Eli ei yhtäkään kunnollista ufokuvaa koko maailmassa. Enin osa sitten photoshopattuja niin taidottomasti, että vähänkin valokuvausta harrastanut huomaa sen kertavilkaisulla. =))

   Onnea ufojahtiin. Kuvan ei tarvitse olla kummoinen, kun se olisi jo maailman tasokkain lajissaan!

   Poista
  3. Innostuin tosi paljon haeskelemaan netistä kaikkea ufoihin liittyvää. Aika ajoin nämä jutut pulpahtavat vain esille, nyt siis tuon paikallislehden artikkelin vuoksi, jossa ufoja taas kerran puitiin tierteen ja kansalaistenkin vinkkelistä.
   Hyvää kuvaa kannattaa "metsästää", kuten tuolla aiemmin jo mainitsin. Tiedä häntä, milloin tärppää. Kiitos sinulle mielenkiinnosta tätä aihetta kohtaan.

   Poista
 25. Ufoista en osaa nyt mitään sanoa, mutta huokaan vain näitä kuvia. Miten kaunis talvi siellä onkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvi jatkuu, vaikka kovin on lauhaksi mennyt. Hanget madaltuneet varmaankin jo puolisen metriä.
   Eipä ole ufojakaan ilmestynyt.

   Poista
 26. Sama täällä Ufoja en ole nähnyt vain joskus kuullut.
  On kyllä niin ihanat talviluontokuvat.
  sanoin ei sitä voi kuvata. Ja jos vielä tuon luonnossa näkee niin on kaksinkertaisesti kauniimpi.
  Ihana lappi. Kiitos ihanista kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koillismaan alue on tavallaan Lapin porstuaa, on niin lumista sekä vaaramaisemallista seutua.
   Keskitalven tykky on komea, nyt vain tavallista aiemmin pudonnut. Lauha ja harmaa sää jatkuu.
   tarinoihin ja juttujen kuulemiseen minunkin ufonitietämyseni perustuu.

   Poista
 27. Minä kyllä uskon todellakin, että on muutakin elollista elämää kuin tämä meidän oma pieni tellus ja sen kaikenkarvaiset tai karvattomat asukkaat.
  Havaintoja on niin paljon ja mielenkiintoisia TV-dokumenttejakin, että niitten perusteella en voi olla uskomatta. Olisi kyllä todella hienoa nähdä joku tunnistamaton UFO.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näin minä myös ajattelen. Olisi niin käsittämätönsä, mikäli universumissa tämä tellus olisi ainut paikka elolliselle.
   Toistaiseksi todistamatta puoleen ja toiseen satavarmuudella.

   Poista
 28. Noita tykkylumia pitää katsella sydämensä kyllyydestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänä talvena tykkyjä ehti iahilla vain osan talvesta, kun putosivat jo. Tavallisesti vielä maaliskuun alussakin on puut tykyssään.

   Poista
 29. Tykkylumipuut herättävät mielikuvituksen lentoon. Ovat kuin piirtämäni yönkulkijat jähmettyneenä päiväksi paikoilleen, kun piiloon eivät ehtineet auringonnousua :-D Upeita kuvia.
  Me ihmiset olemme melkoisen naiiveja kuvitellessamme, ettei maailmankaikkeudessa voi olla muita.
  Miksi ei ?? Olemmehan mekin. Ymmärrän, että meitä on vaikea lähestyä, olemme sotaisia, itsekkäitä, ahneita, alkukantaisia, tyhmiäkin....mitä vielä? Kuka sellaisten kanssa haluaa olla suuremmin tekemisissä? Ymmärrän siis hyvin senkin, miksi ihmiset eivät halua julkisesti puhua ;-)
  Meille tyttärien kanssa on sattunut niin kummia juttuja, että silmät auki kuljemme elämää, sulkea ei silmiään saa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinkin hämärissä mielikuvitus karkaa tykkypuiden alla hiihdellessä. Ne alkavat elää.
   Kuvit kuvailit meitä telluksen tallaajia. monessa mielessä ajattelamattomia typeryksiä ollaan, omaa planeettaamme tuhotaan.
   Silmät, korvat, siis aistit kun pitää avoinna, niin ns. etiäisiä voi kohdata.

