perjantai 9. tammikuuta 2015

Ihme ja kumma

Mitä taivaalla näkyi? 

Sitä olen ihmetellyt ja yrittänyt etsiä tietoa. En pääse näkemästäni irti, ennen kuin asia selviää. Saattaa olla, ettei selviä koskaan.
Tiistai-iltamyöhällä 7.päivä tammikuuta meitä oli kolme istumassa nuotiolla. Ilma oli leuto, sää pilvinen, eikä taivaalla tähtiä, ei edes täysikuu päässyt pilvien läpi valottamaan. Vain nuotio loimotti.( Tämän näköinen valoilmiö oli muuten, paitsi väriltään punainen. Tämä on vanha kuva, eikä siis nyt nähdystä ihmevalosta)

Yhtäkkiä metsän läpi näkyi taivaalla punainen pilkotus. Tähtikö? Oliko sää seljennyt? Rupesin katsomaan mustalle taivaalle tarkemmin. Ei siellä tähtiä näkynyt, mutta näkyi outo valo, joka säkenöi symmetrisesti punaista, ei tuikkinut. Se liikkui tasaisella nopeudella etelä-pohjoissuunnassa, tullen etelästä päin. Nyt sen matkaa seurasi kolme silmäparia. Ruvettiin pohtimaan, mikä valo se voisi olla.

Ennen kuin valoilmiö oli ehtinyt kadota pohjoisen puolelle metsän taakse, ilmestyi samaa reittiä etelästä toinen samanlainen valo, sama korkeus, sama vauhti, täsmälleen sama suunta. Sekin katosi metsän piiloon ja taas ilmestyi uusi. Kolmas ja neljäs näkyivät osin yhtä aikaa, kolmas katoamassa ja neljäs tullut juuri näkyville.

Kun valot olivat kadonneet, syntyi hetken tauko. Ajateltiin, ehkä neljäs oli viimeinen. Ei ollut, sillä samaa rataa lähestyi viides. Vasta nyt älysin yrittää kuvata. Taskussa oli pikkupokkari, enkä sillä pimeältä taivaalta hyviä, enkä varsinkaan tarkkoja kuvia saanut.Mitään moottorin ääntä ei kuulunut, ei lentokoneen, ei helikopterin.  Matkavauhti sopi kyllä maasta katsottuna lentokoneen tai sputnikeiden vauhdiksi. Tähdenlennoiksi valot liikkuivat aivan liian hitaasti. Niitä pystyi seuraamaan 20 sek. ehkä pitempäänkin. Kirkkaus ja koko pysyivät koko ajan samana.

Luin heti seuraavana päivänä useita nettisanomalehtiä, josko niissä olisi kirjoitettu jotain näistä öisistä valoista. Toiveissa, oltaisiinko kenties jossain muuallakin ne nähty. 
Kuvissani ei näy sädehtivyyttä. Kohde näkyy vain punaisena hieman pitkulaisena sysimustalla taivaalla. Vaikka suurennan ja valotan kuvaa voimakkaasti, valon ympärillä ei näy muuta. Itse kohteen reunat pysyvät punaisina, mutta ydin muuttuu keltaiseksi. Kaikki kuvani ovat viimeisestä kummajaisesta, ensimmäinen otos klo 22.54 ja viimeinen klo 22.58.


Niinpä. Mitä mahtoivat olla nämä viisi identtistä yötaivaalla "matkaajaa" samaa polkua peräkanaa  kulkien?  Ainakin minulle ne ovat toistaiseksi viisi tunnistamatonta lentävää esinettä.

74 kommenttia:

 1. UFOJA .. ja nyt ne tulee ..
  Mystisiä valoja, mutta voit ainakin uskoa niihin, kun teitä oli kolme kun näki ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsestänikin hyvä, että saman kummallisuuden näki samalla tavalla kolme ihmistä.

   Poista
 2. Onpas jänniä. Seitsemäs päivä räjähti se tulipallo Bucarestin yllä, josta olisi voinut lennellä kappaleita, mutta ei taida sopia aikaan. Hyvä kuitenkin, että oli kolme katsojaa, yksinään olisi voinut alkaa epäillä silmiään. Mystistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin tuosta Bukarestin tulipallosta. Ei sovi siihen tämä meidän juttu.

   Poista
 3. Ihmeellinen näky. Toivottavasti saat selville mikä ne sai aikaseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan vähintäänkin ihmeellinen juttu. Näyttää siltä, ettei mitään saa selville.

   Poista
 4. Onpa mielenkiintoista! Ja tosi kumma jos somesta ei löydy mitään ilmiöön viittaavaa. Yleensähän netin syövereistä, fasesta ym. löytyy kaikki...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole löytynyt mistään lisää tiedon murusia tästä valoilmiöstä.

