sunnuntai 19. joulukuuta 2021

Joulukuu 19 päiväYö on kääntynyt sunnuntain puolella. On neljäs adventti, joka päättyy jouluaattoon. -Nyt syttyy neljäs kynttilä, jo joulu sarastaa-  Siis viisi yötä enää jouluun. Laskin sormilla, että tulee oikein.

Kello on puoli kolme, kun katselen ikkunasta valoisaa yötä. Lopulta nousen sängystä ja koetan olla herättämättä miestä, jolle uni maistuu. Pakkasta on -3.4 

 Pukeudun lähtemään ulos. Otan kaveriksi kameran jalustoineen.

Ensimmäinen pettymys heti portaalla. Sataa rapisee alijäätynyttä vettä. Kuu näkyy mielestäni  irvistelevänä sumukehrä ympärillään. Valoisuudesta huolimatta hangella ei ole varjoja, joten ei huvita kuvata.

Tunnin yöulkoilun jälkeen kömmin takaisin petilleni. Nukku-Matti oli onnekseni yövuorossa, kun heitti nopeat unihiekat silmilleni ja nukahdan muutamaksi tunniksi. 

Aamiaista lusikoidessani maisema ikkunan takana on muuttunut yön harmaasta syvän siniseksi. Upea aamu. Pakkanen kirinyt  -8 asteeseen ja minulla pari jäälyhtyä jäätymässä.Kuvat olen ottanut klo 2.49, melko jännä valaistus. 


7 kommenttia:

 1. Jännittäviä valoja, erikoisia sävyjä, on ollut viime aikoina enemmänkin harmaudesta putkahtaneena. Kuvasi on todella mystiikkaa täynnä. Muutama yö enää ja saamme rauhoittua joulun viettoon. Jaksetaan!

  VastaaPoista
 2. Hienoja sävyjä, juhlavan näköistä.

  VastaaPoista
 3. Kuvassa on kauniit värit ja sievä talvinen maisema. Minulla on kaksi päivää töitä ja sitten alkaa joululoma. Mukavaa joulun odotusta sinulle <3

  VastaaPoista
 4. On kauniit värit öisissä kuvissa! Minua ei sais tuohon aikaan ulos millään :)

  VastaaPoista
 5. On sinulla upea mahdollisuus käyttää unettomat yön hetket siellä pohjoisessa tuollaiseen pieneen ulkoiluhetkeen.
  Sukeltaa yönsiniseen,taianomaiseen joulumaisemaan täydenkuun aikaan.
  Kyllä nauttisin minäkin moisesta siinä itsekseni.
  Ihanaa alusviikkoa Aimarii!❤🎄

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat ja tunnelmaa tulee tänne asti.

  VastaaPoista