lauantai 8. elokuuta 2020

Helle hemmottelee laiskottelijaa

Siirrän puutarhatuolini varjoisampaan paikkaan pois suoranaisesta auringon heloituksesta. Nostan jalat toiselle tuolille ja nojaan selustaan. Pidän luppoa.Suljen nautinnollisesti silmät ja vedän hellehatun reunaa hieman alaspäin. Olotila lähentelee nirvanaa. Keskellä päivää koko luomakunta tuntuu torkkuvan, en yksin minä. Ei livertele yksikään lintu, tuulikin on hissukseen. Vain jokunen itikka rohkenee rikkoa idyllin tulemalla inisemään korvan juureen.  Läps ja henki pois!Pari viikkoa kestänyt hillaralli ohimenevällä tiellä on tauonnut. Naapurin kesäasukkaiden ruohonleikkuri on hiljennyt, mutta ruohon aromikas tuoksu tupsahtaa ajoittain nenääni. Taivaalla purjehtivat poutapilvet, eikä niilläkään kiire.
Aikoja sitten kesannoksi jääneen pellon kesäkuinen kullerokeltaisuus on vaihtunut rantatädykkeen sinisyydeksi. Ennen sitä pelto oli kurjenpolvien  ja niittyleinikin värittämä. Nyt paikoin rantatädykkeen kaverina kukkii maitohorsma.Raotan silmiäni ja jään seuraamaan kimalaisen lentelyä kukasta toiseen. Näköjään se valitsee mieluiten kultapiiskut eli värillä tuntuu olevan väliä.
Saan seuraa. Komeasarvinen poro tepsuttelee pihaan. Emme häritse toisiamme. Poro hamuaa pihan maitohorsmat, eikä edes vilkaise minuun.  Vielä pari viikkoa sitten porot olivat takkuisia, kun vanha karva lähti tukkoina.Herkkää vasan ruokahetkeä taisin häiritä kuvaamisen verran. Hyvin tarkkaan vaadin seurasi toimiani, mutta imetys ei keskeytynyt.
Marjastuksestakin pidän tänään vapaapäivää, enkä ihan helteellä suolle rohkenekaan.  Parasta huvia vetelehtimisen päälle on käydä uimassa ja siirtyä sitten vaikkapa Baden Badeniinsa lukemaan.   Itikkakesä tämä on ollut, mutta toistaiseksi en ole tarvinnut öljyjä, enkä muitakaan karkottimia mäkäräisten ja muiden inisijöiden suhteen. Kaipa olen jonkun sorttinen paksunahka!Hyvää kesää teille, sillä kesähän jatkuu, vaikka hieman haikeana katselin aamulla, miten pihakoivu alkaa kellastua latvuksistaan.

54 kommenttia:

 1. laiskottelu ihan hyvää välillä, kuumaa meilläkin, kivoja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään laiskottelun loputtua kävin onkimassa ja sain monta ahventa. Helteet loppuivat ja minä heräsin toimeliaaksi.

   Poista
 2. Läps ja henki lähti! ;DDD Kiitos, repesin ihan huolella, tuli jotenkin niin täydellisesti siihen että nieleen muodostui harras ja ylevä kuva kauniissa väreissä ja hyvä ettei sibelius korvissa soiden ja sit kunnon itikantappo;DD Siis aivan loistavaa joskin tahatonta? huumoria=)

  Kuuma tässä uudessa bloggerissa etttä kun lisää kuvan niin se tekee sen jälkeiseen tekstiin automaattisesti linkin siihen kuvaan, mikä ihmeen tarkoitus moisella?

  Muksaa laiskottelua, o taas sellaista kuvaa ja tekstiä että alan himoita pohjoiseen vaan kun en uskalla siellä pyörähtää, tiedän itsestäni että sinne jäisin saman tien, mussa asuu pieni erakko joka valtaa iän myötä isompaa osaa ja munmielen maiseman on kuin sun kuvissa.
  Toisaiseksi tyydyn tähä keski-suomalaiseen minilappimaisemaan;)
  Poroja opihaann ja vaatimaia nurkilla, oih!!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Varmasti mukavaa tekemistä ja sopivasti laiskottelua löytyy niin itse kunkin halutessa. Minä olen todella höynähtänyt näihin omiin maisemiini. Erakko minäkin olen, viihdyn paljon itekseni, eikä aika käy pitkäksi.
   Porot tykkäävät pipahtaa päivittäin pihassa. Minua se ei haittaa, kun eivät syö kukkasiani, eikä muitakaan hyötykasveja. Siksi eivät syö, kun pihassa ei sellaisia ole.

