perjantai 24. joulukuuta 2021

Joulukuu 24 päivä, jouluaatto

Eilen  tupaan tuotu ja koristettu kuusi tuoksuu vihreälle. Niin raikkaalle, kuin pala metsää olisi tuvassa. Kuusen oksilla ovat vain vihreät koristepallot ja kynttilät, sekä latvassa tähti.

 On jouluaatto ja yöllä on satanut lisää unta. Eiliset aurausjäljet ovat hävinneet.   Aamu on hieman harmaa, mutta ei haitannut puolentoista tunnin hiihtolenkkiä.  Suksen suuntana oli käydä tervehtimässä Pöllän kuusivanhuksia. Nimesin kuuset jo aikaa sitten Lyytiksi ja Oskariksi. Joskus he asuivat tässä Pöllävaaran rinteellä. Enää kuuset jäljellä,


Lumisessa metsässä oli erityinen tunnelma. Hiljainen, rauhallinen, juhlavaa joulun tuntua, kuin koko luomakunta hiljentyisi joulun viettoon. Mieleen tuli virsi - Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas....

Turun joulurauhan julistuksen jälkeen lähdin sytyttämään jäälyhtyjäni. Ajoittainen tuulenpuuska sammutti sitä mukaa, kun ehdin sytyttää. Ehti tulla toivoton olo. Liekö joulun taikaa sekin, että pakkanen alkaa kiristyä ja tuuli käänsi samalla kelkkansa toisaalle. 
Jäälyhdyt palavat. Piha on valaistu. 

Hyvää joulua ja mainiota vuotta 2022!10 kommenttia:

 1. Sinun jaalyhtykuvia olenkin odotellut. Kiitos ja tunnelmallista joulun aikaa.

  VastaaPoista
 2. Aimarii, oikein ihanaa joulunaikaa sinulle. Tätä blogiasi on ilo seurata ja niin olen tehnytkin, vaikka kommentit ovat jääneet laittamatta. Ajatuksissani olen lkikannut "tykkäämisiä" ja "ihastuksia" ja, "vau", mitkä kraput! Teillä on siellä niin kauniin talvista ja sinä vielä jaksat lisätä tunnelmaa niillä lumilyhdyillä. Mekin saimme valkean joulun.On hiukan lunta, huurteiset puut ja pakkasta -13. Jos se vielä pois menee, niin aina tiedän, että sieltä sinun kuvistasi löydän oikean talven. Toivon sinulle paljon terveyttä ja kaikkea muuta hyvää nyt ja tulevana vuotena!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa joulun aikaa Karsikonperän satumaahan! Upea jouluvalaistus, kannatti jäädytellä :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä on niin kauniit,kuin ajatella saattoikin!
  Joulupukkikin osaa suunnistaa pimeässä yössä paremmin lyhtyjesi ansiosta.
  Kauniit ovat Lyyti ja Oskarikin !
  Mukavaa aattoiltaa!❤

  VastaaPoista
 5. Ihanaa kun olet nimennyt kuuset entisten asukkaiden mukaan. Jäälyhtypihasi on tosi kaunis ja valoisa. Hyvää joulunpyhien aikaa lyhtytarhassasi :)

  VastaaPoista
 6. Hyvää Joulua! 🙋‍♀️🌌🎄🌌 Lyhdyt ovat upeat, ne näkyvät varmaan taivaaseen asti. Kuuntelen ja katselen tässä Jouluyön messua Vatikaanin Pietarinkirkosta. Muistelen poisnukkuneita läheisiä 😥. He tuntuvat olevan läsnä tänä yönä viettämässä joulua kanssamme.

  VastaaPoista
 7. Jäälyhtyjen kokoelma on kaunis!

  VastaaPoista
 8. Upeat jäälyhdyt! Lyyti ja Oskari ❤︎❤︎
  Oikein hyvää ja rauhallista joulun jatkoa!

  VastaaPoista
 9. Ευτυχισμένα Χριστούγεννα γεμάτα αγάπη και ανθρωπιά από την Ελλάδα.
  Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που χάρη σε σας μπορώ να απολαμβάνω αυτή την πανδαισία ομορφιάς.
  Όλη η οικογένειά μου στέλνει τις πιο θερμές ευχές κάτω από τον ήλιο που λούζει σήμερα την πόλη μας.
  Ευτυχείτε.

  VastaaPoista
 10. Ihanaa, että tuuli laantui ja sait tuon upean jäälyhtypuistosi!

  Levollista joulupäivää!

  VastaaPoista