lauantai 11. joulukuuta 2021

Joulukuu 11 päiväMaailma oli eilen verhottu hempeään siniseen klo 14 jälkeen, kun ajeltiin koronarokotuksen jälkeen kotia kohti. Kasvava kuun puolikas kellotti oudosti kyljellään ja näytti olevan melko matalalla. Aurinko oli jo tutimassa.
Liikkuvasta autosta lasin läpi en kummoista kuvaa saanut, enkä hennonut vaatia kuvaustaukoa, ettei tulisi säröjä sopuihin.

Tänäänkin olen saanut nauttia hyvästä talvipäivästä, ennen lumisateen alkua. Pakkanen jatkuu leutona, sopivasti alle -10 astetta.
Lämmityspuitakaan ei ole ollut syytä hakea joka päivä. Tosin harvoin minä sillä asialla olen ollutkaan. Joskus kiltteyden ja hellyyden puuskassani vain.

Mutta nyt iso harmitus kaihertaa mieltäni,  miten käy jäälyhtyjeni, jos lumisateet muuttuvat  vesisateiksi?  Ehkä loppupeleissä käy niin, etten näe jouluaattona meidän pihaa jäälyhtypuistona, jos kaikki valmiit 13 lyhtyä sulavat.

Pieni toivon kipinän saattaa kuitenkin olla, että lumisateiden jälkeen pakastuu uudelleen. Viime uudenkuun aikaan oli kireää pakkasta yötä päivää ja nyt kasvavan puolikuun aikana saadaan lumisateet lauhtumisen kylkiäisenä. Täydenkuun lähestyessä (joka on 19.12) sää saattaa muuttua uudelleen kylmemmäksi. 

Jos saisi esittää yläkertaan toiveen, niin -10-15 astetta ja tuuletonta sopisi minulle ja jäälyhdyilleni mainiosti. Myös puiden oksille satanut lumi pysyisi siellä, jolloin joulumaisema olisi joulukorttimainen


10 kommenttia:

 1. Kaunista sinen hämäränhyssä näkyy olevan, kuu mollottaa mutta aurinko piilottelee.
  Täällä lumisateet muuttui jo vesisateeksi.
  Aamulla kävelyllä oli jännä kohmelo lumi maassa joka askelten alla räpsähteli rouheisesti rikki kuin hapankorppu taitettaessa.:)

  Toivotaan että saamme nauttia joulusta lumen keskellä ettei tule musta joulu.

  Mukava loimottava lämmin tunnelma alimmassa kuvassa, kiva istua tulen lähellä.

  VastaaPoista
 2. Täällä pakkanen on nollan pinnassa. Jäätäva keli oli sotkenut Vantaalla lentokenttäliikennettä. Ja meillä porrasliikennettä. Kieli keskellä suuta sai laskeutua portaita pitkin, kun liiterille lähdin saunapuita hakemaan. Ei auttanut yhtään. vaikka porrasrallien pinta on nystyräinen.

  Kyllä joulun alla kannattaa vaalia sopua, jotta ihmisten kesken söilyisi hyvä tahto.

  VastaaPoista
 3. Minä pääsen kolmanteen rokotukseeni helmikuun puolessa välissä.
  Ihania sinisävyisiä kuvia ja lämmintä tulta.
  Eilen kävellessäni männyt juttelivat metsätiellä paukahdellen kun-näillä leveyksillä,kovat pakkaset hellittivät yht'äkkiä ja alkoi navakasti tuulla.
  Puut huojuessaan paukkuivat kuorossa.
  Juu,hellyydenosoituksillakin nostetaan joulumieltä.

  VastaaPoista
 4. Toivotaan, että sään halitjat ovat suosiollisia jäälyhdyillesi!

  Täällä on lauhtunut ja sai kaivaa Icebugit jalkaan, sen verran niljanteista. Plussan tietämillä ja jäätävää tihkua.

  VastaaPoista
 5. Så fint bilde av blålyset i skumringstimen!Jeg elsker dette været!Jeg kunne tenkt meg å bo i en lavo på finnmarksvidden.Med en skjønn finsk lapphund!Ja jeg kan bare drømme !håper kulden holder seg hos dere men det er også fint med snøfall
  Vi har det kaldt kaldt Brr..Men nå har Staten lovet å betale strømregningen ,halve av den, til alle innbyggerne(Vi har 6 kr pr KWH)
  Ønsker deg alt godt og takk for fine bilder!

  VastaaPoista
 6. Useimmiten talvisina uuden kuun aikoina on ne kovat pakkaset, nykyisin ehkä pakkaset. Toivoa siis on! Toivottavasti voit hyvin rokotteen jäljiltä!

  VastaaPoista
 7. jäälyhdyt on kivoja, laitan sellasii sähkö-LED-lamppuja niiden alle, kokojäisiä

  VastaaPoista
 8. Hi, I really enjoyed reading your post, and hope to read more. thank you so much for sharing this informative blog.
  Fishing by the River

  VastaaPoista
 9. Αυτά τα λόγια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για μένα, αφού είναι σπάνιο να γράφω για το χιόνι. Εύχομαι κι ελπίζω να έχετε εκεί τις καιρικές συνθήκες που είναι πιο θετικές για εσάς.

  VastaaPoista
 10. Kivaa, kun kommentoitte. Kiitos. Takk skal du ha. σας ευχαριστώ. Thank you.

  VastaaPoista