   Poista
 3. Leppoisaa, kiireetöntä oloa...mahtavan mukavaa :)
  Täällä on monta kesää mennyt aika vähillä sääskillä. Sillon, kun tulevat ja viikko pari jäläkeen on pahimmat ajat.
  Eilen mökillä ihan muutama sääski, ei polttiaisia, ei mäkäriä, ei paarmoja :)

  Mukavaa sunnuntaita aimarii :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä mahtavan mukavaa. Ei tietysti ihan aina, joskus osuu kohdalle huonojakin aikoja. Minkäänsorttiset öttiäiset eivät päivääni pilaa.
   Kiitos, hyvää alkavaa viikko sinulle.

   Poista
 4. Tämä kesä on suosinut lepotuolissa laiskottelevaa pilvien katselijaa. Lukeudun alan harrastajaksi. Siksipä tekstisi ja kuvasi saivat aikaan hyvän mielen hyrinän. Poroja ei ole täällä näkynyt, mutta lepotuolin alla naapurin kehräävä tai kevyesti kuorsaava kissakolmikko korostaa tilanteen levollisuutta. Tulkoon näitä tilanteita lisää kesän mittaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sopivasti on ollut tuollaisia rentoilupäiviä. Mikäpä, mukava harrastus tämin on - nauttia olostaan.
   Voi että, porot ovat komeita tässä vaiheessa kesää. Tunnustaudun täysin porofaniksi. kissankin huusholliin kelpuuttaisin, mutta mihinkäs sen sijoitan, kun silloin tällöin tekee mieli käydä pohjoisen tuulia haistelemassa.
   Juu, nautitaan vain lekottelupäivistä.

   Poista
 5. Kesäpäivän parhautta, tarina ja kuvat!
  Kaunista sunnuntaita♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Vielä tänäänkin on ollut suht lämmin päivä. Kalalla kävin, ongella vain ja onkeeni tarttui vonkale, hauki vissiin, kun sain sen vedettyä aivan rantaveden tuntumaan. Näin jo, että isokin oli, mutta mokoma puraisin siiman ja polskautti ähäkutit minulle.

   Poista
 6. Ihana kuvaus, joka nostatti pintaan mökki-ikävän. Ne ihanat kesäpäivät, kun minäkin osaan vain rauhoittua ja lojua pihamaalla kirjan kanssa. Samaan nirvanaan en kotioloissa pääse. Aika huippua, että porot tulevat noin liki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   On totta, syrjäseudun hiljaisuus, omissa oloissaan olo ja se, ettei ole suorittamisen velvoitteita siivittää ainakin minut nautinnolliseeen olotilaan. Ehkä sinä joku kerta kaipaat mökkioleilua niin paljon, että toteutat ajatuksen olla mökillä.
   Porot todella hipsuttelevat pihaan, joskus saattavat nousta portaallekin.

   Poista
  2. Toteutan mökkeilyt yleensä kerran vuodessa, mutta tämä vuosi jäi Koronan takia väliin (lennot Suomeen peruttiin ja kaikki muukin). Eli kyse ei ole siitä, ettenkö olisi kaivannut "riittävästi" kesämökkimämme Suomessa.

   Poista
  3. Kyllä minä hieman muistinkin niin, että kesällä Suomeen mökille. Korona mokoma sotki paljon ja niin monen suunnitelmat.
   Mutta sinähän olet innostunut pyöräilemään ja tutustut LOntoon puistoihin ja nähtävyyksiin vähän laajemmin ja kevät ja kesä on parasta aikaa semmoiseen.
   Toivottavasti ensi kesäksi tilanne korjaantuu.

   Poista
 7. Elämän sietämätön keveys-lause,tuli mieleeni kun aloitin lukea.
  Kirjoitit vetelehtimisestäsi niin kuvaavasti,että nirvana laskeutui minunkin otsalleni.
  Miten hieno tuollainen kesantoketo,joka saa muuttaa luonnollista väriskaalaansa kesän aikana!
  Etelän ihmisen mielestä hienoa tuokin,että sinulle tupsahtaa tuollaisia sarvipäävieraita ja saat herkkää ruokintahetkeä toisaalla seurata.
  Lokoisia hetkiä sinne sinulle siksi asti,että helteet väistyvät ja jatkat taas marjastamista.
  Hytykäisiä on ollut täälläkin kiusaksi asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on niin hyvä vain vetelehtiä tarvitsematta ryhtyä mihinkään, eiks vaan? Sinulla taitaa parhaillaan hykertää sydänalassa ajatukset vain pikkuisessa. Ihastelet ensituntumia mummina oloon.
   Porot ovat tosiaan päivittäisiä vieraita pihassa. Monesti vain tulevat ja menevät läpi pihan, joskus jäävät makaamaan pitemmäksi aikaa.
   Korppiperhe pruukaa myös vierailla suolla, näköyhteyden päässä tuvan ikkunasta. Raakuvat kiitoksen, jos on viety kalanperkeet niille tai sitten, jos ei tarjoilua ole ollut pitkään aikaan.
   Enpä juuri pääse enää marjastamaan. Mustikkaa tulee sen verran kehnosti, vähänkös harmittaa.

