maanantai 13. joulukuuta 2021

Joulukuu 13 päivä


Olin haaveillut pitkään kaamosretkestä. 

Ajatus nuotiolla istuskelusta ja höyryävästä kuksallisesta nokipannukahvia ei ottanut laantuakseen, pikemminkin vain ajan oloon vauhdittui. Kiusasi tunne, jos ei nyt, niin sitten se taas jää, 

Funtsin kovasti, miten osaisin vetää oikeasta narusta, että puolisko innostuisi nuotioseuraksi.  Ehkä yllätyin, kun hän oli myös suunnitellut samaa.  Mahtaako olla pitkän liiton juttu, että ruvetaan ajattelemaan yhtenevästi.

Retkipaikkana on lähimetsä. Takapihalta vain harppaus ojan yli. Paikka on sama, kuin kuusi vuotta sitten, kun myös yövyttiin laavussa rakovalkealla.

Muutama kelopölli oli maannut mättäällä edellisretkestä lähtien.  Nyt ne ovat sahattuna ja halottuna  nuotiopuiksi. Kovasti yritin olla apurina halkomassa, mutta puu ei suostunut yhteistyöhön. Oli varmasti kirves huono! 

Kaiken korvaa vahva tervaksen tuoksu, joka lähtee halotuista puista.


 Päätin sytyttää tulen tervaksiin tuluksilla. Yritin sinnikkäästi ja hyviä neuvoja sateli ihan kysymättä. Kuitenkin ne menivät ohi, olin niin keskittynyt. Kipinän pitäisi sytyttää tuohen käppyrässä oleva  nöyhtä. Kipinöitä sain aikaiseksi ja  lopulta nöyhtäkin syttyy. Mahtavaa nähdä tulen voimistuvan ja  tarttuvan tervaslastuihin.


Kohta keikkuu puhtaalla lumella täytetty nokipannu keittiskepin päässä,  Me kaksi tuleen tuijottajaa istutaan porontaljojen päällä. Katsellaan, miten ahnaasti räiskähdellen tuli nuolee puuta. 

Kahvit kiehui, makkarat paistuivat ja päivä alkoi hämärtää. Ajankulu oli kadonnut siinä vaiheessa, kun tavaroiden kanssa siirryttiin ojan yli. 

8 kommenttia:

 1. Herligt Aimarrii!Brukte dere flint g stål for å tenne Tyribålet!Ja det lukter godt av tjære fra de gamle trærne!Flott!Misunner deg!

  Vi vil ha flere videoer av damen og hennes mann:))

  Ønsker deg en fin dag i snøen !

  VastaaPoista
 2. On se hyvä, että saa oivia neuvoja, eikä tarvitse edes pyytää niitä :D

  Mukava reissu teillä, tänne asti tunsin puiden, tulen, kahvin ja makkaran tuoksun!

  Hyvää Lucian päivää!

  VastaaPoista
 3. Ah ja voi! Nuotiokahvit porontaljojen päällä nautittuna. Kylki kyljessä neuvonantajan kanssa.

  VastaaPoista
 4. Sinä olet saanut toteutettua. Minä olen vasta houkutteluvaiheessa. Jo pari päivää olen puhunut, että olisipa mukava lähteä laavulle hämäränhyssyä viettämään.

  VastaaPoista
 5. Ihana retki! Minun alkoi tehdä mieli samanlaista retkeä.

  VastaaPoista
 6. Retki on tehty ja mukavaa oli. Yhä tuvan puolella tuoksuu tervas, sillä se tarttuu vaatteisiin helposti. Sehän on vain retkeilijän parfyymiä.
  Kiitos mukaantulosta ja -olosta. Toivon, että viihdyitte. Ken retkeä suunnittelee, niin kannattaa toteuttaa haaveensa.

  VastaaPoista