   Poista
 5. No Wautsi sentään! Todella mielenkiintoinen havainto. Voisikohan tuosta ilmoittaa URSA:an tai jonnekkin vastaavaan, saattaisivat olla kiinnostuneita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi vaan. Kyllä näkemämme vaivaa ja pohdituttaa. Ursa ei ollut kiinnostunut, vaan tykkäsi, että kyseessä on valolyhtyjä??? tai lentokone. Vaan kun ei ollut noita kumpaakaan.

   Poista
  2. No voi jösses sentään. :(

   Poista
 6. Kiinnostavia valoja olet nähnyt, lentokone tuli ekana mieleen mutta ei ne tainneet niitä olla. Voisiko ne olla jotain satelliitteja tai mitä kaikkea sitä taivalla muuta liikkuukaan. Taivaalla ja avaruudessa tuntuu olevan liikkeellä monenlaista härpäkettä tutkimushankkeissa sun muissa.

  Mielenkiinnolla seuraan minäkin, tietäisikö joku mitä nämä valot ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut lentokone, ei satelliitti. Ne ei lentele monikossa yöllä matalalentoa. Tai ei ole uskottavaa ainakaan.

   Poista
 7. Tähtitieteellinen yhdistys www.ursa.fi sieltä voi kysyä. Ehkä heillä on jo jotakin tietoakin asiasta.Hyvä että kuvasit.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ursa ei ollut kiinnostunut, veikkasi meidän nähneen valolyhtyjä tai lentokoneen.

   Poista
 8. Minustakin kannattaisi laittaa Ursaan sähköpstia ja kysellä. sinne on varmaan tullut muitakin havaintoja. Olisi kiva tietää, kerro sitten meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä lähetin kuvan ja kerroin koko jutun Ursan, mutta siellä ei ollut kiinnostusta. Tykkäsivät, että kyseessä on joku valolyhty tai lentokone. Kumpikaan arvailu ei sobvi millään tähän "ufoon"

   Poista
 9. Oho, peräti merkillistä ja kiinnostavaa!

  Kai varmuuden vuoksi tuli lausuttua paljon toiveita, jos olisivatkin olleet megaluokan tähdenlentoja :D

  Jos saat selville, mitä olivat, kerro täälläkin sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen äimänkäkenä edelleen ja etsinyt tietoa sieltä ja täältä, mutta sitä ei löydy. Tykkääväät huuhaaksi koko juttua. Eiks ole loukkaavaa?

   Poista
 10. Onpa kumma juttu, mutta ehkä siihen on olemassa selitys (en vain tiedä mikä)!!
  Mukavaa viikonloppua, aimarii♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä selitystä haeskelen. Taitaa olla kätkettyä tietoa.

   Poista
 11. Pohjois-Savon taivaallakin oli näkynyt outoja valoilmiöitä torstai-iltana, mutta niiden on selitetty johtuvan siitä, kun puita on kaatunut sähkölinjojen päälle. (tämän päivän Savon Sanomista luettu)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin nämä "matkaajat" olivat sähkölinjojen vaurioitumisen tulosta. Silloin ei ollut ongelmasää.

   Poista
 12. Kylläpä onkin ihme ja kumma kun tuollaisia näkyy taivaalla ja vielä useita. Olisi kiinnostava tietää mitä ne olivat. Kiitos kun kirjoitit ja kuvasit tämän ihmeellisen asian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on ihmeitä täynnä, kaikki ei tule selville koskaan. Tästäkin jutusta rupean uskomaan niin.

   Poista
 13. Ilmakehään saapunutta avaruusromua? Taikka sotilaslentoja? Jännä ja kiintoisa ilmiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Avaruusromua, sotilaslentoja on arveltu itsekin, mutta miten avaruusromu ilmestyy niin säännöllisesti ja liikkuu niin yks yhteen ja miten ne lentokoneet voi lentää niin hitaasti ja ääneti suhteellisen matalalla.

   Poista
 14. Heh, tunnistamaton esine on nimeltään ufo! Sitähän ei voi tietää mikä se on. Lehdessä oli jotain, mutta en lukenut, täytyy käydä lukemassa lehti, oliko se tästä jutusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ufoksi rupean uskomaan. Lue ihmeessä se lehtiuutinen uudelleen.

   Poista
 15. Jospa te olitte ainoat silminnäkijät, jos niitä ei missään mediassa ihmetelty!
  Kerrothan varmastikin jos saat selvyyttä asialle!
  Olisin muuten saattanut vähän pelätä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä rupeaa näyttämään, kun ei mikään muu taho kerro nähneensä niitä. Ei mitään pelottavaa ollut. Ihmeissään punavalojen liikettä vain seurasi.

