lauantai 17. tammikuuta 2015

Lumen valta

Aurinko ei jaksa nousta tänäänkään, vaikka on pitänyt jo monta vapaapäivää. Näin sydäntalven aikaan ne hetket ovat hyvin arvossaan, jolloin kaivattu mollukka kipuaa taivaanrannalle. Herkemmin viime päivinä taivaan on peittänyt tasapaksu harmaus, joka houkuttelee lumisadetta onnistuen siinä liian usein.
Aamuisin herkkä valo viipyilee ja katoaa muutaman tunnin kuluttua sukkelaan käyden taistoa kaamoksen voimien kanssa, vaikka kaamos kalenterin mukaan onkin hellittänyt otteensa. Aivan vielä ikkunastani näkyvä Kärryvaaran huippu ei ole saanut nauttia auringon valon talvisesta hyväilystä. Ehkä pian, sillä luvassa on tulevalle viikolle kireät pakkaset. Sitä ennen verestän edellisen pakkasjakson kuvalla.Parhaillaan sataa lunta. Ilma on sakeanaan suuria märkiä lumihiutaleita. Aivan vasta heitin lumikolan seinustalle lumenluontiurakan päätteeksi ja kaivoin kynttilälyhdyt kinoksen päälle.
Uusiksi menee tänään. Vallit alkavat olla korkeita ja joka kerta vain työläämpää pukata lumia niiden yli.Puihin kiinnittynyt tykky paisuu. Vaarametsien kuuset ovat ikäänkuin vetäneet oksansa kylkiä myöten ja näyttävät upeilta tykkypilareilta. Harvemmin niiden oksat lumen painosta katkeilevat, mutta männyt ja miksei koivutkin selviävät heikommin. Raskaan tykkytalven jälkeen näkee latvuksensa menettäneitä mäntyjä. Nuorilta koivuilta löytyy joustoa. Ne nöyrtyvät luokille lumen alla, mutta rajansa silläkin, saattaa latva napsahtaa myös poikki.Pyykitelineelle kävi köpelösti. Se väsyi ja romahti alas. Oma vikani, kun en pudottanut lumia naruilta. Ajattelin laiskuuttani, tehköön tuuli sen homman puolestani. Näin kävi, sitä saa, mitä tilaa.Kattojen päältä on pudotettu lumia, ettei käy, kuten pyykinkuivaustelineelle. Ehkä syytä myös tyhjentää roskiskatoksen päällys.  Roskapussia viedessä olen ollut jo kuulevinani sen huokailuja taakkansa alta, mutta toistaiseksi en ole ollut ymmärtävinäni. On ollut mielestäni kaunis katsella valkolakissaan. Tietenkään ei naurata, jos koko komeus lysähtää. Mitä sanoisin pojanpojalle, joka viime kesän renkityönään roskiskatoksen rakensi?


Alkuviikolla minua ilahdutti Amerikasta asti saamani posti. wondersbykaari lähetti  arvontansa yllätyspalkintona minulle kuusi tavattoman kaunista korttia, kirjekuoretkn korttien mukana. Enpä tiedä, raaskinko lainkaan kenellekään niitä postittaa. Tai jos postitan, niin kuvaan ensin itselleni ja vasta sitten kirjoitan kirjeen kortin sisäpuolelle. Olen edelleenkin etanakirjeiden kirjoittaja.
Kiitos wondersbykaari ♥


Yhä sataa lunta. Ulkona on vahva hämärä, melkein pimeä.
Kuulin, miten varaston peltikatolta putosivat lumet, mutta lumitöitä mieluummin lähtisin suksille otsalampun valossa joelle asti kuullakseni, miten jääkalikat kilisevät virtapaikan rantavedessä.

54 kommenttia:

 1. Upeita nuo kuvat, joissa aurinko kultaa puiden latvoja! On lumesta rasitettakin, mutta on teillä sentäs kunnon talvi. Täällä on ollut monta melkein talvea, jotka aina tuppaavat katoamaan :(
  Huikean ihana tuo palkintokorttikuvasi :) Hillityn kaunis ja herkkä.
  Tammikuisia terveisiä täält meilt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi on mestarillinen työllistäjä. Olen saanut huomata. Enää en niin jaksa nipottaa linjoista, kunhan vain saa lumen pihasta pois.
   Kortti ja muutkin kortit ovat tosi nättejä. Wondersbykaari osaa valokuvaamisen taidon.

