keskiviikko 1. joulukuuta 2021

Joulukuu 1 päivä

 


En ajattele joulukalenteria kirjoittaa, mutta tekee mieli päivittäin raapustaa jokin ajatus päivän kulusta. 

Tämmöistä pulpahti mieleen, kun eilen illalla selasin joulukuisia omia blogikirjoituksiani. Kahtena vuonna sain aikaiseksi joulukuun jokaiselle päivälle jotain, vuosina 2015 ja 2016. Sittemmin olen ollut saamaton. Luulenkohan nyt liikoja, kun kuvittelen pystyväni noiden menneiden joulukuiden malliin?

Minun joulukuuni alkoi aamukuvioiden jälkeen lumitöillä. Varsinaisesti ne olivat ensimmäiset  viime kevättalven jälkeen. Lumi oli kevyttä kolata, ei tullut traumaa. Luulen, että huomenna sama toistuu.

Illansuussa huomasin, että on hyvä sää jäädyttää jäälyhdyt. Jospa tällä kertaa säilyisivät ämpärit ehjinä, kun niitä on monesti jäätynyt umpeen ja haljennut.

Näköjään, mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän alan olla jouluihminen, jopa yllätykseksi itsellenikin. Moniko teistä alkaa ajatella tässä vaiheessa enemmän jouluisia asioita?


16 kommenttia:

 1. Sepä mukavaa,jos tänne pääsee päivittäin joulua odotellessa, sinun kuulumisiasi lukemaan.Niistä lukee aina mielellään.
  Kauniit lyhdyt sinulla.Niin tuo ristikkoikkunainen kuin lasipurkkilyhdytkin.

  VastaaPoista
 2. Ai niin,juu,kyllä jouluttaa jo täälläkin!

  VastaaPoista
 3. Hyvää joulunodotusta , ihanat lyhdyt on sinulla ... niin kaunis ..

  VastaaPoista
 4. En ole oikeastaan jouluihminen, mutta pidän kynttilöistä ja hyvästä ruoasta, unohtamatta herkkuja, joten joulun kyllä kelpaa tulla tännekin.

  Mukavaa lukea joulukuustasi!

  VastaaPoista
 5. Voi, minä olen niin jouluihminen kuin voi olla. No, en aloita joulujuttuja vielä lokuussa vaan vasta ensimmäisen adevntin aikaan. Ekat joululaulut tosin kuuntelin heti, kun lumisade saapui ensimmäisen kerran. Minusta on ihanaa koristella kotia, paketoida pieniä lahjoja, kirjoittaa kortteja ja leipoa pipareita. Tämä joulu tulee olemaan erityinen, kun toinen lapsenlapsemme syntyy ihan pian. <3

  VastaaPoista
 6. Olen joulun suhteen varmaan keskitien kulkija. Tykkään koristella kotia, mutta en jaksa hössöttää. Kaunis talvi siellä.

  VastaaPoista
 7. Kauniit lyhdyt sinulla siellä!
  Tunnustaudun jouluihmiseksi ja innostus näköjään vaan pahenee mitä enemmän ikää ja lastenlapsia siunaantuu ;)
  Maanantaina täällä kaakonkulmalla tuuli ja tuiskusi ihan huolella, joten saimme kertaheitolla mitä kauneimmat ja jouluisimmat maisemat, ihanaa! Pakkastakin pidellyt kivasti hieman alle -10 asteen.
  Kiva lukea sinun joulukuisia kuulumisia ja katsella aina niin hienoja kuviasi ❤︎

  VastaaPoista
 8. Kyllä se vain nuo jouluiset asiat tahtoo mielessä pyöriä, ei niinkään tuleva joulu vaan ne entiset elämän polun varrelta. ihan lapsuuden jouluista asti. Muistelen niitä lämmöllä vaikka eihän ne nykylapsen silmin olleet yhtään mitään mutta sota-ajan lapselle ne oli kuitenkin suurta juhlaa. Aina äiti jotain loihti joulupöytään ja ne vaatimattomat lahjat oli maailman parhaat. Voi sitä iloa kun ne sai ja niillä sitten meni koko joulu niin hyvin.
  Kun nukkekin sai uudet vaatteet.
  Oikein ihanaa joulunalusaikaa sinulle.

  VastaaPoista
 9. Joulu on ihanaa aikaa vaikka se onkin aivan toisenlaista kuin omina lapsuusvuosina tai silloin kun oma esikoinen oli lapsukainen ❤︎

  VastaaPoista
 10. Mulla taas joulumieli on iän myötä vähentynyt, koristeet jää kaappiin. Leipominenki tuntuu työltä :) Joulun ydinasia kuitenki säilyy.

  VastaaPoista
 11. Ajattelen jouluisia asioita päivittäin. Ensimmäiset jouluamaryllikset ovat kukassa ja koristeita lisäilen pikku hiljaa.
  Joulupukki on tilattu, koska meidän joulunvietossa on mukana viisivuotias pukkiuskoinen ja lahjoistakin jo suurin osa hankittu, osa lähetettykin.
  Jouluruokiin ja herkkuihin en niin paljon satsaa. Kinkkuun olemme kyllästyneet, tehdään varmaan joku herkullinen pata. Itsenäisyyspäivänä syömme lipeäkalalounaan ja torttuja.
  Jouluvaloja on kiva käydä katselemassa ja joulukonsertit ovat aina nostattaneet joulumieltä, mutta taitaa nyt jäädä.
  Meilläkin on maisema poikkeuksellisesti hyvin jouluinen. Mittari näyttää -12 ja lunta on aurattavaksi asti.
  Joulumieltä nostaa varmasti myös jouluiset kirjoitukset. Käyn lukemassa ajatuksiasi.

  VastaaPoista
 12. Täällä etelässäkin on ollut pakkaspäiviä ja maa on valkoinen. Pihassame käväisi eilen aamulla "porotokka" (= viisi kaurista) tervehdyskäunnillä. Kauriilla taitaa olla kiima-aika menossa, kun lähistoltä kuului iltapäivällä outoa ääntelyä virittäessäni ledejä pihtakuuseen.

  Nyt on jouluisten ajatusten aika. Taisinpa löytää tämän vuoden parhaan joulukalenterin.

  VastaaPoista
 13. Melkein päinvastoin minulla. Joulun tuntua ei oikein enää saa. Aiemmin kun oli sukua koolla, tuntui juhlavalta.

  VastaaPoista
 14. Täällä auringon paisteessa joulun tuntua ei ole. Onneksi tuo sinun rappuskuvasi auttaa minuakin. Laitan silmät kiinni ja kuvittelen! Kerro lisää, luen ja kuvittelen.

  VastaaPoista
 15. Minäkin koetan tehdä jotakin jouluista joka päivä - se auttaa varsinkin Suomi-ikäväni suhteen.

  Meillä ei oikeaa talvea varmasti tule tänäkään talvena, mutta ainakin tänään saatiin pari hiutaletta maahan.

  VastaaPoista
 16. Kiitos paljon kommenteistanne. Ilahduin. vaikka tekstissä tuolla kerroin, että minussa on pieni jouluihminen. En sitä suinkaan aina ole ollut. Tuntui monet joulut aivan samalta, kuin mikä muu pyhänseutu tahansa.
  Ehkä viimeiset parikymmentä vuotta joulu jotenkin jo innostaa, vaikka hössääjä en ole. Minusta tuntuu nyt, että on iso juhla, kun metsä kodin ympärillä on mitä kauneimmin koristeltu ja kaamoshämärä luo tunnelman. Toki kaikki ehtii muuttua kolmessa viikossa

  VastaaPoista