sunnuntai 12. joulukuuta 2021

Joulukuu 12 päivä


Jouluaattoaamuun  on enää kaksitoista yötä.  Pikapuoliin on aika lähettää joulutervehdykset, mikäli antaa ne postin kuljetettavaksi.

 Viimeistään ylihuomenna 14.12 lähteviin tervehdyksiin pitää laittaa 1.30 € merkki, mutta perille ehtivät vielä matti&maijamyöhäistenkin kortit, kunhan postimerkki on  1.85 € .

Joka vuosi itsenäisyyspäivän aikaan mietin, lähetänkö joulukortteja. Kuitenkin aina olen päätynyt lähettämään. Vain määrä on vuosien mittaan vähentynyt. Korttien sijaan kirjoitan joitakin joulukirjeitä ja yhä enenevässä määrin sähköposti ja WhatsApp välittävät minun joulutervehdyksiäni. 

Aikaisemmin suunnittelin ja tein itse paljon joulukortteja  Kortteja askarrellessa tekijän mieli  rönsyilee monenlaisiin muistoihin ajatellessaan kortin saajaa, joka tulee hetkeksi ikään kuin lähelle. Lähes keskusteluetäisyydelle.

Kaupoissa joulukorttien valinta tuottaa joskus hikihelmet hatun alle. On paljon kortteja, liian monenlaisia ja minulle tulee valintavaikeus. En koskaan selviä korttihyllyltä suit sait.

Joskus innostuksissani tilasin postimerkkejäkin ottamallani kuvalla. Kuva tekstin yläpuolella on vuoden 2003 oma joulupostimerkkini. Arkista jäi yksi itselleni. Kynttilää puhaltava pikkumies on suorittamassa parhaillaan varusmiespalveluaan.

Sain myös yllätyksenä postilta useana vuonna Ensipäivän merkin varustettuna postileimalla, jossa luki Napapiiri-Suomi-Finland.

Vuonna 2005 joulumerkki on maksanut 0.50€. En ole vielä ostanut tämän vuoden joulumerkkejä. Voi olla, etten niitä kohta saakaan mistään.  Aina on niin, että nopeat syövät hitaat.
9 kommenttia:

 1. Postikorttien ja kirjeiden hinnat ovat nykyään kyllä aika hurjat, niihin saa uppoamaan rahaa.
  Kortteja lähetän edelleen, sähköiset tervehdykset eivät vaan tunnu samalta kuin oikea kortti. Yleensä teen kortin itse, painatan sitten smartphotossa.

  Omaa postimerkkia en ole tehnyt Ihana tuo sinun postimerkkisi, mukava muisto pojasta, joka ei ole enää niin pieni!

  VastaaPoista
 2. Lähetän myös joulukortteja, mutta postimerkkien hinnat kyllä hirvittävät. Kerään joulupostimerkkejä, joten hinnankehityksen kyllä huomaa.

  VastaaPoista
 3. Cada vez enviamos menos felicitaciones por el correo de siempre.
  Ahora con el whatsapp y el correo electrónico creo que todos nos hemos agarrado a ellos.
  Las tarjetas son preciosas.
  Te deseo buena noche.
  Un abrazo.

  VastaaPoista
 4. Aivan ihana tuo omasta kuvasta teettämäsi merkki!
  Hankin korttini pari päivää sitten,muutaman tein itse.
  Eilen kirjoittelin osan ja tänään loput.
  Huomenna kaupasta kipasen merkit ja sitten siihen punaiseen kuoreen.
  Muistan nuo kummatkin joulumerkit hyvin,ajatella,että tuosta alimmaisestakin on jo noin monta vuotta!

  VastaaPoista
 5. Hieno on tuo teettämäsi merkki. Jo ajatuksena hieno. itse en juuri enää kortteja tule lähettäneeksi, on vain muutama ystävä joille ehdottomasti kortti, muille vain täältä koneen kautta lähtee tervehdys. Ennen pidin kunnia-asiana lähettää kortit kaikille suvun vanhemmille ihmisille joiden tiesin ilahtuvan korteista mutta miten onkaan sitten näöin käynyt ettei sitä vanhempaa sukua enää olekaan, Hupsis, olenkin jo itse se suvun vanhin.

  VastaaPoista
 6. Joulukortit ovat lähettäjälleen mukava rauhoittumisen rituaali ennen joulua. Aika ajatella ystäviä ja sukulaisia. Nippu meni jo eilen postilaatikosta, tänään jos saisi vielä toisen sellaisen lähtemään niin hyvä olisi. Useana vuonna minulta ovat kortit jääneet odottamaan vuotta tulevaa piirongin laatikkoon, kuten moni muukin kortti. Silloin piirtelin sähköisiä. Mutta on se vain kiva kun postilaatikko kolahtaa. Vaihtelevaa tämä innostus.

  VastaaPoista
 7. Kortit on lähteneet, paketteja en juurikaan lähettele.
  Kaunis oma postimerkki :)

  VastaaPoista
 8. Muutamia kortteja kirjoitin, kuin myös kirjeitä, jotka kiikutin illan suussa postilaatikkoon.
  Kiitos paljon kyläilystä ja puumerkin jättämisestä.

  VastaaPoista