perjantai 31. joulukuuta 2021

Vuoden viimeisiä tunteja

 


 Meneillään on vuoden viimeinen päivä. 

Sekin illassa ja ikkunan takana pimeä. Kukonaskeleen verran pidentynyttä päivää ei vielä lainkaan huomaa. 

Luonto on koristautunut juhlavasti vastaanottamaan huomisen, vuoden ihka ensimmäisen päivän. Lunta on satanut aamusta lähtien, eikä sille näy loppua.

Lumen taiteilema maisema on kaunis, neitseellinen ja puhtaan valkoinen. Pakko sitä on ihaillen katsella, kuitenkin huoli puiden puolesta. Pienemmät niistä huokailevat jo taipuessaan kaarelle, isommat kestävät vielä, mutta miten kauan. 

Lumi painaa.

Puolen hehtaarin metsässä osan jäälyhdyistä on lumi jo haudannut. En löytänyt kaikkia. Luovutin tarpeeksi rämmittyäni.

 


Vuoden vetäessä viimeisiään on otollinen hetki tehdä jonkinlaisia tilinpäätöksiä menneestä. Joillekin vuosi on saattanut olla hyvä, mutta monelle raskas ja ikävä. Siitä saa suuresti syyttää koronaa.

Jokaista aika, ajan virta koskettaa tavalla tai toisella. Jos ei muuten, niin ainakin on vuoden sisällä tullut ikävuosia yksi lisää. 

Vanhennutaan. Syntymässä saimme lahjana kutsun elämän juhlaan, sen vaihteleviin rientoihin ja ennalta arvaamattomiin käänteisiin.

Elämää verrataan myös matkaan. Se on outo matka, eikä voi kääntyä taikaisin. Paluulippua ei ole. Kuitenkin jokainen tänne syntynyt päätyy kuka mitenkin jossain vaiheessa perille. Kuulostaa melko hurjalta.

 Minulla oli syntymäpäivä pian joulun jälkeen.  Ajattelen olevani vanhempieni myöhästynyt joululahja. Tai voisin kai ajatella myös, että syntymäni oli ensimmäinen syntymäpäivälahjani.


 Kellossa rapsahtaa viisari eteenpäin. Hiekka valuu tiimalasissa astiasta toiseen. Aika kuluu vääjäämättä ja koko ajan vanhenemme. Vuosi on pitkä, kun katsoo eteenpäin. Vaan kuinka ollakaan, taaksepäin ajatellen mennyt vuosi on kiitänyt salamavauhtia aamusta iltaan, viikosta toiseen ja kuukaudesta seuraavaan.

 Tulee mieleen sanonta – mikä kiire tässä valmiissa maailmassa on? Vähemmälläkin ehtii.  Mutta kun aina ei ehdi! Juna tuppaa jättämään. Omalla kohdallani vauhtia hidastaa ikäkerroin.

 En taikoja tekemällä rupea urkkimaan mitään tulevasta. En tee lupauksiakaan. En myöskään jää tätä vuotta kaipaamaan. Se jää muistojeni räsymattoon tummaksi raidaksi, ei kuitenkaan mustaksi.       

Vanha kansanperinne kertoo, kun uudenvuoden yönä avaa ikkunan, niin saa häädetyksi kaiken vanhanvuoden painolastin, joka yrittää taakkana siirtyä uudelle vuodelle. 

Avaan ikkunan, mikäli muistan. 

Hyvää vuotta 2022 ♥ 

 


33 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos ♡.
   Toivotan myös sinulle hyvää vuotta 2022.

   Poista
 2. Hoho crazy dame.Ligge i kalde sneen og ta selfie😂😂😂😂Bare tuller asså..Godt Nyttår Til deg og dine jeg er fremdeles på jonb siden før jul..har fått.meg.rom hahah hah flotte bilder likte godt de fine reinsdyrene❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja. Jeg er tull til tider. Det er så deilig å bli gal. Jeg hadde nå en fotograf som hjalp meg med å reise meg!
   Reipasta vuotta 2022 sinulle.

   Poista
 3. Ihana kirjoitus ja niin kauniit kuvat. heitetään roskakoriin koko mennyt vuosi koronan myötä. Aletaan uusi vuosi levollisen mielin, kyllä se tästä taas vauhtiin pääsee.
  Oikein Hyvää, valoisaa Uutta Vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.
   Kyllä, näin tehdään, vanha vuosi unholaan. Uuden vuoden vauhtiin pääsin jo tänään. Kävin tykkypuiden alla hiihtämässä ja lumouduin täysin.
   Toivotan sinulle onnellisia päiviä ja paljon hyviä kävelyretkiä Himmun kanssa vuonna 2022.

   Poista
 4. Hyvää ja aurinkoista vuotta 2022!