   Poista
 2. Wau, mitä värileikkiä auringonvalo saa aikaan. Onpa hienonnäköistä! Meilläkin puut painuivat luokille lumen painosta ja vähän väliä oli koko viikon ajan sähkökatkoja, mutta viime yönä tuli suojakeli ja lumet tippuivat oksilta. Pihat ja sivutiet ovat vaarallisen liukkaita.

  Leppoisaa viikonvaihdetta Sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ei ole sähkökatkoja ollut, vain kerran tunnin verran. Liukkauttakaan ei toistaiseksi.

   Poista
 3. Lumen kanssa minäkin temppuilin. Kävin mökillä eikä siellä kovin usein aurata tietä. Niinpä tiellä oli paksu kerros lunta, joka oli pehmennyt. Vaikka minulla on nelivetoauto se kiemurteli kuin käärme pitkin mökkitietä. Enpä taida huomenna mennä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi et luisunut tieltä ojaan. Semmoinen on mahdollista kovin pehmoisessa lumessa, kun penkkoja ei erota.
   Teiden auraus on ajoittain hyvin hidasta myös täällä, mutta pitää vain tulla toimeen.

   Poista
 4. Lunta niin että varmasti riittää! Hienot värisävyt varsinkin ensimmäisessä ja kolmannessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä lumenmäärä jo piisaisi, jos minulta mielipide otettaisiin huomioon. Ei vaan otettu. Yöllä oli satanut roimasti lisää, kunhan käynnistyin, niin lumitöitä piisaa tällekin päivälle.

   Poista
 5. Upean näköistä siellä silloin kun aurinkoa näkyy, tykkylumien koristamien puiden latvukset loistavat kultaisina.
  Lunta on ja lumikuormaa.
  On sitä täällä Savossakin, onneksi nyt puut vapautuivat lumitaakastaan, joten ehkäpä pari viikkoa vaivanneet sähköongelmat loppuvat...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä ollaan onnekseen vältytty sähkökatkoksilta, vaikka lunta on yli riittämiin. Lisää on vaan tullut sitten eilisenkin. Taidan lähteä tänään lapioimaan veneen esille lumikuorman alta, siis kunhan ensin piha on kolattu.

   Poista
 6. Kauniita ovat lumimaisemat, vaikka se lumi raskasta puille onkin,mutta jatkuva sade ja harmaus ei sekään kivaa ole. Noissa sinun maisemissasi sielu lepää..ja upean kortin sait!! Saiskos niistä kuvaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä, kyllä lumi kaunistaa maisemaa, enkä ole tosissani ihan kurkkua myöten kyllästynyt edes lumentuloonkaan, vaikka se valtavasti työllistääkin. Tuleepa kuntoiltua. Kuvia saatat kyllä nähdä korteista Wondersbykaaren blogissa. Ne ovat kauniita.

   Poista
 7. Siellähän on ihan kultaiset maisemat tuntureiden laella ja tykkylumi patsaiden päät loistavat kuin lamput. Aika hienot siellä teillä nuo maisemat. Lunta on tosi paljon. Onnittelut hienoista korteista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on voimaa kullata maisemaa. Näkyisipä sitä useammin. Kortit ovat hienoja, onnekas minä, kun sain ne.

   Poista
 8. Tosi hienoja kuvia, mutta lumenpaino voi tehdä ihmeitä ja vahinkoakin. Eilen minunkin kesäauto piti kaivaa luhistuneen katoksen alta. Meinasi tulla oikea vahinko, mutta onneksi selvisimme säikähdykdellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahinkoja sattuu, sillä lumi on monesti ollut sataessaan niin märkää, että katoille on kerääntynyt painoa. Kattoja on täällä tyhjennetty lumesta useitakin. Onneksi autosi jäi ehjäksi. Minä kävin lapioimassa nuorimman pojanpojan "komistuksen" lumipainon alta esille. Poika (12v ) a osti autoromun itselleen pari vuotta sitten. Tuossa se on pihassa minun silmälläpidon alaisena.

   Poista
 9. Teiilä sentää paistaa joskus aurinko meillä se on harvinaista herkkua.Upeita on kuvat ja lunta ihan riittämiin ,niin kyllä meilläkin puissa oleva tykkylumi tekee jatkuvasti sähkökatkoja.Väliin pitkiäkin,kaikkeen vaan pitää suhtautua.Hyvää viikonloppua sinne Karsikon perälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paistaa joskus onneksi. Meitä ei ole sähkökatkokset kiusanneet, eikä tykkylumet, joista saan vaan nauttia silmänruokana.
   Talvisen hyvää viikonloppua itsellesi myös.

