Kipittelen aasinsiltaa Valokuva- ja Runotorstain 353 aiheesta KORVAAVA siemennäkkärin leipomiseen.
Jatkuvaa lumentuloa tarpeeksi tuijotelleena, keksin ruveta leipomaan. Rantakasvin blogista Rannalta katsoen löysin taannoin mainion herkun, jota tein nyt jo kolmannen uunipellillisen. Jäin koukkuun, vaikka hän varoituksen sanoin evästikin.
Siemennäkkäri todella korvaa kahvileivän, milloin ei maistu kaljupääkahvit. Innoitti minut jopa tankailemaan.
Kahvileivoksen
korvaa
itse leivottu
siemennäkkäri.
Kun sitä leipoo kerran,
niin
leipoo myös toisenkin.
Näkkärissäni on mm.auringonkukan, kurpitsan, seesamin, pellavan siemeniä, erilaisia pähkinöitä, vähän kauraryynejä ja vehnäleseitä. Ulkonäkö ei ole niin herkullinen, mitä maku.
Hihii, onneksi varoitin. Juuri on minullakin taas satsi uunissa tulossa näkkäriä :)
VastaaPoistaVaan minäpä en ottanut milleskään varoituksen ääntä. Hyvä niin, sillä tätä näkkäriä tulen tekemään melko usein. Nyt oli vaan pakko ottaa lintujen auringonkukkasiemenistä omaan leipeeseen, kun en malttanut odottaa kaupassa käyntiä. Yhtä lailla samoja siemeniä ovat.
PoistaTerveellistä herkuttelua. Jospa ohjeen katsoisin, pelko, että koukkuun jään minäkin.
VastaaPoistaEihän sitä tiedä, makuja on niin erilaisia.
PoistaHerkullisen tuntuista, ja energiapitoista, jaksaa puskea lunta kaffikupposen jälkeen :)
VastaaPoistaMinun makuuni on kovasti. Kyllä voittaa kaffepullan, jos meinaa lumia lapioida.
PoistaAinekset ovat ainakin herkullisen kuuloisia.
VastaaPoistaNiin ja aneksia voi lisätä jtai muutella makunsa mukaan.
PoistaEnergiapitoista ja terveellistä retkievääksikin.
VastaaPoistaLuulen myös, että on säilyvää (jos ei heti syö), sillä tehdään veteen.
PoistaMie taijan kuulua niihin jotka vaan kerran leipovat, koska ensmäiset palo ja maistuivat pahalle.
VastaaPoistaJoskus vois kokeilla uudestaan, mutta...
Kui sää sillai, et poltit leivät? Etkö huomannut vähentää lämpöä tai/ja pidit uunissa liikaa? Toisaaltaan, makuja on erilaisia, yks tykkä yhestä, toinen toisesta.
PoistaTosi hyvää, etenkin ku laittaa sopivan määrän voita palan päälle. Tuolla ohjeella teen myös ite, venhäleseet jätän pois ja korvaan ne jollaiin gluteenittomalla jauholla tai ryyneillä.
VastaaPoistaVoita minäkin näkkärille. Ohje onkin silleen myös kiva, että voi aineksia vaihdella.
PoistaTuosta näkkäristä minä tykkäisin, täytyykin varmaan kokeilla. Voita päälle reilusti, ei muuta näkkärille. Nami, nami!
VastaaPoistaSuosittelen. Oli minunkin mieleen just voin kanssa.
PoistaVehnäleseet kun vaihtaa johonkin muuhun, niin saa jopa gluteenittomana. Olen jotain vastaavaa leiponut ja kun antaa paistua oikein kypsäksi, niin hyvää tulee.
VastaaPoistaNämä ovat kevyitä laittaa reppuun, jos lähdet tuntureille retkelle.
Juu, aika kauan tämäkin sai paistua, mutta mukavan rapsakkaa tuli. Ohjeita on todella helppo löytää, pikemminkin tulee valinnan vaikeus.
PoistaIlman muuta näitä näkkäreitä tulee otettua reissuille mukaan.
On kivaa kokeilla kaikkea uutta, taidan kuitenkin ihastella näin ruuduntakaa..sillä taitaisin jäädä koukkuun :)
VastaaPoistaEt taida luottaa itseesi? Minä kyllä tiesin, että tästä tulee herkkuani. Olin aiemmin tehnyt leipäkoneella siemenleipiä, mutta siirryn nyt näihin näkkäreihin sen vuoksi lähinnä, ettei tarvitse laittaa jauhoja leivetaikinaan.
PoistaNäkkäri kuulostaa maukkaalta ja on terveellistäkin.
VastaaPoistaUskon myös, että sitä se onkin.
PoistaNyt haluun kyllä siemennäkkäriä, se on kyllä niin hyvän näköistä. Käytän paljon siemeniä, mutta näkkäriä en varmastikaan osaa tehdä. Tuota varmasti menee heti koko pellillinen ;)
VastaaPoistaEi ole todellakaan vaikeaa tehdä. Oikeastaan oli ikävintä odotella siementen turpoamista nesteessä, ennen pellille levitystä. Siemenet on hyviä, ilmankos niin monet linnutkin niistä tykkää.
PoistaNo nam, kuola alkoi valua jo tässä vaiheessa ;) Tahtoo kans itse tehtyä siemennäkkäriä...
