maanantai 28. syyskuuta 2020

Syksyn teemaristeily
Syksyn teemaristeily

Laivalla soi letkeä katrimusiikki.  

On menossa teemaristeily ja musiikki soi non-stoppina eri puolilla laivaa.  Rivitanssin harrastajia on paljon ja he ovat vallanneet aluksen tanssilattiat muun ristelyväen harmiksi. Yhdellä kannella ohjataan rivitanssin alkeita, toisella veivaavat edistyneemmät farkuissaan ja hapsuliiveissään, stetson kutreilla ja bootsit jalassa  ”Mä maalaispoika oon…”

Meno jatkuu merellä pitkin yötä, vaikka tuuli rupeaa olemaan myrskylukemissa. Nopeasti hurjistunut aallokko keinuttaa laivaa ja ylimääräiset sivuaskeleet sotkevat askelkuvioita. Viimein tanssijat luovuttavat  ja tukea hakien yrittävät selvitä hytteihinsä.

Nukkumisesta ei tule mitään. Edes pitkällään ei saata petissä olla, sillä jättiaallot kallistavat laivaa puolelta toiselle.  

Toivottavasti keulavisiiri kestää, eikä paatti ajaudu karille.


♪♫

Krapu 40, sanat, ohjta, paljon, myrsky.  Krapu 100 sanan tarina otsikon kanssa ja annettuja sanoja voi taivuttaa. Ei kun kirjoittamaan! Lähetä krapusi linkki SusuPetalin blogiin


30 kommenttia:

 1. Kantritanssi on kivaa, aikanaan harrastin sitä muutaman vuoden ajan. Laivalle en kyllä olisi mennyt tanssimaan.

  Aika kaameita tuollaiset teemaristeilyt, mikäli ei itse satu kuulumaan kohderyhmään. Voi olla, ettei nukkumisesta tulisi mitään, oli sitten tyyntä tai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä harrastin rivitanssia monta vuotta, mutta siitä ajasta on jo yli 15 vuotta!
   Kerran olin Vikingin kantriristeilylläkin, mutta liian ahdasta oli tanssia.
   Mutta tämä krapu on kuitenkin fiktiota, eikä kuvakaan ole laivalta.Varmasti rivitanssin inhoajille oli tylsä matka lahden yli.

   Poista
 2. Nice little story! Are they from your own time?You dancing?Very beautiful
  I could not dance such a country dance on a boat in bad weather. But nice to watch as you get in a good mood to see such fun. Great first picture of the autumn reeds in the pond. Wish you a nice evening :)

  Anita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. This writing is fiction, as these short stories usually are.
   Yes, I have a lot of time then danced a line dance.
   Thanks for liking my autumn photo. Have a nice week.

   Poista
 3. Piti oikein kurkata tubeen ja katsoa kantritanssia. Sitten tuijotinkin jo silmät levällään riverdancia. Hauska kuulla, että olet itsekin harrastanut kantritanssia. Mä soitin pentuna jonkin aikaa kantria viululla. Mutta sitten iski teini-ikä ja siihen se lopahti. Kiitos muistoista, joita kirjoituksesi herätti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MInun kantritanssiharrastus loppui, kun molemmat ohjaajat lopettivat, eikä uusia löytynyt. Harmi se oli. Kyllä askelkuvioiden on tavattoman hyvää aivojumppaa.
   Kiitos sinulle.

   Poista
 4. Minä olen aina tykännyt katsoa rivitanssia jenkkityyliin elokuvissa,
  muutoin en ole nähnytkään.
  Saattaisin tykätä oppia itsekin.
  Melkein tuli höntti olo,kun muistin kuinka inhottavaa on olla laivalla kun oikein on kova merenkäynti ja heijaa puolelta toiselle.Ei siinä varmasti rivitanssikaan kunnolla luonnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kait kantritanssi on sitä samaa kuin rivitanssi. Itse sain sattuman sanelemana innostuksen tähän tanssiin. Muuten en osaa lainkaan tanssia.
   Sinulla olisi varmaan amhdollisuus ruveta halutessasi tätä tanssimuotoa haraastamaankin, sillä sieltä varmasti löytyy tanssiseuroja.
   Minä en ole monesti laivalla ollut, en viihdy, on liian levotonta meininkiä Kova merenkäynti jopa pelottaisikin minua.