   Poista
 10. Aivan mahtavat kuvat, niin kauniisti aurinko kultaa lumiset puut!!

  Onnittelut, hienot kortit voitit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on kultainen kosketus. Se taikoo maiseman ilmeen meille niin toivotuksi,
   Onnekas korttien voittaja olen ollut.

   Poista
 11. Onnea palkinnosta hienoja ovat! Samankaltaisissa tunnelmissa täällä säiden suhteen. Mutta näyttää olevan siellä enemmän lunta. Sehän piti sen sankan sateen tulla, mutta ylisi meille vain hitusen, oisko ehkä 10 senttiä satanu viime yönä tai alle..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ne teidän lumisateet ryöppysi sitten tänne, koskapa lunta on tullut toooooooooosi paljon.

   Poista
 12. Nautin jälleen tarinoinnistasi ja kuvistasi. Kyllä teillä on runsaasti lunta! Täällä sen sijaan kärvistellään pääkallokeleissä lämpötilan sahatessa pakkasen ja suojan välillä nopsaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vaan kuvieni lumimaailmaan. Kyllä minullakin on vielä tuoreesti muistissa nuo lounaisen pääkallokelit. Ehkäpä osin siksi osaan nyt nauttia jopa lumitöistä.

   Poista
 13. Upeat kultalatvatykyt. Aurinko on ollut melko harvinainen vieras tänä talvena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä auringon ilmestyminen taivaalle sykähdyttää. Heti pitää lähteä ikuistamaan se ihme.

   Poista
 14. Jospa piankin saist auringon valoa, se tuntuu aina niin mahtavalta kun aurinko valaisee edes hetkisen.
  Upeita nuo tykkylumiset kuuset, kuin jättiläisiä ja maahisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toiveissa on, mutta vielä näyttää lumisateiselta. Tuuleekin ja osa tykyistä putoilee. Siitä puut kiittää.

   Poista
 15. Että on kauniit kuvat. Kyllä talvella lunta kuluu olla, mutta tolkku pitäis olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just noin, tolkku lumentulossakin, mutta parempi paljokin, kuin ei mitään.

   Poista
 16. Oi, mikä valo leikkiikään kanssamme noissa pakkaskuvissa!

  Minäkin sain kaarilta vuosi-pari sitten kortteja, enkä ole raaskinut yhtäkään lähettää eteenpäin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toissapäivänä tätä postausta kirjoitellesseni haikailin auringon perään. Nyt toive toteutuu. Parhaillaan aurinko yrittää kivuta näkysälle, mutta veronsa silläkin ilolla - pakkanen on kivunnut -21 asteeseen.
   Ihastuttavia todella nuo kaarin kortit.

   Poista
 17. Aivan mielettömän upea tuo "tykkypilarikuva" ja muut myös. Meillä naapurin rouvalla käy kotitalkkari maksusta tekemässä lumityöt, mutta ajattelin, että muutan pois sitten kun en jaksa itse tehdä lumitöitä. Sitä sorttia on kyllä riittänyt.
  Ei tuollaisia kortteja raaski kenellekään lähettää : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy todeta, että lumityöt on raskaita, varsinkin, jos on laaja piha ja pihatie, mutta kuntoilua se on, mikäli malttaa ottaa rauhallisesti. Sittenkin tahtoo väsyä. Onneksi tänään on niistä hommista vapaapäivä, mutta pakkasta -21
   Juu, kortit jää varmasti itselle.♥

   Poista
 18. Satumaiset kuvat sinulla, onnittelut aimarii!♥
  Talvi on täällä Pohjois-Karjalassakin, mutta on liian paljon sähkökatkoja ja lumisateita.
  Hyvää sunnuntaita sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiittelen. Talvi on satumaisen kaunis, ainakin silloin, kun miellämme sen lumiseksi, aurinkoiseksi pikku pakkaskeliksi. Miinusta saa nuo sähkökatkot ja usein toistuvat raskaat lumityöt. Mukavaa alkanutta viikkoa Pohjois-Karjalaaan.