   Poista
 16. Vau, olipas hienoja ilmiöitä ja havaintoja. Mitäs jos pienet vihreät miehet tulevat kohta teille kylään sieltä metsän takaa... Älkää lähtekö niiden mukaan!
  Itse näin kerran oudon valoilmiön ihan 50 metrin päästä. Olin menossa metsäpoluilla ja pienehkä kirkas valo kiisi huimaa vauhtia ohitseni ja katosi/sammui siihen metsikköön, mihin olin menossa. Sen perässä oli kirkas vana, kuin pyrstötähdellä. En tiiä mikä oli, mutta nyt muistui mieleen kertomuksestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rupean uskomaan, että kohta tietokoneeni tilttaa ja ottamani kuvat häviävät ja sitten minut käydään nappaamassa "talteen" Toistaseksi mitään viherikäisiä pikkuolentoja ei ole näkynyt.
   Tuskin minäkään tätä näkyä hevin unohdan.

   Poista
 17. Muistaakseni tuosta olisi ollut juttua, että oli meteoriitti joka syöksyi Venäjän puolelle... Niitähän nuo tuollaiset yleensä tuppaa olemaan (tai jotain muuta avaruusromua, esim. satelliitin osia), niin hauska kun tuo ufo olisikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä myös lueskelin meteoriitin syöksystä. Kaikkea mahdollista olen ja ollaan koetettu kuvitella valonlähteeksi. Ei ole toistaiseksi mikään tuntunut oikein istuvan.

   Poista
 18. Kiitos paljon kaikille mielenkiinnosta ja pohdinnoista näitä toistaiseksi selittämättömiä taivaan liikkujia kohtaan. Mikäli selitys löytyy, niin kerron täällä.

  VastaaPoista
 19. Olipa kummat valoilmiöt, todellakin!
  Eikö vieläkään mitään tietoa ole kuulunut, mitä olivat?
  Jos olivat ufoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kuulunut mitään varmaa tietoa, arvailuja vain.

   Poista
 20. Mielenkiintoista todella, mutta tässä on jo arvuteltu niin paljon, että vain pyörittelen päätäni.
  Iltasanomiin vaan kohuotsikko. Ne kyllä "keksii" vastauksen : ) Rauhallisia nuotiohetkiä jatkossa : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltikseen jos lähettäisi, niin huruakaksi leimattaisiin, mutta saattaapa tuo leima olla jo nytkin. Tekee mieli tällätä samaan aikaan samaan paikkaan nuotiolle uudelleen ja toivoa "ufoja" takaisin.

   Poista
 21. Jotta uhfotko ne siellä kulkivat? Mielenkiintoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäpä tuon tietää, kun kukaan ei tiedä varmaksi mitään.

   Poista
 22. Voi vitsit miten jännää! Olisin ollut aivan täpinöissäni ajatuksesta että nyt ne tulivat hakemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täpinöissä olen minäkin ollut ja vatvonut noita ihmenäkyjä puolelta jos toiselta. Odotan niitä lisää.

   Poista
 23. Olisivatko jotakin sotilaslentoja, kun kaikki olivat samaan suuntaan menossa. Nämä kait ovat todella salaisia. Tai sitten ufoja (unidentified flying object) eli tunnistamattomia lentäviä esineitä? No, niitä ne ovat jo määritelmän mukaan, jos kukaan ei tunnista.
  Jännittävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei olleet saamieni tietojen mukaan sotilaslentoja. Jännittävää oli tämä tiedonetsiminenkin. Lopulta Suomen ufotutkijat ry-Fufora oli sitä mieltä, että kyseessä on ufolyhdyt. Niistähän ursakin jo vihjaisi.
   Melkein petyin, olisivat vaan olleet ufoja!

   Poista
 24. My friend,

  In any case your photos "write" a new way to look the sky.

  My best wishes from Volos.
  Yannis Politopoulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks for comment.
   In the sky there are a lot of something we don´t know. I lived a moment in hope we have seen really ufo sightings!

   VastaaPoista

   Poista
 25. Jopas merkillistä, onneksi hoksasit kuvata ettei sanota saduksi vaan. Ehkäpä selviää mistä kyse jossain vaiheessa. Mielenkiintoista totta tosiaankin

  VastaaPoista
 26. Kyllä minua tosiaan kiinnosti kovin, mitä taivaalla oli nähty. Kirjoitin ja lähetin kuvan myös Suomen ufotutkijat ry-Fuforalle, josta minua valistettiin, että kyseessä olisi tosiaan ns. ufolyhty, jotka saamani tiedon mukaan ovat suomessa kiellettyjä. Edelleen kyllä pohdin, miten valot pysyivät niin samalla reitillä, eivätkä esim. lämmön vaikutuksesta nousseet korkeammalle.
  Taitaa ne olla minulle ufoja kuitenkin.