  VastaaPoista
 5. Synttärionnittelut vähän myöhässä!
  Kaunis puinen tähti. Käyhän se valokuvaus selälläänki, ei niskat rasitu :)
  Täälläki tuli aika paljon lunta muutamana päivänä, nyt näyttää pakastuvan.
  Vaihtelevaa tätä vuotta, kaikki on valmiiksi kirjoitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutamaa päivää myöhemmin minäkin synttäristäni kerroin. Tuntui vain sopivan juttuun. Ainahan onnittelut kelpaavat, joten kiitos.
   Puinen tähti on meidän pojan tekemä. Reilut 25 joulun aikaa se on ikkunassa.
   On saatu useana päivänä lunta ja pian alkaa kattolumien poistaminen. Tuossa kuvassa yritin kuvata lumipuiden latvuksia.
   Kiitos, hyvää menoa alkaneelle vuodelle 2022.

   Poista
 6. Ihana kuva tuosta valokuvaajasta hangessa! Myöhästyneet onnittelut!

  Nyt kuljetaan uusia päivä kohti, katse tiukasti eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuvaaja yritti kuvata lumipuiden latvustoja. Eipä se onnistunut, enkä edes päässyt omin voimin takaisin jaloilleni. Onneksi kuvaajalla oli kuvaaja mukana.
   Juu- ei vilkuilua taakse. Eteenpäin on menevän mieli.

   Poista
 7. Oikein hyvää ja onnellista uutta vuotta 2022 teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Niin myös täältä toivotellaan teille.

   Poista
 8. Oikein Hyvää jo alkanutta Uutta Vuotta 2022 Sinulle ja perheellesi Aimarii sinne Pohjoiseen.

  Paljon on Sinulta tullut uusia ihania postauksia. Aion lukea ne kaikki tässä ihan lähiaikoina.

  Oma blogini lepäilee ihan kaikessa rauhassa, on kuin tekijänsäkkin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin olen käynyt kurkkaamassa, onko blogisi herännyt, vaan uinuu vielä. Ehkä joku kerta hiljaiselosi päättyy. Toivotaan niin.
   Kiitos uudenvuoden toivotuksista. Sinulle tulkoon hyvä ja onnellinen vuosi 2022.
   P.s. Saatat väsyä kahlatessasi kaikkia postauksiani läpi. Vaikka en kovin ahkera postaaja ole ollutkaan, niin monta juttua on kuitenkin tullut kirjoitettua.

   Poista
 9. Luin postauksesi eilen,juuri ennen nukkumaanmenoa,ja olikin sitten noustava takaisin ylös tekemään tuo riitti avata uudenvuoden yönä ikkuna.
  Vahvistin perinnettä vielä sillä,että otin purkista,johon kerään linnunsulkia, yhden sulan ja huiskin sillä olkapäiltäni avointa ikkunaa kohti kaiken edellisvuoden lastin.

  Niin kauniisti kirjoitat ihmisen elämästä.
  Jaamme myös yhden täysin saman ajatuksen tässä vuodenvaihteessa.
  Minäkin eilen mietin,että taas yksi raita kudottuna elämäni räsymattoon.Tummahko se oli koronan tähden,muttei ihan musta minullakaan.
  Hyvää tätä vuotta Aimarii,terveyttä ja onnea menneen synttäripäivän johdosta!❤
  Sinäkin olet kauris niinkuin minäkin,saako synttäripäivää kysyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota linnunsulka perinnettä en ole kuullut. Minulla olisi ollut pyyn sulkia, joilla varmistaa vanhan vuoden taakkojen ulosajo minua rasittamasta.
   Räsymatto on niin kuvaava elämän menolle. Se on yhtä kirjava, kuin elämän meno.
   Kauris olen ja kiinalaisessa koira. Syntymäpäiväni on 28, siis viattomien lasten päivä.
   Sinulle hyvää vuotta 2022.

   Poista
 10. Kaunis ja ajatuksia herättävä kirjoitus ❤
  Minun mattooni tuli tavallista runsaammin todella kirkkaita raitoja, mutta kuten elämässä yleensäkin, niitä hyvin tummiakin sinne syntyi, ei sysimustia kuitenkaan, eikä niin kovin montaa. Siitä kiitollinen mieli.
  Myöhästyneet synttärionnittelut ja hyvää uuden vuoden alkua sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kun tykkäsit pohdinnoistani. Olen huomannut, että ikääntyessäni mietin mennyttä ja olevaa, miksei tulevaakin enemmän, kuin aikaisemmin, jolloin huominen oli kuta kuinkin itsestään selviö.
   Varmasti sinun kesällinen pitkä vesillä olosi oli omiaan värittämään "elämän mattoasi" kirkkain sävyin. Uskon, että itselleni alkaa parempaa aikaa, ainakin toivon niin.
   Onnitteluista ja uudenvuoden toivotuksista lämmin kiitos. Tulkoon myös sinun vuodestasi 2022 oikein hyvä!

