tiistai 4. syyskuuta 2012

Kuljin maisemissani

Sateisen päivä kääntyessä iltaan, lähdin etsimään maisemaa. Lähdin kävelemään maisemien halki, sivuamaan niitä, pysähtymään niiden keskelle.

Ensin pysähdyin suon laitaan. Se rupeaa samaan syysvärinsä, joka on mielestäni sen kaunein asu.


Suo on jalan alla pehmeää, paikoin liiaksi asti. Sille ominainen hapahko tuoksu leijuu ilmassa. Hiljaisuus on täydellistä.
Kuljen suon yli ja pysyn kuivin jaloin. Vastapuolelen pikku metsikön läpi pilkahtelee järvi. Täysin peilityynenä.Lähestyn rantaa, jolloin avautuu uudenlainen maisema. Taustalla on kaksoisvaara, sillä on kaksi huippua. Nyt heijastukset ovat hienot.Kierrän ja kaarran järven laitaa. Ihailen maaston syysvärejä. Koetan katsoa välillä jalkoihini, etten yllättäen kupsahtaisi rähmälleni, sillä kavala "voissilmä" voi osua jalan alle. 
Ilta viilenee ja aurinko hivuttautuu pilveen vaaran taakse takaoikeaan, jolloin valoa vasten piirtyy yksi mielimaisemani.Mustikan ja juolukan varvut punastelevat, heinät vaihtavat vihreän värisävyjään keltaiseen tai keltaoranssiin, sammal on vetisen täyteläistä ja suopursuista lähtee mieto tuoksu, kun niitä hipaisee.Lähestyvä syksy on värien sinfoniaa, se on tyyntä ja myrskyä. Minua juuri viehättääkin syksyn arvoituksellisuus.

11 kommenttia:

 1. Huikean kauniita ovat maisemasi. Kyllä kannatti mennä etsimään!!

  VastaaPoista
 2. Upeita nuo tyynen veden heijastamat rannat ja vaarat. Hieno kuvasarja. Nautin mukana kulkemisesta.

  Joku päivä, kun sataa oikein kovin, etkä pääse ulos kuvaamaan, niin etsi romuaarretta ympäriltäsi. Blogissani on sinulle mielestäni ihan hauska haaste, jonka itse sain Tuulennolta.

  VastaaPoista
 3. Tää viimeinen kuva on ihan huikee! Komiat maisemat muutkin.

  VastaaPoista
 4. Sinä asut kyllä niin huikeissa maisemissa! Ja eksoottisen näköistä, en ole koskaan nähnyt tuollaisia näkymiä livenä.

  VastaaPoista
 5. Voi mitkä maisemat ja mikä tyyneys. Viimeisessä kuvassa lapin noita tekee taikojaan, se loitsii syksyn värit maisemaan.

  VastaaPoista
 6. Silmiä hivelevää ja hiljaisuus, se on onni.

  VastaaPoista
 7. Jos kevät oli Koillismaalla piirun verran jäljessä, niin syksy puolestaan näyttää olevan piirun verran edellä. Kaunista kaikkialla.

  VastaaPoista
 8. Maisemasi ovat ihan täydelliset! Ei tuosta voi pistää yhtään paremmaksi. Rauhasta ja hiljaisuudesta vielä viestivät.

  VastaaPoista
 9. Aivan upeat kuvat. Kyllä luonto on taitava värien käytössä, sitä on vaikea jäljitellä. Niin kauniin tyyntä ja rauhaisaa.ihana

  VastaaPoista
 10. Kiitoksia kommentoimisesta. Rakastan näitä maisemiani.
  Siira - Kiitos haasteesta, nappasin sen.

  VastaaPoista
 11. Todella kauniita kuvia. Sattumalta tupsahdin tänne ja on niiin hienoja kuvia täällä.

  VastaaPoista