  VastaaPoista
 27. Olipa se m ielenkiintoinen kokemus ja kaiken lisäksi selvisi aihekin.
  Mistä muuten nuo ufolyhdyt on lähetetty ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmuudella ei tietysti ole voitu sanoa, että olivat ufolyhtyjä. Ja kukapa sen tietää, kuka on lähettäjä, jos niitä olivat.

   Poista
 28. Sallassahan oli näkynyt jokin venäläisten taivaalle lähettämä satelliitti systeemi, jonka sitten pudotessaan näkyi tosiaan Sallassa. En tiennyt kuvata tätä, taivaanvahti sivustolla oli tästä ainakin. En muista päivää, mutta ei taida sattua siihen. Avaruusromua?! No hyvä että nyt on selvinnyt, kävin jo täällä aiemmin lueskelemassa havainnostasi, nyt sitten muistin tuon uutiseni ja mielenkiinnolla olen seurannut tätä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin joo, tuollahan olikin avaruusromusta. Elämässä on muutenkin niin paljon selittämättömiä asioita, joita ihmismieli ei voi käsittää.

   Poista
  2. Avaruusromuksi ei ole mikään taho valoilmiötä uskonut, mutta ufolyhdyt ovat saaneet puoltajia. Nekin kuulema jotain metrin koko luokkaa kiinalaislyhtyjen tyyppisiä, joissa on kynttilä sisällä. Ihmettelyn aiheej´ksi on vielä vain jäänyt - miksi nuo lyhdyt eivät nousseet lämmön ansiosta korkemmalle koko ajan?

   Poista
 29. Itäisen naapurin koneet/laitteet tutkailivat armasta isänmaatamme? Pohdin sittenkin näin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään vielä täysin vakuuttunut ursan ja ufotutkijat ry - Fuvoran kannasta, että kyseessä olisi ollut ufolyhdyt viisi peräkkäin.

   Poista
 30. Jopas oli erikoinen näytös taivaalla. Ja kiva kun teitä oli useampi silmäpari sitä todistamassa. Nykyään on ilmassa kovasti liikennettä, mutta näin mystisiä harvemmin onnistuu näkemään.Meilläpäin ei ole näkynyt edes tähtitaivasta pitkään aikaan, kun aina pilvessä ja lunta ilmassa.
  Ufolyhdyistä en ole koskaan kuullutkaan, joten ufoiksi nekin jäävätkin minulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seonneen maineen saisi, jos olisi yksin ollut näkemässä noita valoilmiöitä ja yrittäisi kertoa niistä. Eipä täälläkään tähtitaivas ole ollut näkyvissä, pilvistä ja lunta ilmassa, kuten siellä suunnalla.
   Mieluummin minäkin haluan uskoa, että lentäviä tunnistamattomia esineitä olivat.

   Poista
 31. Boo-hoo..Olisiko ollut meteoriittisade?

  VastaaPoista
 32. Fireballs tulee mieleen. Mitähän ne ovat suomeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä arvailuja, valitettavasti ei ollut meteoriittisade. Räjähtäneiden meteoriittienkin palaset putoavat alaspäin, eivätkä lentele vaakatasossa, kuten nuo valot.
   Fireballs - ovat ilmeisesti valopalloja, joista olen lukenut Ursan sivuilta. Aivan vasta oli semmoinen räjähtänyt Bukarestin yllä ja valottanut öisen kaupungin. Useita videoitakin tapahtumasta youtubessa.

   Poista
 33. Aika jännä juttu. En lähde edes arvailemaan mitä nuo voisi olla. Hyvä kun sait kuvat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahvasti on annettu ymmärtää, että ufolyhtyjä olivat.

   Poista
 34. Missä ne Jenkkien sotaharjoitukset olivatkaan? Sotakoneita?
  Noh, olivatpa mitä tahansa tähdenlennon jälkeen ssapi toivoa XD.
  Jännittäviä aikoja ja tuikkivia tähtiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen pettynyt, kun eivät oikeita ufoja olleetkaan. Mutta tähtiä ja avrmasti tähdenlentojakin voi taas yöllä nähdä. Pakkanen on taas nollakelin jälkeen rapsakat -21

   Poista
 35. Löysin tänne vasta nyt. Siis luuletko niiden olleen jenkkien sotaharjoituksista johtuvia?
  Täsmäsikö se päivä? Ja jos olivat niitä, niin lentokoneitako????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä luultavammin useiden tahojen mielestä olivat venäläisten kiinalyhtyjä.

   Poista
  2. Mitä luultavammin useiden tahojen mielestä olivat venäläisten kiinalyhtyjä.

   Poista