   Poista
 11. Koskettavasti kirjoitettu! Hyvää, parempaa uutta vuotta Sinulle, aimarii ja onnittelut hiljattain olleen syntymäpäiväsi johdosta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos niin syntymäpäiväonnitteluista, kuin uudenvuoden toivotuksestakin ja sydämessäni aivan ailahti, kun koet, että tekstini koskettaa sinua.
   Toivon sinulle tästä vuodesta 2022 hyvää ja onnellista.

   Poista
 12. Lämmin tervehdys tulee sinulle talven maassa, lumen ja joulupukin maassa... Pidän talvikuvistasi kovasti. Paljon kiitoksia.
  Viime vuonna meillä oli neljä viikkoa lunta ja hiihtoa täällä... ihanaa. Viime päivien lumet ovat sulaneet ja lämpötila oli eilen, vuoden viimeisenä päivänä, jopa 15 astetta yli 0 .... Mieheni ja minä teimme pienen vaelluksen ja piknikin ja tapasimme paljon ihmisiä ... se oli erittäin mukavaa ...
  Mutta... Pidän myös talvesta. Kiitos kauniista kuvistasi. Toivotan onnellista ja onnellista uutta vuotta 2022. Toivotan sinulle monia kauniita kävelyretkiä ... kaikkea hyvää myös syntymäpäivällesi.
  Viola

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia tervehdyksestäsi. Sinä tiedät, että Joulupukki asuu Suomessa Korvatunturilla.
   Olet salaperäinen, en tiedä, missä asut ja koetan miettiä. Teillä oli viime vuonna pitkään lunta. Nytkin on ollut, mutta ei tällä hetkellä, vaan on melkein kesä!
   MInä pidän talvesta paljon. Lumesta, pakkasesta ja kaamoksestakin. Tykkään kuvata myös paljon talvea.
   Kiitos toivotuksistasi. Syntymäpäiväni oli jo joulukuun puolella, siis vanha juttu.
   Sinulle hyvää vuoden etenemistä. Ehkä saat lumetkin!

   Poista
 13. Kaunis ja koskettava teksti Aimarii. Itselle syntyi paljon kirkkaita raitoja elämän mattoon kesällä, kun korona oli ikään kuin tauolla. Nyt kutoja näyttää louskuttavan eri sävyisiä harmaita :) Mutta eiköhän ne kirkastu, kun valo alkaa lisääntyä. Upeat lumiset puut, kyllä noita haluaisin minäkin ikuistaa. Kaikkea hyvää uudelle vuodelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Niin paljon kaikkialla ihmiset joutuvat totuttelemaan olemiseensa koronan ehdoilla. MInä olen siinä suhteessa päässyt vähällä. Minulle ilmestyi tummia raitoja kutomukseeni kesällä jatkuen aina syksyyn, kunnes värit vaalenivat. Tänään sain vuoden ensimmäisenä päivänä nauttia upeasta tykkymetsästä hiihdellessäni puiden välissä. Ehkä se onnistuu sinullekin, kun laitat asian toivomuslistalle.

   Poista
 14. Ihana teksti! Sinun oloisesti. Hyvää alkanutta uutta vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos. Minun oloisesti ainakin siinä mitassa, että pituutta tekstille tuli ja tuli ja tuli. Huolestuin, kun lähetin, että olinpa monisanainen.

   Poista
 15. Bonito regalo de navidad tuvieron tus padres. Felicidades y a seguir cumpliendo muchos más. Precioso texto nos dejas. Todos vamos más despacio con los años amiga, que hay días que nos pesan más.
  Feliz 2022 Aimarri y a seguir caminando por la hermosa naturaleza.
  Abrazos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gracias. El mejor regalo es tener una vida y mis padres me la dieron. Feliz Año Nuevo para usted.
   Mantenerse sano.

   Poista
 16. Ah, niin koskettavasti kuvailet elämänmenoa, joka virtaa eteenpäin päivästä toiseen. Minne katosivat vuodet, ne ruuhkaisemmat, täynnä nuoruuden iloa. Onko vanhemmiten ilokin haaleampaa? Mieheni oli kauris samoin poikamme. Horoskooppimerkin luonteenpiirteet sopivat niin molempiin.
  Hyvää uutta vuotta Karsikonperälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Elämällä on tosiaan virtansa. On suvantokohdat ja kosket. Meidän kaikkien kohtalo on vanheta, mutta emme saa unohtaa elämästä iloa, eihän?
   SEn verran olen tutustunut horoskooppeihin, joskus jopa laadin niitä työpaikan lehteen, vaikka itse en niihin uskokaan. Toisaalta lukemani perusteella olen kai aivan peruskauris.
   Sinulle niin ikään hyvää jatkoa tällä alkaneelle vuodelle. Jospa siitä tulee jo parempi edeltäjiään

   Poista