torstai 16. joulukuuta 2021

Joulukuu 16 päivä

 


Ei ollut turhaa kesällä heinänteko

Tarjolla on ollut viikon verran heinää jäniksille, mutta poroillakin lupa syödä, jos vain kelpaa ja pihaan sattuvat tulemaan.

Tänään aamupuuroni ehti jäähtyä lautasella. Ikkunasta vilkaistuani näin poroja  menossa heinäkasalle, vasa joukon viimeisenä.

Heinä näytti maistuvan. Ehkä vaihteeksi helppo ateria, kun ei tarvinnut kuopia ruokaa lumen alta.

Porot näkivät minut ikkunassa, mutta eivät kokeneet uhkana. Yksi poro siirtyi vähän lähemmäksi ja heittäytyi makuulle märehtimään. Tunsi olonsa turvalliseksi.

Pikku porotokka viihtyi pihassa pitkään. Isoin poro parhaiten heinäkasan luona, mutta kaikille heinää riitti. Huomenna kannan lisää.

Pitkään odotin porovierailuja. Ehdin ihmetellä, ovatko tosiaan kaikki siirtyneet aitauksiin. Yleensä  joulukuussa vielä näkee muutamia oman tiensä kulkijoita.  Viime vuonnakin valkoinen komistus aikoi tulla tupaan saakka. Olisi tullutkin, mikäli olisin avannut oven. Portaalla keskusteltiin ja luulin hetken jo olevani porokuiskaaja! 

En hätistele poroja pihasta pois ja olen sitä mieltä, että moni turisti pettyy, ellei näe lomareissullaan poroja. Sykähdyttävämpää on kohdata poro vapaana luonnossa.  Se on  ihan muuta, kuin turistivierailu porotilalla.

Porolla on erikoisasema joulun lähestyessä. Petteri-poron tuntee jokainen lapsi ja lapsenmielinen. On hän niin julkkis, tuo Joulupukin komea lahjapulkan vetäjä.  9 kommenttia:

 1. Voi että! Luonto luonnossa on luonnollista, ei aitauksessa. Minä säälin esim Ähtärin pandoja. Minä tulen sinun kanssasi kantamaan heiniä.

  VastaaPoista
 2. Hienoa kun joulupukin porot saa sinultakin heiniä. Meillä on joitain metsäpeuroja, eivät tule pihaan ovat sen verran arkoja.

  VastaaPoista
 3. Åhh såå fin og hvilke vakre øyne den har!
  Du er heldig som har fått ett sånt staselig besøk på gården!

  VastaaPoista
 4. Minä uskon, että nuo sinun pihallesi tulleet porot ovat joulupukin poroja. Pitäähän niiden syödä heinää kunnolla, kun jouluaatto lähestyy.

  VastaaPoista
 5. Luottavaisin mielin näyttävät olevan, tietävät että hyväksyt heidät.
  Elämyksellistä on saada luonnon eläimistä nauttia pihapiirissä.
  Taikaporo upean valkoinen.

  Jos tulisi iso tokko tilanne voisi muuttua, sotkisisvatko liikaa.

  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 6. Oi miten kivoja porokuvia ja lunta. Täällä alkaa olla jo sulaa ja liukastakin toisin paikoin, pitää oikein varoa.Ihmettelit tuota suklaakortin tekoaenkä kaikkea syö tehdessä. Suklaalevy auttaa tuossa kortin teossa eli eitä tarvittan niin on helmpmpi kasata! Sit voi syödä kun kortti on valmis ja ostaa uuden kun jollekin antaa:-)) Mukavaa joulun odotusts talvisiin maisemiin:-)) tv Hilkka

  VastaaPoista
 7. No aivan varmasti tuollaista luontonäytelmää katsoessaa saa joulumielen,kun on itse vielä auttanut ravinnonsaannissa.
  Porot joulun alla omalla pihalla,waude!❤

  VastaaPoista
 8. Mukavaa, että porot ovat niillä tienoilla eikä autojen alle jäämässä...kauniita ne on :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos, kun olette tulleet "porojani" ihailemaan. Tack ska du ha.

  VastaaPoista