   Poista
 8. Oi ihanuutta, luppopäivät ovat parasta! Seurata niityn värien muuttumista, imettävää äitiä ja pienokaista!

  Nautinnollista kesän jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luppopäivissä on sitä jotain, mitä ihminen kaipaa sopivin väliajoin. Osaat kyllä arvata, miten mukavaa on silmät puoliraollaan pihakeinusta tarkkailla yhtä sun toista.
   Aamulla tulee suolta jo kolean kirpeitä tuulahduksia ja oikein hätkähdytti nähdä ensimmäisiä kellertäviä koivun latvuksia.
   Mutta jatkukoon kesä vielä pitkään, tykätköön koivu, mitä tykkää.

   Poista
 9. What an amazing scene that is breastfeeding. Your life now seems to be flooded with love and natural beauty. And your description turns reality into a novel. And thank you for trying to read my Greek text.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you for your comment.
   Nature is important to me and that is why I want to describe it in words and pictures.
   I don’t understand a word of Greece, but it would be great if I could!
   I have to use a text translator.

   Poista
 10. Wonderful photos!! Natural beauty of Finland is gorgeous!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you very much. I believe your country is gorgeous too.

   Poista
 11. Hyvin kuvattu lähes nirvana, tuollainen oman hetken ottaminen on parasta rentoutusta!
  Mitä erilaisempia hillakuvia näkee tuolla somessa, siitä keruusta on päästy nyt nauttimaan.
  Siulla on siinä niityssä sitten tuollainen elävä maisemataulu. Kaunis näkymä rantatädykettä noin suuressa määrin.
  Meillä tuli mökkijärveen sinilevää, niin suuressa määrin, ettei viikonloppuna ollut mitään asiaa uimaan, eikä voi myöskään ottaa löylyvettä.Ja ensimmäinen hirvikärpänen jonka tunsin lapaluun päällä, puri siihen ja nyt sitten poden tunnetusti tätä puremaa useamman kuukauden. Mutta eivät nämä lannista :)
  Mukavaa elokuun jatkoa, nautitaan vielä kesästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin juuri, Onpa nuori tai vanha, täydellinen rentoutuminen aika ajoin on hyvästä.
   Kyllä minäkin hillasoista ja täysistä hillaämpäreistä kuvia napsin. Tokihan täytyy todisteita ottaa.
   Rantatädykkeen noin laajaa esiintymistä kuivalla kesantopellolla ihmettelen. Viime vuonna ei ollut noin paljon läheskään. Kaunis näkymä se todella on.
   Sinilevä on pytty juttu, mutta se häipyy kait nopeaan, kun sää viilenee? Täällä ei ole, tai minä en ole huomannut missään sitä vielä. Ei ole ollut hirvikärpäsiäkään. Oikeastaan niitä en ole havainnut useaan vuoteen, muistan vain yhden kesän, kun muutama napsahti paidan selkämykseen. Oletko herkkä kaikkien ötököiden puremille? Minun ihoni reagoi polttiaisen puremiin vielä liki 10 vuotta sitten, mutta nyt taidan olla kaikille immuuni.
   Kiitos - tehdäänpä niin.

   Poista
 12. Oi sinulla on ollut oikein lepopäivä eilen. Täälläkin oli yhtä kuumaa, eilen +27 ja tänään +28...eiköhän se taas kohta helpota. Ihana tuo rantatädyke kun sitä on runsaasti! Itse poikkesin eilen mökillä keräämässä loppuja mustikoita saunan lämmityksen ohella, huomioin etten nähnyt yhtään perhosta enkä korentoa.Saatikka että naapureissa olisi ollut ketään, nyt on yöt jo niin pimeitä etten siellä viihdy, toin lakanatkin jo pesuun! Jatketaan silti tätä kesää vielä kuitenkin vaikka tuossa parkkipaikalla isossa koivussa on keltainen lehtirypäs:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hellepäivät loppuivat tältä erää eiliseen. Nyt on koleaa. Nyt käynnistyn ulkopuuhiin.
   En ole nähnyt sudenkorentoja, perhosia sitä vastoin melko paljon. Hillat on poimittu ja mustikka ei tarvitse juuri keräillä?? Vähän ja pikkuriikkistä etupäässä.
   Toki kesä vielä jatkuu, vasta kuukauden päästä saatta eka kerran tupsauttaa lunta?

