perjantai 3. joulukuuta 2021

Joulukuu 3 päivä


Vilkaisen pakkasmittaria ja totean hyvilläni, että kaunis talvisää jatkuu. Se myös tuntuu seistessäni yöpukeissa hetken parvekkeella.

Lunta on tullut sen verran lisää, että oravan jäljet näkyvät portaalla, samoin kuin kaidepuulla tiaisten tepsuttelut.  Tintit ovat siinä uskossa, että terassin pöydällä jäähtymässä olevaa talikakkua saa heti maistella.  Väärä luulo. Kakku on huolellisesti peitettävä, ettei kuuma tali jäähtyessään liimaa nokkaa kiinni.

Haluan myös tietää, miten on käynyt eilen haljenneelle jäälyhdylle. Liitin palat heti yhteen, mutta ovatko jäätyneet kiinni? 

Jäälyhty oli ehjäytynyt, eikä "haava" näytä lainkaan pahalle. Kylmät näyttäisivät jatkuvan, joten laitan jäätymään lisää lyhtyjä. Samalla toivon, etteivät ehdi sulaa ennen joulua. Mielessäni näen aattoiltana meidän pihan muuttuneen jäälyhtypuistoksi!
13 kommenttia:

 1. Mukavaa, että sait liimattua lyhdyn kokoon! Toivotaan pakkasten jatkuvan, jotta saat jäälyhtypuistosi jouluksi ja me saamme kuvan siitä!
  Hgissä oli aamulla -15, nyt hiutaloi hiljakseen.

  VastaaPoista
 2. meilläkin niin kylmä että vois tehdä jäälyhtyjä, minä teen kokojäisen, ja laitan niitä sähkölamppuja alle... riittää jos vain joku harva loistaa

  VastaaPoista
 3. Oi miten kaunis tuo alempi kuva,ylempää yhtään aliarvioimatta.
  Tuo lyhdyn "haavahan"on suorastaan taidetta,jääveistos.
  Tintit ei malttaisi odottaa,mutta hyvää kannattaa.
  Minäkin voin vain kuvitella,kuinka olisi hieno monien jäälyhtyjen loiste pihallanne,tuota talvensinistä vasten,pikkukuusi valoineen kaverina.

  VastaaPoista
 4. Jouluaaton lyhtypuistoa odotellen.

  VastaaPoista
 5. Ah, ihanaa: jäälyhtyjä! taidanpa viikonloppuna ryhtyä samoihin puuhiin ja toivoa, että edes pikkupakkaset säilyttävät lyhdyt ehjinä.
  Hyvää viikonloppua ja Itsenäisyyspäivää! <3

  VastaaPoista
 6. Hei hei og ho ho!Så flotte vinterbilder!Heldigvis har vi snø og kulde.

  Tror ikke du skal være redd vinteren forsvinner..det er meldt ekstem kulde hos oss i nord til uken.40 minus på Finnmarksvidden :)))

  God helg til deg og dine

  VastaaPoista
 7. Jäälyhtypuisto kuulostaa hienolta, ja luminen maisema ympärillä.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana, kuin postikortti tuo alempi kuva ❤︎
  Jäälyhtypuisto kuulostaa upealta! Pitäisiköhän minunkin koittaa jäädyttää elämäni ensimmäistä jäälyhtyä, nyt kun kerrankin on kunnon pakkaskelit tähän aikaan vuodesta. Jouluna näyttäisivät varmasti kauniilta, mikäli ei suojasäät siihen mennessä ehdi sulattaa. Kuvia sinun jäälyhtypuistostasi jää innolla odottamaan.

  VastaaPoista
 9. Kauniita talvisia kuvia <3 Jäälyhdyt ovat kyllä tosi sieviä. Minä en ole tehnyt niitä muutamaan vuoteen ja mietinkin, että miksi en ole tehnyt. Jäälyhtyjä käyn ihastelemassa Paakin jouluvalot tapahtumassa. Siellä kyläläiset valaisevat yhen illan ajaksi Paakinmäen.

  VastaaPoista
 10. Minäkin innostuin tekemään jäälyhdyn. No tuli sellainen umpeenjäätynyt. Pakkaspäiviä riittänee, joten pitää ruveta uuden tekoon.

  VastaaPoista
 11. Minä muistan vasta sitten kun on lauhtunut, että olisi pitänyt jäädyttää lyhtyjä. Tämä toimi hyvänä muistutuksena.
  Käylän kylässä on aiempina vuosina oltu ahkeria jäälyhtyjen jäädyttäjiä. Joulun aikaan koko kylänraitti on reunustettu jäälyhdyin.

  VastaaPoista
 12. Särö tekee kaikesta kiinnostavampaa kuin eheys.
  Jäälyhtypuisto... siitä tulee mahtava näky.

  VastaaPoista
 13. Peukkuja jäälyhtyjen tekoon! Minulla on valmiina nyt 4 ja tekeillä parhaillaan 2. Pakkanen on kiristymässä, joten ei passaa unohtaa koko yksi ämpäreitä jäätymään.
  Kiitos kommentoinneista ja hyvää viikonloppua. Thank you for your comments.

  VastaaPoista