lauantai 18. joulukuuta 2021

Joulukuu 18 päivä


Kuuntelen harvoin radiota, oikeastaan vain autossa. 

Tykkään enemmän hiljaisuudesta, siksi joululaulutkin ovat jääneet vähälle kuuntelulle, eikä minulla ole aavistustakaan, onko nyt kenties tullut uusia joululauluja.

En osaa laulaa ja se on ikävää. Autossa hoilaan ja hoilatessani sävellän tututkin biisit uuteen uskoon. Se on tietenkin kärsimystä kuljettajan korville.

Pidän musiikista, myös joululauluista ja laitoinkin taustalle soimaan Jouluradion.  Jos olisin aikaisemmin muistanut, että 15.12 on Joululaulupäivä, niin tämä kalenteriluukku olisi ollut kiva ajoittaa avattavaksi silloin. Parempi myöhään, kuin vielä myöhempään.

Valitsen äkkiseltään viisi suosikkiani joululaulujen joukosta. Ykkönen on sama, kuin on ollut vuosikymmenten ajan  - Varpunen jouluaamuna. Laulun tarina koskettaa minua ja sitä kuunnellessani itku on herkässä. Joskus hävetti kyynelehtiä, enää ei.

Toinen minulle tärkeä joululaulu on Tonttu.  Ensimmäisen kerran kuulin laulun, kun meidän silloin ala-asteikäinen poika esitti sen minulle Nuuttipukkina ollessaan. Olin ihastuksesta hämmentynyt. Itse asiassa lauluhan on vanha. 

Hoosianna ja Enkeli taivaan, molemmat  kirkossa kuultuna kirkkokansan veisaamana ja urkujen säestyksellä tuntuvat iholla.

Sydämeeni joulun teen ja Sylvian joululaulu kuuluvat top5- listallani. Huomaan, ettei kärkeen mahdu yhtään muunkielistä laulua ja toiseksi -  laskutaitoni heitti. Listasin kuusi, vaikka viisi lupasin, 

Mitä suosikki joululauluja on teidän sydäntänne lähellä? Mitkä kuuluvat jouluunne? 


7 kommenttia:

 1. Ehdoton ykkönen joululauluista on Jussi Björlngin esittämä O, helga natt.

  https://youtu.be/kVYCudlVMSM

  Sylvian joululaulu on myös kaunis.

  Joululauluja en juurikaan kuuntele kuitenkaan. Radio ei koskaan soi täällä, eikä omalle levylautaselle valikoidu joululauluja. Tykkään kyllä itse laulaa kaikenlaisia joululauluja ja niitä laulankin, eikä Lainakoira tykkää lainkaan pahaa :D

  VastaaPoista
 2. Sama tyyli minulla, kuuntelen radiota vain autossa. Yksin kun melkein aina ajan, niin joskus laulankin tai hyräilen.
  Joululauluja en kuuntele, ne jotenkin tuovat surullisen mielen, varsinkin tänä jouluna kun olen yksin.

  VastaaPoista
 3. Sinä jo kirjoitit omankin joululaululistani.
  Varpunen on ollut meidänkin suvussa se kyynelehtimislaulu,kun äitini pieni veli kuoli aikoinaan muutaman päivän ikäisenä.
  Sydämeeni joulun teen on itselleni tärkeä laulu juuri sen sanoman takia,että mieleen hiljaiseen se joulu kyllä saapuu.
  Sylvian joululaulu taas tuli ihon alle asuttuani ulkomailla ja tunnettuani itse sen kaipauksen kotimaahan.
  Ihana vanha radio kuvassasi.

  VastaaPoista
 4. Sydämeeni joulun teen ja En etsi valtaa loistoa, ovat erityisen lähellä omaa sydäntä, kuten myös Hoosianna. Näitä kaikkia lauloimme täysin palkein kuorossa....silloin joskus kauan sitten, vuodella ei liene väliä ;)
  Voi miten upea tuo vanha radio onkaan! Se tuo mieleeni Kemiönsaaren, missä isäni täti miehensä kanssa aikoinaan asui. Pieni, vaatimaton kalastajatila, missä viihdyimme vieraina aina niin sydämellisen emännän ja isännän ansiosta. Samanlaisesta radiosta talon isäntä kuunteli merisään aina ennen kuin lähti verkkoja kokemaan, ja silloin meidän lasten piti olla hipihiljaa ;)

  VastaaPoista
 5. Taas jouluaika riemuisa, Rekipolska, Oi jouluyö (tunnettu tenori), Kello löi jo viisi jne, Nissepolkka, aiemmin oli aina Sylvia, mutta se sattui niin kipeästi sydämeen, etten voi sitä ilman tuskaan ja kyyneleittä kuunnella/ Maa on niin kaunis oli isän saattolauluja, joten sekin meni pilalle:)

  VastaaPoista
 6. Kyllä klassikkojoululaulut kuuluvat jouluun. Kaikkein mieluisinta on vaikea nimetä. Edellä on jo mainittu monta tuttua laulua. Listalle nostaisin vielä Jo joutuu ilta ja Taas kaikki kauniit muistot.

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaunis.
  Meillä on paljon kauniita joululauluja. Niistä riittää moneen makuun.

  VastaaPoista