   Poista
 19. Valtava tuota lumen määrää. Toivon kovasti tännekin, mutta hiukan vähempi riittäisi. Vettä täällä vaan sataa, (ei tosin nyt) ja lumi on vähissä. Katselen hienoja kuviasi sohvalla! Helppoa! Auringonpaiste on vain parin kilometrin päässä...ylhäälläpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Jospa lumia voisi tasata. Saisitte heti täältä 20-30 senttiä ja riittävästi jäisi itsellekin.
   Täällä on aurinko just nyt näkymäisillään, taivas punertaa somasti.

   Poista
 20. Nyt tiedän mistä olet peruskuntosi saanut, lumenluonnista tietenkin, sitä näyttää riittävän. Aivan upeita nuo auringon kajot tunturissa ja puissa, hengästyttävän kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti osaksi siitä, mutta koko syksyn metsätyöt taisivat antaa hyvän pohjan.
   Nyt minua alkaa laillasi hengästyttää, sillä auringon kajo värjää taivaanrantaa. Tulossa napakka pakkaspäivä.

   Poista
 21. Ymmärrän miksi et raaski putsata roskiskatoksen kattoa. On se niin kaunis! Mutta ehkä se sittenkin pitäisi tuupata alas, nythän sinulla on kuva muistona. Valtava kerros lunta teillä on, mutta ensi viikolla pitäisi tulla kovat pakkaset. Taitaa tulla jo liikaa hiihtämiseen.
  Meiltä on lähes kaikki lumet sulaneet, ensi viikolla tulee vähän pakkasta, mutta ei onneksi kovia, niistä en tykkää.
  Sinä pysyt kunnossa, miten minun mahtaa käydä, ei tämä tietokone vahvista kuin sormia :-)
  Hyvää talvea sinne teille, malta vielä vähän, kohta se näkyy...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri siksi lumet ovat roskiskatoksen päällä yhä, en vain raaskisi lapioda niitä pois, mutta jospa kuorin vain osan.
   Pakkaset tosiaan ovat tulleet, nyt jo -21 ja minun joelle hiihtosuunnitelma siirtyy. Ei näissä keleissä pysty lapioimaan veneen lumia, joten otan löysästi.
   Onhan sinulla kuntolaite! Kun ei liukkailla ole ulos asiaa, niin sitten vaan seurustelemaan kuntolaitteen kanssa.
   Tänään saadaan täällä kylmän lisäksi myös aurinkoa. Kiitos, aurinkoista ja vähemmän liukasta talvea sinne.

   Poista
 22. My friend,

  A lways
  i t happens to your blog
  m ainly
  a fter the
  r eading of your
  i dyllic
  i deas and photos

  Thank you for your comments.
  Yannis Politopoulos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks. You told so nice like with the words of a poem.

   Poista
 23. Onpa siellä lunta ja kauniin talvista!

  Eilen Hangossa ei ollut lunta kuin pieniä läiskiä ja meri oli täysin vapaa jäistä. Laitan blogiini kuvia sieltä heti kun ehdin. Niin on erilaista eri puolilla Suomea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hanko on merellinen kaupunki. Ilmasto täysin toisenlainen, mitä meidän "mannerilmasto"
   Laitahan kuvia, käyn kyllä katselemassa.

   Poista
 24. Ihanat valot puissa.
  Mutta kovasti on lunta - ja meillä viimisetkin on lähes sulanneet. Tiedä sitten, varmaan tulee joskus lisääa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulenpa, että lisää lunta vielä saatte. talvi on vasta puilivälissä.

   Poista
 25. Your photos are amazing as is the amount of snow you have! heehee We have had only a dusting and I feel very fortunate looking at all of yours-
  I especially love the pines photo- glorious photo of glorious trees- yes, majestic for sure!
  Thank you Amari for coming by and commenting- your comments make me smile ")
  ps...would you put a follow by email on your blog?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. How nice you like my photos. JackieP Neal, look the trees are not pines. They are spruces if you mean the trees in the third photo. Yes, our spruces have masks.

   I tried to put a follow by email but don´t know could I.

   Poista
 26. Tykkilumipuut on vähä niin kuin me ihmiset, toiset taittuu ja toiset ei. Upeita kuvia!

  VastaaPoista
 27. Onhan se lumi kaunista. Vaan niin raskasta ja kylmää...

  VastaaPoista
 28. Oi oi miten kaunista! Istun miniäni kanssa ja ihailemme näitä satumaisia lumimaisemiasi. Kuvat tuskin vastaavat sitä tunnetta, minkä koet niiden keskellä. Kiitos korttipostauksesta myös, yllätyin. Olen iloinen, että tykkäsit <3

  VastaaPoista