VastaaPoistaEi muuta, kun tekemään. Varoitan sinua, kuten minuakin varoitettiin, tähän leipään voi koukkuuntua.
PoistaTämäpä sattui, minulla on parhaillaan siemennäkkärit uunissa.
VastaaPoistaTuliko syötyä heti uunista ottamisen jälkeen. Mielestäni on silloinkin hyvää.
PoistaSiemennäkkäri, gluteenittomana, on terveellistä herkkua. Minäkin leipasen näkkäriä toisinaan.
VastaaPoistaTässä näkkärimuodossa olen leiponut siemenleipää siis vasta kolme kertaa. Tahtoo vain tulla syödyksi liian nopeaan.
PoistaMinä ja olen löytänyt siemenet ruokavalioon viime aikoina. Niiden liotus on kyllä tarpeen mulla, vaikka aikaa viekin, sulavat paremmin. Viimeisin siementuttavuus on chia-siemen, joka on sopivan pieni kooltaan eikä kipristele vatsassa vaikka liotus jäisi lyhemmäksi.
VastaaPoistaPellavansiemenet ovat itselläni kuuluneet jo pitkään omaan ruokavaliooni, enkä liottele, samoin seesamin siemenet. Olen tietty auringonkukan- ja kurpitsansiemeniä laittanut salaatteihin, mutta näin liki pelkästään siemenistä uunissa paistettua leipää vasta nämä muutamat kerrat, enkä ole pettynyt.
PoistaChia-siemeniin pitää ruveta tutustumaan.
Tuotahan pitää kokeilla joskus! Vaikuttaa ihan meikäläisen ruolta. Minä teen sellaisia 'terveysmufeja', joitka ovat enemmän leipää kuin muffinsia.
VastaaPoistaVoin suositella. Itsellä pitäisi tehdä jo uusi "leipä"
Poistaherkulliselta kuulostaa. Pitäisi itsekin kokeilla.
VastaaPoistaOn myös herkkua, joka siemenistä tykkää.
PoistaIhanko niitä kuorellisia auringonkukan siemeniä tässä voi käyttää?
VastaaPoistaKuorittuja auringonkukan siementen pitää olla. Kuoret taitaa olla ihan sulamatonta ainesta.
PoistaTäällä on puuhattu vaikka mitä ja kuvattu toinen toistaan komiampia kuvia.
VastaaPoistaTuo näkkäri on varmasti makoisaa.
Me juuvaan kolikkokahaveja.
Ihania aurinkopäiviä ja vähemmän lumenluontia!
Nämä puuhat voisi melkein typistää yhteen ja ainoaan - lumitöiden tekoon.
PoistaSamala lailla kolikkokahvi kuvaa kahvittelua ilman kahvileipää kuin kaljupääkin.
Eihän vaan se ole vielä kaikki syöty, tahtoo maistaa...
VastaaPoistaKyllä vaan kaikki on syöty. Nam, nam, mutta uutta meinaan leipoa.
PoistaTulin juuri tuolta Rantakasvin blogista! Ajattelin kokeilla myös tätä näkkäriä ja täältähän sain lisää suosituksia :)
VastaaPoistaKerrotko mitkä ovat kaljupääkahvit :)
Ajattelin kyllä että ovatko ne pelkät kahvit ilman mitään pullapuolta!
Rantakasvin postauksesta minä innostuksen sain ja tämä syötävä taitaa jäädä minun leipomisvalikoimaani.
PoistaKaljupääkahvit on just tuota, mitä arveletkin.
Jo pelkkä kuva tekee kylläiseksi. Herkullista!
VastaaPoistaTäyttä tavaraa tämä näkkäri onkin.
Poistatäälläkin syksystä leivottu gluteiinittomana, ruokakomeron jauhopuoli meni uusiksi ja leivontatottumukset isännän keliakian vuoksi. näkkäriresepti tulee varmasti testattua näiden suositusten kera!
VastaaPoistaSittenhän tämmöinen "kakku" passaa vallan hyvin, kauraryynit vain pois ja tilalle jotain muuta. Helppo tekaista, tosin aikaa vie hieman siementen liottaminen ja melko pitkä paistoaika. Löytyvät antamastani linkistä Rantakasvin blogiin.
PoistaVarmasti maistuisi täälläkin.
VastaaPoistaKokelemaan vaan. Mikä ettei maistusi.
PoistaLooks pretty healthy to me- I should probably check into this recipe! ")
VastaaPoistaToday we are finally getting some snow- although it is still nowhere even close to yours! lol
I hope to take some photos to post on my blog!
Keep warm! Aimarii ")
It`s healthy. I really think so. I am pleased with your idea to take some photos on your blog.
PoistaWe have got again more snow! Our snowdrifts are over one meter high.
Joskohan tuon ohjeen etsisi ja kokeilisi pikkuhiljaa, ei kahvia voi ilman "jotain" juoda kuitenkaan.
VastaaPoistaMukavaa olostelua sinne talvimaahan
Harvemmin mullekin maistuu nuo kaljupäät. Jotain potää olla, mitä "kastaa"
PoistaKiitos, mukavaa talvea sinulle itsellesi myös.
Näkkäriä kyllä syön mutta tämä oli oikeaa sapuskaa:)
VastaaPoistaMelko tuhtia onkin.
Poista