   Poista
 13. Ihanat kuvat, ja tykkään niin tuosta sun rempseästä kirjoitustyylistä:) Joku muukin tuolla ylempänä kommenteissa mainitsi oikein erikseen vielä sen itikkakohdan:) Tästä sun tekstistä tosiaan välityy se rento tunnelma, ei tartte kiirehtiä mihinkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti paljon.
   Itikat on itikoita ja ilmeisesti hyönteissyöjälintujen herkkua. Paljon niitä on tänä kesänä ollut ja monille ihmisille ne tuottavat tosi paljon kiusaa.
   Mukavaa on rentoilla, kun ei juurikaan velvotteita ole.

   Poista
 14. Ihan varmasti olet luppopäiväsi ansainninnut. Sinulla lienee pakastin pullollaan hillaa. Minä en saanut läheiseltä suolta kuin viisi lakkaa. Ne söin tuoreeltaan. Mustikoita ja metsävattuja olen kerännyt ja pakastanut jo melkoiset määrät talven varalle.

  Minun poroni elikä metsäkauriit eivät ole näyttäytyneet muutamaan viikkoon. Viimeksi kun näin niitä, niin emolla oli kaksi pilkkuturkkista poikasta mukanaan. Nyt on pikkuinen rusakonpoikanen käynyt esittäytymässä kolmena päivänä. Ei todellakaan tarvitse lähteä Korkeasaareen, kun eläimet tulevat pihalle.

  Aamukaste on jo melkoinen. Enteilee syksyä väistämättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatella! Pidin tänäänkin täysin luppoa ja kökötin lähes koko päivän erämaalammen soistuneella rannalla ja ongin. Saaliina pikku hauki ja kolme ahventa, sekä kuvia lumpeista.
   Hillat olen poiminut, mutta vatut ja mustikat jää poimimatta. Täällä ei ole yhtään vattuja ja huonoa mustikkaa.
   Sinulla on mukavaa katsottavaa ikkunasta. Arvatenkin viihdyt kahvikupin kanssa keittiön pöydän ääressä ja seuraat pihan tapahtumia.

   Poista
 15. Hei og god kveld!
  Det var virkelig en fin lesning!Jeg tror du har ditt paradis der du bor.Tenk å få leve slik!Nydelig å se reinsdyret med sin mamma!Åhh den har det godt som kan supe i seg deilig mammamelk!
  Jeg kan nok bare drømme om å ha det slik.Jeg er byjente men trivest best alene i skog og mark..Her må man arbeide for maten og derfor har jeg ikke sett ditt innlegg tidligere.Jeg beklager!
  Jeg skulle likt å se mer fra dine steder !fint å ligge å drømme om!

  Håper du og dine har det fint og ønsker deg en veldig fin uke

  Hilsen Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takk for kommentaren. Fint at du likte det snakker jeg ikke norsk, men med hjelp av en oversetter. Men hvis jeg fortsetter på engelsk.
   I am close to the border with Lapland. Far from cities, in remote countryside.
   Mountains and extensive swamps around my home. There are also many little lakes that I like to fish.
   I am no longer in working life, so I have time to enjoy nature ...

   Poista
 16. Elät keskellä upeaa luontoelokuvaa. Arkipäivänä. Ihan itsekin rauhoituin lukiessa, aah...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus meikäläisen arki sekoittuu pyhään. Tuntuu että niin usein voi pitää pyhää. Tosiaan - ei hullumpaa oamsta mielestänikään.

   Poista
 17. Ihana joutilaisuuden kuvaus. Kuvasi poroemosta ja vasasta on kaunis sekä asetelmaltaan että väritykseltään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tosiaan osaan olla joutilas ja nauttia siitä. Kuvittelen kai olevani hiljainen Karsikonperän ajattelija Havukka-ahon Konsan malliin.
   Minua ihastuttaa aina nähdä tuo vaadin-vasa idylli. Vaativa pikkuinen ja joskus niin kärsimätön emo,

   Poista
 18. Meillä on ollut kuumaa ja kuivaa, mutta silti en ole malttanut paljoa varjon alle hiipiä torkkumaan. Olisi kyllä hyvä levätä ja kerätä voimia syksyksi.
  Sinulla on oiva asenne ja hienoja kuvia näytit taas. Kerrassaan suloinen tuo vasan ja äidin ruokahetki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkestät hellettä, minä en nykyään lainkaan, mutta en minä siitä niinkään pahoillani ole.
   Keskipäivän siesta on "poikaa". Sehän on melkein meditaatiota. Sinä olet nyt niin innostunut puutarhasi hiekkataiteesta, ettet malta millään löysätä. Ymmärrän kyllä, että taide-elämykset lataavat sinun voimavarastojasi talvikaamoksen varalle.