   Poista
 5. No niin, sait uteliaisuuteni heräämään.
  MInä olen myös lukenut noita Estonian uppoamisen tämänpäivän uutisia. Mikä mahtaa lopulta olla totuus siinä onnettomuudessa?
  Kiitos kommentistasi.

  VastaaPoista
 6. Rivitanssi on tosi hauskan näköistä. Sitä minäkin opettelisin jos olisi mahdollista. Keinuvassa laivassa se on varmaan aika haasteellista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa se myös on.
   En minäkään tiedä oikeasti tanssin onnistumisesta keinuvassa laivassa. Tarinani meni fiktion puolelle.

   Poista
 7. Kaikki tanssi tekee ihmiselle hyvää!
  Hauska tarina!
  ps. minäkin kipuilen kirjainvahvistuksen kanssa. Nykyään jaan ne kuusi kirjainta kolmeen ja sanon ne (puoli)ääneen niin tulee varmimmin kerralla oikein. Oli pakko laittaa kun tuli tosi paljon spämmiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, tanssi on ihan hyvää liikuntaa. Harmittaavsti täällä on nyt liikunatapahtumat ja kansalaisopistonkin liikunta seis Lienee syypää korona.

   Poista
 8. Mielenkiintoinen juttu jälleen!
  Onnellista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Olet oikea sanataituri.
  Muuten on harmillista kun ja jos jonkin tanssilajin harrastajat valtaavat tanssilattian eikä itselle jää juurikaan tilaa. Mutta aika kutakin ja suotakoon kaikille tanssihetket. Rivitanssia on kyllä kiva katsella.
  Kaunista syksynjatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, oi, kiitos ja kivaa syksyä myös itsellesi!
   Todella tuota ilmiötä, että tanssin taitajat valtaavat koko lattian ja vauhti on niin lujaa, että tavallinen tallaaja jää jalkoihin eli siis siirtyy pois. Mutinaa siitä on tullut. Toisaalta ymmärrän hyvin, että on kiva näyttää, kun homma hoituu.
   Aikanaan jäin rivitanssikoukkuun.

   Poista
 10. Very interesting pictures! I love these so much. Have a great day!
  Rampdiary
  Beautyandfashionfreaks

  VastaaPoista
 11. Ihana tarina. Kirjoitit niin asiantuntevasti, että luulin faktaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Ei ole faktaa, mutta rivitanssin harrastaja olen ollut, sekä joskus vuosikymmeniä sitten muutaman kerran käynyt risteilyllä. Pelätän aina, että just sillä kertaa tapahtuu jotain ikävää. Tarina saattaa siis läheltä liipata autofiktiota.

   Poista
 12. Taas taitavasti rakennettu tarina annetuista sanoista.

  VastaaPoista
 13. Rivitanssia olen usein katsonut mutten koskaan kokeillut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisit rohkeasti vain kokeillut, jos yhtään kiinnosti. Melko koukuttavaa se minulle oli, en millään halunnut jättää viikkoharjoituksia ohi.

   Poista
 14. kaunis syyskuva, Square-tanssia kiva katella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Square-tanssi on kait enempi parin kanssa tanssimista?

   Poista
 15. Hauskalta se riverdaans näyttää, en ole kokeillut.

  VastaaPoista
 16. Magical photos and wonderful fictional story with multiple messages and an impressive period of dancing. I want to close my eyes to see what's gonna happening with the waves.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you.
   I don’t know what would have happened at sea if the storm had increased. The story is the story. I listened to country music as I wrote the story.

   Poista