   Poista
 30. Satumaisen kauniit tykkylumikuvat jälleen Aimarii:) Näitä katsoisi vaikka kuinka pitkään, mutta taas on muka kiire. On ehkä parempi etten sano ufoista tuon taivaallista:) Sitä en kiellä, etteikö universumissa tai sen takana voisi olla samankaltaista tai hyvinkin erilaista elämää kuin meillä, mutta ufoilmiöt ja kokemukset ovat mielestäni kuitenkin olleet suurta pluffia. Jaanaa komppaan siinä mielessä, että kukapa hullu meitä nyt uskaltaisi edes lähestyä ja miten tämä saastunut pallo edes kiinnostaisi ketään tai mitään? Vaikka sanoinkin mielipiteeni, niin siitä ei kannata loukkaantua, pidän meitä niin tuttuina pitkältä ajalta, että uskalsin sanoa vähän eriävänkin käsityksen asiasta. Ufot eräänlaisena urbaanilegendoina ja ajan ilmiöinä kiinnostavat kyllä kovasti. Väitteet siitä, että NASA oli tehnyt muka kokeita avaruusolioilla, ei saa minua kyllä ollenkaan vakuuttuneeksi, sillä materiaali on aika ala-arvoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkylumet olivat hetken aikaa todella komeat, vaan lauha sää tiputti ne vapauttaen puut. Selvähän se, että ufot ja ufojutut jakaa mielipiteet. Nasan juttuihin tuskin moni uskoo ja luottaa. En jaksa uskoa, että Nasalla olisi avaruusolioita. Jos elollista ja älyllistä universumissa Telluksen lisäksi on, niin ovat meitä fiksumpaa.
   Ns. ufoon en usko, mutta johonkin selittämättömään, jota kukaan ei ole pystynyt selittämään, siihen olen taipuvainen uskomaan, varsinkin, kun tunnen ihmisen, joka sen on kokenut.
   Mutta kaikin mokomin, ufot ovat tervetulleita, jos ja kun ystävällismielessä kylään poikkeavat.

   Poista
  2. Kummastuttavasti lauhtui taas kerran:( Yliluonnollisen tai selittämättömien juttujen kokeminen vakuuttaa aina ihmisen. Paljon on olemassa sitä, mitä emme silmin näe, korvin kuule tai tuntoaistillamme koe, mutta ne ovat olemassa, ajatellaan nyt vaikka viruksia. Näemme mitä aiheuttavat ehkä toisille, vaikka itse säästyisimmekin ja vaikka emme näekään omin silmin aiheuttajaa, me tiedämme että ne ovat silti olemassa. Kehityksemme on monin tavoin lastenkengissä, sillä materialismin yliarvostus johtaa oman edun tavoitteluun keinoja kaihtamatta.

   Poista
 31. Ihania kuvia luulisi avaruusolentojenkin ymmärtävän kaiken kauniin mitä maapallollamme on esim,talven ja ihanat tykkylumiset puut.Harmi ettei valojen arvoitus ole selvinnyt.Täälläpäin valojen aiheuttajaksi epäilisi hornettien lepakko yö harjoitus valoja,mutta ei sentään siellä teillä.Hyvää helmikuun loppua sinulle ja mukavia hiihtokelejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lennosto yölentoja täälläkin tekee, mutta ne ovat olleet tunnistettavissa. Joten Hornetit eivät ole sekoittamassa ufopakkoja.

   Poista
 32. Voi miten kauniita kuvia! Meillä täällä etelässä ei ole pariin vuoteen nähty noin paljoa lunta. Kaunista =).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on tavallista, että lumet ovat lokakuulta jonkun verran toukokuun puolellekin. Yleensä lunta on enimmillään pitkälti toista metriä. Kevään kantohankia olen alkanut odotella.

   Poista