maanantai 20. joulukuuta 2021

Joulukuu 20 päivä


Viime yön kuutamo oli komea ja kirkas. Valoisa, kuin päivällä. Olisipa ollut jo edellisenä yönä. 

Heräsin taas liian aikaisin, jo kolmelta. Oikeastaan aioin ulos vain vilkaistakseni kuutamoa. Pitkään kuitenkin haahulin kylmässä -21 asteen pakkasessa lumoutuneena ja otin kännykällä muutamia kuvia.


Kuutamon valaisema maisema on musta-valkoinen. Lumikiteet tuikkivat hangella, aivan kuin kirkkaassa auringonpaisteessa. mutta tähdet jäävät näkymättömiin kuuvalon alle.  Vain kirkkaimmat näkyvät.

Valo on viiltävän valjua, kylmää. Ilmankos Tapio Rautavaara laulaa -  Kuu, himmeä kaamoskuu, tuijotus kelmeän jäinen.

Kuu oli hyvin teräväpiirteinen ja sen pinnanmuodotkin erottuivat hyvin. Minua öinen taivaalla vaeltaja kiehtoo kovasti. Täysikuuta kuvauksellisempina pidän kuitenkin puolikuuta tai kuun sirppiä.. Varsinkin jos sirppiin on "tarttunut " ohilipuvia pilven riekaleita.


Ehkä kuu tietää ihailijansa ja herättää heidät saadakseen seuraa.  Palatessani yöretkeltä unia jatkamaan unohdin jäätymässä olevat jäälyhdyn tekeleet  En viitsinyt lähteä ulos uudelleen. Ajattelin, jäätyköön umpeen. 
Enää neljä yötä jouluun. Päivillä on suorastaan loppukiri. Varsinkin, jos on  paljon tehtävää. ennen aattoa.
Omalla joululistallani on tänään kaupassakäynti. Lyhtykynttilöitä ainakin pitää muistaa ostaa. Ei muuten särkyneet ämpärit viime yönäkään.

14 kommenttia:

 1. Onpa todella valoisaa! Ja niin kaunista.

  VastaaPoista
 2. Täällä oli sama komea kuu. Se suorastaan valaisi talonkin sisältä. Ulos ei tarvinnut mennä, ihailin ikkunasta kuuta ja juuri noita pinnanmuotoja.

  VastaaPoista
 3. Upea tunnelma! Ihailin myös tänään komeaa kuuta

  VastaaPoista
 4. Oi miten upea tunnelma näissä kauniissa täysikuun valaisemissa kuvissasi!
  Kuvat ja tekstisi toivat mieleeni runon:
  "Me onnelliset, me tavalliset
  tavallisessa arjessamme
  emme haikaile tähtiin.
  Meille riittää tämä
  siniharmaus, joka kyllä
  kimaltaa hetkittäin."
  -Pia Perkiö-

  Heräsit aamuyöstä klo 3 eli suden hetkeksi sanottuun aikaan. Kuu kutsui sinua, innokasta ihailijaansa ihan ilmiselvästi jakamaan suden hetken kanssaan. En yhtään ihmettele että lumouduit.

  VastaaPoista
 5. Voi miten hienot kuvat. Oikeat joulutunnelmat, sellaiset jossa tonttu ei saa unta:) Mukavaa ja tunnelmallista jouluaikaa Aimarii. Olet pitkäaikainen bloggeriystävä etkä petä koskaan vaikka unohdun välillä pois blogimaailmasta. Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 6. Ihanat kuu kuvat, todella kauniit kuvat saitkin siitä tunnelmasta. Ne on usein yhdessä, pakkanen ja kuu, kuin talvinen kaveripari.
  Joulu on jo ovella ja talven lyhyin päivä edessä. Siitä se sitten menee, jouluaika ohi ja päivät lähtee kohti pidennyksiä, hitaasti mutta varmasti.
  Hyvää jouluviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 7. Sieltä ne pakkaset tulivat kuun mukana. Talvi on sellaista. Postikorttimaisen kauniita kuutamokuvia yölliseltä retkeltäsi toit meille ihailtavaksi.

  VastaaPoista
 8. Ihania joulukortteja! Joulutöitä pitää vähentää - ja niitä tehdä yhdessä. Muistan kerran lasten pienten ollessa melkein nukuin aaton, ei sekään kivaa

  VastaaPoista
 9. Lapset herätin öisin katsomaan taivaan tapahrumia, kuun pimennystä, tähtiä ja sellasta

  VastaaPoista
 10. Uskon,että kuu on kutsunut sinua,ihailijaansa.
  Onneksi se oli niin keskittynyt sinuun siellä pohjoisessa,että jätti minut rauhaan tällä kertaa,antoi nukkua.Tiesi,että siellä ihailija pääsee kunnolla ulos ihastelemaan loimua kalpeilla hangilla.
  Aivan mahtavat kuvat!Kiitos kun jaoit!
  Rupesin miettimään,että voisiko umpeenjäätyneet lyhdyt laittaa lumipalloista tehdyn iglulyhdyn päälle kruunuksi,voisi kynttilä hienosti sieltä loistaa läpi,vai onko tähän liian painava...

  VastaaPoista
 11. Kuinka kaunista onkaan kun kodin lämmin valo siintää upean korpimaiseman keskellä.
  Katsoessani kuviasi tunnen ikävän synnyinseudulleni, sinne hirsipirttiin metsän keskelle.

  Öinen metsä saa mielikuvituksen hurjastikin liikkeelle, siellä voi nähdä vaikka mitä.
  Ihanat kuvat!

  En toivota vielä jouluja kun en malta pysyä täältä vielä pois, sitten lähempänä joulua toivotukset.:)

  VastaaPoista
 12. Kuu on ihmeellinen, mystinen. Sitä ei lakkaa ihmettelemästä oli sitten elokuinen kuutamoyö tai talvinen yö. Hienoa kun menit kuun seuraksi ja väitit tunnelman muillekin.

  VastaaPoista