   Poista
 19. Ihanaa kerrontaa! Helppo lukuista, sujuvaa sanojen käyttöä. Pystyn hyvin kuvittelemaan Sinut istumassa tuolissasi seuraamassa tapahtumia ympärilläsi. Minä olen unikkolakanan alla vuoteessa. Aamulla töihin klo 7. 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kehuista. Hyvää mieltä ne tuovat.
   Unikkolakanan allako sinä tätä minun laiskottelukirjoitustani luet?

   Poista
 20. What a wonderful day it was to share it with bumblebees and reindeer. It doesn't get much better than that.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. You're right. Great to enjoy nature stuff like this.

   Poista
 21. Leppoista on elokuussa. Lintujen virestelyt on takanapäin.
  Ihanassa kukassa on niityt.

  Mikäpä luppoillessa kun kiireet on takana.
  Lupsakka postaus kauniinen kuvineen.

  VastaaPoista
 22. Blogini on alkanut lakkoilemaan ei päivity. Vanha teksti blogi letteloissa vaan näkyy, vaikka uuden postauksen tein.
  Enkä muutoinkaan saa sivu elementtejä toimimaan, aukeavat tagit todella hitaasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koleaksi ovat ilmat kääntyneet, navakan tuulen syy osaksi. Syksy lähenee vaudilla, mutta aina voi luppoilla.
   Tämä uusittu bloggeri oikkuilee ihan riittävästi. Sinun postauksesi näkyy ja avautui läppärilläni hyvin, puhelimesta en ole blogeja katsonut.
   Kai harjoitus tekee mestarin ja mestaritkin harjoittelevat. Kohdallani se ei kuitenkaan aina päde. Saa nähdä, miten tämän blogittelun kanssa.

   Poista
 23. Oi miten ihana tuo rantatädykeniitty. En muista koskaan nähneeni noin paljon kukassa yhtä aikaa. Poroemo tosiaan tarkkailee epäilevästi kuvaajan suuntaan. Herkkä kuva.

  Minäkin soin itselleni laiskottelupäivän eilen. Meloin saareen ja loikoilin pari tuntia rantakalliolla auringon lämmittäessä.

  Minäkin soin itselleni laiskottelupäivän eilen. Meloin saareen ja loikoilin rantakalliolla auringonpaisteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään ole aiemmin nähnyt näin laajalti rantatädykettä. Nyt vanha pelto hohti kauniin sinisenä. Tuli mieleen lapsuusaikojen ruispelto, jossa kasvoi välillä runsaastikin ruiskaunokkeja. Niitä en ole enää nähnyt, en juuri ruispeltojakaan.
   Sinä olit ensin kuntoillut melomalla saareen ja loukoilun päälle jäljeen liikuntaspurtti. Juuri noin se onkin mukavaa.

   Poista
 24. Laiskottelu on joskus paikallaan. Loppukesällä huomaa, että se alkukevään pihasiivousinto on jo hitusen sammunut. Ei jaksa hössöttää ihan yhtä paljon. Mulla ei ole vaan yhtä mahtavaa seuraa kuin sinulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks vaan?
   Toinen minun mielipuuhani luppolun lisäksi on onkiminen. Siinä istuessa tai seistessä järven/lammen rannalla kohoa tuijotellessa nollautuu ajatukset. Se on jotenkin vaan hypnoottista puuhaa.
   Saattaa joskus olla seuraa etäämmältä tuijottava porokin.

   Poista
  2. Olet muuten oikeassa. Onkiminen on ihan parasta. Rauhoittavaa, mutta sopivasti jännitystäkin ilmoilla. Tänä keväänä ja kesänä ollut varmasti monella ajanvietteenä.

   Poista
 25. Voe mahoton, mikä luppoilija! Mutta kait sinä sentään kalaan olet malttanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta maar minä olen kalassa käynyt ja sopivasti on kalaa tullutkin. Mato-onki on minun juttuni, harvemmin virvelöin ja senkin vain joella. Mutta tonko ei ole onkeeni tämä kesänä tarttunut.

   Poista